İşte her şey her yerde her insana söylenmez. Bazen insanlar çok farklı dönemlerden geçebiliyor. Lohusalık olmasa bile, çok hassas olduğum dönemlerim olmuştu. Böyle felç gibi bir durum, dünya başınıza iniyor ve geri kalkmıyor. Öyle düşünün.
O durumdaki bir insana her kelam edilmemeli. Bakın aşağıdaki tırnak içine aldığım cümleler sizin cümleleriniz.
"Hamile olduğunu öğrendiği andan itibaren anne olan insanlar var." **** Evet, ne güzel, hemen kabullenmişler. Ama nispet yapar gibi bunu burada söylememeliydiniz. Çünkü bu üye maalesef bu sürece kolay başlayamamış. O istemez miydi, her şey olağan akışında gelişsin? Kilosundan rahatsız olan birine, doğuştan zayıf olanlar da var demek gibi bir şey olmuş. Benzetmemi mazur görün ama başka türlü netleştiremeyecektim.
"Bu şekilde zamanla bağlanırsın modunu anlayamıyorum çok özür dilerim."**** Mevzu sizin anlayıp anlayamamanız, kabullenmeniz ya da onay vermeniz değil ki. Çünkü onay verseniz de vermeseniz de bu sorunu yaşayan bir sürü kadın var, maalesef.
"9 ay karnımda taşıdığım can parçama zamanla bağlanmak? Korkunç geliyor. Lohusalık depresyonunu duymuştum ama böyle birşey miydi? Kanım dondu…"****Lohusalık depresyonunu şöyle bir duymuş olmaktan başka bir okuması, taraması, bilgi birikimi olmadan çok net yorumlar yapmak maalesef ki oldukça yanlış olmuş. Hele hele zaten kendini oldukça kötü hisseden, sizin deyiminizle "korkunç" hisseden birine durum korkunç, kanım dondu demek maalesef ki empati yapmak da olmuyor. Babası ölen birine, baban öldü bu çok korkunç demek gibi bir şey.
Neyse ki üyemiz bu sorunu aşmış ve bu yorumunuzu şimdilerde aşmış bir şekildeyken okudu. Eğer yıllar önce okumuş olsaydı vaziyete bir eksi de siz atmış olabilirdiniz. Uzun oldu ama umarım anlatabilmişimdir. İyi forumlar.