Bebekte ateş nereden ölçülür?

Bana Diyor Nau Nau

Nirvana
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
13.224
48.477
Kızlar selam
Bizde iki ateşölçer var. Biri alından ölçen şu alna dayayıp ölçtüğümüz. O 36.7 ölçüyor
Diğeri normal kol altından ölçtüğümüz. O da 37.5

Ben hangisini baz almalıyım? Alın 36.7, kolaltı 37.5

Bunu yapmayin sakin. Asidik seyler, sirke, limon vs gibi atesi hizlica dusurup ayni hizla yukseltir ve bu da havaleye sebep olur

Son düzenleme:
Bunu yapmayin sakin. Asidik seyler, sirke, limon vs gibi atesi hizlica dusurup ayni hizla yukseltir ve hu da havaleye sebep olur
Ben bilmiyordum kendimde ve etrafımda çokca faydasını gördüğüm sonrasındada ateş çıkmadığı için öneride bulunmak istedim. Sağlık ocağı hemşiresi önermişti. Sirke nin bu şekilde sıkıntılı olduğunu biliyordum ama bunu bilmiyordum

Ne yazik ki limon da sirkeyle ayni prensipte calisiyor

Öneri için teşekkür ederim:)
Ateşi 37.7 de kaldı. 38i geçmediği için ilaç veremiyorum. E düşük olmadığı için dönüp uyuyamıyorum da. Arada kaldom

Öneri için teşekkür ederim:)
Ateşi 37.7 de kaldı. 38i geçmediği için ilaç veremiyorum. E düşük olmadığı için dönüp uyuyamıyorum da. Arada kaldom
Merhabalar, kizim korona oldugunda atesi 37,8 civarindaydi. Bizde ilac kullanmadik. Doktorun onerisi bir tık ince giydirmek, duş aldirmakti(kesinlikle soguk suyla degil). Bir bezi sadece suyla islatip eklem yerlerine koyabilirsiniz, sirke ve limon eklemeyin, sonradan ateş daha yuksek halde geri doner. Emiyorsa bol bol emzirin. Ek gida donemindeyse su vermeyi ihmal etmeyin(cok verirseniz kusar). Anne olmak ne zor ya, Allah yardimciniz olsun

Teşekkür ederim doğa
Uyku tulumu giydirmedik
Petekleri minimuma aldık
İnce alt üst ğijama ile yatıyor uzun
Üstünde örtü yok ayaklar vs çıplak

30 dk da bir ölçüyorum. Anne olmam zor evet. Hala tecrübesiz hissediyorum kendimi
En son 37.7udi. Şu an ılık kompres yapmalı mıyım sizce?

Bebeklerde en doğrusu kulaktan ölçen aletler. Ama ondan sonra kol altını baz alabilirsiniz. Alından ölçülmez bebeklerde. En iyisi kısa zamanda kulaktan ölçen bir alet edinmeniz olacaktır

Bebeklerde en doğrusu kulaktan ölçen aletler. Ama ondan sonra kol altını baz alabilirsiniz. Alından ölçülmez bebeklerde. En iyisi kısa zamanda kulaktan ölçen bir alet edinmeniz olacaktır
Alından ölçenin kulak aparatı da var ama ona kalsa 34 35. Asla doğru ölçmüyor. Öneriniz var mı? Bizimki kanz marka ama bence hatalı. Koldan devam edeyim ben.

Olctugunuz atesleri mutlaka bir yere yazin. Acile giderseniz onlarda once ates takibi yapiyorlarmis ama siz elinizdeki olcumlerle giderseniz direkt mudahale ediyorlarmis.

Ben olsam ne yapardim diye düşünüyorum. Sanirim ılık bir kompres yapardim. Kac aylik bebeginiz? Diş cikariyor olabilir mi?

14 aylık. 36.8 ökçtüm şimdi. Diş değil üst solunum yolu enfeksiyonu.

Akşam acildeydik. Doktor söyledi. Gitme sebebimiz bugün 3 kes siyah kaka yaptı. Bir tane daha yaparsa kakayı tahlile götüreceğiz Rotavirüs adonavirüs norovirüs ve amip var mı diye bakılacak

Ahh kiyamam ya cok cok gecmis olsun. Insallah virusluk bir durum yoktur, enfeksiyonla atlatir

Alından ölçenin kulak aparatı da var ama ona kalsa 34 35. Asla doğru ölçmüyor. Öneriniz var mı? Bizimki kanz marka ama bence hatalı. Koldan devam edeyim ben.
Ben braun thermoscan 7 kullanıyorum. Kulak içine kulak zarına doğru yerleştirip ölçüm yapılıyor. Çok memnunum. Braun bu konuda en iyisi bence. Evet şimdilik koldan devam etmeniz iyi olur. Çok geçmiş olsun umarım bebişiniz en kısa sürede toparlanır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…