Beden bozukluğu algısı, geçmeyen kompleks.

Bana bunu da dediler, aaa senin eşin mii biz senin yanında daha uzun birini düşünmüştük demişti bir müşterim. E dedim elde bu vardı
Bakın ne güzel demişsiniz sevdiniz çünkü o da sizi sevmiş evlenmişsiniz. Ama düşünce hep bu yönde olur emin olun kimse kısa biriyle evlenseydi diye düşünmez eşiniz için.
20 cm topukluyla emin olun gezmek istemezdiniz gayet güzel bir boyunuz var. Babanıza da aşkolsun gerçekten üstünüzde nasıl bir yük bırakmış

Seni oyle iyi anliyorum ki...1.80 im dogumdan sonra kilolari veremedim hatta ustune koronada aldim.Su anda dev anasi gibiyim.90 kusurum.Esim de cubuk kraker

Aayyyyy korona tüy dikti zaten. Ne güzel yürüyordum kilo vermeye başlamıştım.

citi piti bir kadin degilim, ince bileklerim olsun isterdim.
172 boyunda 62 kiloyum... 35 yasindayim bu yüzdende kendimle barisigim.
minyon degilim bunun da farkindayim ama herkes ayni olacak diye bir sey yok ...
degistiremeyecegim seyi kabullendim.
önemli olan özgüvenim, saglikli besleniyorum, spor yapiyorum, cildime bakiyorum, ...
100 Kilo olsamda vücut benim, önemli olan benim ruh sagligim

Boy - kilo vs gibi konularda rakamlara çok takılan bir olarak sizi anlıyorum. İnsan bazen mantıklı düşünemeyebiliyor.
Bu bize dayatılan güzellik algılarıyla da ilgili.
Dün bir sosyal medya fenomeninin fotoşopsuz fotoğrafları yayıldı mesela. Bakın hesabında nasıl kusursuz görünüyor, takip etmediğim halde görünce ben bile şok oldum. Olabilir herkes mükemmel olmak zorunda değil ama belli ki o kızıb da psikolojisi bozulmuş, kendini hiç olmadığı biri gibi göstermiş.
Siz de kendinize yüklenmeyin, kimse kusursuz fiziğe sahip olmak zorunda değil.

Boyunuz çok güzel ama bi 10 kilo verseniz manken gibi olursunuz psikolog ve diyetisyenle beraber yürütün sonuca ulaşın çok gençsiniz daha babalara bakmayın onlar bazen düşünmeden konuşur fıstik gibi kadınsıniz bence bende 1 63 boyunda 67 kikoyum bencede ben çok kilolu görüyorum kendimi bi 5 kilo vercem inşallah

Kim kim

Benimde boyum uzun. Bende küçükken annem tarafından hem dayak yedim, hemde cok eleştirildim. Annem gençken cok güzeldi. Hep onunla kıyaslandim. İşin kötü tarafı dogumdan kalma bir sorunum var vücudumda. Zamanında düzgün tedavi edilmedi kaldı öyle. Annem bana "yamuk" gibi laflar kullanirdi. Danimarkali bir yazar kitabında "Bizim konuşma şeklimiz ilerde çocuklarımızın iç sesi olur" diye. Bendede aynı öyle oldu. Kendime bakış açım hep negatifdi. Kendimi resmen gollum gibi görüyordum. Kimse sevemez beni diye. Hani yamuk. Uzun boylu, benim omuzlarım da geniş sayılır. Üstüne büyük ayaklarım var. Vücudumla barışmam epey zaman aldı çünkü içimde sürekli beni eleştiren sesleri kesmem gerekti ilk. En zoru o. Bunu tek başınıza yapamıyorsaniz destek alin. Kendinize bakış acınızı değiştirmedikce kilo alıp verseniz bile birşey değişmez. Cünkü ne yapsanız o iç sesler sizi kemirmeye devam eder.

Sizi çok iyi anlıyorum. Hele ki anne! Babam bana ergenken hep ayı dedi, özendim tırnak uzattım kahverengi oje sürdüm misafirlikte herkesin içinde ellerine b*k bulaşmış dedi, nişanlımın evimize ilk geldiği gün yemekte sen yeme düğüne kadar kilo ver dedi, az ye dedi dedi de dedi yani. Ki bunlar ilk aklıma gelenler. Bize bunu yapmaya hiç hakları yoktu bence.

Tabi ki yoktu. Ve inanın onların ebeveynleri kendilerinden daha iyi değildi. Üstüne başka faktörler katlaninca şiddet artıyor. Bence annemin ikiden fazla çocuğu olmaması gerekirdi mesela. Tamam o zaman bende olmazdım. Ama bütün stresini bizden çıkarttıktan sonra ne anlamı var. Bugün "keşke çocuklarıma hiç vurmasaydim" felan diyor, çünkü benim çocuklarımı vurmadan kırmadan yetiştirdiğimi de görüyor. Ama verilem zararın üstesinden gelmeye uğraşmak o kadar yorucu ki. Bende başkalar gibi olup hiç uğraşmak istemezdim. Kafa biraz lay lay lom olsun ama yok. Ben şimdi o şiddeti ve acıları aynı şekilde çocuklarıma gösterebilirim. Bu potansiyel her şiddet gören insanda var. Bunun olmaması için her gün kendi üzerimde çalışıyorum. Çocuklarım benim gibi günlüklerini "kendimden nefret ediyorum" yazmalarını asla istemem. Şiddeti durdurmaya tek bir şansım var. Ben artık annemin o zamanlarda söylediklerini felan dışardan gözetleyip bakıyorum. Aslında o söylediklerinin hiçbiri benim hakkımda birşey ifade etmiyor. Eskiden benu kabul etsin, istediği gibi biri olayım diye çabalardim, ama öyle bir cabam da yok artık. Kendimle barışmayi deniyorum onun yerine. Cünkü dediğiniz gibi bize yapılanlar haksızlık ve saygısızlıktı.

1 .73 63 kiloyum arkadasim 1.73 80 kilo . Ve çok farkediyor bence mesele kilo ben kendimi iri yarı hissederdim ama uzun zaman sonra arkadasimla yan yana gelince cılız bisey gibi hissettim . Ben kiloydan dolayı olduğunu düşünüyorum kilo verirseniz kendinizi çok daha iyi hissedeceksiniz boyunuz daha çok öne çıkacak .

Atletik vücut tipli bir hanımmışsınız.(Büyük ihtimalle kilonuzun üst bedende toplanmasının sebebi de bu). David Kibbe ye göre konuşmak gerekirse kemikleriniz iri,yüz hatlarınız çok yuvarlak değil ve elmacık kemikleriniz çıkık. (yanlış da olabilirim) Sizi sokakta da görsem ne kadar güzel bir kadın keşke ben de böyle uzun olsaydım derdim.

170 ustu boyum olsa zayiflar manken gibi salinirdim ortada.kkmbklir ne guzeldir topuksuz da uzun olmaksansinizi gorun ve zayiflayin.barismayin kilolarinizla.ben de zayiflayacagim.ama ben topuklu ayakkabi giymeden manken gibi olamiyom
Ben 160 boyundayım ayaklarım geniş olduğu için çoğu topuklu bana olmuyor

Valla benkmde berbatlar ama sokusturuyorum.yandan iki defa giydigimde patlayan stilettolarimin haddi hesabi yok
Bir drag Queen yarışmasında izliyorum. Orda erkekler show amaçlı kendi saç,makyaj ve giysilerini yapıp yarışıyorlardı. O adamlar da ayaklarını sokuşturuyolardı. Ben de böyle yapıcam çünkü giymeyi çok seviyorum

Travmatik bir durum bence bu, eşinizden önce de muhtemelen böyle bir algınız vardı, sebebi babanız. Çözüm de psikolog olsa gerek.
Ben o kadar kısayım ki topukluyla bile sizin boyunuza erişemiyorum ve giymiyorum. Eşim 183. DOğumdan sonra da bayağı kilo aldım veremedim, sanki enimle boyum aynı gibi geliyor şu an

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…