- 21 Mayıs 2008
- 191
- 0
Of of kizlar yemiyor bu çocuk ya yemiyor ............................
Anlayamiyorum bütün ev hatta annemler k.valdemler seferber oldular her yolu denedik aç biraktik olmadi artik ellerini bağlayip ağzini zorla açip veriyorum ...
bugun kızım 9da kalktı anne sutu aldı 11:00 da kahvaltısını verdım bıraz gec ama yarısını bıle yemedı daha erken versem hıc yemeyecek 14:00 da balkabagı corbası verdım 16.30 da yogurda meyve katıp verdım az oncede yarım muz yedırdım elımle kasık gormeyınce daha ıyı yedı sankı aksamada muhallebı
Canım geçmiş olsun. Çınar da bu son haftalarda yemediği için kilo verdi. Çarşamba günü kontrolümüz var. Bende sürekli tartı not aldım ve ne yedirdiğimi ( daha doğrusu yemediğini. inatla yemiyor ) yazdım. Bakalım doktorumuz yorumlayacak. Size ne tahlili yaptırıyor doktorunuz. Sevgiler.
Oğlum ek gıdayı şiddetle reddediyor. Doktorumuz kilosu iyi olduğu için mama vermiyor. Sabah klasik kahvaltı ama ben kara üzüm suyu ile ıslattım sadece tek kaşık aldı. 10.30 gibi 1/2 muz, 1 mandalin, 1/2 armut karışımı verdim ondanda lütfetti 2 kaşık yedi. Öğlende et suyuna biraz irmik koydum yumurta ve yoğurt ile terbiye yaptım yine 2 kaşık yedi. Varsa yoksa kuru ekmek yesin. Çıldıracağım
biz artık ayrı ayrı kahvaltıya geçtik. karışık verirken de ıhlamurla ıslatıyorduk. ayrı verince ıhlamuru pekmezle tatlandırdık, onu içti peynir ve yumurtanın yanında. hem bebe bisküvisi de yememiş oluyor, iyi oldu, şekerli onlar sonuçta.
karmsarcım bence mamayı herşeye koyma tadına öyle alışırsa sonra zorluk çekersin bence. mamayı ayrı ver, yemeğini çorbasını ayrı. geçen gün okudum ek gıdaya tam anlamıyla geçsek bile günde 300-500 cc arası anne sütü veya devam maması vermek gerekiyormuş. sen onu ayrıca ver.
bu arada benim kız da hiçbir hazır mamayı yemiyor. dr verme demişti zaten ama tahıllı olanından 1 çorba kaşığı falan vereyim dedim, onlarda da vitamin var sonuçta ama milupa da bebelec da yemiyor. yemesin napiim, çorbacı sebzeci benimki, onları tabak tabak yiyor, pütür mütür dinlemiyor. yoğurt, muhallebi verme yeter. babası da akıllı benim kızım doktorunu dinliyor diyor:)
biberon almıyor canım ya benim oğlan yumurtayı çorbaya hallediyorum sorun kahvaltıda işte tek tek de denedim yemiyor peyniri tadınca yüzünü buruşturuyor. labne ,inekikoyun hepsini denedim. vermeye devam edeceğim. inşallah diş sıkıntısı yüzündendir .yer birgün
canım sen elinle yedirmeyi denedin mi :uhm:
et suyuna irmik ve yumurta tarifini yazarmısın nasıl yapılıyor merak ettim?
Nnuray merhaba. Benim bebeğimde 6. ayını yeni bitirdi. Nasıl besleyeceğimi bilemiyorum. Sormak istediklerim var. Yanıtlarsan sevinirim. Güzel menü yazmışsın. tavuk eti 6. ayda veriliyormu. Bana tavuklu bezelyeli, havuçlu patatesli pirinçli pürenin tarifini, irmikli mercimek çorbasının tarifini ve kayısı suyuna muhallebi tarifini verir misin. Üzüm suyunu nasıl sıkıyorsun. Taze üzüm mü.