• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeğim için işitme cihazı önerisi

Merhaba inşallah yanlıştır sonuçlar. Değilse de korkmayın erken farketmeniz büyük avantaj. Muhtemelen şiddetli seslere tepki veriyordur. Ameliyatla implant takılıyor normal insandan farksız hayatını devam ettiriyor. Sadece cihaza dikkat etmek lazım

Kızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.

Çok üzgünüm ve dünden beri ağlıyorum, kabullenemiyorum. Neden oldu? sebebi belli değil. Bu durumu kabullenip alışmam gerekiyor sanırım. Beni bu süreçte neler bekliyor bilmiyorum. İşitme cihazı hangisini kullanmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl eğitimler almalıyız? Çevremde de hiç böyle bir sorunu olan yok ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu arada bebeğim bize göre duyuyordu. Biz bu testten geçeceğimize emindik çünkü seslere tepkisi var. Mesela başka bir odadayken eşim kapıyı tıklıyor eve geldiğinde hemen uyanıyor, üst kattan bir tıkırtı duysun uykuda sıçrıyor, oyun halısında oynarken kapıdan normal ses tanonu ile adını söylüyorum hemen bakıyor. Agu dediğimiz zaman oda söylüyor sesli oyuncaklara tepkisi var, sesli kitap aldım sesin geldiği tarafa sürekli bakıyor.

Neden böyle bir sonuç aldık anlayamıyorum
Benim bebeğim şuan 5.5 aylık ilk doğduğunda iki kulağı da işitme testinden geçmedi bir hafta sonra tekrar yaptırdık bu sefer de sağ kulağı geçmedi. Sonra iki kere de devlet hastanesinde girdik ve en sonunda geçti. Bize de sisteme girseler farklı bir teste gidecektik ama 3. Geçmediğini hemşire bilerek girmedi sisteme tekrar denedi ve geçti. Sezeryan mı doğum yaptın?

Benim bebeğim şuan 5.5 aylık ilk doğduğunda iki kulağı da işitme testinden geçmedi bir hafta sonra tekrar yaptırdık bu sefer de sağ kulağı geçmedi. Sonra iki kere de devlet hastanesinde girdik ve en sonunda geçti. Bize de sisteme girseler farklı bir teste gidecektik ama 3. Geçmediğini hemşire bilerek girmedi sisteme tekrar denedi ve geçti. Sezeryan mı doğum yaptın?
Evet sezaryen oldu

Kızlar bebeğim dört(4) aylık ve 37. haftada doğdu. Kuvözde kalmadı ama yeni doğan işitme testinden 3 kere kaldı. Bera testine yönlendirildik ve devlette 2 farklı hastanede Bera ABR testine girdik. Her iki kulakta da 60 db işitme kaybı çıktı. Haftaya uyanıkken son bir test olacak ve cihaz için yönlendirileceğiz.

Çok üzgünüm ve dünden beri ağlıyorum, kabullenemiyorum. Neden oldu? sebebi belli değil. Bu durumu kabullenip alışmam gerekiyor sanırım. Beni bu süreçte neler bekliyor bilmiyorum. İşitme cihazı hangisini kullanmalıyız? Nelere dikkat etmeliyiz? Nasıl eğitimler almalıyız? Çevremde de hiç böyle bir sorunu olan yok ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Bu arada bebeğim bize göre duyuyordu. Biz bu testten geçeceğimize emindik çünkü seslere tepkisi var. Mesela başka bir odadayken eşim kapıyı tıklıyor eve geldiğinde hemen uyanıyor, üst kattan bir tıkırtı duysun uykuda sıçrıyor, oyun halısında oynarken kapıdan normal ses tanonu ile adını söylüyorum hemen bakıyor. Agu dediğimiz zaman oda söylüyor sesli oyuncaklara tepkisi var, sesli kitap aldım sesin geldiği tarafa sürekli bakıyor.

Merhaba bulunduğunuz yerde özel bir hastane var mı? Onların cihazları daha yeni oluyor götürme şansınız var mı?

Sezeryan da bebeklerin kulaklarında su çok daha uzun süre kalabiliyor demişti doktorumuz umarım sizin de öyle bir durum vardır 🙏🙏🙏🙏
Aslında bizim de ilk başta sivi var dediler ama KBB doktoru damla verdi kullandik kontrole gittik sivi yok çıktı bera testinde de temiz çıktı ne kadar doğru bilmiyorum

Merhaba Evet hastane çok varda eşim araştırıyor iyi bir yere tekrar götüreceğiz artık son çare
Benim bebeğimde sezeryanle doğdu.2 kere geçemedi 3.de de durmadı kıpırdadı geçemeyecek gibiydi emzirirken öyle bakın dedim.öyle durdu geçti. Sizinki de geçer inşallah emzirerek baktırmaya deneyin daha sakin durur ya da emzikle duruyorsa öyle deneyin geçer diye düşünüyorum

İlk testte sivi var ondan geçemiyor dediler kbby yinlendirdiler gittik ilac verdik sivi geçmiş hem hastanede hem test yapılan yerde bakıldı ama yine de geçemedi testi
Öncelikle selamlar benim oğlan da isitmeden geçmemişti Bera testinden de geçmedi küçük diye 3 ay sonra falan gel dediler ilk Bera testi 3 aylık ikinci 6 aylıkken yapıldı hiçbirinden geçmedi sonra başka test daha yapıldı kulakta sıvı varmış dediler bekliyecez dediler 3 ayda bir kontrole çağırdılar bu arada bir kulağı geçmişti işitme testinden sol kulak geçmemişti tek çare 3 ayda bir beklemek Bera testind sokmakti şimdi 2 buçuk yaşında en son 6 ay önce kulağına KBB baktı sıvı görünmüyor gitmiş şimdi Bera testine sokalim dedi ve Bera testinden geçti çok korkmuştum korkunuzu çok iyi anlıyorum inşallah sizin çocuğunuzda geçer geçecek 🤲🤲bu arada söylediler mi size bilmiyorum teste geçmeden 5 gün önce yıkamayin dediler kulağa su girmesin diye şimdi fısıldasırken bile duyan cingöz oğlum var inşallah sizde sağ salim atlatırsıniz bu arada ozellere asla güvenmeyin ben. Hep devlet Hastanesi'ne götürdüm

Benim bebeğimde sezeryanle doğdu.2 kere geçemedi 3.de de durmadı kıpırdadı geçemeyecek gibiydi emzirirken öyle bakın dedim.öyle durdu geçti. Sizinki de geçer inşallah emzirerek baktırmaya deneyin daha sakin durur ya da emzikle duruyorsa öyle deneyin geçer diye düşünüyorum
Bana emzirme ve emzik verme çene kasları oynadığı için yanıltabilir denmişti

Öncelikle selamlar benim oğlan da isitmeden geçmemişti Bera testinden de geçmedi küçük diye 3 ay sonra falan gel dediler ilk Bera testi 3 aylık ikinci 6 aylıkken yapıldı hiçbirinden geçmedi sonra başka test daha yapıldı kulakta sıvı varmış dediler bekliyecez dediler 3 ayda bir kontrole çağırdılar bu arada bir kulağı geçmişti işitme testinden sol kulak geçmemişti tek çare 3 ayda bir beklemek Bera testind sokmakti şimdi 2 buçuk yaşında en son 6 ay önce kulağına KBB baktı sıvı görünmüyor gitmiş şimdi Bera testine sokalim dedi ve Bera testinden geçti çok korkmuştum korkunuzu çok iyi anlıyorum inşallah sizin çocuğunuzda geçer geçecek 🤲🤲bu arada söylediler mi size bilmiyorum teste geçmeden 5 gün önce yıkamayin dediler kulağa su girmesin diye şimdi fısıldasırken bile duyan cingöz oğlum var inşallah sizde sağ salim atlatırsıniz bu arada ozellere asla güvenmeyin ben. Hep devlet Hastanesi'ne götürdüm
Bize de sivi gitti dendi ama ona rağmen geçemedi sividan önce sonuç neyse sividqn sonra da aynı çıktı

Bize de sivi gitti dendi ama ona rağmen geçemedi sividan önce sonuç neyse sividqn sonra da aynı çıktı
Profesör KBB doktoruna götürün eğer sıvı varsa ve sıvı yüzünden duymasında sıkıntı oluyorsa çok basit zamanla düzenliyor en kötü 4 yaşına gelince kulağa tüp takılıp sıvının atılması sağlanıyor işinin ehli birini bulun umarım en kısa zamanda atlatır minik

Profesör KBB doktoruna götürün eğer sıvı varsa ve sıvı yüzünden duymasında sıkıntı oluyorsa çok basit zamanla düzenliyor en kötü 4 yaşına gelince kulağa tüp takılıp sıvının atılması sağlanıyor işinin ehli birini bulun umarım en kısa zamanda atlatır minik
Teşekkür ederim zaman ayırdığınız için eşim iyi bir prof bulmuş araştırıp haftaya gideceğiz inşallah düzelen bir durumdur allahtan tek isteğim bu lütfen bebeğime dua edin 😍

öncelikle merhaba ve geçmiş olsun. oğlum 8 aylik doğdu. yanima verdiler, emzirdim, tuvaleti ve refleksleri iyiydi. fakat 1. gunun sonunda bana bebegi küveze almalari gerektigini söylediler. Ben ise sağlıklı bir bebeği küveze veremeyeceğimi söyleyip reddettim. hastane yonetimi benimle kavga etti bir sürü kağıt imzalatip sorumluluk size ait deyip gözümü korkutmaya calıştılar. sonuç oğlum bugün 10 yaşında ve sağlıklı. Gelelim sizin konuya. Kulak gelişen bir organ %60 duyu kaybı varsa bile zaman içerisinde adapte olup %80 lere kadar cikacaktir. ama bu kadar kucuk bir bebeğe işitme cihazı takmak kulağın gelişme kabiliyetinin önüne geçecektir. şahsi fikrim ben olsam taktırmazdım. en azından biraz büyümesini beklerdim bi 4 yaşına kadar. eşim trafik kazasi sonucu duyu yetisini kaybetti %40 duyuyordu. fakat zaman içerisinde bu duyu yetisi %80e kadar cikti. üstelik benim esim bir yetiskin sizinkisi bebek. Beyin cok güçlü bir organ eksikleri tamamliyor. ama cihaz olursa buna gerek duymayacak. Yanlış yönlendirmek istemem ama bence birkac sene bekleyin henüz cok erken

Çok geçmiş olsun. Size de bebeğinize de uzun ömürler sağlık ve şifa dilerim. Keyifle sağlıkla büyütün inşallah. Lohusayken her şey çarpı 1000 geliyor insana o yüzden metanetli olmaya soğukkanlı kalmaya çalışın. Olumsuz düşünmeyin, işitme kaybı varsa çözümü de olan bir şey diye olumlu tarafından da görmeye çalışın. Kayıp demek tamamen duymuyor demek değil muhtemelen bazı frekansları duyamıyor olabilir bebeğiniz. Bu sebeple ses tepkisini görüyor olmanıza rağmen testlerde kayıp görünüyor olabilir. Eğer bir kayıp varsa da bunun baştan bilinmesi, önleminin doğru şekilde alınması bebeğinizin sağlıkla büyümesi için çok önemli. Siz yine de diğer arkadaşın dediği gibi alternatif bir fikir de alın içinize sinmediyse bazen yanlış teşhisler de olabiliyor.

Back