benim kızımda 33 hafta 3 günlük baş aşagıda normal doğum pozisyonu girmiş. zaten hissedebiliyorum çünkü hep karnımın üstüne kaburgalarıma tekmeler atıyo.
canımmm beniimmmm,sen tombişşşş mi oldunolsun nasılsa hepimiz tombiş olduk. benim de bugün ayaklarım çok şişmiş durumda bir karton kutu buldum üzerine dergiler ve bir sürü gazeteyi koyup ayaklarımı biraz kaldırmış oldum. Mesainin bitmesini bekliyorum... ben de zamanında boğazıma dur demeyi bilmedim, şimdi doymayı bilmiyorum...bakalım kaç kg ile kapatacağız 9 haftayı
ya ebrucum sen ne düşünüyosun bu kadar ben ne yapıyım daha 28+1 de 20 kilo almış bulunuyorum ama bu bir tek benim suçum deilklava:sen iki can besliyorsun diyerek ağzıma ne bulduysa tıkıştıran annemin eşimin arkadaşlarımın suçusenağlama ama artık ne kurtarsak kardır anlayışıyla dikkat etmeye başladım bakalım :icecream: bari 22 ile falan kapatsak hamişliği :hooray:
Ebrucum arkadaşım hamileyken şeydanurun dediği gibi iki canlı olduğundan hep iki kişilik yedi ama doğumdan sonra bebeğine ondan başka bakıcak kimse olmadığından bi koşuşturya girdi ama yediklerinede dikkat ediyo özel bi diyet uygulamıyo bence çok fazla dert etmemek lazım bu kiloları her yaşın güzelliği gibi her kilonunda ayrı bi güzelliği varGenciz güzeliz biz bu kiloları veririz dert etmeyin..
bu arada benimde kafama takılan bi soru var tesadüfmü bilmiyorum bu çok kilo alan arkadaşımın sütü bebeğine çok faydalı oldu maşallahı var bebişinin ama hamileliğinde kilo alamayan bi arkadaşım 3 aydan sonra ek mamalar vermeye başladı acaba hamilelikte alınan kilolara bağlı olabilirmi bu süt olayıda
Ridacım benimde özellikle sabahları uyandığımda ve akşamları ayakta biraz kaldığımda ellerim ve ayaklarım şişmiş oluyor..Geceleri artık sağıma yada soluma dönmem iyice zorlaştı çünkü her dönmeye çalıştığımda kasıklarıma sancı giriyor..Sürekli aynı pozisyonda yatamadığımdan kolumun üstüne yatıyorum ama o da ellerimde uyuşukluk ve şişlik yapıyor..Geceleri heralde 4-5 kez uyanıyorum..
Şeydacım peki şeker testi yaptırdın mı ? Belki diyete girmen gerekebilir benim gibi (benim daha kesin değil gerçi de ben ufak ufak başladım ama tatlıyı hala bırakamıyorum :çok üzgünüm:, güya kendime yasaklıyorum ya, yasakladıkça daha bir canım istiyo )
arkadaşlar bebişimin son birkaç gündür fazla hareket etmediğini farkettim...yada bana mı öyle geliyor diyorum. ama gerçekten de öyle..çünkü göbeğimin üzerindeki hareketlerini görür rahatlardım. şimdi çok nadir kıpraşıyor...bu sabah düz yatıp elimi üzerine koydum ama çok geç kıpraştı...sizin bebişler de böyle mi yapıyor??? bir sorun yoktur değil mi???
canım ben iki gün sonra ikinci testimi yaptırıcam bakalım ne çıkıcak doktorum ona göre diyet vericek tabi ne kadar uygulayabilicem bilmiyorum:1no2:
ben dikkat etmedim başlarda çok hızlı kilo aldım ve şimdiden çatlaklarım bile oluştu göbeğimde tabi bu durum beni üzüyo çünkü daha 7. ayımdayım bide ben ikiz anne adayıyım tek gebeliklere göre daha büyük bir karnım var şimdiden 9 aylık gibiyim yani
Şeydacım ikiz bebek bekliyosan durumun bana göre çok daha normal ..En azından haklı BİR gerekçen daha var ( ikinci bebek yerimseniben)ama eğer birazcık araştırma yaptıysan ikiz bebeklerin normal bebeklere genellikle sürelerinden önce doğduklarını okumuşsundur ( çoğul gebeliklerde böyle oluyor ) O yüzden elinden geldiği kadar diyetine uymaya çalışırsın ama kendini aşırı stress altına sokmamaya çalış. Çünkü İnşallah iki bebek emzireceksin ve o kiloların nasıl gittiğini anlamayacaksın bile.. Bu arada benimde göbeğimden ziyade memişlerim çatladı..Sanki biri tırnaklamış gibi mor mor duruyo ve çok acıyo..
Senin için iki bebek beklemek çok daha heyecanlı olsa gerek..Yani herşeyi ikiyle çarpıp düşünmen gerekecek..Ayrıca acaba ne zaman çocuğuma kardeş yapsam diye düşünmek zorunda kalmayacaksın çünkü kardeşiyle doğmuş olacakBir taşla iki kuş buna diyorlar heralde :dance:
arkadalar tekrar merhaba...ya bişey sorucam ben size , benim amniyom sıvısına geçenlerde dr. um azalmış dedi ve bol su içtim ve arttı..bu arada bende çok fazla akıntı oluyo dr. şimdilik önemli olmadığını söyledi ama merak ettim sizde de oluyor mu..
nilday bende aakıntı oluyo ama bunun hamilelikte normal olduğunu biliyorum gerçi iki hafta önce idrar tahlili yaptı doktorum şeker yüklemesi ile beraber rutin bir kontroldü yani birşey sölediğimden falan deil ama bişey çıkmadı CADIARZU
arkadalar tekrar merhaba...ya bişey sorucam ben size , benim amniyom sıvısına geçenlerde dr. um azalmış dedi ve bol su içtim ve arttı..bu arada bende çok fazla akıntı oluyo dr. şimdilik önemli olmadığını söyledi ama merak ettim sizde de oluyor mu..
arkadaşlar bebişimin son birkaç gündür fazla hareket etmediğini farkettim...yada bana mı öyle geliyor diyorum. ama gerçekten de öyle..çünkü göbeğimin üzerindeki hareketlerini görür rahatlardım. şimdi çok nadir kıpraşıyor...bu sabah düz yatıp elimi üzerine koydum ama çok geç kıpraştı...sizin bebişler de böyle mi yapıyor??? bir sorun yoktur değil mi???
Nildaycım bende de tam tersi olması gerekenden çokmuş..Niye böyle oldu bilmiyorum..Doktor çok dediğinde bende sevinmiştim yaşasın içtiğim sular işe yaramış diye ama bu hamilelik şekerinden kaynaklanan bir durumda olabilirmiş..Yani senin yaşadıklarının tersini yaşıyorum ama eğer suyun azsa günde 8 bardaktan fazla su içmeye çalış canım..Bende cumartesi soracağım doktoruma bu fazla suyun sakıncaları nelerdir benimkinin fazlalığı ne kadar diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?