Bebi yapmaya yeni karar veren arkadalarm gelin beraber ilerleyelim

ne uğurlu topic burası la
gelen hamile kalıyo :CüvCüv:
bende burda durayım kalırım belki

aslında aklımı karıştıran adetliyken gitsemmi yoksa adetim bittikten sonra normal kontrole gidip sonramı adetliyken yapılan testi yaptırsam kafamçokkarıştı anlayan varsa sorumu cevap bekliyom :1rolleyes:

canımn sen bence normalken git eğer doktor adetliykende gel derse gidersin.
çünkü ben öyle gitmiştim dr gerek duyarsa adetliykende çağırıyo
bilmem yardımcı olabildim mi

canımn sen bence normalken git eğer doktor adetliykende gel derse gidersin.
çünkü ben öyle gitmiştim dr gerek duyarsa adetliykende çağırıyo
bilmem yardımcı olabildim mi

saol canım ilgilendiin için öle yapmaya karar verdim. ben böle biraz aceleciyim mi diim tez canlıyımmı diim hiç sevmiom bu yanımı

kızlar 18 mayıs geçen ay regl tarihim 2-3 gün önceden adet oluyorum genelde
çook sabırsızım bekliyemiyorum vakit geçmiyo sanki...
yarın 10u acaba kan testi yaptırıyım mı bekleyim mi
bende bazı belirtiler var ama erken mi bilmem
sol mememin ucu kopacak gibi kaşınıyo ve yanıyo sol kasığımıda iğne batıyo gibi özellikle 2 akşamdır
sürekli aç gibiyim ve yemekistiyorum su içince midem bulanıyo gibi bi de dudaklarımın iç kısmı kabardı
of ne biliyim psikolojik mi bilmem
çok istiyorum Allahım çok

goncagül ce tebrikler canım çok sewindim

sagol tatlımm inş. seninde olacak kendini rahat bırak bak sende hayret ediceksinn sters hormonları bozuyo...ayrıca test için acele etme adet gününü beklemek en güzeli bende acele davranmıstım sonuç negatif cıkınca cok üzülmüstüm ama adet gecti yaptımm ve hamileyimm

ılk defa bir hamilelikle ilgili konuya yazıyorum.
Selam kızlar..
Benimde sizden öğreneceğim birsürü şey olduğunu düşünüyorum.
Öncelikle kusuruma bakmayın lütfen çünkü tüm sayfaları okuma imkanım yok.
Benim size bikaç sorum olucak.
Önce kendimi bi yanitıyım.
Ben 2 yıllık evli olucam önümüzdeki eylül ayında , eşim başta olmak üzere annemler , ailem akrabalarım hepsi bebek haberi bekliyor benden , henüz çalışma falan yok bende bu arada. Sadece fazla kilolarımı vermeye çalışıyorum 2 aydır ve neredeyse hedefime yaklaştım sayılır , şimdi biz hani çalışmaya başlarız önümüzdeki aylarda tahmin ediyorum ama çalışmaya başlamadan önce bir doktora görünmemiz gerekir mi acaba? Çünkü ben hamile kalmadan bi doktora gitmeyi istiyorum eşimle beraber. Durumumuz müsait mi falan diye hem belki alınması gereken vitamin bişe ne bilim varsa başlarız diye düşünmüştüm.
Ama şundan da çok çekiniyorum vajinal muayene Hiç vajinal muayene olmadım sanırım böyle birşeye ihtiyaç duyulursa benim için zor bi tecrübe olacak.
Doktora giden arkadaşlar fikirlerini deneyimlerini yazarlarsa çok sevinirim.

slm hanımlar...bende 10 aylık evliyim. yaş 26.ilaçla hiç korunmadım. eşim korundu. artık bizde bebek düşünmeye başladık. bu ay ilk denemeleri yaptık bakalım ne olacak adet olmama 6 gün var. tuttu mu bilmem. ama tutmamıştır. çünkü kendimi hiç hamile gibi hissetmiyorum. yani ne midem bulanıyor ne başım dönüyor vs. hiç belirti yok. yani hiç hamile kalmış olabileceğimi tahmin etmiyorum. Bakalım artık olmazsa çalışmalara devam. umarım rabbim çok bekletmez en kısa zamanda doldurur kucaklarımızı

canım vaginal muayenede korkulacak bişey yok merak etme hiç bişey anlamıyosun. smear testi isteyebilir oda çok az acıyo o anlık bişey stres yapma hiç ama önden dr gitmen de fayda var en azındandan için rahat eder bende 2 yıllık evliyim 5 ay önce gitttim temiz görünüyo bi sorun yok smear testi de yaptırdım ama çok çekiniyosan kadın doktora gitmeni tavsiye ederim ben öyle yaptm.

mrb arkadasım
eğer bebek düşünüyorsan bence bir doktora git
Hamilelik Öncesi Gözden Geçirmeniz Gerekenler
Anne ya da baba olmak, hayatınızın akışını değiştirecek büyük bir olaydır Hamile kalmadan önce yapacağınız bazı planlar ve değişiklikler sayesinde, daha sağlıklı birhamilelik geçireceğiniz muhakkaktır Sağlıklı bir yaşam tarzı, siz ve bebeğiniz üzerine büyük ve olumlu etkiye sahiptir Hamileliğin planlı olması sizi ileride olacakolaylara hazırlamaya yardımcı olur ve karşılaşacağınız zorlukları daha kolay, bilinçli bir şekilde atlatmanızı sağlar Hamilelik öncesi iyi bir sağlık bakımının yapılması bütünhamileliğiniz boyunca size yardım edecektir Bir çok kadın hamile kaldığını birkaç hafta geçmeden bilmemektedir Bu ilk haftalar, fetus için en kritik dönemlerdir Zira organlar bu dönemde oluşur Sigara, alkol ve bazı ilaçların kullanılması bebeğin normal gelişimini engeller Hamile kalmayı düşünüyorsanız en az 3 ay öncesinden bir doktora danışmanız, size yol gösterilmesi ve bilgi verilmesi açısından önemlidir
Sağlığınız ve vucudunuz hamile kalmaya uygun mu?
Hamileliğiniz öncesinde jinekoloğunuzla bir görüşme yapın Bu sizin için genel bir kontrol açısından harika bir fırsat olacaktır Bu görüşmede değişmesi gereken alışkanlıklarınız varsa bunları ele alabilir ve yeni düzenlemeler yapabilirsiniz Ayrıca yüksek tansiyon ve aşırı kilo gibi problemleriniz için gerekli tedavilere başlayabilirsiniz Unutmayın eğer obesite(aşırı şişmanlık)ve yüksek tansiyon gibi problemleriniz varsa riskli guruptasınız demektir ve bunları kontrol altına almak için gerekenleri bir an önce yapın Aşırı şişman kadınlar, yumurtlamaları düzenli olmadığından kolay hamile kalamamaktadırlar Eğer kalırlarsa bu kez diyabet ve yüksek tansiyon onları beklemektedir Ayrıca bu kadınların bebeklerinin de normalden iri doğma riski yüksektir, bu da beraberinde doğum yaralanmalarını ve zorunlu sezaryanı getirirYüksek tansiyonu olan annelerde ise düşük doğum ağırlıklı ve prematüre bebek doğurma riski yüksektir Bunlara ek olarak hamilelikte çok ciddi bir problem olan Plasenta Abruption yani plasentanın bebek doğmadan önce rahimden ayrılması ve önden doğması riski yüksektirBütün bu riskleri tespit edip tedbirlerinizi alarak hamileliğinize daha sağlıklı başlayabilir ve sağlıklı bir çocuk sahibi olabilirsiniz
Kilonuz ne durumda?Düzenli bir egzersiz programı takip edin ve bir diyetisyen ile uygun bir diyet programı hazırlayın Bu hamilelik öncesi bebeğiniz için yapacağınız en önemli şeylerin başında gelmektedir Uygun bir kilonun sağlanması iyi bir sağlık açısından önemlidir Hamile kalmanızın en az 6 ay öncesinden boyunuzun kilonuzla orantılı bir düzeyde kalmasını sağlamalısınız Hamilelik sırasında yüksek kilo annede yüksek tansiyon ve şeker hastalığına sebep olabilmektedir Aşırı şişmanlık gebelik sırasında kalp için ek bir yüktür Normalden düşük kilo ise bebeğin gelişimini engellemekte ve düşük tartılı bebekler doğmasına sebep olmaktadır
Sizin yada eşinizin ailesinde kalıtsal bir hastalık var mı?Bazı kalıtsal hastalıkların belirlenmesi ve yaşınıza aile geçmişinize bakılarak size genetik danışmanlık verilmesi açısından önem taşır Genetik danışmanlık çiftlerin genetik hastalıklı bir çocuğa sahip olma şansı hakkında bilgi verir
Kronik bir hastalığınız var mı?
Hamilelik vücudunuza yeni yükler yükleyeceği için, normalde kontrolünüz altında olan sağlık problemleriniz tekrar sorun çıkarabilir Eğer bazı özel tıbbidurumlarla karşı karşıyaysanız, hamile kalmadan önce kontrol altına alınmalı ve hamileliğiniz boyunca bu kontrolleri sürdürmelisiniz

Bazı önemli sorular şunlardır:
Şeker, yüksek tansiyon, sara nöbeti gibi rahatsızlıklarınız var mı?
Kansızlık rahatsızlığınız var mı, şu an buna yönelik şikayetleriniz var mı? (Halsizlik, Çarpıntı, Solukluk, Çabuk yorulma)
Hiç ameliyat geçirdiniz mi?
Herhangi bir şeye karşı alerjiniz var mı?
Daha önceki gebelikleriniz olduysa nasıl geçti?Geçmiş gebelikleriniz ve varsa bunlarla ilgili komplikasyonlar da önemlidir Çünkü sorunlar tekrar yaşanabilir Özellikle daha önce düşük yapan kadınlar yeniden hamile kalırken endişe taşırlar Gerçekten de daha önce yapılan düşükler; düşük tartılı bebek doğum riskini ve erken doğum riskini arttırmaktadırBu noktada önemli olan kendi kendinize endişe etmektense bir hekimin de yardımıyla birlikte kontrollü bir hamilelik geçirmenizdir
Kullandığınız ilaçlar var mı?Aspirin, alerji ilaçları (anti histaminikler), diyet tabletleri, doğum kontrol ilaçları gibi günlük ilaçlar sorgulanacaktır Bazı ilaçlar fetüsu etkilemektedir ve hamileliğiniz boyunca alınmaması gerekir Örneğin bu günlerde akne tedavisi için yaygın olarak kullanılan Retinol (Retinoik asit, vitamin A türevi bir ilaç)bebekte doğumsal sakatlıklara neden olmaktadır ve ilaç tedavisi kesildikten sonra en az 6 ay hamile kalınmaması gerekmektedir Sakinleştirici ilaçların veağrı kesicilerin kullanımının da doktora danışılması gerekir
İşinizde gebeliğiniz açısından bir risk var mı?
Sizin veya eşinizin işinde radyasyon , kimyasallar , kurşun yada anestetik maddelere maruz kalma söz konusu ise bu hem hamile kalma şansınızı hem debebeğinizi riske sokabilir Hamile kalmadan önce bu konuda işveren den veya işyeri doktorundan bilgi almak önemlidir
Kızamıkçık aşısı oldunuz mu?Kızamıkçık (rubella) hastalığı bebeğin iç organlarının geliştiği erken gebelik döneminde bebekte önemli bozukluklara neden olabilir(sağırlık,körlük, beyin gelişiminin engellenmesi) Bu nedenle hamileliğe karar verdiğinizde doktorunuza başvurup bu hastalığa karşı bağışıklığınız bulunup bulunmadığını bir kantesti ile öğrenmelisiniz Eğer bağışıklığınız yoksa doktorunuz aşınızı yapacaktır Kan testini gebeliğinizden en az 3 ay önce yaptırmalısınız

Yapılması gereken diğer testler
Hamilelik öncesi özellikle sosyal risk taşıyan annelerin AIDS için ELİSA testini yaptırması önemlidir Bu anne adayını kesinlikle korkutmamalı ve rahatsızetmemelidir Ayrıca daha önce yüksek riskli davranış öyküsü olsun olmasın tüm hamilelere AİDS testi önerilmesi gittikçe kabul gören bir yaklaşımdır Bunun yanı sıra Hepatit-B testinin yapılması, sonuca göre bebeğin doğduğunda aşı ve tedavisinin yapılması da önemlidir Özellikle Hepatit-B taşıyıcısıolduğunu bilen anneler, bebeklerine zarar vermemek için muhakkak doktora danışmalıdırlar Bazı hepatit taşıyıcılarından (belirli bazı antijenleri olan) doğanbebeklerde enfeksiyon riski yüksektir ve bu bebeklere doğumdan sonra 12 saat içerisinde Hepatit-B aşısı ve immunoglobulin tedavisi yapılması hemenher zaman enfeksiyonu önler Bunlara ek olarak anne ve babanın hamilelik öncesinde kan guruplarının bilinmesi, eğer bir kan uyuşmazlığı söz konusu ise hamileliğin özel olarak takipedilmesi, anneye doğumdan önce gerekli aşının (rho-gam) yapılması bir sonraki hamilelikte tehlikeyi önleyecektir Eğer bu annenin ilk hamileliği değilse veanne ile baba arasında kan uyuşmazlığı varsa ve de anneye ilk hamileliğinde gereken aşı yapılmamışsa o zaman annenin kanında ilk gebeliğinde antikor oluşup oluşmadığına bakılması ve doğumun daha özel şartlarda planlanması uygun olur

aramıza hoşgeldin canım. bende de mide bulantısı çok yok ama göğüslerimde aşırı hassasiyet var.bi de kasığıma ara ara kramplar giriyo bizim de korunmayalı 3 ay olacak kısmet ama ben çok istiyorum ve stres yapıyorum elimde değil. benimde 5-6 günüm var beraber bekleriz artık:CüvCüv:

inşallah canım sen kaçıncı ayda kaldın acaba negatif olan testi kaç gün önce yapmıştın ve kaç gün sonra pozitif çıktı

merhaba canım hamilelikte hem bebeğin hemde senin için oluşacak riskleri en aza indirmek adına jinekolojik muayeni yaptırmanı öneririm.ben 10 gün kadar önce yaptırdım ve bu ay siftahı yaptıksırnaşık şey eşim gitmedi şimdilik gerek görmedim.bikaç ay deniyelim bakalım.korkulacak hiçbir şey yok inan bütün testleri yaptırdım spektrumla ve ultrason aletiyle alttanda bakıldı azıcık ucundan o dayerimseniben muayene sırasında rahat olman ve kendini kasmaman çok önemli zihnini temizle ve git inşallah herşey yolunda olur senin için ve tüm bebek özlemi çekenler için:Saruboceq:
bu arada kızlar bende varım artık bebek isteyen ve özlemle bekleyen

kızlarrr bende hamileyimm dün gece test yaptımm çift çizgiyi gördümm yaaa inanamıyorum cokk mutluyummm:)):sm_cool:

selam kızlarr: beni de listeden silebilirsinizzz. artık ben de HAMİLEYİMMMM :CüvCüv:
darısı tüm isteyenlere

bu haberleri okuyunca çok heyecanlanıyorum çok mutlu oluyorum.
Allah sağlıklı hayırlı uzun ömürlü evlatlar nasip etsin
aaaaaaaaaaayyyyyyyyyyyy
günler geçmiyooooooooo
artık test yapmak istiyoruuuuuuuuuumm
bebişiiiiiimmm opuyorumnanaktan

merhaba kızlar bu ay yen başladık ama reglime 9 gün var ama bi kaç gündür regl olucakmışım gibi ağrım oldu bilmiyorum bebiş varsa ilk buraya yazıcam hihoyyyt

günaydın herkese kıslar dün dayanamadım ve test yaptım negatif çıktı sonra çok ağladım geçen ay 18 mayıs da regl oldum genelde 2-3 gün öncesi oluyorum yani bu ay 15-18 haziran acab çok mu erken yaptım ondan mı çıkmadı yoksa gebe olsaydım her durumda silik de olsa çıkarmıydı moralim çok bozuldu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…