Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Eee sürekli yaz madem, işi güç salla otur oku seni motive eden mesajları. :)

Benim şöyle olmuştu diye anlatabileceğim bir durumum yok :)

Ama şuna inanıyorum ki bizdeki duygu durumu karşıya geçer.
Elbette kaygılı bir annede mızıldayan bebek olur.
Sakin, mutlu annede ise aynen gülücük saçan bebek.

Şuna da inanıyorum ben, bebek hiç bir şeye engel değil.
Bak bizim çocuk yok, bir adet dede ile evli olduğum için yaşamıyoruz.
Yaşar gibi yapıyoruz çoğu zaman.
Bakıyorum hatunlar 3 çocukla gezmelerde.

Alın bebeği yanınıza atın kendinizi yollara.
Bebeği bir engel olarak görmezseniz inan öyle olmayacaktır.
Sonrasında sen mutlu, eşin mutlu sizi gören bebek mutlu.

Biliyoruz ki keşkelerin faydası yok.
Mevcut şartlarda neler yapabiliriz bence biz bunu aşacak güçteyiz.
Aslanız biz anacım! :)

Sen geçersin bu sınavdan

Merhaba Koalina,
Öncelikle sağlıkla büyütün bebeğinizi.
Bir yaşına gelene kadar hayli yol katedilmiş oluyor. Her şey yavaş yavaş yoluna giriyor.Yıllar o kadar hızlı geçiyor ki.Lütfen bebekliğinin tadını çıkarın.Yorucu biliyorum ama çok çabuk bitiveriyor.
İki tane yavrum var. İlki oğlum.
Daha dün gibi,tırnağını her hafta nasıl keserim ben bu minicik şeyin diye ağlamıştım.
Şimdi okul çıkışı annesine çikolata alıyor,çiçek alıyor,ekmek alıp,maydonoz topluyor bahçeden.
Hani hayatının altını üstüne getiren o bebek var ya,bir süre sonra hepsini fazlasıyla telafi ediyor.Sabret annesi,olur mu?

Erkekler doğum yapmadığı ve çocuk sorumluluğunu üzerine almayıp sadece yardım ettiği için sizi anlamaması çok normal takılmayın ona. Bence bir kaç farklı doktor a daha gidin, hangisi içinize sinerse onunla devam edersiniz. Geçecek ama emin ol, bir hastalık yaşıyorsun sadece senin suçun yok ki, grip olsan kendini mi suçlayacaktın. Bu da bir hastalık ve tedavi edildikçe geçecek, sadece bu süreç biraz yavaş olabilir psikolojik rahatsızlıklar zamanla geçer çünkü. Kendini devamlı motive etmeye çalış , yüksek sesle evde ben iyiyim , mutluyum , çocuğumla çok eğleniyoruz gibi olumlamalar yap.saçma geliyor ama gerçekten beyin bize ne derse ona inanıyor ,inanarak söylemen gerekmiyor sen aklına geldikçe hep tekrarla.lütfen unutma bu sadece bir hastalık ve geçecek. ..seni anlıyoruz ve yanındayız unutma..

YouTube da zeynepin harikalar diyarı diye bir kanal var onun lohusa sendromuyla ilgili videolarını izlemeni öneririm :) traji komik olarak anlatmış lohusalığı.

Hatta eşinle beraber izleyin belki bir nebze seni daha iyi anlar. Bu kızcağız anne bile değil ama çevresindeki anneleri gözlemlemiş ve hepimizin hissettiklerini bu şekilde canlandırmış. Komik olsun diye yapmış ama izlerken neredeyse ağlayacaktım ben kimsen yoksa da biz varız kuzum ne zaman istersen yaz. Ben sana sanal olarak sarılıyorum buradan kocaman

Ben hekim değilim tabi yöntemlerini eleştirmem ne kadar doğru olur ya da doğru olur mu bunu bilemiyorum ama yani genel profile baktığımız zaman hmm deyip ilacı dayayacak bir durum göremiyorum. Gittiğin hekimi değiştirmeni tavsiye ederim ben, psikoterapi de yapan hekimler mevcut. Onlardan birini tercih edersen bu depresyonu daha kolay atlatabileceğin kanaatindeyim.

Koalina, ben de çok zorlandım kızımda. Öyle bebeğine aşık annelik halim de yoktu 7-8 aylık olup aramızda bir iletişim söz konusu olana kadar. Eminim senin de bebeğinle etkileşimin arttıkça herşey daha güzel olacak.
Tahammül konusunda ben hep “öğrencilerime(öyle haylaz,yaramaz,terbiye yoksunu ) çocuklara tahammül edip,güzel vakit geçirmeye özen gösteriyorsam, kendi bebeğime kat be kat daha tahammül göstermeliyim derdim.
Bizde işler 1 yaş sonrasında kolaylaşmaya başladı. 1 yaşından itibaren her haline, “bu hali çok güzel,böyle kalsa keşke” diye diye geldik 2 yaş olacak nerdeyse. Şimdi bizim en yakın arkadaşımız oldu desem yeri.
Arkadaşlar, eş konusuna takılma. Bebek sahibi olan kadına dünyanın aldığı hal o galiba.
Allah kalbini ferahlatsın.

Sevgili koalina kimseye inanmiyorsan bana inan vallahi de billahi de geçecek. Bunu 5 günlükken bebegin de kalp anomalisi oldugunu öğrenmiş bir anne olarak söylüyorum ki benim mayamda da öyle aman aman bir annelik yok. Oglum su an 21 aylik ve sabahları beni öperek uyandırıyor. 6 senedir evliyim kocam birgün olsun uyandırmadı benim sipa her sabah yuzumu gözümü öperek uyandırıyor. geçmesin de nolsun.

Ki benim cilem daha dogum yaptığım gün başladı normal dogum yapamadım beni kestiler diye hüngür hüngür ağladım doğumdan çıkınca. Bebegim de enfeksiyon riski çıktı 2 gün fazladan kaldik hastaneden. Yine agladim. sonra 5 günlükken kalp kapakcik anomalisi oldugunu öğrendim dunya basima yıkıldı hergün oğluma bakıp bakıp ağladım. Oglum 1 aylıkken ise dönmek zorunda kaldım. Kalp anomalisi var bagisikligi güçlü olsun diye gece emzirme için kalkmalardan ayrı 1 kerede sut sagma için k alkiyordum. Ilk 6 ay mililitre hesaplarıyla zombi gibi geçti. Depresyon ne ki biz onu gaz tenekesiyle kulagimiza damlatiriz modundaydim resmen. Taşındım şehir değiştirdim. o hengamede Oglum rota oldu. Bir suru cile. Ya bi de oğlumla kapının önüne bile çıkmak mümkün değildi evden dışarı çıkınca aglardi. Daha bir suru şey. Gazi tuzu saysam depresyonun artar Allah korusun.

Şimdi hepsi geçti gitti.mesala artık her yere gidebiliyoruz. Bu restorana gidip yemek yiyemezdik oglum durmazdi şimdi onun önüne de yiyecek koyuyoruz kendi kendine yiyor oynuyor rahat rahat yemek yiyebiliyoruz.Anneme, kv me birakip akşamları dışarı cikabiliyoruz. Bizi aramıyor aglamiyor. Gecicek merak etme buyudukce rahatliycaksin. Gün gelecek senden bağımsız takılmak istiycek.

Son düzenleme:
Ben dipsiz kuyudayım, kuyunun ağzından konuşmak kolay tabi. Gelin içeri o zaman konuşalım. Ben de tahmin etmezdim bu kadar kötü olacağımı ama oldu işte
Tatlım daha öncede yazdım senin kadar olmasa da bende ilk bebeğime yaşadım geçti bitti 8 yıl sonra tekrar anne oldum. Yine Bi vurdu geçti oğlum 13 aylık 6 ay falan insan içine çıkıp konuşamadım. Ağzım yana kayıyor gibi oluyordu heyecanlanıyorum. Benim için konuşmak en iyi yaptığım şey işim bu .... Şimdi iyiyim geçiyor hepsi hormonlar alt üst vücut tepetaklak oldu içinden insan çıktı kolay mı eğer imkanın varsa yatılı bakıcı tavsiye ederim.

Ahaha ben geçen sene Zeynep'i izleyip ağlıyordum, bu sene gülüyorum artık :)
Komiklik olsun diye ama öküz gibi oturuyordu o komiklikler.
Geçiyor yani.

Kızımın doktoru, bu yaşadıklarınız unutulmasa kimse ikinci çocuğu yapmazdı demişti. Çünkü ben kızımız 8 aylıkken rutin kontrolde durduk yere ağlamaya başlamıştım ne zaman sorunlar bitecek diye. Lohusa depresyonu yaşamadım ki ben diyordum ama şimdi uzaktan bakınca dibine kadar yaşamışım da kabullenmemişim, ki ben deli gibi bebek istiyordum.
Şimdi 5 yaşında, arkadaşım gibi, geziyoruz, didişiyoruz, sır paylaşıyoruz, süsleniyoruz, kıkırdıyoruz.... Hala ikinci bebeğe cesaret edemesem de ilki kadar zor olmayacak gibi geliyor.

Bebeğin büyüdükçe hayat zorlaşacak bunlar iyi gunlerin diyen koca karı laflarinda hic kulak asma kizim 3buck yasinda sanki hic cocuk büyültmemiş gibiyim bin şükür sabahlara kadar deliksiz uyuyorum kızımla uzun bi süredir emin ol cok cabuk atlatacaksın zaman geçtikçe herşey rayına oturacak sen dahada rahatlayacaksin

Meslektaşım, ben 35 yaşındayım ve senin bu söylediklerini hissettiğim için doğurmuyorum. Senin içindeki huzursuzluk var ya, ben de aynısını hissediyorum. Çünkü bir gün gelicek, ben iyice yaşlanacağım, eskiden keyif aldığım şeyler bana çocukça gelecek, içimi neşelendiren genç bir kızım, başarılarıyla gururlandığım bir oğlum, beni güldüren bir torunum olamayacak. Hep çay içip, köpek sevmekle ömür geçse keşke ama sıkacak bunlar bizi 50 yaşına gelince. Kol kola girip alışveriş yapan anne ve gençlere özeneceğim. Ama sen özenmeyeceksin, halihazırda geleceğini yalnız geçirmeyeceksin. Bu yüzden ben de istyorum artık. İlk 2-3 sene kabus olacak belki, ama sonrası için yapayalnız bir yaşam. Eşim benimle ölecek değil ya, ne yaparız yapayalnız

Bilemiyorum, çocuğun bizimle gezeceğinin neşe vereceğinin de garantisi yok ki.
İç huzurum yok benim, huzurla uyuyamamak ve gezememek... Ne bileyim bakalım ne zaman mutlu olurum.

Son düzenleme:
Bilemiyorum, çocupun bizşmle gezeceğinin neşe vereceğinin de garantiai yok ki.
İç huzurum yok benim, huzurla uyuyamamak ve gezememek... Ne bileyim bakalım ne zaman mutlu olurum.

Klasik bir laf var 'Zaman en iyi ilaçtır'

Aynen oğlumu çok zor büyüttüm. İyi bir anne olamadığımı düşünerek ağladım , hep dibe vurdum.

Sizin gibi düşündüm.

Şimdi çok şükür. 19 yaşında delikanlı. Sırdaşım,arkadaşım, her bir şeyim .

Halen zorlu bir çocuk onunla didişmeyi bile seviyorum.

Şehir dışında üniversite okuyor çok özlüyorum bebekliğini bile :)

Lafın özü sabır geçecek . Daha çok erken.

Varlığına şükür ettiğim. Allah evlatla sınamasın .

:)

bazi seyler insanda kaliyor degil mi.

Dun bizim de is yerinde, bir kadin arkadasimiz icin emzirme odasi yapti patronumuz,
her bir ayrinti ile ilgilendi,
ki kadin haftada bir gelecek ofise,
aynen aglayasim geldi benim de,
hemen o zamanlarim aklima geldi, tam bir yil boyunca sut sagma cabalarim, tek basima bir odada,
kendimi motive etmeye calismam, bu gunler de gececek demem...
patronumuza sarilasim geldi, ne kadar ince dusundu, ne kadar mutlu etti beni anlatamam, ben konuyla ilgili olmasam bile.

Patron erkek mi kadın mı merak ettim

erkek, ama esi de yardimci oldu, esi de sirkette farkli pozisyonda, patron dedigim de mudur diyim :)

Ay sizin şirkette çalışmak istiyorum ilk defa duydum böyle bir şey, keşke tüm şirketler yapsa.

Bir çok şirkette kreş bile yok, keşke kreş açılsa da çalışan kadınlar gün içinde öğle tatilinde bebeklerini görebilse içleri rahat olsa.

evet kesinlikle,
ufak bir noktada bile hayatlarini kolaylastirmak ne kadar buyuk etkiler yaratiyor aslinda.
insan boyle zamanlarinda kendisine kibar olan insanlari unutmuyor asla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…