kızlar benim bebeğimde 2ay bitti 3 e gircek.hep gündüz uyuyor gece uyanık.kendiliğinden düzene girermi ya da ne yapmam gerekiyor tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var..benmi alıştırcam yoksa düzene girmesi gereken belirli bir ay varmı?
kızlar benim bebeğimde 2ay bitti 3 e gircek.hep gündüz uyuyor gece uyanık.kendiliğinden düzene girermi ya da ne yapmam gerekiyor tecrübeli anneler fikirlerinize ihtiyacım var..benmi alıştırcam yoksa düzene girmesi gereken belirli bir ay varmı?[/QUOTEkizim 2 aylikken geceleri cok guzel uyuyor gunduzleri uyumuyordu sonra gunduz ve gece uykulari duzensiz ve kotu oldu,daha sonra gece uykulari kesik kesik gunduz uykulari duzenli bir hal aldi..simdi boyle devam ediyor 5 ayi bitti bebegimin..
ebe gece uykularinin kesik olma sebebi icin acikiyor olabilir dedi simdi kasik mamasi d veriyorum sut ile beraber..gece uykulari icin bir rutin olusturmamai soylemisti belirli saatlerde pijama giydir birlikte yatiyorsaniz(ki biz oyle yapiyoruz) isigi karartip ninni soylerek ve uyku zamani gibi seyler soyliyerek uyutmayi denemelisin demisti,degisiyor ise yarayip yaramamasi..temiz hava aldirmani ve gunduzleri bebegini biraz hareketlendirmeni yani yormani oneririm,ama degistigini bil kesinlikle sabit olmuyor kimisi 6 ay sonra kimisi 1 yil sonra duzene giriyormus yani sabitlesiyormus ark.duydugumda..
Bana k. validem, gece altını açma demişti. Ben en başından itibaren böyle yaptım, gece meme de versem altını açamadan yatırdım, uyumaya devam etti. Bu da biraz gece daha kesintisiz uyumasına yardımcı oldu sanırım. Oğlum 3 haftalıkken geceleri kesintisiz 5-6 saat uyumaya başladı ve 6 aylık olduğunda bu süre 8 saati buldu. Ama bu gece hiç uyumayan, ya da 4-5 aylık bir bebekte işe yarar mı bilmem.
Sena çok şanslısın benim oğluşumda 4 aya kadar daha düzenliydi uykusu şimdi 9 aylık en az 3 kez uyanır. Ama ne yaptıysam kendi kendine uyutamıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?