Beden bozukluğu algısı, geçmeyen kompleks.

z

Onların göğüsleri ufak ama benim memelerimin de maşallası var.
David Kibbe bir modacı. Vücut elma,armut diye ayrılmaz,doğada çok fazla vücut tipi vardır diyerek vücutları,kas,kemik ve yüz yapısına göre ayırır.
İlk 5 ana tip vardır
1-Dramatic(en maskülen olan)
2-Natural
3-Classic(ne maskülen ne feminen)
4-Gamine
5-Romantic(en feminen)
Diğer 6 vücut tipi de bunların karışımı. Bir kategoride olunca hepsine benzemene gerek yok. Baskın olan esas alınır. (ya da ben görmeyince yanlış bilmişimdir)

Aynen ben de manken gibi kadının yanına bu adam olmuş mu diye düşünürdüm:))
İnsanların arayıp da bulamadığı özellikler, uzun boy, geniş omuz, ince bacak.
Hele bir de azmedip kilo verseniz iyice fıstık gibi olursunuz. Kaldı ki boy olduğu için kısa boyluların şişman göründüğü kilolarda sadece iri görünürsünüz.

Duygu Özaslan bile tombikmiş gördük sabah Gerçekten bu mükemmellik empozesi çok iğrenç bir şey. Ben babamdan şikayet ediyorum ama bu yüzyıl kadınlara komple bu baskıyı yapıyor.
Ben iri bir cocuktum. Benim ailem surekli bunu soyler durur hatta lakap takardi. Bende surekli kiloluyum algisi olustu. Sonra sonra ben zayifladim ama bu algi gecmedi. Simdi bakiyorum cogu kisiye gore minyonum, 38 bedenim ama 2 kilo alsam ozguvenim kayboluyor.
Bu cocukluktan gelen bir sey, degismesi icin uzun zaman ve moral bozan insanlardan uzak durmak lazim.
Kisisel gelisim kitaplari da faydali olabilir

İnsulin direnci tiroid gibi kesin tedavisi zor bir durum değil.

Aralıklı 2 öğün yiyin, gece 6-7 den sonra ağzınıza bişey atmayın, maks 2 aya insülin sorunu kalmaz.

Ayrıca 1, 75 olsam ay 1, 76 kocamın yanına yakışmıyorum diye dertlenmem... Türkiye de benim gibi kadını koluna takmış, o 1, 85 olmadığı için o dertlensin.

Bende 173 üm. Benim üst tarafım ince alt tarafım kalın. Armut şeklindeyim yani. Şuan 82 civarındayım. Eşim 183. Topuklu giyince fark kapanıyo. Ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Ne güzel boyunuz uzun. 80 kiloya düşseniz bile baya fark eder. Sürekli topuklu giymek zorunda değiliz mesela. Önce siz kendinizi sevin sonrası zaten gelecek.

Kendinizi olduğunuz gibi sevmelisiniz vivelamour, başkalarının ne söylediğini ne düşündüğünü umursamamalısınız.
Babanız yüzünden bedeninizle ilgili çok fazla özgüven kaybı yaşamışsınız, siz ufak tefek bir kadın da olsanız babanız sizi bedeninizle vururdu bence, bu seferde boyun kısa, kemiklerin sayılıyor, giydiğin yakışmıyor gibi şeyler söylerdi, bu sizle veya vücut tipinizle alakalı değil babanızın sevgisizliğinden kaynaklanıyor.

Ben sizin tam tersinizim, 1,5 metre boy, dar omuzlar, ufacık tefecik bir kadınım, eşimde benim için uzun bir adam 1,80.
Ailem ufak tefekliğimle alakalı olumsuz şeyler söylemezdi, ki zaten boylu poslu bir aileden gelmedim ama eşimle beni tanıyan bazı insanlar eşime, çevrende o kadar uzun boylu kızlar varken evlene evlene böyle hap gibi bir kadınla mı evlendin derlerdi, kimseye aldırış etmedim çünkü kendimi seviyorum, kısa olduğum için hiç kompleks yapmadım, eşimin yanında uzun görünmek adına topuklu giyen bir kadın değilim, iri veya ufak tefek olmak bizim seçtiğimiz bir şey değil, aile genetiği denen bir gerçek var, siz iri gösterişli bir kadınsanız ailenizde sizin vücut tipinizde birileri var demek ki, bende aile genetiğim gereği minyonum zira annem benden bile kısa, rahmetli babamsa 1,70 boyunda erkek için orta boy sınıfında bir adamdı, benden 1,80 kadın olmazdı ki zaten, aynı sizden minyon bir kadın olmayacağı gibi.

Eşiniz sizi seviyor, sizde kendinizi sevin lütfen.

Siz çok uzun değilsiniz yanlış anlamayın ama eşiniz bir erkek olarak kısa.önünüzde iki seçenek var kilo vermek ve destek almak. Bence kendinizde kusur aramayı bırakın ve olduğu gibi kabul edin yapacak bişey yok benim öyle kalın bacaklarım var ki 2 şişman kadına bacak olur. Hatta yazın pişişten yürüyemiyorum ama sürtünmekten o kadar canım yanıyor ki kocaman yaralar oluyor öyle çok kg değilim de ama oluyor işte çok şükür sağlıklıyım

Boyumun 1.75 olması icin pek cok seyimi feda edebilirdim,para pul gibi.O kadar şanslısınız ki.1.75 kadında en beğendiğim boydur.Keşke değisebilseydik 1.68 benim.Allah’a şükür de sütun gibi bacaklarım olsun kotları kestirmek zorunda kalmayayım isterdim.Kilo alınır verilir ama boy öyle mi?

Hayatımda hiç bir çiftin dış görünüşüne bakıp da bu bunun yanına olmuş mu gibi bir düşünce oluşmadı kafamda. Çift dansı yapıyorsanız boya fiziksel uyuma bakılır da insan eşini, hayat arkadaşını boyutlarına ağırlığına göre mi seçecek bana çok anlamsız geliyor. Ben de benzer bir anneyle büyüdüm ve şişmanım. Kendimle vücudumla ilgili çok sorunum var ama hiç sevgilimle beni yakıştırmayacaklar diye düşünmedim. Kimsenin haddi olmamalı bence. İki insan birbirine sevgiyle bakıyorsa yakışıyordur.

Bu arada fotoğraf ekliyorum. Yüzüm gözükmediğinden sorun olmayacaktır. Duygu gibi şop yapmayı mı öğrensem? Eki Görüntüle 2659661

Tarzin da durusun da cok guzel vive.
Ama seni cok iyi anliyorum, aksi bir şekilde, ailemde benim kuşakta ve sonrasinda 1.75 in altinda kadin yok, 7 yas küçük kardesimin, 10-15 yas kucuk kuzenlerimin yaninda piknik sepeti gibi duruyorum. Buyuk kuzenlerim de öyle, bunu bir donem cok takmistim, ozellikle ergenlik ve ilk gençlik yillarimda kendimi cok kisa buluyordum (boyum 1.68) benden cok daha kisa kizlara yakistirdigim seyleri bile kendime yakistiramiyordum, kisa gostercek diye yillarca birsuru giysiyi tercih etmedim, duz tabanlı ayakabi giymiyordum mesela.
Simdi en azindan kisa olmadigimi kabullendim, bacak boyum kisa ama onu da sallamiyorum.
Sen de once cok uzun olmadigini kabullen, cidden 1.85 lik hatunlar var onlar bile dev gibi degiller, sonra da gel spora basla, artik bizim yaslara spor şart, hem zihinsel hem fiziksel saglik icin, yainda da sekillenirsin işte, cok iyi gelir.

Yedi sene evel bundan 20 kilo zayıfken kendimden nefret ediyor, eşim -o zamanki sevgilimdi- ile fotoğraf çekilmiyor, çekilirsem de bir sürü mutsuz oluyordum. Şimdi keşke 20 kg versem diyorum. Anlatmak istediğim buydu, anlayışınız için çok teşekkür ederim.

Pazar günü plajdaydık, bir sürü insan var. Şöyle baktım güzeli, çirkini, şişmanı, esmeri, kıllısı. Sonra ben de sizin gibi bunları umursamadığımı fark ettim. Aksine eğer bariz kusuru olan biri varsa özellikle bakmam ki kendini kötü hissetmesin. Belki ben de kimsenin umurunda değilim ama bu düşünce geçmiyor.

Teşekkür ederim mune. Evet baba tarafımda kadınlar 1.70’den başlıyor, babam da 1.90 zaten. Ben baba tarafıma çekmişim. Bu arada annem ve babam da sizin ve eşiniz gibi ama annemin de bunu sorun ettiğini görmedim hiç. Özgüven ve benliğini sevmek en önemli nokta sanıyorum ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…