Odyolog da çok önemli bakılan cihazda. O dönem öyle tecrübe edinmiştim.Aynen biz de ilk testten kalmıştık zaten yenidoğan kıpır kıpır durmamıştı yerimde
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Odyolog da çok önemli bakılan cihazda. O dönem öyle tecrübe edinmiştim.Aynen biz de ilk testten kalmıştık zaten yenidoğan kıpır kıpır durmamıştı yerimde
Merhaba bizde iki ayrı üniversite hastanesinde test yaptırdık ikiside aynı çıktı ama iki testte de 4 5 kere uyandi etrafa baktı 10,15 saniye tekrar uyudu surekli döndü kulaklıklar çıktı hep gelip taktılar bazen gevşedi filan ben 6 aylık olduğunda uyutularak test yapılmasını isteyeceğim bize 60 db dendi orta derece işitme kaybı oluyor ama ben inanamıyorum bebegimin doğduğundan beri eserlere tepkisi var daha 3 aylıkken adını söylediğimizde dönüp bakmaya başladı evde defalarca test ettim hem uyurken hem uyanıkken başka odaya gidip uzun süre durup geliyorum o oynarken kapıdan sesleniyorum arkasını dönüp bakiyor birinci en fazla ikinci seslenince uyurken yere tarak atıyorum uyanıyor ya da sicriyor kargocu kapıya gelip ikilere tikliyor hemen uykudan sicriyor elektrikli süpürgeyi açarım hemen bakar daha bunun gibi bir çok örnek verebilirim hatta doğduğundan beri müzikle uyutiyriuz sevdiği bir müzik var onu açmayınca uyumuyor o yüzden hani 20 30 deseler anlarımda 60 çok yüksek ben böyle bir işitme kaybı göremiyorumişitme kaybı çıkarsa da sebep olarak doktorlar net birşey söylemiyor. Bende sebebini çok düşünmüştüm ama sebebi değil de neler yapabilirim konusuna odaklanmıştım. O anın yoğunluğuyla insan fark edemiyor, tam olarak kabullenmek biraz zaman alıyor. İşitme cihazı için de gittiğiniz zaman size işitme kaybına göre cihaz tavsiye ediyorlar, benim çocuğum da ameliyat öncesi on ay kadar kullandı. Birkaç yer gezip ona göre karar verebilirsiniz. İşitme kaybı netleşirse rapor çıkartıp özel eğitime başlarsınız, öğretmenler de sizi yönlendirir, ilk etapta sesi duymasına çalışıyorlar sonra sesin yönünü bulmasına. Çocuk ses çıkarmaya başladıktan sonra heceler yani hayvan sesleri me, mö gibi çalışmalar olmuştu. İşitme engeli olan çocuğa normalden fazla konuşmanız sık sık kitap okumanız gerekiyor. Sorunuz olursa cevaplarım.
Bü arada size de geçmiş olsun çocuğunuzu sağlıkla büyütün inşallahişitme kaybı çıkarsa da sebep olarak doktorlar net birşey söylemiyor. Bende sebebini çok düşünmüştüm ama sebebi değil de neler yapabilirim konusuna odaklanmıştım. O anın yoğunluğuyla insan fark edemiyor, tam olarak kabullenmek biraz zaman alıyor. İşitme cihazı için de gittiğiniz zaman size işitme kaybına göre cihaz tavsiye ediyorlar, benim çocuğum da ameliyat öncesi on ay kadar kullandı. Birkaç yer gezip ona göre karar verebilirsiniz. İşitme kaybı netleşirse rapor çıkartıp özel eğitime başlarsınız, öğretmenler de sizi yönlendirir, ilk etapta sesi duymasına çalışıyorlar sonra sesin yönünü bulmasına. Çocuk ses çıkarmaya başladıktan sonra heceler yani hayvan sesleri me, mö gibi çalışmalar olmuştu. İşitme engeli olan çocuğa normalden fazla konuşmanız sık sık kitap okumanız gerekiyor. Sorunuz olursa cevaplarım.
Siz tecrübeli birisiniz büyük ihtimal bizde işitme cihazı takacağız su anlık özelden konuşmak isterim konuya adapte olmam gerekiyor bir an önceişitme kaybı çıkarsa da sebep olarak doktorlar net birşey söylemiyor. Bende sebebini çok düşünmüştüm ama sebebi değil de neler yapabilirim konusuna odaklanmıştım. O anın yoğunluğuyla insan fark edemiyor, tam olarak kabullenmek biraz zaman alıyor. İşitme cihazı için de gittiğiniz zaman size işitme kaybına göre cihaz tavsiye ediyorlar, benim çocuğum da ameliyat öncesi on ay kadar kullandı. Birkaç yer gezip ona göre karar verebilirsiniz. İşitme kaybı netleşirse rapor çıkartıp özel eğitime başlarsınız, öğretmenler de sizi yönlendirir, ilk etapta sesi duymasına çalışıyorlar sonra sesin yönünü bulmasına. Çocuk ses çıkarmaya başladıktan sonra heceler yani hayvan sesleri me, mö gibi çalışmalar olmuştu. İşitme engeli olan çocuğa normalden fazla konuşmanız sık sık kitap okumanız gerekiyor. Sorunuz olursa cevaplarım.
Zaten 40 db üzeri olunca işitme kaybı diyorlar diye biliyorum . Duyması çok güzel. Bende deniyordum ama yüksek seslere bile tepki vermiyordu. Biz anasteziyle işitme testini 3. Ayda yaptırmıştık.Merhaba bizde iki ayrı üniversite hastanesinde test yaptırdık ikiside aynı çıktı ama iki testte de 4 5 kere uyandi etrafa baktı 10,15 saniye tekrar uyudu surekli döndü kulaklıklar çıktı hep gelip taktılar bazen gevşedi filan ben 6 aylık olduğunda uyutularak test yapılmasını isteyeceğim bize 60 db dendi orta derece işitme kaybı oluyor ama ben inanamıyorum bebegimin doğduğundan beri eserlere tepkisi var daha 3 aylıkken adını söylediğimizde dönüp bakmaya başladı evde defalarca test ettim hem uyurken hem uyanıkken başka odaya gidip uzun süre durup geliyorum o oynarken kapıdan sesleniyorum arkasını dönüp bakiyor birinci en fazla ikinci seslenince uyurken yere tarak atıyorum uyanıyor ya da sicriyor kargocu kapıya gelip ikilere tikliyor hemen uykudan sicriyor elektrikli süpürgeyi açarım hemen bakar daha bunun gibi bir çok örnek verebilirim hatta doğduğundan beri müzikle uyutiyriuz sevdiği bir müzik var onu açmayınca uyumuyor o yüzden hani 20 30 deseler anlarımda 60 çok yüksek ben böyle bir işitme kaybı göremiyorum
Tabi özelden yazabilirsiniz. Bildiğim kadarıyla yardımcı olurumSiz tecrübeli birisiniz büyük ihtimal bizde işitme cihazı takacağız su anlık özelden konuşmak isterim konuya adapte olmam gerekiyor bir an önce
Teşekkür ederim, aminBü arada size de geçmiş olsun çocuğunuzu sağlıkla büyütün inşallah
Reflex de olabilir uyanması ama bazen devlet hastanelerinin cihazları iyi cikmiyotKızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.
Çok üzgünüm ve dünden beri ağlıyorum, kabullenemiyorum. Neden oldu? sebebi belli değil. Bu durumu kabullenip alışmam gerekiyor sanırım. Beni bu süreçte neler bekliyor bilmiyorum. İşitme cihazı hangisini kullanmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl eğitimler almalıyız? Çevremde de hiç böyle bir sorunu olan yok ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu arada bebeğim bize göre duyuyordu. Biz bu testten geçeceğimize emindik çünkü seslere tepkisi var. Mesela başka bir odadayken eşim kapıyı tıklıyor eve geldiğinde hemen uyanıyor, üst kattan bir tıkırtı duysun uykuda sıçrıyor, oyun halısında oynarken kapıdan normal ses tanonu ile adını söylüyorum hemen bakıyor. Agu dediğimiz zaman oda söylüyor sesli oyuncaklara tepkisi var, sesli kitap aldım sesin geldiği tarafa sürekli bakıyor.
Neden böyle bir sonuç aldık anlayamıyorum
Çok geçmiş olsun. İçinizi ferah tutun bence. Ben oğluma test yaptırmadım daha dogrusu ölçemediler tekrar getirin dediler biz götürmedik. Seslere tepki verdi bebeklikte tekrar götürmeye gerek görmedik yani. Zaten 1 yaşına yakın böyle bir sıkıntı olursa çıkar ortaya şimdiden kendinizi yormayın. İnşallah yoktur ama olursa da çözümü var sonuçta. Rabbim dermansız hastalık vermesin yavrulara.Kızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.
Çok üzgünüm ve dünden beri ağlıyorum, kabullenemiyorum. Neden oldu? sebebi belli değil. Bu durumu kabullenip alışmam gerekiyor sanırım. Beni bu süreçte neler bekliyor bilmiyorum. İşitme cihazı hangisini kullanmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl eğitimler almalıyız? Çevremde de hiç böyle bir sorunu olan yok ve ne yapacağımı bilmiyorum.
Bu arada bebeğim bize göre duyuyordu. Biz bu testten geçeceğimize emindik çünkü seslere tepkisi var. Mesela başka bir odadayken eşim kapıyı tıklıyor eve geldiğinde hemen uyanıyor, üst kattan bir tıkırtı duysun uykuda sıçrıyor, oyun halısında oynarken kapıdan normal ses tanonu ile adını söylüyorum hemen bakıyor. Agu dediğimiz zaman oda söylüyor sesli oyuncaklara tepkisi var, sesli kitap aldım sesin geldiği tarafa sürekli bakıyor.
çok geçmiş olsum umarım iyi sonuçlar alırsınız başka bir doktora daha götürün benceKızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.
Merhaba çok geçmiş olsun, sizde genetik olarak işitme sorunu var mıydı, eğer yoksa sakın korkmayın. Çocuğunuzu en iyi siz bilirsiniz çünkü dediğinize göre sizin hateketlerinize tepkiler veriyor. Bence işitme sorunu yok diye düşünüyorum ama tabiki detaylı bir kontrol etmeniz gerekiyor tekrardan çok geçmiş olsunKızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.
Merhaba bir odyometrist olarak size cevap vermek istedim. Öncelikle çok geçmiş olsun. Testlerde çıkan sonuca göre 60 db bir kayıp söz konusu.Bununla alakalı şöyle söyleyebilirim İşitme kaybının bir çok sebebi olabilir bunlardan biri örneğin genetik faktörler. Doğum ve sonrasında herhangi bir anomali bir durum olmadıysa farklı bir sebepte olabilir. Benim tavsiyem özel yerine eğitim araştırma ya da üniversite hastanelerinde test yaptırmanız. Bu İşitme kaybı belirlenirken birkaç frekans ortalaması ile bulunuyor 60 db çok ileri bir kayıp değil ama kesinlikle cihaz kullanması gereken bir seviyede.Çünkü sağlıklı bir şekilde duyamazsa konuşamaz ve bunun beraberinde bir çok problem gelir. Lütfen cihazlara karşı ön yargılı olmayın benim birçok çocuk ve bebek hastam var. Ayrıca şu an kemik implant gibi (ameliyat ile takılan) bir cihaza gerek yok. Çünkü cihazdan fayda göremeyen kişiler için öneriliyor bu. Yenidoğan testleri de yaptım daha önce ilk testten bebeklerin %80 i geçmiyordu. Çünkü doğum sonrası sıvı vs olabiliyordu. Sizde tabii ki tekrar teste gidebilirsiniz ama sonuç aynı olursa kesinlikle cihaz kullanması gerektiğini söylemeliyim.Kızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.
Bera testine mi girdiniz sizde kac aylıkken yapıldıKış mevsimi çocuk tıkanmış olabilir benim kızımda zor geçti testi.. duyuyordu her şeyi ama kaldı dediler hep en sonunda ( biraz geç götürdüm teste) geçti
Merhaba peki bu testte bebegin hiç uyanmamasi gerekiyor diyorlar benim kızım 3 4 kere uyandi ve kulaklıklar 2 3 kez çıktı çok döndüğü için emzikte vardı bu arada sizce bunlar etkiler mi testiMerhaba bir odyometrist olarak size cevap vermek istedim. Öncelikle çok geçmiş olsun. Testlerde çıkan sonuca göre 60 db bir kayıp söz konusu.Bununla alakalı şöyle söyleyebilirim İşitme kaybının bir çok sebebi olabilir bunlardan biri örneğin genetik faktörler. Doğum ve sonrasında herhangi bir anomali bir durum olmadıysa farklı bir sebepte olabilir. Benim tavsiyem özel yerine eğitim araştırma ya da üniversite hastanelerinde test yaptırmanız. Bu İşitme kaybı belirlenirken birkaç frekans ortalaması ile bulunuyor 60 db çok ileri bir kayıp değil ama kesinlikle cihaz kullanması gereken bir seviyede.Çünkü sağlıklı bir şekilde duyamazsa konuşamaz ve bunun beraberinde bir çok problem gelir. Lütfen cihazlara karşı ön yargılı olmayın benim birçok çocuk ve bebek hastam var. Ayrıca şu an kemik implant gibi (ameliyat ile takılan) bir cihaza gerek yok. Çünkü cihazdan fayda göremeyen kişiler için öneriliyor bu. Yenidoğan testleri de yaptım daha önce ilk testten bebeklerin %80 i geçmiyordu. Çünkü doğum sonrası sıvı vs olabiliyordu. Sizde tabii ki tekrar teste gidebilirsiniz ama sonuç aynı olursa kesinlikle cihaz kullanması gerektiğini söylemeliyim.
Bunlar testi etkileyen faktörler değildir o esnada frekansı yakalayamamış olabilirler ama tekrar bakılıyor zatenMerhaba peki bu testte bebegin hiç uyanmamasi gerekiyor diyorlar benim kızım 3 4 kere uyandi ve kulaklıklar 2 3 kez çıktı çok döndüğü için emzikte vardı bu arada sizce bunlar etkiler mi testi
Bera değil normal teste soktum. Zaten son hakkımdı bunu geçemezse beraya sokacaklardı girmemek için bekledim bebeğim hep tıkalıydı. İyi olunca son teste soktum .Bera testine mi girdiniz sizde kac aylıkken yapıldı