- 9 Ocak 2014
- 1.723
- 4.020
SevgiliKoalina seni bi nebzede olsa anlayanlardan biriyim
Bi farkla ben 2. Çocuğumu aldım kucağıma 1ay önce
İlk çocuğumda herşey çok yolundaydı
Lohusa depresyonu da yaşamadım çocuğum da çok uslu bi bebekti ne uykusu ne emmesi ne kakası ne başka bişeyi problemdi
Hamileliğimde çok rahattı hatta annem kızardı ne at gibi koşuyorsun diye ama Allah’ın takdiri doğuştan işitme engelli geldi dünyaya yavrum bu zamana kadar yaşadığım en büyük sınavdı allah daha acılarını yaşatmasın
O yüzden 2.çocuğu hiç istemedim genetik olarak 2. Çocuğun san işitme engelli olması büyük ihtimaldi
Aynı süreçlerden geçmek çok korkuttu beni
Ama kaza işte oldu 2. Ve aldıramadım kıyamadım
Ama işte istemeden olunca hamileliğim zehir zıkkım oldu bana bi nevi depresyondu sanırım yaşadığım işin daha kötüsü ne biliyor Muş’un annem 2. Çocuğu istemediği için hamile olduğumu duyduğunda ağzına geleni saydı ve bi nevi sildi beni hiç bi şekilde yanımda olmadı yalnız bıraktı
Allah’ıma şükürler olsun sağlıkla aldım evladımı kucağıma allah her iki çocuğuma da sağlık versin ama sanıyorum ki lohusa depresyonunun en sancılısını yaşıyorum
Ve yalnızım
Annem gelmiyor yanıma
Eşim işi dolayısıyla gece yarısı geliyor
Başka da kimse kapımı çalmıyor
İki çocukla bir hengame içinde gün dolduruyorum
Biri emmek istediğinde öteki ya çişe gidiyor ya acıkıyor
Ufaklığı zar zor uyutup ohhhh be deyip biraz yemek yiyeyim azıcık kafamı koyup dinleneyim dediğimde büyük başlıyor anne oyun oynayalım demeye oynasan bana işkence oynamasam kızıma üzüntü
İşin kötüsü ufak kızımın uykuları çok kötü gün içinde ve gecenin bi vakti bi nöbet tutuyor 3-4 saat boyunca durmadan ağlıyor emmek istiyor vs gazı oluyor bazen ve çıkarana kadar canıma okunuyor zor bi bebek
Sürekli kusuyor üstüm başım kusmuk kokuyor ama iki çocukla yapayalnız kaldığım için banyo falan hak getire
Bırak banyoyu bazen yüzümü bile yıkayamıyorum ki suya sabuna aşık bi kadınım ben
Ve hep en kötü şeyleri düşünüyorum büyük kızım çok rahat bir bebek ve çocuk olmasına rağmen büyüyene kadar zorlandım şimdi aynı süreçlerden geçecek olmamın düşüncesi hem de daha zorlusu çok korkutuyor beni
Haaaaaa ama her ikisinin de gözünün içine bakınca içim kaynıyor ağlayasım geliyor onların Sevgisinden hatta kendimi tutamayıp çok ağladım oluyor ama elimde değil işte korkuyorum ağır geliyor bazen bu sorumluluk evet ben doğurdum ben bakacağım ama bu kadar yalnız kalmak daha da zorluyor beni
Allah evlatlarımıza sağlık versin elbet geçecek bugünler ama nasıl geçecek ben de bilmiyorum
Sana yardımcı olamadım nolur kusura bakma ama ben de çok doluyum konunu görünce de içimi dökmeden geçemedim
Allah yardımcın olsun
İki çocukla hayat çok daha zordur eminim ama ben de hiç istemeden hamile kaldım.
İstemediğin halde neden garantiye almazsın kendşni değil mi? İşte o kafama tüküreyim.
Bakma ilk zamanlar gelen giden oldu ama şu an ben de yalnızım, gün içinde kapımı çalan yok. Bazen kayınvalidemlere gidiyoruz ama tek artısı yemek yemek ve iki insan görmüş olmak.
2.5 ay oldu, ağlamadan geçirdiğim bir günüm olmadığı gibi bazen daha büyük kriz zamnları yaşıyorum.
Büyüyünce nasıl bir bebek olacak orası da meçhul, belki daha fena kök söktürecek bana.
Velhasıl bu hayatım bitmiş, boşa yaşıyormuşum hissiyatı geçmiyor. Her güne kötü uyanıyorum demeyeyim zaten bölük pörçük olduğu için sanki o gün hiç bitip diğeri başlamıyor da sonsuza devam ediyor.
Tabi ki mutlaka bir çocuk yapın diyenler ortada yok, onlar da muhtemelen başı yanmayan kalmasın diye diyorlardı.
Ben bu hayatı hiç sevmediğim gibi anne olmaktan nefret ettim.
Keşkelerim bitmiyor.
On bakan varmış ama bana yok.Koalina merhaba. Daha önceden de bahsetmiştim. Biri çok yakınım olmak üzere iki arkadaşım çok ağır lohusa depresyonu yaşadı. Ama onlar 5-6 ay neredeyse hiç bakmadılar bebeklerine. Yakınları geldi bakmaya. Gece de babaları baktı. Onlar ilaçlarını kullanıp, işe başladılar. Böyle olmasına rağmen süreç uzundu ve hemen iyileşemediler. Sizin de böyle bir imkânınız varsa bebeğe tamamen bakacak bir akraba veya yatılı bakıcı size iyi gelebilir. Bu arada eğer iş hayatınız varsa ona geri dönmeniz de size fayda sağlayabilir. Sosyal hayatınızı aktif hale getirmeniz de sizi olumlu yönde etkiler.
Siz öyle böyle de olsa bebeğinize bakıyor muşsunuz. Benim arkadaşım asla bakamıyordu. Bebeği gördüğü anda deliriyordu. Yanında olmadığı zamanda ruh gibi boş boş bakıyordu. Arada da anksiyete atakları geçiriyordu. Bebek iki aylık olduğunda doktorun isteğiyle işe başlamıştı. O iyileşti ise sizde iyileşirsiniz. Şimdi oğlu 3 yaşında ve çok seviyor oğlunu.
Bunu ikinci çocukta yaşadı üstelik. Birinci çocuğunda oldukça sağlıklıydı. Çok da keyifle büyüttü bebeğini. Yani anlayacağın bebeğine karşı duyguların, bebeğin var olması ile ilgili olmaktan ziyade, senin depresyonunun sebep olduğu duşuncelerinden kaynaklanıyor.
Koalina merhaba. Daha önceden de bahsetmiştim. Biri çok yakınım olmak üzere iki arkadaşım çok ağır lohusa depresyonu yaşadı. Ama onlar 5-6 ay neredeyse hiç bakmadılar bebeklerine. Yakınları geldi bakmaya. Gece de babaları baktı. Onlar ilaçlarını kullanıp, işe başladılar. Böyle olmasına rağmen süreç uzundu ve hemen iyileşemediler. Sizin de böyle bir imkânınız varsa bebeğe tamamen bakacak bir akraba veya yatılı bakıcı size iyi gelebilir. Bu arada eğer iş hayatınız varsa ona geri dönmeniz de size fayda sağlayabilir. Sosyal hayatınızı aktif hale getirmeniz de sizi olumlu yönde etkiler.
Siz öyle böyle de olsa bebeğinize bakıyor muşsunuz. Benim arkadaşım asla bakamıyordu. Bebeği gördüğü anda deliriyordu. Yanında olmadığı zamanda ruh gibi boş boş bakıyordu. Arada da anksiyete atakları geçiriyordu. Bebek iki aylık olduğunda doktorun isteğiyle işe başlamıştı. O iyileşti ise sizde iyileşirsiniz. Şimdi oğlu 3 yaşında ve çok seviyor oğlunu.
Bunu ikinci çocukta yaşadı üstelik. Birinci çocuğunda oldukça sağlıklıydı. Çok da keyifle büyüttü bebeğini. Yani anlayacağın bebeğine karşı duyguların, bebeğin var olması ile ilgili olmaktan ziyade, senin depresyonunun sebep olduğu duşuncelerinden kaynaklanıyor.
Biri kesmiş emzirmemiş. Ama çok yakın olan arkadaşım ilk aylar pek emzirmedi. Sonra ki zamanlarda ilaç sonrası olan sütünü attı. Gece yarısı emzirdi. emziremediği, yüzüne bile bakamadığı dönemler ilk bir ay. Sonra ilaçlar etkisini gösterdikçe ufak ufak bebeği ile ilgilendi tabii. Ama tam olarak benimsemesi daha uzun sürdü.Merhaba, bahsettiğiniz iki arkadaşınız o süreçte bebekleri emzirdiler mi acaba? Bakamıyorlardı bile yüzlerine demişsiniz. Ben bunu merak ediyorum başlangıçtan itibaren bebeğe anne sütü verilmezse olumsuz bir durum oluşuyor mu? Bir de tekrar işe başlayınca hızla düzeldiler mi, iyi hissettiler mi kendilerini?
Bebeğe bakacak aileden kimse yoksa bahsettiğiniz çok zor, arkadaşlarınız çok şanslıymış yine de.
Şunları söylemeseniz daha iyi değil mi?Bilimsel olarak doğruluk payı var mıdır bilemem fakat bana gore lohusa depresyonu emzirme süreci boyunca devam ediyor. Lohusalık 40 gün degil bence 2 yıl
Yanı ben bu anlatılanları okuyunca sanki geçmişimi birisi yazmis gibi hissettim. Suan 3 yıl oldu. Hala ara ara diyorum ben onceden daha mutluydum diye. 1 yıl gece yerinegundiz uyumayı tercih eden, 2 yıl gaz sancılı kusmalı ağlamalı huysuz bir bebekle çoğu zaman yalniz gecti. Depresyonun da dibine vurdum. Galiba ben de anaclik da Yok. O bunalimli hallerin geçecek ama umarım benim gibi 2 yıl sürmez. Istemedigin bir anda olunca biraz da şok oluyor insan galiba. Ben durumu kabullenene kadar dogum yapmistim sonrası tam bir kaostu zaten. Şimdi 2. Cocuk soruyor herkes bana. Benim 2 yılımda yanimda olmayan herkes. Bunu düşünmek bile beni depresyona sokamaya yetiyor. Ic karartmak istemem ama kendimi gordum sadece.
Allah yardımcın olsun, aslında yanında birisi olsa en azından şu ruh halinden çıkana kadar sana yardımcı olsa sana iyi gelirdiİki çocukla hayat çok daha zordur eminim ama ben de hiç istemeden hamile kaldım.
İstemediğin halde neden garantiye almazsın kendşni değil mi? İşte o kafama tüküreyim.
Bakma ilk zamanlar gelen giden oldu ama şu an ben de yalnızım, gün içinde kapımı çalan yok. Bazen kayınvalidemlere gidiyoruz ama tek artısı yemek yemek ve iki insan görmüş olmak.
2.5 ay oldu, ağlamadan geçirdiğim bir günüm olmadığı gibi bazen daha büyük kriz zamnları yaşıyorum.
Büyüyünce nasıl bir bebek olacak orası da meçhul, belki daha fena kök söktürecek bana.
Velhasıl bu hayatım bitmiş, boşa yaşıyormuşum hissiyatı geçmiyor. Her güne kötü uyanıyorum demeyeyim zaten bölük pörçük olduğu için sanki o gün hiç bitip diğeri başlamıyor da sonsuza devam ediyor.
Tabi ki mutlaka bir çocuk yapın diyenler ortada yok, onlar da muhtemelen başı yanmayan kalmasın diye diyorlardı.
Ben bu hayatı hiç sevmediğim gibi anne olmaktan nefret ettim.
Keşkelerim bitmiyor.
Biliyorum aslında büyüyecek ve bugünler geçecek hatta ne çabuk geçmiş diyeceğimSeni o kadar iyi anlıyorum ki. Kızım dogdugunda oğlum 20' aylıktı. Ve kızım koliğin dibiydi. Hayatımda öyle bi sıkıntı hatırlamıyorum. Ama kesinlikle geçecek. Ne kadar zorlanıyosan bi o kadar güzellik seni bekliyor. Zahmet olmadan rahmet olmaz.
Şimdi uyanıp el ele tutuşup yanıma geliyorlar sabah. Birlikte yarım saat sarılıp öpüşüyoruz. Bıcır bıcır bişeyler anlatıyolar falan. Hele iki kardeş arasındaki diyalogları beni benden alıyor
Büyüyecekler.. Hemde cok hızlı.. İyi ki diyeceksin... :)
Bakıcı ben işe başlayınca mecbur başlayacak ama erkenden alma şansım yok çünkü eşimin işi ciddi sallantıda önümüzü göremiyoruz o yüzden benim Evde olduğum süreçte olabildiğince kenara para atıp allah korusun ama işten falan çıkarılırsa yeni iş bulana kadar olanla idare edebilelimSeni çok iyi anliyorum. Bende kizim o yaştayken, hiç büyümüyeceğini düşünüyordum. Yorgunluktan ölüyordum, hem mama hem gögüs veriyordum.
Bebektende tam tepki alinmiyor. Sadece "iş" olarak görülüyor bebek, bezini değistir, sütünü ver ve uykusuz kal. Hormonlarda senin ile adeta dalga geçme modunda ve çildirmamak elde değil. Ben hatta o zaman "kim, niye 2inci çocuk yapar, millet çildirdimi"? diyordum ve kizim 2 yaşinda ve seneye ikincisini düşünür oldum.
Psikologa gitmeni tavsiye ederim. Keşke bende o dönem gitseydim diyorum. Ve biraz bekleyeceksin işte. 4. Aydan sonra daha fazla tepki veriyor bebek. 5-6 aylikken uyku eğitimi verip, uykunada kavuşursun.
Hiçbir zaman, hiçbirşey eskisi gibi olmayacak. Ancak zaman ile o özlem aziliyor. Beraber o kadar şey yaşiyorsunuz ki. Içindeki sevgi o kadar büyüyor ki. Bir bakmişsin anneliği artik çok sevmişsin.
Jasminium84 Bence eğer imkanin varsa bir bakici bul. Yarim günlük bile gelse kârdir. Eşinde başka bir işe giremezmi? Tek başina iki çocuğa bakmakta hak degil ya, çok zordur eminim.
Bakıcı ben işe başlayınca mecbur başlayacak ama erkenden alma şansım yok çünkü eşimin işi ciddi sallantıda önümüzü göremiyoruz o yüzden benim Evde olduğum süreçte olabildiğince kenara para atıp allah korusun ama işten falan çıkarılırsa yeni iş bulana kadar olanla idare edebilelim
Başka iş arıyor ama işte koşullar malum iş yok ki girsin
Çok zor hem de, bi de büyük de kıskançlık da olduğu için ne zaman ufaklıkla ilgilenmeye kalksam onun da ya çişi geliyor ya acıkıyor ya oyun istiyor ya da ufacık bişeyden canı yanmış ağlıyor oluyor
Ehhhhh bi de ikisinin arasında denge kurmaya çalışmak şu ruh halimle o kadar zor ki, zaten bitik vaziyetteyim çok yorucu geliyor o yüzden
Çok Kırgınım herkese bu da yoruyor beni
Zor geçiriyorum bu süreci bilmiyorum nasıl geçecek
Sen bebeğini degil anneliği sevmiyorsun koalina. Sorumluluk almak bir bebege bakmak hayatini kisitlamak bunlardan mutsuzsun. Guvendigin icinin rahat ettigi birisini bul annen kv bakici olur. Onlar cocugun bakimini yapsin sen sadece sevgini ver. O zaman mutlu olursun. Sende bebekte mutlu olur. Bebek bakimi hayatinin kisitlanmasi seni üzen. Birde büyudugunde gecer falan diyolar ya gecmicek. Bende ayni senin gibiyim cunku 3 yasinda oglum var ve hala cocuk bakimini sewmiyorum. Yedir içir giydir. Ama oglumu seviyorum. Sendekide bu iste o yuzden kendini bosa üzmeŞunları söylemeseniz daha iyi değil mi?
Çok teşekkür ederim yazınla destek olmaya çalışman bile çok değerliBen ne diyecegimi bilemedim. Keske destek olabilsem sana. Cok yorulmussundur hem ruhen, hem fiziksel olarak. Sadece klasik olarak bu zamanlarda gecer demek istiyorum. Bunaldikca burda yaz. Annenden, kv'denden destek alabiliyorsan al. Umarim esin ya is degistirir yada simdiki isi daha saglam olur.
Geçmeyip napıyorsunuz?Sen bebeğini degil anneliği sevmiyorsun koalina. Sorumluluk almak bir bebege bakmak hayatini kisitlamak bunlardan mutsuzsun. Guvendigin icinin rahat ettigi birisini bul annen kv bakici olur. Onlar cocugun bakimini yapsin sen sadece sevgini ver. O zaman mutlu olursun. Sende bebekte mutlu olur. Bebek bakimi hayatinin kisitlanmasi seni üzen. Birde büyudugunde gecer falan diyolar ya gecmicek. Bende ayni senin gibiyim cunku 3 yasinda oglum var ve hala cocuk bakimini sewmiyorum. Yedir içir giydir. Ama oglumu seviyorum. Sendekide bu iste o yuzden kendini bosa üzme