Bebısım gell artıkk..

Ben de ne kadar doğru bilmiyorum böyle dua etmek ama...Hiç çocuk istemediğim için, eğer nasibimde varsa benim yerime isteyenlere ver Allah'ım diye dua ediyorum...
bende çocuk istemezdim..tecrübelerime dayanarak,evlenmenin anlamı birazda çocuk..evlilik monotonlaiıyor..yazmıştım 7 yıl olmadı diye..sonra o bebek hayatımıza bir hareket getirdi..bir tane bile olsa gerekli ve bir kadın bu duyguyu yaşamlı bence..

herşeyin hayrılısını düşün cnm allah veripte eksikliğini göstrmesin o daha kötü hayrlılsını iste rabbimden ve biliyorsun pskoloji çok önemli kafandan atki daha kolay olsun.rabbim verir inş

canım biliyorum kolay degil bizede doktor asılama ile bile zor demişti Rabbim nasip etti kendiliğinden Allaha bırak Allahım Şifam Senden de sana Bıraktım Vekilim Sensin de.mücadelenden vazgecme.asılama tutmadıysa tüp bebek tutar yada kendiliğinden olur.vazgecme.Allah en yakın zamanda nasip etsin mutlu haberini buraya hamileyim diye yazmayı amin

seni çok iyi anlıyorum.bende 2,5 yıl bekledim,1 negatif aşılamam oldu.benden 2 yıl sonra evlenen arkadaşımın hamile olduğunu öğrendiğim gün tüp bebeğe karar verdik eşimle.çok şükür ilk denemede tuttu bir oğlum olacak inşallah.
sebepsiz infertilitede zor biliyorum.çünkü tedavi edilecek bişey yok.geçen bi kanalda izledim bu şekilde olup tüp bebee baş vuran bi çok çiftin(kadının)yumurtası kalın oluyormuş ve sperm yumurtanın içine giremiyormuş tabi böylelille de gebelik oluşmuyor.
eğer bu kadar istiyorsan,maddi durumunda müsaitse neden tüp bebek denemyorsun?inan her ay adet olmay beklemek bu kararı almaktan daha zordu benim için.1 ay bile sürmeden tedavim hamile olduğumu öğrndim.

Bende 9 aydır bekliyorum kızlar
Sabırla ve duayla.. Esimde. Sperm hız ve sayı dusuklugu var. perş yeni sonuçlara gore tedaviye baslanacak. Dua edin. Rabbim hepimize hayırlı evlatlar versin

Acaba diyorum insanlar bi ozellikleriyle karsisindaki insani ezerken hava atarken hic dusunemiyolar mi sadece bir saniye sonra bile ellerinden gidebilecegini her seyin alt ust olabilecegini? Her seyin hayirlisi olsun. Uzulmeyin diyemicem etrafta bu kadar dusuncesiz insan varken uzulmemek elde mi? Rabbim ne verirse hayirlisini versin.. neler duyuyorum annesine babasina bela olan evlatlar neler neler.. Allah gonlunuzdeki hayirlarla versin.

benim açımdan yeri geldiği için buraya çok samimi olarak bir şey sormak istiyorum izninizle konuya yazan tüm arkadaşlara..
bununla ilgili buraya konu açmaya gerek duymuyorum.bu tarz ve türevleri başlıkları sıkça gördüğüm için gerçekten sadece anlayamadığım ve de merak ettiğim için sormak istiyorum.
bir insanın ille de bebeğinin olması neden bu kadar önemli?
tamam aile kurmak istiyor olabilir ama Allah dilediğine verir,dilediğine geç verir,dilediğine hiç vermez.Ama neden hamile kalamayınca kadınlar çıldırıyor?kendisini feda edebiliyor bazen?bebek görünce ağlıyorlar psikolojileri bozuluyor falan..yok aşılatmalar,yok tüp bebek denemeleri,nice eziyetler,nice paralar...ben de mi böyle olacağım?şu an hiç sanmıyorum ama..evli olmasa bile genç kızların hayallerinde şu cümle."bla bla olsun bla bla olsun bir kızım/oğlum olsun.".. yani daha çocugu olmamış genç yaştaki kızın bile aklında var ille de bebek?
arkadaşlar bunun neden böyle oldugunu/olması gerektiğini hiç benim gibi merak edip düşünmüş olanınız var mı...
neden böyle oluyor bebek demek hayat demek mi? Ben varken,kendim varken?
gerçekten ben mi anlayamıyorum?

Canım aynılarını yasıuorum oylede dusunuyorum sabredıyoruz allah goruyor işte inşallah canım

Canım aynılarını yasıuorum oylede dusunuyorum sabredıyoruz allah goruyor işte inşallah canım

Arkadaşımın birine doktor "senin her kadında olduğu gibi 2 normal yumurtalığın yok, kist şeklinde birden fazla sayıda ve çok küçük yumurtalıkların var dolayısıyla bu yumurtalıklarla tedavi edilse bile hamilelik ihtimali en fazla %10 dur" şeklinde bir açıklama yapıyor, vazgeçmeyelim yaz tatilinde tedaviye başlayalım diyorlar, o gün geliyor ve doktora gidiyorlar tedaviye başlamak maksadıyla. Bir dizi testler yapılıyor önce tedavi rotası çizmek için.Sonuç: 4 haftalık hamile:) doktor " olamaz! " diyor ama oldu! O bebek şunanda 22 aylık. Rabbimin mucizesine bir örnek. Hiç üzme strese sokma kendini. Rabbim isterse kimse engel olamaz, o istemezse de kimse olduramaz. Maneviyatını güçlü, içini ferah tut. Ha bi de demet akalının hamile kalma hikayesini oku. O da buna bi örnek. Allahım yardımcın olsun arkadaşım

Evlimisin bekar mısın die sormayacam cunku evli olsan böyle konusmazdın.
bak canım ben butun servetimi herseyimi veririm bir cocugum olsun canımdan kanımdan esimle askımızın meyvesi .
deseler tas yıyeceksin cocuhun olacak onu bile yerim emin ol.
gözyaslarımın haddi hesabı yok beni gec ben daha 3 yıllıgım 10 yıllık olanlar allahım her gun yeni bir gune baslar baslamaz "allahım benım gıbı olanlara " cocuk gonder dıye dua edıyorum .
Her hamile gordugum kadına bakamıyorum nazar degdırırım belki die.
o yuxden lutfen bı daha boyle kırıcı yorumlarda bulunma bu konuyu ben actım ve icimi döktüm sen gereksiz mi?buldun okuma gec.
ama sinir boxucu yazılar yazma ..

Ben sana yorum yapmadım ki?Hanımefendi ben gereksiz buldugumu da asla söylemedim!
Allahım ben burada bir soru soramayacak mıyım?
Acını anlamıyorum bunu da kabul ettim zaten ama keşke okudugunu anlayabilseydin.
Bak ben sana birşey demiyorum en başında demişim, izninle konudaki tüm arkadaşlara bir sorum olacak diye.
Ben yorum yapmadım,ben samimiyetimle bir şey soruyorum herkese.
Neden ille de bebek demişim? Keşke "Anlayamazsınız, Allah içime veriyor bu isteği, bebekleri seviyorum vs. vs." diye basitte olsa bir cevap verseydin.Çünkü burada yorum yok soru var.
Çocuk olması için çıldıran insanlara sorum var,neden böylesiniz..ben böyle olmaktan cok korkuyorum böyle mi olacağım ben de...
keşke taş yemeği göze alacağına buna cevap verseydin.

Herkesin dusuncesi farklidir cnm kimse kimseyi anlayamaz bu konuda ama sana saygi duyuyorum benmde cocugum olmuyor evet su anlik uzuntum yillarca hasret ceken kadar degil ama ilerde nasilolcm bilmiyorim
tabiki genc kizlarda bile olmasi sasirtici bazen ama kizlarin bizlerin yspisinda olan bisi cogu zaman bu yasanmislik vr hislerle ilgii olan bisi sen boylr dusunuyorsun diye kimse yadirgayamaz seni
herkesin kendi yasam tarzi anliyacagin
cocuk sevinci baska bisi bi nimet evet olmayinca paraliyorz kendimizi olamyincada uzulup sabrediypz sukrediyoruz genede kimisi takmaz kimisi dua sabir ile devam eder senn dusuncende yanlis bisi yok cnm ozgursun fikirlerindd soncta

Vallahi çok zor bir soru sormuşum kimse cevap vermedi
Teşekkür ederim cevap verdiğin için.Yaşam tarzı mı bilmiyorum bunu sorma amacım biraz da şuydu canım, 1-2 yıla kadar evlenmeyi planladığım sevgilim var.şimdiden çocuk planları yapıyor,isimlerine kadar buluyor adam.
Bir keresinde bana, "sen niye böylesin?herkes çocugu olsun diye ister bir kere senden çocuk lafı duymadım." demişti.
Yani o erkek haliyle bile böyle düşünüyor.
Ama ben böyle değilim asla da olmadım.Ben de mi sorun var acaba bunu öğrenmek istedim.

Sevgili konu sahibi öncelikle ne zaman kendini rahat bırakırsan ve hiç düşünmezsen o zaman bebeğin geleceğini düşünüyorum..bunu bebek sahibi olmak konusunda hiçbir sorununuz olmadığını söylediğiniz için yazıyorum..çoğu insanın tatildeyken veya iş güce kafa yorduğu sırada hamile kaldığını öğrenmesi de bu yüzden:)Lütfen akışına bırak kendini tabii eşin de öyle yapsın..Tez zamanda da bebişiniz gelsin inşallah..Allah isteyen herkesin de dualarını kabul etsin..

Sevgili Jasse,ben 5 senelik evliyim iş,güç gezme tozma derken biz de 4 sene düşünmedik.Ben de öyle çok çocuklara düşkün,hemen bebeğim olsun diyen biri hiç olmadım.Sonrasında 4 yıl dolduğunda rüyamda falan hep bebekler görmeye başladım:)Biyolojik saat dedikleri bu olsa gerek dedim ve bebeğimiz olsun çok istedim..istedikten 3 ay sonra gebe kaldığımı öğrendim ama malesef 4,5 aylıkken bebeğimi kaybettimçok zor bir süreçti uzun uzun anlatmayayım şimdi; 1 aydır tekrar istiyoruz bakalım..hayırlısı..herkes anne olacak diye birşey yok..kimisinde bu güdü çok baskın kimisinde de benim gibi sonradan ortaya çıkıyor..kimisinde belki de hiç olmayacak..o yüzden Allah isteyenlere versin inş diyorum:)

kendi kanından canından,sevdiğin adamdan bir varlık.9 aylık bi mucizeye yakından tanık oluyorsun,içinde kıpırtılarını duydukça buna sen bile inanamıyorsun.hergün daha fazla aşık oluyosun içinde görmediğin küçük insana.yani bu duyguyu tatmak için bütün servetimi yatırmaya razı olabilirdim,çok istedim iyiki de çok istedim.duada ısrarcı olun der Rabbim.
evet,siz anlayamıyorsunuz,sanırım iç güdüsel bişey.normal olan budur sizin ki değil.bencede siz kendinizi soorgulayın bizi değil.

Ama neden hamile kalamayınca kadınlar çıldırıyor?kendisini feda edebiliyor bazen?bebek görünce ağlıyorlar psikolojileri bozuluyor falan..yok aşılatmalar,yok tüp bebek denemeleri,nice eziyetler,nice paralar...şu kurduğunuz cümleler gerçekten kırıcı siz farkında olmayabilirsiniz.inşallah siz evlendikten sonra dilediğiniz zaman çocuğunuz olur,dilerim sizin tabirinizle çıldırmak duygusunu siz yaşamak zorunda kalmazsınız...

ben cevap vereyim arkadaşım
çocukluğumdan beri gelinlikten çok bebek hayali kurardım hep insanın yapısında olur bu tarz tutkular
bi kuzenim var hiç sevmez çocuk olmasada umursamaz yapı meselesi
ben her konuda tutkuluyum eşimi sevmekte bana küçük bi iyilik yapan arkadaşıma 10 katını yapmakta ve aileme
yani bazı insanlar duyguları ön planda yaşar hayatı.
evlen önce sonra aşık ol eşine
bu arada sevgili yada nişanlıyken insan yaşadığı heycanı aşk sanar
ama yıllar geçince anlarsın aynı yastığa baş koy önce sonra yıllansın evliliğin yıllar geçtikce daha çok seversin fedakarlık yaparsın
aşk emek ister
bizim bu üzüntümüz heycanımız hayallerimizin bi sebebi var. aşkım yeni bi aşk dünyaya getirip aşk dolu bi yuva sahibi olmak

eğer hiç bebeğim olmasa eşim benimle bi ömür geçirir bende onunla.
ama bi yanım eksik sevmeyi seven bi insan olarak hayatımın aşkından aşklar doğurmak isityorum sadece daha çok sevmeyi öğrenmek için. fedekarlığın aşkın anneliğin tadına varabilmek için.

sende bi gün bu güzel duyguları yaşarsın ama özlemini çekmezsin inş bizler gibi.
bu arada bu evlat hasreti özlemi hayali bile nasıl tatlı ah bi anlatabilsem

konu sahibi arkadaşım seninle aynı durumdayım 2 buçuk sene hiç hamile kalmadm sebepsiz infertildim bende
ama bi baktım hamileyim tam 2 buçuk yıl sonra hemde yumurtlama güününü bile kaçırdığım bi ay sadece duaaaa. emin ol bebeğin gelecek
bu arada 4 ay önce bebeğim karnımda gelişemdi ve öldü kürtaj oldum.
ama o kadar güzeldi kii.
rabbim kimseye aratmasın tez zamanda evlatlarımıza kavusalım inşşş aminnnn aminnn aminnnnn.......

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…