Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi bebişimin baş çevresi

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri

ayladige

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2013
2
0
16
Ankara
kızlar 2 ay 10 günlük erkek bebişim var. bugün sağlık ocağına gittim kilo 6500 boy 60 baş çevreside 41.5 cm çıktı. hemşire beni çok korkuttu baş çevresi kritik sınırda dedi çok büyük dedi bilginiz var mı gerçekten de 41.5 cm çok fazla mı ne yapmamı önerirsiniz bana?

cunku gelişimi ii ..normal o boya o kıloya bence..kı<ım 5ayına gırdı kılomz 6800 baş cevremızde sınırda kucuk 39 du 4 aylıkken ..ıcın rahat olsn

kızlar bide siz korkutmayın beni kiloda mı fazla yani ? fazla da emmiyo aslında ama ...
baş çevresi için bi kez daha gittik bu sefer de normal dediler... ama hala canım sıkılıyo biraz...

merhaba canım benim oğlum daha bu hafta iki aylık olacak ama 6 buçuk kilo zaten 4 kilo doğmuştu baş çevrsi de doğduğunda 38 cmdi yani bebek iriyse orantılı olarak boyu da uzun olur başı da geniş olur bence endişeleencek bir şey yok kaç kere doktora götürdük kontrol için doktorlar muhakkak bişi derdi korkma canım ebeler bazen ne dediklerini bilmiyorlar beni de doğumdan 1 gün önce bebeğin kalp atışlarını duyamıyoruz bir sorun var diye panikletmişler hastanede çocuk uyuyo doğum kanalına girmiş demişlerdi daha neler neler:))Allah sağlıcakla büyütmeyi nasip etsin canım:)

benim bebeğim prematüre doğdu şimdi 3 aylık ve 5 kilo.. başı bir ayda 4 cm büyümüş 38 olmuş diye doktor ultrason istedi ama bir şey

çıkmadı fakat doktor başka bir sorun da olabilir gibi konuştu. bir haftadır gayet üzgünüz ne yapsak şaşırdık.. : ((

benim kızımda 2 aylık 40cm çıktı baş çevresi ama kilosu 6200 boyu 59cm. bunlarla orantılı artarmış baş çevreside yani güzel büyüyen bebeğin başıda büyürmüş yani 6200grama 35 cm mi olcak başı orantısız olur. benim doktorum kgsunu 600 1000gram artması gerekirken 1700artmış boyu 2buçuk 3cm gerekirken 4cm artmış baş çevreside onlarla orantılı bişey yok dedi ayda 1buçuk 2cm normalmiş 2,1 artmış bizim

benim oğlum da 7,5 aylık,68 cm boyu var.baş çevresi de 44cm.doktor baç çevresi kilosuna göre fazla olduğunu söyledi.
ben de çok üzüldüm buna.

benim kızımda 2 aylıkken 6 kilo 140 grdı.
bence kesinlikle korkma kilosu fazla diye.
Çünkü sadece anne sütü alan bebekler kesinlikle obez olmuyolarmış sütümüz yarıyo demekki.
Baş çevreside 38 cm.
Şimdi 3. aya girmek üzereyiz bakalım çok merak ediyorum tombikem kaç kilo oldu.
Bence içini rahat tut canım.

Son düzenleme:
Çünkü sadece anne sütü alan bebekler kesinlikle obez olmuyolarmış sütümüz yarıyo demekki.
Baş çevreside 38 cm.

benim kinin kilosu fazla değil. aksine 7,2 kilo az yani.7,5 aylık ve 68cm boyu var.
benim sıkıntı yaptığım baş çevresi genişliği.44 cm. fazla dedi dr.

Baş çevreside 38 cm.

benim kinin kilosu fazla değil. aksine 7,2 kilo az yani.7,5 aylık ve 68cm boyu var.
benim sıkıntı yaptığım baş çevresi genişliği.44 cm. fazla dedi dr.

cunku gelişimi ii ..normal o boya o kıloya bence..kı<ım 5ayına gırdı kılomz 6800 baş cevremızde sınırda kucuk 39 du 4 aylıkken ..ıcın rahat olsn
Ya baya Zaman geçmiş ama benim kızımda şimdi 4 buçuk aylık baş çevresi 40 cm her gören ne kadar küçük yüzü var diyor. Sizde de böyle oldumu.

kızlar 2 ay 10 günlük erkek bebişim var. bugün sağlık ocağına gittim kilo 6500 boy 60 baş çevreside 41.5 cm çıktı. hemşire beni çok korkuttu baş çevresi kritik sınırda dedi çok büyük dedi bilginiz var mı gerçekten de 41.5 cm çok fazla mı ne yapmamı önerirsiniz bana?
Merhaba canım güle güle büyüt bebeğini inşallah... Bize de buna brnzer bişey söylediler çok kafama taktım bıngıldağı erken kapanıyo dedi ebe doktora götürdüm kafası büyüyosa bi sorun yoktur dedi . Siz de bi problem görünmüyo bence en azından kiloyla orantıda kafasıda büyüyo bebeğin , ki kafa.küçük kalırsa problem diye biliyorum internnette bebeklerin gelişim persentili var bebeğinin boyunu kilosunu ve baş çevresini oradan karşılaştırabilirsin... A.S

Boyu kilosu baş çevresi normal olarak büyüyor norölojik olarakta gelişimi gayet iyi ama yüzümüz minnacık Benimde yüzüm küçüktür ama sanki kızımın daha küçük olacakmış gibi geliyor Ben bir de monolit d3 kullanmıyorum

Back
X