Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Bu da geçer ama geçmesi için eski hayata dair bir şeyler elde etmeli insan.
Ben bir dizi izlerken bile ağlıyordum kırk kere uyanıyordu çünkü. Şimdi tv karşısında uyuyakalabiliyoruz bile zaman zaman.

Bu arada bizim oto koltuğunu da asla sevmemişti, bir yaşına kadar değil yarım saat 10 dakika zor otururdu. Oto koltuğunu değiştirince düzeldi bir andw:) geçtiğimiz yaz 14 saat yol yaptık. Yani sıkıntılarda bir çözüm muhakkak oluyor ve onları buldukça insan rahatlıyor...
 
Ya aynı şey benim de aklıma geldi. Sakıncası yoksa hangi markayı sevmedi, hangi markayı sevdi onu öğrenebilir miyim? Çünkü güvenli diye dehşet para verip aldık, 5 dk oturmuyor.
 
Benim kızım da böyleydi. Maksimum oturma süresi 10dk. sonrası çığlık kıyamet.. 1 buçuk yaş sonrasında ufaktan toparlanmaya başladı. Derken Nisan ayında 3 yaşında olacak. Gayet de güzel yolculuk ediyor :) Sabredin. Gerçekten geçiyor hepsi.

İnsan eski hayatına asla dönemeyecek gibi hissediyor. Zaten hiç bir zaman çocuksuz gibi olmuyor hayat ama çocukla da gayet keyifli hale gelebiliyor :)

Benimkilerin arası 22 ay. Biri dediğim gibi Nisan'da 3, diğeri Haziran'da 5 yaşında olacak. Yordu mu, yordu. Zor muydu, zordu. Geçti mi, geçti..
Değer mi, hem de nasıl :)
 
Yaa ne tatlısınız :)
Doğum yapmış olsam aa ben yazdım herhalde bunları derdim.
Belki linçlerinirm ama 9 yıllık evlilik ve 34 yaşa rağmen, birebir aynı kaygılardan dolayı hamilelik haberini sevinerek karşılayamadım. Burada bebek isteyen insanları okuyup, hamilelik haberine delicesine sevinenleri görünce de hep vicdan azabı çektim ama duygularım değişmedi. Doğuma az bir süre kalmışken ve bu hissi hala yaşarken şu son güncellemenizi okumak ilaç gibi geldi. Çok yaşayın.
 

Benim kizimda asla arabada uyumazdi. Hep gözleri açik ve dahasi oyalanilmayi bekliyordu. Yani biri yaninda oturacak ve onun ile oynayacak. Yani her bebek arabada uyur diye bisey yok.

Ancak bu kadar aglamasinin altinda biseyler olabilir. Bir doktora götürün. Melatonin seviyesine baktirin. Birseye karsi alerjisi varmi? Süt ürünlerine karsida olabilir.

Bizdeki kurtarici düzen olmustu. Yemek saatleri hep ayniydi, uyku ve oyun saatleri hep ayniydi. Önce bu uyku düzenin üzerine bir düsün. Dedigim gibi ilk isiniz doktora gitmek olsun. Sonrada uyku egitimi olsun. Evet gerekirse aglayarak. Artik 11 aylik oldu, cocuk siz yoksunuz diye aglamiyor, onun istedigini yapmiyorsunuz (onun ile oynamak, onun uyumamasi) diye aglar.
 
Doktor kontrolümüz düzenli yapılıyor. Hatta en son tiroid ve şekere bile bakıldı. Sürekli yanındayız. Bir sürü oyuncağı var. Hatta barfiks barı ile salıncak bile kurduk. Evin içi için ayrı bebek arabası ve ebeveyn kontrollü bisikleti var. 11 ayda 10 sene yaşlandık.sürekli bebek arabasında, dışarıda gezmek istiyor. Saatlerce gezsek ses yok.
 

Yani alerji yok? Peki melatonin seviyesi için doktor birsey dedimi? Onuda sorabilirsiniz.

Bazi bebekler daha aktiftir,bazilari saatlerce oturup hiçbisey demezler. Benim kizimda 4 yasinda simdi ve halen yerinde durmayi sevmez. Hep birseyler pesinde, kurcalar, ziplar eder. Önemli olan düzen ve kural koymaktir. Tabiki bebek disarda gezmeyi isteyecek, sevecekte. Ancak uyku zamani, uyku zamanidir. Aynisi yemek zamani içinde geçerlidir. Aglar, birseyler yapar senin vazgeçmen için ama pes etme. En ideali aksam 19-20de yatmasi, sabah 7-8 arasi uyanmasi. Simdi bu düzene baslamazsaniz, ilerde dahada zorluk yasarsiniz.
 

her çocuk farklı

oğlumun ev dışında uyuduğunu bilmem zira algısı açıktı

arabada da çok az uyurdu yani bazı çocuk arabaya bindi diye uyur ya bizimki rutin saati geldi ise ancak uyurdu

bence rutin kurma şekli önemli sizinki dışarıya alışmış

aslında 11 aylık çocuk gece neden sık uyanıyor bunu bulmak lazım

gündüz çok yahut az mı uyuyor gece uyku bölünüyor

çok mu yiyor sindirim sıkıntısı yaşıyor

susuyor mu vs vs

bildiğim kadarı ile meme emmiyor

bu nedenle yatmaya yakın yemek mi yiyor (mama)

çünkü sindirim yorucu bir faaliyet ve gece yattığı yerde olunca uyandırır

gece uyanınca ne istiyor

mesela gündüz yeterince yoruluyor mu yani evde arabada gezme, bisikletle gezme çağı bitmiş

koyacaksın yere kendi gitmeye çalışacak

salonun bir ucuna bırakacaksın o direkt merdivenlere doğru gidip çıkmaya çalışacak

her istediği yapılan, her yere götürülen çocuklar daha az efor sarf ediyor, az yoruluyor gün içinde

evi ayarlayın ve onu biraz anlamazdan gelin kendi işini kendi görmeye çalışsın :)))
 
Ya aynı şey benim de aklıma geldi. Sakıncası yoksa hangi markayı sevmedi, hangi markayı sevdi onu öğrenebilir miyim? Çünkü güvenli diye dehşet para verip aldık, 5 dk oturmuyor.
Bizim ilki nuna idi şu an besafe kullanıyoruz
 
Emeklemiyor, sürünmüyor, yuvarlanmıyor dolayısıyla evin içinde nereye koyarsanız orada kalıyor. Şu an için herhangi bir yer değiştirme söz konusu değil. Akşam saat 7 den sonra sindirim zorlayıcı herhangi bir gıda vermiyorum. Kaşık mama, muhallebi vs. Meyveyi bile akşam üzeri veriyorum. Yatmadan yarım saat önce 11 aydır içtiği formül mamayı içiyor. Yani değişik bir şey değil. Gece çok kolay uyuyor. Uyuması 5 dk. Ama uyuduktan 1,5 saat sonra çığlık atarak ağlamaya başlıyor. İlk zamanlar kucağa alınınca susuyordu, iki üç gecedir susmuyor. Akşam sakinleştiremedik. Alt dişleri yaklaşık 15 gün önce patladı, acaba üstlerde mi patlayacak diye düşünüyorum. Bütün gün onun için değişik aktiviteler yapıyoruz. Atak dönemi olayı var bi de.
 

dişle ilgilidir

sabır diyeceğim

işte bırak sürünsün, o zaman öğrenir emeklemeyi de yürümeyi de

kalsın koyduğun yerde öyle öğrenecek yoksa kendi kendine hadi ben emekleyeyim demez ki

bendeki normal değildi 11 aylık yürüdü, doktoru bile inanmamıştı ama ilk aylarda dahi koyduk yere bıraktık ne yaparsa yapsın diye

mama değişik olmasa da onun midesi değişiyor

bir de mama kullanmayı bilmiyorum ama yarım saat az değil mi yani sindirip öyle yatsa

ama sizinki diş gibi, atak dönemi de olabilir

kolay gelsin demek dışında bir tavsiyem olamadı ama özellikle gece ağlamalarında asla ışık açmamayı öneriyorlar bir de

yani mutfağı vs de açmadan karanlıkta teskin etmek gezdirmek vs vs ağlıyorsa da yine karanlıkta annesinin sesi ile
 
Ben oğlumun hareketsiz bir zamanını hatırlamıyorum cidden. Karnımda zaten halay çekiyordu, 2 aylıktı oyun halısındaki oyuncakları ayağıyla tutuyordu. 3 aylık olunca dönmeye 4 aylık olunca da kendini kaldırmaya başladı anne yanını kullanamadık. 9.5 aylık da yürüyordu. Hiç çocuğu bırakayım da dursun olamadı çok özeniyorum o yüzden...uykusunda bile kırk takla atıyor ve bilmem kaç kere uyanıyor hala ;/
 

seninki de fazla hareketli :)))

11 aylık doktora götürdük

eşim çok koşturuyor vs vs dedi

doktor "aman, sen de peşinden koştur" dedi

sonra çocuk 12 aylıkken bir muayene daha geçti, yürümesi olağan olduğu için biz bir şey demedik

13 aylık muayeneye gittik doktor kapıyı bir açtı bizimki yürüyerek ona doğru gidiyor, ne zaman yürüdü bu dedi

2 ya önce 11 aylıkken dedik aaa dedi neden söylemediniz, ee dedik ya sana koşuyor diye ben siz elinden tutarken koşuyor diye düşünmüştüm oğlan çocuk 11 aylık yürümez diye düşünmüştüm 13-15 ay arası yürürler dedi

sonuç 10 yaşında hala oturamayan, kinestetik bir çocuk var elde
 
Bizimki de durmayacak belli, yani hareketliliği de garip çok tepelere tırmanması yok ama oturamaz. Şu kurtlu dediklerinden. Yemek yerken bile milyon kere kalkar, döner, oturur, bacak sarkıtır...
 
Bizimki de durmayacak belli, yani hareketliliği de garip çok tepelere tırmanması yok ama oturamaz. Şu kurtlu dediklerinden. Yemek yerken bile milyon kere kalkar, döner, oturur, bacak sarkıtır...
Ahaha aynı benim oğlum bes saniye sabit kalamıyor 22 aylık olduk arkamı dönemiyorum dediklerinden benimki. Hop bir bakmışım mutfak masasının üstünde bir bakmışım kalorifere tırmanıyor. Yemek yedirmek sabır sınavı gibi. öyle yoruluyorum ki artık şöyle kafam rahat ayaklarımı uzatıp kitabımı okuyup kahvemi yudumlamak istiyorum ama sanırım daha çoook var :))
 
Anneliğin 75. gününden merhaba:) şimdi nasıl hissediyorsunuz? Yazınızın bazı noktalarında kendimi gördüğüm için sormak istedim.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…