Beddua eden insanlar

arkadaşım ben karsiyim demedim ki günah olduğuna inanıyorum dedim ölünce organlarimi bagislamak isteyen biriyim fakat evet günah..

arkadaşım ben karsiyim demedim ki günah olduğuna inanıyorum dedim ölünce organlarimi bagislamak isteyen biriyim fakat evet günah..

Kaydı konu dine.
Israrla günah diyorsunuz da bir şeye günah veya sevap demek için bir kaynağa dayandırmak gerektiğini biliyorsunuzdur.
Neye göre günah?

Konu sahibi siz kaç yaşındasınız?
Orta yaşın üstü degilseniz 50 yaşındaki kadınla ne arkadaşlığı yapıyorsunuz ki?
Ailece takılıyoruz diyorsanız orda çareler tükenebilir biraz, ama rahatsız olmakta çok haklısınız.

arkadaşım ben dusuncemi paylasiyorum ordan herkes birşey söylüyor yorum yapmakta mi yasak artık bende böyle düşünüyorum sorgulamak kimseye dusmez. kusura bakmayın yani.

Ben bedduacıları ciddiye de almıyorum, umursamıyorum da. Yoksa dünya üzerinde insan kalmazdı. Herkesin ettiği gelişigüzel laflar işte.

bakın günah bende vermeyi düşünüyorum diyorsunuz İslamiyet akıl dinidir rabbim istemese insanlar bu şekilde şifa bulabilirmiydi? bir düşünün lütfen .günah değip çıkmayalım işin içinden güzel Allah ımın kullarına dert verirken dermanınıda verdiğini unutmayalım bu sağlık başka bişey değil...

arkadaşım ben dusuncemi paylasiyorum ordan herkes birşey söylüyor yorum yapmakta mi yasak artık bende böyle düşünüyorum sorgulamak kimseye dusmez. kusura bakmayın yani.
kusura bakmıyorum zaten fikrinize saygı duyuyorum herkezin anlayışı farklı dedim ya ....

Canlarım tartışmayın. Herkesin inancı kendine bırakın. Bakın Bob Marley'de kendi inancı çerçevesinde uygunsuz olduğunu düşündüğü için parmağının kesilmesini istemedi gitti.. Seçimin sonucunu yaşadı.
Mantığa bakarsınız hayatta anlaşamayız zira "bedende değişiklik yapmak, organ eksiltmek" günah ise müslüman toplumumuzun erkekleri külliyen günahkar. Vücudumuzun en büyük organı derimizdir, sünnet için deriyi aldırıyoruz ya? Bütünlüğünü bozuyoruz, doğal hali ile bırakmıyoruz ve dahi bırakanı ayıplıyoruz. Başa çıkılamayacak konular bunlar ancak birbirimizi banlatırız.
Sevgili konu sahibi, anneniz babanız iletişimi sürdürmek istiyor olabilir ancak hayat sizin hayatınız. Bahsettiğiniz karakterde bir insan size burnu büyük dese ne gam, beddua etse ne gam. Bu insan sizi huzursuz ediyorsa çıkarın gitsin kimse kimseye zorla birşey yaptıramaz.

süpersin konuya yaklaşımına bayıldım..

Yorum yapmanıza bir şey demiyorum, ısrarla günah demenizin temelini soruyorum.

Kafamıza göre günah diyemiyoruz sonuçta.

Hanımlar dersim organik nakli değil kardeşlerine bile beddua eden birine karşı ne yapacağım

Hanımlar dersim organik nakli değil kardeşlerine bile beddua eden birine karşı ne yapacağım
Canım hayatından çıkaracaksın. Yani beddua ediyor diye korkmanın alemi ne, içi temiz olan insanın bedduası tutar. Haksızlığa uğrayanın, zulme uğrayanın ahı tutar. Söyle ailene gitsin beni aynı ortama sokmayın psikolojim bozuluyor de. Yok ille görüşüceksin diye tuttururlarsa hiç muhatap alma he he de geç.

Ben 26 yaşındayım kendisi akrabamiz olur ...tek başına olduğu için babam sahip çıkıyor işte ama çok zor insan.....denizden ıslak hasema ile çıkıp araba kullanıp şehir merkezine gelmiş ....sokakta herkes bakıyor. ...ben böyleyim diyor ....uyumsamiyor

kimin bedduası tutar annenin tutmazmış sütü karşı gelirmiş,babanın bedduası tutarmış öyle der büyüklerimiz birinin sende hakkı var ise ve sen haksızlık yaptıysan o zaman kork alma mazlumun ahını derler.
şimdi gelelim size ısrarla ne yapıcam diyorsunuz baya bir korkutmuş sizi anlaşılan, yerinizde olsam muhatap bile almazdım güler geçerdim yüce rabbim öyle insanların mutlaka dersini verir ki biraz sabredin göreceksiniz,allah a havale edin ve korkmayın öyle her beddua edenin duası kabul olsaydı...

Neden konuyu saptırıp dine bağlıyorsunuz? Konu sahibi organ nakli günah mıdır diye sormamış ki. Ortalığı karıştırmaya bayılıyor yani şu her şeyi dine bağlamayı seven tayfa.
Konu sahibi, siz bu kadınla aynı ortamda bulunmak zorunda mısınız, bu beddua edip duran kişiyle yani? Takılmasanız birlikte daha iyi olmaz mı?

Şöyle düşün iki ekmeğin var Allah nasip etmiş vermiş sana karsindakinin hiç yok vermezsen olcek vermezmisin? Böbrek neden iki tanedir insanda biri yedek, yada karaciğer belli bi bölümü alınınca bile kalan yeterli Allah neden organlarimizi böyle yaratmış diye düşünürsek bence organ nakli konusunda kendimizi ikna ederiz ALlah korusun esin ölçek beyin ölümü gerçekleşti karşıda kalp nakli olması gereken bi adam var olmazsa kocası olcek vermwyipte o kalbi toprak yapmanın anlamı varmi?organ bekleyen in evladım olduğunu düşün hastanede amansız yatiyo kalp nakli gerekli ama kimse organ bagiSlamiyo istemezsiniz biri bagislasinda kurtulsun? Uygun donör sana aynı cümleyi kullansa eşimin vücudunu parcalayamam toprağa tek parça gircek dese? Hem biz gülsememizle bile sevap işlerken böbreğini kendi rizanla verdiğini düşün:) son bişey daha kolu bacağı parmağı kopan insanlar napsin o zman toprağa tek parça giremiyecekler? Bence yanlış çok yanlış vesvese bu....

yorumunuzdakı anlayış için gerçekten teşekkür ederim öncelikle. ama karsiyim demedim ki belki inandırıcı gelmez ama ölünce organlarinı bağışlamak isteyen biriyim ama günah olduğuna inanıyorum ayrı mesele eee o zaman neden durduk yere alıntı yaptın dersin haklı olarak oorgan bagisina laf söyleyenden hayır gelmez gibi bir cümle kurmuştun bende bunun günah olduğunu dusundugum için üstüme alındım. kusura bakmayın teşekkürler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…