bebişlerinizin gelişi bulunduğunuz aya göre nasıl?

benim kızımda 33 hafta 3 günlük baş aşagıda normal doğum pozisyonu girmiş. zaten hissedebiliyorum çünkü hep karnımın üstüne kaburgalarıma tekmeler atıyo.

öznurcum peki bebişin ne zaman baş aşağı pozisyon aldı? benim merak ettiğim konu bu aslında...ben şuan 29+5 oldum benim de bebişim bir ay sonra dönmüş olur mu aceba??? göbeğimin 5 cm üzerinde hissediyorum ama sanırım benimki hala ters duruyor..çünkü karnımda daha çok tekmelerini hissediyorum sanırım...
 
RİDACIM VALLA EŞİM VE BENDE SAĞLIKÇI OLDUGUMUZ İÇİN NEYİN NASIL OLDUGUNU GELİŞTİĞİNİN FARKINDA OLABİLİYORUZ BEN 31. HAFTADA VE EŞİMDE ELLE MUAYENESİNDE HİSSETMİŞTİK BAŞ AŞAGIYA İNDİĞİNİ VE 33. HAFTADADA KONTROLDE BAŞ AŞAGIYA İNMİŞ DEDİ ÖYLE CANIM YA AMA SENİNDE MUHAKKAK 30. HAFTDAN SONRA İNMEYE BAŞLAR DR KONTROLUNDE BELLİ OLUR TABİ KESİN HAFTASI YOK DOĞUM POZİSYONUNA GELMESİNİN. HAYIRLISI SAĞLIKLI OLSUNLARDA FARK ETMEZ NASIL GELDİĞİ.
 

Ridacım benimde özellikle sabahları uyandığımda ve akşamları ayakta biraz kaldığımda ellerim ve ayaklarım şişmiş oluyor..Geceleri artık sağıma yada soluma dönmem iyice zorlaştı çünkü her dönmeye çalıştığımda kasıklarıma sancı giriyor..Sürekli aynı pozisyonda yatamadığımdan kolumun üstüne yatıyorum ama o da ellerimde uyuşukluk ve şişlik yapıyor..Geceleri heralde 4-5 kez uyanıyorum..
 

Şeydacım peki şeker testi yaptırdın mı ? Belki diyete girmen gerekebilir benim gibi (benim daha kesin değil gerçi de ben ufak ufak başladım ama tatlıyı hala bırakamıyorum :çok üzgünüm:, güya kendime yasaklıyorum ya, yasakladıkça daha bir canım istiyo )
 

Canancım bebek olduktan sonra anne vücudundaki fazla yağlar sanırım süte karışıp gidiyo olsa gerek..Hem zaten biz bu kadar kiloyu bebişlerimize süt olsun diye aldık yaff alla alla .. Zor günler için stok onlar :roflol:

Hım bi de şöyle bir yazı buldum internette..
Doğum sonrası kilo verme rehberi
Kadınların yaşamları boyunca yakasını bırakmayan “fazla kilolar” özellikle de doğum sonrasında problem yaratıyor.

Hamilelik döneminde alınan ve doğum sonrasında da bir türlü verilemeyen fazla kilolar, birçok kadının ortak sorunu. Ancak hamilelik döneminde az az ve sık sık beslenen, düzenli yürüyüş yapan anneler bu sorunu daha hafif atlatıyor. Uzmanların doğum sonrasında “şişmanlık” sorununun ortaya çıkmaması için ilk önerisi, bebeklerin en az 6 ay emzirilmesinden ibaret. Ve tabi ki uygun egzersiz hareketleri. Acıbadem Hastanesi Bakırköy Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr.Sennur Zorer, hamilelik dönemi başlar başlamaz düzenli ve dengeli beslenme konusunda eksiklikleri bulunan annelere “diyetisyen” kontrolünde olmaları önerisini getiriyor. Çünkü doğum sırasında alınan fazla kilolar, bebek doğduktan sonra verilemiyor ve vücuda yapışıp kalıyor. Özellikle de karın ve basen bölgesinde toplanan yağların yakılması uzun yıllar alıyor. Diyetisyen kontrolünde kilo verilip düzenli spor yapılsa da, sürecin uzaması birçok kadını mutsuz ediyor. İşte doğum sonrasında “zayıflama maratonu” koşmamak için Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Sennur Zorer, annelere bebeklerini “etkin emzirmeleri”ni öneriyor. Etkin emzirme bebeğin en az 6 ay süreyle anne sütüyle “su” bile verilmeden beslenmesinden ileri geliyor. Çünkü emzirme sırasında bir anne yaklaşık 500 kalori harcıyor, bu da yaklaşık 1 saat tenis oynama ya da bir saat boyunca aralıksız yüzmeyle harcanabilecek bir kalori oranı. Uzmanlar emziren annelerin sıkı diyet yapmamalarını öneriyor. Bu nedenle de günde en az 5-6 öğün yeyip 2200 kalori almaları gerekiyor.
Gebelik sonrasında fazla kilolarını atmakta zorlanan anneler, gebelik sırasında dengesiz, düzensiz ve yüksek kalorili bir beslenme rejimi uyguluyor. Bu nedenle de hamilelik dönemi sona erdikten sonra, annenin kilo vermesi ve forma girmesinde sorunlar yaşanıyor. Anne hamilelik döneminde 8-10 kilo alırsa doğum sonrasında daha kolay forma giriyor, ancak hamilelik döneminde 15-20 kilo alınırsa bu kilolar daha zor veriliyor. Dr.Sennur Zorer, emziren annelerin yüksek kalori harcamaktan dolayı, emzirmeyenlere göre daha kolay ve hızlı kilo verdiklerini belirtiyor.
DİYETİSYEN KONTROLÜ
Annelerin hem hamilelik döneminde hem de sonrasında mutlaka diyetisyene gitmelerini öneren Dr. Sennur Zorer, “Annenin doğru beslenmesi hamilelik sırasında bebeğin beslenmesi için, sonrasında da bebeğin anne sütü alması için büyük önem taşıyor” diyor.
Hamilelerin dördüncü ve beşinci aydan sonra ayda 1-1,5 kilo almasının yeterli olduğunu ifade eden Dr. Sennur Zorer, “Bazı gebeler günde iki öğün yeyip çok yüksek kalori alıyorlar. Genellikle akşam yemeğinde çok yiyorlar. Oysa öğün aralarını atlamayan, akşam yemeğini erken ve hafif yiyenler dengeli kilo alıyor. Bu dönemde az kilo alanların vücutlarında daha az çatlak oluşuyor” şeklinde konuşuyor. Bunların yanısıra ilk 4 ayda hiç kilo almayan bir gebenin son 5 ayda 10-15 kilo alması normal olarak nitelendiriliyor. Alınan kilo da hastanın boyuna, çalışma temposuna göre değişiyor. Çalışmayan anneler daha çok kilo alıyor.

“BEBEK TAŞIMA”
Hamilelik dönemi yaklaşık 280 gün sürüyor. Bu süre içinde kadınlarda fiziksel ve ruhsal değişiklikler meydana geliyor. Kas ve iskelet sisteminde meydana gelen değişiklikler sonucunda, karın duvarının gerildiğini ve gebenin ağırlık merkezinin kayarak duruşunun bozulduğunu belirten Acıbadem Hastanesi Bakırköy Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr.İnci Şenses, şunları söylüyor: “Normalde hepimizin belinde bir kavis bulunur. Ancak gebelerde bu kavis, annenin ağırlığının artması nedeniyle öne doğru yer değiştirir ve beldeki yük artar. Yine gebelikte artan hormonlara paralel eklemlerde aşırı hareketlilik meydana gelir. Ayrıca taban kaslarında zayıflık, kilo artışı ve aşırı sıvı birikmesi oluşur. İşte bu sorunları önlemek için gebelik rehabilitasyonu yapmak gerekir.”

ÖZEL EGZERSİZLER
Doğumdan sonra annelerin 1 yıl içinde ideal kilolarına dönmeyi hedef olarak belirlemeleri ve 6 ay içinde de fazla kilolarını vermeye çalışmaları öneriliyor. İlk birkaç hafta içinde 2-2.5 kg verilebilir. Ortalama kilo almış bir annenin vermesi gereken 6-10 kg fazlası oluyor. Egzersiz ve beslenme düzeninde yapacağınız değişikliklerle bu kilolardan kurtulabilirsiniz. Böylece günde 500 kalori azaltarak haftada 500 gr kaybetmeyi hedefleyebilirsiniz.

GEBELİK REHABİLİTASYONU
Duruş Bozukluğu Gideriliyor
Gebelikte vücut ağırlığı arttığından, vücut bu yeni duruma alışmakta zorlanıyor. Kişinin duruşu bozuluyor, meme ve karın bögesinde aşırı yağlanmalar ortaya çıkıyor. Ayrıca omuz kuşağında geriye eğilmeler meydana geliyor. Dizlerde geriye doğru gidiş oluşurken belin çukuru derinleşiyor. Gebelerde oluşan “duruş bozukluğu”nun tedavisinde, gebenin kalçalar sıkılı, baş dik ve çene öne doğru, omuzlar hafifçe arkada, kollar yanda ve gevşek pozisyonda durmayı öğrenmesi gerekiyor. Bu duruş gebelerin yaşadığı sorunların çözümünde büyük katkı sağlıyor.

Doğru Yatış Teknikleri
Rehabilitasyon sırasında gebelere “doğru yatış” teknikleri öğretiliyor. Eğer gebe sırtüstü yatmak istiyorsa, sağ omuzunun altına 30 derecelik açıyla bir yastıkla destek yapılıyor. Ayrıca yan yatarken bacaklarının arasına yastık koyması öneriliyor. Gebeye “karın güçlendirici” egzersizler öneriliyor. Uterus büyüdükçe karın kasları devamlı uzatılmış pozisyonda kaldığı için sonraki dönemlerde kas gücünü artırmak zorlaşıyor. Bu nedenle erken dönemde bu egzersizlere başlanıyor.

Karın Kasları Güçlü Olmalı
Gebeler bu dönemde en çok bel ağrısı, sırt ağrısı, el bileklerinde sıkışma uyuşma, bacak krampı, varis ve göbek fıtığından şikayet ediyor. Bu nedenle de hastalara “bel eğitimi” verilerek bel ağrıları olduğunda hastanın en uygun pozisyonu alması sağlanıyor. Eğer gereklisye korse veriliyor, masaj yapılıyor. Medikal tedavi de uygulanabiliyor.
Fazla sıvı bilekleri yoruyor. Anne adaylarının vücutlarında sıvı birikmesi, el bileğinde ortaya çıkan “sinir sıkışmasına” neden oluyor. Hastaya gece sabitleştirici verilerek el bileklerinin hareketlerinin en aza inmesi sağlanıyor. El bileği egzersizleri yaptırılıyor. Sıkışan bölgeye buz konulması öneriliyor.

Bacak Krampı Zorluyor
Dr. İnci Şenses bu durumda fiziksel aktivitenin artırılması, magnezyum ve kalsiyum kullanılmasının faydalı olacağını söylüyor. Anne adayına, ayak bileği pompalama egzersizi yaptırılıyor ve yürüyüş öneriliyor. Kramp olduğunda ani germe hareketleri yaptırılıyor. Eğer varisleri varsa elastik çorap önerilerek fazla ayakta durmaması hastaya hatırlatılıyor.

Sırt Ağrısı Yoruyor
Sırt bölgesinde “kamburluk” artacağından, karın içinin büyüyüp vücudun öne doğru eğilmesiyle annenin sırtı buna uyum sağlayamaz. Göğüsler de büyüyeceği için, annenin duruşu düzeltilip kalın askılı sütyenöneriliyor. Ayrıca gerek duyulduğunda korse de verilebiliyor.
Rahat kilo vermek için;
Bebeğini 6 ay boyunca düzenli emziren anne bir günde yaklaşık 500 kalori harcıyor. Bu da yaklaşık 1 saat tenis oynama ya da 1 saat aralıksız yüzmeyle harcanabilecek bir kalori oranı.
Uzmanlar, emziren annelerin sıkı diyet yapmamalarını öneriyor. Bu nedenle de günde en az 5-6 öğün yeyip 2200 kalori almak gerekiyor.
Doğum sonrasında, gebelik döneminde olduğu gibi, annelerin düşük kalorili diyet yapmaması öneriliyor.
 

Ebrucum...en iy yatış pozisyonunun sol taraf olduğunu biliyorum. Ve hamilelik başladığından beri sola alıştırmaya çalışıyorum kendimi.
"sol yan tarafınıza yatıp arasına yastık koyarak bir bacağınızı diğerinin üstünde çaprazlamanız, yalnızca sizin için değil bebeğiniz için de en iyi yatış biçimidir. Bu yatış biçimi yalnızca besinlerin ve kanın plasentaya en üst düzeyde ulaşmasını sağlamakla kalmaz, aynı zamanda böbreğin işlevlerini en iyi şekilde yerine getirmesini sağlar ki bunun anlamı da atıkların ve sıvıların vücuttan daha iyi atılımı ve diz, ayak ve ellerde daha az şişmedir"

Sırtüstü yatmak daha rahat olmasına karşın, rahminizin bütün ağırlığı sırtınızın, barsaklarınızın ve inferior vena cava denen vücudun aşağı kısımlarından kalbe kan geri dönüşünden sorumlu olan damarın üzerine biner. Bu da sırt ağrılarını ve basurları arttırabilir, sindirim işlemini engelleyebilir, solunumu ve dolaşımı bozabilir ve kan basıncınızın düşmesine neden olabilir.
 
arkadaşlar bebişimin son birkaç gündür fazla hareket etmediğini farkettim...yada bana mı öyle geliyor diyorum. ama gerçekten de öyle..çünkü göbeğimin üzerindeki hareketlerini görür rahatlardım. şimdi çok nadir kıpraşıyor...bu sabah düz yatıp elimi üzerine koydum ama çok geç kıpraştı...sizin bebişler de böyle mi yapıyor??? bir sorun yoktur değil mi???
 

canım ben iki gün sonra ikinci testimi yaptırıcam bakalım ne çıkıcak doktorum ona göre diyet vericek tabi ne kadar uygulayabilicem bilmiyorum:1no2:
ben dikkat etmedim başlarda çok hızlı kilo aldım ve şimdiden çatlaklarım bile oluştu göbeğimde tabi bu durum beni üzüyo çünkü daha 7. ayımdayım bide ben ikiz anne adayıyım tek gebeliklere göre daha büyük bir karnım var şimdiden 9 aylık gibiyim yani
 

ridacım bildiğim kadarıyla bebekler büyüdükçe haraketlerini daha az hissediyosun ama yinede günde 10 hareket hissetmen gerekiyor eğer o kadar hissedemiyosan doktorunu aramanı tavsiye ederim en azından için rahatlarCADIARZU
 

Şeydacım ikiz bebek bekliyosan durumun bana göre çok daha normal ..En azından haklı BİR gerekçen daha var ( ikinci bebek yerimseniben) ama eğer birazcık araştırma yaptıysan ikiz bebeklerin normal bebeklere genellikle sürelerinden önce doğduklarını okumuşsundur ( çoğul gebeliklerde böyle oluyor ) O yüzden elinden geldiği kadar diyetine uymaya çalışırsın ama kendini aşırı stress altına sokmamaya çalış. Çünkü İnşallah iki bebek emzireceksin ve o kiloların nasıl gittiğini anlamayacaksın bile.. Bu arada benimde göbeğimden ziyade memişlerim çatladı..Sanki biri tırnaklamış gibi mor mor duruyo ve çok acıyo..

Senin için iki bebek beklemek çok daha heyecanlı olsa gerek..Yani herşeyi ikiyle çarpıp düşünmen gerekecek..Ayrıca acaba ne zaman çocuğuma kardeş yapsam diye düşünmek zorunda kalmayacaksın çünkü kardeşiyle doğmuş olacak Bir taşla iki kuş buna diyorlar heralde :dance:
 

ebrucum dediğin doğru ama ikiz hamileliğini 7 - 8 kiloyla bile bitiren var düşün yani kendime şaşırıyorum herşey çok iyi giderken 1 ayda 7 kilo alarak rekor kırmış bulunuyorum :hooray:bu arada diyet olayı belki bizi biraz dengeler. Bebişlere gelince haklısın daha heyecanlı ama korkutucuda çünkü bebişlerin erken doğum riski var ve şimdiden kasılmalar hissediyorum bakalım doktor cumartesi ne dicek Allah korusun inşallah zamanında gelirler.
Çatlakların giderilmesi ile ilgili ben biraz araştırma bir yer var bağdat caddesinde 10 seansla en aza indirgiyormuş çatlakları paket fiyatı 600 milyon yani hiç fena diil belki hemen müdahale edilirse bayağı işe yarar.
 
arkadalar tekrar merhaba...ya bişey sorucam ben size , benim amniyom sıvısına geçenlerde dr. um azalmış dedi ve bol su içtim ve arttı..bu arada bende çok fazla akıntı oluyo dr. şimdilik önemli olmadığını söyledi ama merak ettim sizde de oluyor mu..
 

nilday bende aakıntı oluyo ama bunun hamilelikte normal olduğunu biliyorum gerçi iki hafta önce idrar tahlili yaptı doktorum şeker yüklemesi ile beraber rutin bir kontroldü yani birşey sölediğimden falan deil ama bişey çıkmadı CADIARZU
 

bende de sıvı azalınca geçen hafta bi ilgisi olmasından korktum ..dr.da çok sıvı gibi olsaydı sıvı artmazdı bu kadar dedi .inş. bi sorun olmaz bide ben 1,5 yıl önce düşük yapmıştım o yüzden biraz teleşlandım sanırım..teşekkürler seydanurcum:)
 

Nildaycım bende de tam tersi olması gerekenden çokmuş..Niye böyle oldu bilmiyorum..Doktor çok dediğinde bende sevinmiştim yaşasın içtiğim sular işe yaramış diye ama bu hamilelik şekerinden kaynaklanan bir durumda olabilirmiş..Yani senin yaşadıklarının tersini yaşıyorum ama eğer suyun azsa günde 8 bardaktan fazla su içmeye çalış canım..Bende cumartesi soracağım doktoruma bu fazla suyun sakıncaları nelerdir benimkinin fazlalığı ne kadar diye..
 

Bazen bendede oluyor bebişim sanki hiç kımıldamıyo gibi neden böle oluyor bende çok merak ediyorum bazende bütün gün hiç durmadan kıpır kıpır sanki içime balık kaçmış gibi naniknanik
 

ebrucum korktum artık günde 3 lt içiyorum belki daha fazla:) umarım iyi haber alırsın doktordan..ben şu anda bartında oturuyorum eşimin işi nedeniyle.burda düzenli kont.gidiyorum ama doğumu ank.da gata da yapmayı düşünüyorum..haftaya gülhaneye gidip muayene olcam..bakalım orda ne dicekler..
 

nildaycım, İlk zamanlarda ben de korkuyordum fazla akıntım olduğu için. ve sık sık lavaboya çıktığım için Amniyos Sıvının eksildiğini düşünüyordum ama Doktoruma sorduğumda her hangi bir sorun olmadığını söyledi bana. Bir de çevremizdeki kişilerden de etkileniyoruz aslında. Bir komşumun 28 haftalikken amniyos sıvısı bitmiş ve acilen sezaryene aldılar. Doğumdan 15 gün sonra bebeğinin akciğerleri gelişmediği için (ALLAH BEBİŞLERİMİZİ KORUSUN VE SAĞLIK VERSİN)bebeğini kaybetti. Bu nedenle korkuyoruz aslında bilinç altımıza işleniyor bu tür olumsuzluklar. Ben bu örneği verdim ama üzülme canım. Her annenin vücut yapısı farklı. Kimse kimseye benzemiyor. Allah büyük endişelenme... bizde de oluyor yaniiiia.s
 
teşekkürler ridacım...umarım hepimiz sorunsuz bir şekilde sağlıkla bebeklerimizi dünyaya getiririz.
 
bebeğiniz kaçıncı haftada döndü arkadaşlar? Aranızda bebeğinin gelişi ters olan var mı? dün iş çıkışı bir iş arkadaşını gördüm.
Bana "ne kadar kilo almışsın öyle" dedi. o kadar moralim bozuldu ki..
"13 kg aldım 30.haftadayım" dedim
"ooo daha varmış doğuma bu kadar daha olursun! dedi ve iyice moralimi bozdu...
"normal mi sezaryen mi" diye sordu.
"belli değil ama şu an sezaryen görünüyormuş, bebişin duruşu henüz ters"dedim.
"Benim bebeğin doğumuna 6.ayda karar verdi doktorum dedi.
Tersmiş ve bir daha da hiç dönmemiş bebeği.
Erken karar vermemiş mi sezaryane dedim.
"Hayır, senin ki de sezaryen olur, dönmez. Normal doğuracam diye hemşilereleri üstünde tepindirme" tarzında cahil cahil konuşunca sinirlendim.
Cahile laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur deyip sustum. ALLAH bilir dedim. Yol boyu söylene söylene geldim eve. Doktorum da cahil, çevremdeki insanlar da..dedim kendi kendime. Kimse moral vermiyor, doktor da dönmeyebilir demişti bana. Yahu dönenler nasıl dönüyor..daha erken değil mi ki bu kararları almak için..Neden Allah'ın işine karışıyorlar ...son ana kadar dönmeyede bilir ama bu telaş nedir? olmadı sezaryen olurum yahuuu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…