Bebişler kendi kendine nasıl uyutulur.

sultann

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Mart 2010
30
0
96
İstanbul
Bir türlü anlamıyorum geçen gün arkadaşlarda birisi 2 yaşındaki kızını yatağına koyuyomuş o kadar kendi kendine uyuyomuş. Uyutan varsa paylaşırmısınız bizde alıştıralım sıpaları.

Benim oğlum da öyle uyurdu.

Bebekler ilk doğduklarında da öyle uyuyorlar aslında, ama bazen hastalık, gaz gibi nedenlerle, bazen de büyüklerden o şekilde görüldüğü için ayakta sallamaya, ya da uyuyana kadar yanıda yatmaya/durmaya alıştıran biz oluyoruz.

İnsanların uyumayı öğrenmesi diye bir şey yok ki, uykusu gelince uyuyor insan. Çocuk da belli bir disipline alıştırıırsa yatırılınca uyur normalde. Ama tabi dediğim gibi gaz sancıları, hastalıklar bazen bunu unutturuyor insana.

Belli bir yaşa kadar sallnmaya, yanında yatılmasına falan alıştıysa çocuk, yatırıp kendi kendine bıraktığınızda muhtemelen ağlayacak, itiraz edecektir. Onu yatağına bırakıp uyumaya alıştırmanın tek bir formülü yoktur sanırım. Belki biraz ağlamasına aldırmayıp, yanına gitmemek çözüm olabilir. Ama kimi çocuk da uykusu geldiğinde iyice hırçınlaşır, onu bir de ağlama krizine sokmak pek işe yaramaz, iş karı-koca boşanmasına kadar gidebilir korkarım. Bu tip çocukları uzun, uzun, konuşarak, ikna ederek ayakta sallama vs. olayını bitirmeye çalışmak işe yarar belki.

Son düzenleme:
kızım 16 aylık 7. aydan itibaren kendi odasında kendi yatağında yatırmaya başladım.önceleri uyuması için ya kolumda sallıyordum yada ayağımda baktım büyüdü ağırlaştı öğle uykusu geldiğinde iyice yormaya başladım sonra götürüp yatağına bırakıyordum emziğini verip odadan çıkıyordum.başka bir kaç dakika ağlardı ama öyle krizlere girmedi hiç.ağlardı baktı yanına gitmiyorum eee çokda yorulmuş uykuya dalardı.böyle böyle derken kendi uyumayı öğrendi.

kızlar benim bebeğimde 2ay bitti 3 e gircek.hep gündüz uyuyor gece uyanık.kendiliğinden düzene girermi ya da ne yapmam gerekiyor tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var..benmi alıştırcam yoksa düzene girmesi gereken belirli bir ay varmı?

Gündüz uyumaya başladığı saati gün, gün biraz ileriye atmaya çalışıp ancak bir süre sonra geceye döndürebilirsiniz sanırım. Benim bildiğim kendi kendine geceye döndükleri bir dönem diye bir şey yok.

Bana k. validem, gece altını açma demişti. Ben en başından itibaren böyle yaptım, gece meme de versem altını açamadan yatırdım, uyumaya devam etti. Bu da biraz gece daha kesintisiz uyumasına yardımcı oldu sanırım. Oğlum 3 haftalıkken geceleri kesintisiz 5-6 saat uyumaya başladı ve 6 aylık olduğunda bu süre 8 saati buldu. Ama bu gece hiç uyumayan, ya da 4-5 aylık bir bebekte işe yarar mı bilmem.

Sena çok şanslısın benim oğluşumda 4 aya kadar daha düzenliydi uykusu şimdi 9 aylık en az 3 kez uyanır. Ama ne yaptıysam kendi kendine uyutamıyorum.

Sena çok şanslısın benim oğluşumda 4 aya kadar daha düzenliydi uykusu şimdi 9 aylık en az 3 kez uyanır. Ama ne yaptıysam kendi kendine uyutamıyorum.

Belki yazın sıcaktan falan sıkılıyordur, uykusu bölünüyordur. İnşallah zamanla düzelir.

Benim oğlum da gece kesintisiz uyusa da yatağına bırakıp gittiğimde belki bir saat uyuyamazdı, ama baştan beri böyle olduğu için ağlamadan kendi kendini bir şeylerle oyalardı. Ama biraz büyüdükten sonra, 8-10 aylıktı sanırım, gündüz uykusu uyumamak için direnmeye başladı. 1.5-2 yaşlarında da biz pes etmek zorunda kaldık (ben çalışıyordum, k. validem çok zorlanmaya başlamıştı). Yani belki senin de oğlun gündüz uykusunu biraz kısaltsan aşama, aşama gece belki daha iyi uyuyabilir. Ama bir de şu var, bir ana-baba uykucu bir aileyiz, e çocuk da haliyle bize benzedi. Sen veya eşin fazla uyumayan bir tipseniz, oğluşun da size çekmiştir tabi ki.

2 yaşında oğlum var doğduğu günden beri konuşuyorum onunla
ama bir yetişkinle konuşurmuş gibi
hayatımızda olan biteni yaşadığımız yediğimiz içtiğimiz herşeyi anlatırım
dışardayken görülen herşeyi onun anlayacağı şekilde kısa ve net cümleler kurarak anlatırım

ve şimdi nerde ne olursa olsun yaramazlık yapsa bile
ben hemen konuşmaya olanı biteni anlatmaya başlayınca beni dinler hemen ve anlar ve çabucak anlaşırız

uyumasına gelince,yine doğruğundan beri hep aynı saatte aynı yerde uyuttum oğlumu,
ben oğlumun uykusu gelmeden asla uyutmaya çalışmam zorlamam
akşam yemek meyve yeriz sonra oyunlar oynarız...e haliyle yoruluruz,
uykusu geldiğini anlarım hemen sütünü hazırlarım,
ve oturma odasında herkesle vedalaşırız mesela misafir varsa yoksa babasıyla
hadi iyi geceler biz uyumaya gidiyoruz derim

odasına gelince;odada hiç lamba yakmam,doğduğundan beri alıştı çok hafif bir loş ışık olur..
odasında duvarlara hep sevimli hayvanların çizgi film karakterlerin resimleri var ,
ben oğlumu yatağına yatırırım ve sütünü veririm eline
sonra konuşmaya başlarım,o gün neler yaptıysam hepsini tek tek anlatırım
ama oğuma değil :)) duvardaki resimlere ara sıra oğluma da bakarım
o günlük neler yaptığımızı anlatıp bitirince işte mesela duvardaki kurbağaya derim;
'' kurbağa biz bugün bunları yaptık yorulduk artık uyuyacağız,sende uyu,iyi geceler,sabah görüşürüz tamam mı '' derim
hemen oğlum tamam der başıyla onaylar,üstüne alınır yani
ve uykuya dalar bu süre 5 veya 10 dk olur.

küçüklükten beri böyle alıştı,şimdi uykusu gelince yatağına atarım,
hadi iyi geceler annecim der öperim...
işte böyle uyuuuur gider..

Son düzenleme:
merhaba,
ilk aylardan itibaren kakasını yapmamışsa gece altını hiç değiştirmedim. uykusu bölünmesin die. o uyanınca gece hiç onunla oynamadım. ve hiç ışık yakmadım yattığı odada gece. gece ve gündüzün farkını bu şekilde anladı. gündüz durum çok farklıydı tabi. oyunlar , şarkılar.. vs.. ilk zamanlar yatağında kendi kendine uyuyordu. ilk 3 ay hemen hemen. sonra kucağımda ben yürürken uyumaya alıştı. uzun bir süre böle devam etti. yaklaşık 6-7 aydır uykusu geldimi salonda koltuğa yatar saçıyla oynaya oynaya uyur.
sevgiler.

bende oğlumu kendi uyuması çabasındayım yazın bi kaç ay çok rahat ettim uyku saatini hep en geç 8 buçuktu muhallabisini besleyip yatırıp kendi kendine uyuyodu ama şimdi öyle değil asla kendi uyumuyo yan sallayarak yada yanında yatarak uyuyo geceleride uyanıyo çok ağlayarak mecburen yanımıza alıyorum öğle uykusunuda yanında yatınca yada sallayınca uyuyo oda yarım saat tekrarlatırsam bi yarım saat daha okadar çok uykusuz oldu annemlerde kayınvalidemlerde kaldığım için yer ayırıyodu uyumuyodu haliyle sallıyodum yada yanında yatark uyuyodu düzeni bozuldu...nette baktım tek yolu yatağına yatırınca ağlasada yanına girmemek almamak ağlayarak uyutmak bende öyle yaptım az önce yatırdım tam 20 dk ağladı sonrada uyudu 3,4 gün böyle yapmalıymışız o zaman çocuk kendi uyumaya alışıyomuşuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…