Beden algı bozukluğu başlıyor sanırım

Bu arada saclarimda yer yer yogun beyaz var, bir kac kez iyi bir kuaforde bir tur Balaji attirmistim ama su an gidip bekleyip boyatacak enerjim yok. Cok basit bir sebep, halim yok. Bu emeği bile karsilayacak enerjim olmuyor bazen, bunlari biraz asabilsem daha iyi hissetsem on numara olacak

Konunuzu okurken, saçlarınızı ve fiziğinizi gösterdiğiniz fotoğrafları gördüm ve şunu söylemeye geldim; çok güzelsiniz!
Saçlarınız bugün kısa olur atıyorum siyah olur, birkaç sene önce sarı olur uzun olur, birkaç sene sonra kıvırcık olur kızıl olur. Ben yeni saçlarınızın da size çok yakıştığından o kadar eminim ki 😍
Bende mesela kısa saç aşığıyım, daha 3 gün önce yine gittim küt kestirdim, uzunken de güzeldi, şimdi de güzel.
Ve sizin hiçbir operasyona ihtiyacınız yok. Hepimiz çok güzeliz ulan! 🧿🧿

İyi akşamlar herkese. Yaklaşık 1 yıldır gittikçe artan bir güzellik takıntım gelişmeye başladı. Normal düz bir kadınım kiminiz güzel bulursunuz kiminiz ortalama. Öyle aklınıza herkesin hayran olduğu bir tip gelmesin. Ama yukarıda da dediğim gibi yaklaşık 1 senedir aklımda sürekli ama sürekli görünüşüm ve hep daha iyi olmalıyım fikri var. Evden çıkmayacağım zamanlar da bile makyaj yapmaya başladım. 1 bardak kola içsem vicdan azabı çekmeye başladım. İşin garibi sosyal medya da kullanmıyorum yani o çok güzel kadın içeriklerine maruz kalmıyorum. 32 yaşındayım 1.62 boyum 53kiloyum. Bugün belimden yağ mı aldırsam acaba diye düşünürken buldum kendimi ve bu hastalıklı düşünce ve gidişat beni korkutuyor.
Üstelik bir süre önce fiziğime hayrandım. Fizik yine aynı fizik ama bana ne olduysa sürekli kusur bulmaya başladım. Başka insanlara böyle bakmıyorum.
Başka bir kadında kusur göremiyorum yani aklımda insanları bu şişman bu zayıf bunun kırışıklıkları var diye hiç değerlendirmiyorum hatta hiç mi hiç dikkat etmiyorum ama kendimde en ufak bir kusur gözüme batıyor.
Orta yaşım artık ve her insan gibi yaşlanıyorum. Bununla barışmanın bir yolu var mı ? Veya bu his nereden gelmiş olabilir durduk yere. Önceden kendime hiç takıntılı değildim şu an aynada çoğu zaman dünyanın en çirkin kadına bakıyor gibiyim.

Bir ihtimal acaba diyorum şu mu sebep oldu ? Örneğin birisi karşımda herhangi bir olumsuzluğundan bahsediyorsa ben onu teselli etmek için 2 katı kendimde olan bir olumsuzluktan bahsederim. Acaba böyle yapa yapa kendimi mi inandırdım diyorum. Bana gelip deseniz ki atıyorum selülitlerim var ben siz üzülmeyin ve kendinizi çirkin hissetmeyin diye kendimin selülitlerini 5 kat abartarak anlatırım.
İnsanlar burnumu çok beğenirdi ve övdükleri zaman mahçup olup yok yav aslında şurası şöyle burası böyle derdim ve artık burnumu yaptırmam gerektiğini düşünüyorum.

Ezelden beri böyle olduğu için bilinçaltımı mı inandırdım diyorum 🤔
Veya diyelim ki gerçekten artık bir şeyler değişiyor ve yaşlanıyorum bununla nasıl barışırım. Sizde durumlar nasıl ? Sürekli vücudunu kafaya takan bir insan olmak istemiyorum ben .
30lu yaşlar kadının en güzel çağı, üstelik attığınız resimlerde çok çok güzel bir kadın var. Çerkes olduğunuzu söylediğiniz de sarisin oldugunuzu da tahmin etmiştim , boyatsaniz da kestirseniz de o saçin istediginiz renge boya gelmesi en fazla 6 ay sürer, dudaklarınızı begenmediyseniz eritme 3 dakika, doktora gidip yağ aldiricam dediğinizde muhtemelen sizi en yakın psikiyatriste yönlendirecektir çunku yağ yok sizde çok acik....Boşanma aşamasında olur böyle şeyler, kendinize dönmeniz kendinizle ilgilenmeniz çok doğal ve güzel ama bu sürekli olumsuz duygularla yapılıyorsa sıkıntı....terapiyi ihmal etmeyin ve emin olun, çok güzelsiniz.

Valla kanka fotoyu görünce soke oldum dal gibi bedenin var ne yağ çekmesi yağ yok ki sende🙄 Boşanma işlerine sebep bunalıyorsun anladığım kadarıyla ama cevabın doktorda moktorda değil taş gibi karıymışsın maşallah😁😁😁 bence bu kendini kurcalama işlerini bırak acilen yeni sevgili bul😊 Sana kendini iyi hissettircek bir erkek olsun... bu kadar guzel bir insanın bir b.k parcacığına sebep kendini cirkin bulmasını çok üzücü buldum, terapiste git bir de yazın şöyleee bir Avrupa turu atıp uzaklaşsın mı acaba??

Örneğin birisi karşımda herhangi bir olumsuzluğundan bahsediyorsa ben onu teselli etmek için 2 katı kendimde olan bir olumsuzluktan bahsederim.

Bana gelip deseniz ki atıyorum selülitlerim var ben siz üzülmeyin ve kendinizi çirkin hissetmeyin diye kendimin selülitlerini 5 kat abartarak anlatırım.
İnsanlar burnumu çok beğenirdi ve övdükleri zaman mahçup olup yok yav aslında şurası şöyle burası böyle derdim

Bu bende de var ya. Hem mahcup olurum hem karsi taraf kendini iyi hissetsin diye kendimi gomerim :)

Bu bende de var ya. Hem mahcup olurum hem karsi taraf kendini iyi hissetsin diye kendimi gomerim :)
A: benim kıllarım var
Ben : benim de çok var
A: ben pcosluyum biraz fazla tüylenmem var ama
Ben : Olsun ben ayıyım en çok bende var

Günlük diyaloglar hep bu şekil benim

Fotograflari simdi gordum valla hic olamayacagim bir bedeniniz var maşallah 🧿 bence motivasyonunuzu arttıracak hobi, etkinlik, spor tarzi seylere yönelin. Bazen bosluktan da olumsuz düşüncelere kafa yorabiliyoruz.
Bin kat daha güzeli eminim bedenin. Çok teşekkür ederim

Valla kanka fotoyu görünce soke oldum dal gibi bedenin var ne yağ çekmesi yağ yok ki sende🙄 Boşanma işlerine sebep bunalıyorsun anladığım kadarıyla ama cevabın doktorda moktorda değil taş gibi karıymışsın maşallah😁😁😁 bence bu kendini kurcalama işlerini bırak acilen yeni sevgili bul😊 Sana kendini iyi hissettircek bir erkek olsun... bu kadar guzel bir insanın bir b.k parcacığına sebep kendini cirkin bulmasını çok üzücü buldum, terapiste git bir de yazın şöyleee bir Avrupa turu atıp uzaklaşsın mı acaba??
Adalet bakanlığı bunu beğenmedi gsgsgsgs 😀 yazın naip hakim atama yönetmeliği ile Avrupa turunun , mesleğin getirdiği saygınlığa yakışmayacak hareketlerde bulunma ihtimaline karşılık da hsk müfettişleriyle kendimi iyi hissettirecek erkeğin önüne geçerler diye tahmin ediyorum 😀 canımmm yorumun için çok teşekkür ediyorum bu arada o senin güzel görüşün

A: benim kıllarım var
Ben : benim de çok var
A: ben pcosluyum biraz fazla tüylenmem var ama
Ben : Olsun ben ayıyım en çok bende var

Günlük diyaloglar hep bu şekil benim

Aynen :) bu arada fotograflarinizi simdi gordum gercekten guzelsiniz.
Eşim beni kıskandıkça istese mankenlerle bile olacağını söyleyip dururdu o mu etkiledi acaba 🤔

Esinizin su dedigini lutfen umursamayin belli ki kendisi ile ilgili bir kompleksi var.

ortalama güzellikte bir kadın olsanız belki bu kadar takıntı olmazdı.

ama siz bu coğrafyada zaten az bulunan bir renge ve fiziğe sahipsiniz -maşallah

bir kere estetik işlemlerin büyük kısmı sizin fiziğinizdeki kadınlar için tasarlanmıyor. estetik işlemlerle çok iyiye giden bi sürü kadın elbette var ama, dediğim gibi onların bambaşka oranları ve tipleri var, sizde işe yaramaması çok normal, siz hedef kitle değilsiniz ki. siz kurcaladıkça bozacaksınız muhtemelen....

Neden eşiniz manken mi, fabrikatör mu, kıvanç Tatlıtuğ mu?
yanlış anımsamıyorsam boğaziçi mezunu ve iyi kariyerli birisiydi, maddi durumu da iyiydi

toplumumuzda erkeğin kariyeri ve parası
kadının güzelliği diye bir olay var

beklentiler, iyilik, başarı, ideallik kavramları böyle işliyor güzide toplum kriterlerimizde -ve bizim de zihnimizin bir yerlerinde belki...
kıvanç ya da manken olması beklenmiyor erkekten zaten -yeni nesil hariç, yeni nesil şekilde erkek-kadın ayırmıyor. eşi de fabrikatör gibi bir şeydi, aşağı yukarı o yüzden mankeni kendine hak görüyor muhtemelen.

Adalet bakanlığı bunu beğenmedi gsgsgsgs 😀 yazın naip hakim atama yönetmeliği ile Avrupa turunun , mesleğin getirdiği saygınlığa yakışmayacak hareketlerde bulunma ihtimaline karşılık da hsk müfettişleriyle kendimi iyi hissettirecek erkeğin önüne geçerler diye tahmin ediyorum 😀 canımmm yorumun için çok teşekkür ediyorum bu arada o senin güzel görüşün

Egecell fotograflara bende sok oldum cok guzelsin kendine ozgu havan var sac vs hepsi degisir
Bu arada ben yorumlardan cok daha yasi ileri, gormus gecirmis biri tahmin ediyordum
Bence her anlamda kendinle gurur duy, esinle problemlerini bilmiyordum fakat cokta onemsiz biri bence, takma demeyecegim acini yasa kirginliklarini onar ve bir gun yeniden gunes dogacacagini bil

Eşinizin söyledikleri sizde yer etmiş. Siz de kendinizi sorumlu tutup cezalandirmis gibisiniz.
Eminim yüzünüz de gayet orantılıdır. Hem olmasa ne olacak; önemli olan ruh ve beden sağlığı.
Fotoğraflarınıza bir maşallah da benden. :nazar:

Ya sorun şu ben sürekli kendimi çirkinleştiriyorum. Öyle güzel saçlarım vardı ki fotoğraf paylaşayım. Uzunluğu rengi her şeyi doğaldı. Ben bu saçları gittim kısacık kestirdim boyattım bi de. E eskisi gibi uzamıyor artık. Her anlamda böyleyim. Dudaklarım güzeldi gittim dolgu yaptırdım. İğrenç iğrenç ötesi oldu.
Şimdi burnumu düşünüyorum. Hep böyle düşündükçe daha da saçmalıyorum. Ben şu saçları zamanında beğenmeyip mahvettim şimdi. Benim yaptırdığım uygulamalar da beni hep geriletiyor konu bu.
Ben mesela saçlarımı Kezban saçı sanıyordum şimdi diyorum ki ne güzelmiş
Fotoğraflarınızı şimdi gördüm. Herkes demiş ben de diyeyim. Gerçekten fiziğiniz çok iyi kendinize daha fazla eziyet etmeyin bence. Ayrıca belinizde yağ yok ki neyi aldıracaksınız 😄

X