bebeğiniz kaçıncı haftada döndü arkadaşlar? Aranızda bebeğinin gelişi ters olan var mı? dün iş çıkışı bir iş arkadaşını gördüm.
Bana "ne kadar kilo almışsın öyle" dedi. o kadar moralim bozuldu ki..
"13 kg aldım 30.haftadayım" dedim
"ooo daha varmış doğuma bu kadar daha olursun! dedi ve iyice moralimi bozdu...
"normal mi sezaryen mi" diye sordu.
"belli değil ama şu an sezaryen görünüyormuş, bebişin duruşu henüz ters"dedim.
"Benim bebeğin doğumuna 6.ayda karar verdi doktorum dedi.
Tersmiş ve bir daha da hiç dönmemiş bebeği.
Erken karar vermemiş mi sezaryane dedim.
"Hayır, senin ki de sezaryen olur, dönmez. Normal doğuracam diye hemşilereleri üstünde tepindirme" tarzında cahil cahil konuşunca sinirlendim.
Cahile laf anlatmak, deveye hendek atlatmaktan zordur deyip sustum. ALLAH bilir dedim. Yol boyu söylene söylene geldim eve. Doktorum da cahil, çevremdeki insanlar da..dedim kendi kendime. Kimse moral vermiyor, doktor da dönmeyebilir demişti bana. Yahu dönenler nasıl dönüyor..daha erken değil mi ki bu kararları almak için..Neden Allah'ın işine karışıyorlar ...son ana kadar dönmeyede bilir ama bu telaş nedir? olmadı sezaryen olurum yahuuu
Ridacım, boşver sen böyle konuşan insanları..Ağzı olan konuşuyo işte..Kimisi böyle güya daha önce tecrübe ettiği için bilmişlik taslıyo kimisi normal doğum olayını abartıp milletin gözünü korkutuyo..İnsanlar bir garip..
E hamileliğin doğasında zaten kilo almak var..Az yada çok ne farkederki sonuçta zaten kilo alıyorsun..Emzirirken vereceksin zaten..Ayrıca senin bundan sonrasında ne kadar kilo alacağını o nerden biliyor ayol..Küresi varmışta ona mı bakmış..Töbe töbee..klava:
Bebeklerin dönmeleri gereken ay 6. aydan başlıyor doğuma kadar dönebilirler..Yani illaki de "şu zamanda dönecek dönmezse ayvayı yedin yat bakalım neşterin altına" diye bir kural yok. Zaten sezeryan denilen şeyde vakti zamanında anne ve bebeklerin sağlıkları tehlikeye girmesin diye icat edilmiş bişey, lazım olduğunda elbette kullanılacak. Herkes canını sokakta bulmadı ya, ters bebeği illaki de normal doğuracağım diye macera arasın..Arkadaşın kendi hamilelik kurallarını sana dayatmaya çalışmış anlaşılan..Ayrıca kilo konusunda beni görse kim bilir bana ne der..Ha bana bişeyler söylerse bende lafını verir oturturum o ayrı bi konu tabeee..:roflol:Şimdi karnımızdaki bebişlerimizle günaha girmeyelim mübarek cuma gününde jeyyar