Bebekli Hayat Bana Göre Değilmiş

Bebegi kreje verebilirsin bi sure uzak kalmak iyi gelebilir size benim bir tanidigim oyle yapmisti ve rahatlamisti veya calismaya baslayin ozaman sadece ev cocuk olmaz birseyler deneyin

Astoria canım şu alıntıladığım mesajı okur musun? Belki daha önce konuya yazmış olabilirsin bilmiyorum ama arkadaşa bizden daha çok yardımcı olabileceğini düşündüğüm için etiketlemek istedim...

Koalina'cığım, durum ciddi farkındaysan. Bu konuda yalnız değilsin, gerçekten senin gibi lohusa depresyonu geçiren çok fazla anne adayı var. Sana hayatın renksiz gelmesini, hiçbir şeyin iyi olmayacağını düşünmeni anlıyorum çünkü depresyondasın. Yardım alman gerekiyor; aralarda bir yerlerde yardım aldığını ama umutsuz olduğunu yazmışsın. O kişi muhtemelen sana iyi gelmiyor, başka bir psikiyatrdan yardım almanı öneririm çünkü özellikle kendine zarar vermeyi düşünme evresine geldiysen sana ellerinden geldiğince çabuk müdahalede bulunmaları gerekiyor. Belli ki sana iyi gelmiyor. Bu konuda tek değilsin, gerçekten. Sadece bir an evvel psikolojik destek alman gerekiyor. Mümkünse ilaç + psikoterapi. Eşin de anladığım kadarıyla sana tam olarak destek olamıyor, ya da seni anlayamıyor. Lütfen onunla bu duygularını paylaş, sana desteğini esirgemesin ki psikolojik destekle birlikte daha kolay aşabil. Sen bunu yapabilirsin. Her şey daha iyiye mi gidecek bilmiyorum ama sen daha iyi olacaksın. Sadece sana yardım edilmesine izin ver.

Kesinlikle... Yani o kadar yalnızım ki, sana uğrarım diyen arkadaşların hiçbiri gelmedi. Eşim desen beni ağlarken görünce çok uzadı bu mevzu diyerek işinin başına dönüyor. Annem zaten 1000km uzakta ama pek dedtek olduğu söylenemez, biz böyle şeyler bilmezdik sen niye böyle oldun, madem böyleydin niye doğurdun modunda. Bir tek memlekete gittiğimde küçük kardeşim ki kendisi 17 yaşında, bana sarılıp ağladı. Sana noluyo hadi ben ağlıyorum da dedim, ablamsın sen be üzülmene dayanamam her şey güzel olacak, bebek biraz insan kıvamına gelsin o da böyle senin üzülmene dayanamayacak dedi. O zaman çok iyi gelmişti birinin şımarıklık olarak görmeden, içten sarılması.
Eşim bebek bakmak yerine bana sarılsa, çok güzel günlerimiz olacak dese her gün, oturup konuşsa veya konuşmasa sadece sarılsa ben ağlarken...
Yok işte bir gün çay içmeye gelecek, geçerken bi uğrayayım nasılsınız diyecek kimse yok ve ben hem çıkmazda hem yalnız hissediyorum sanki bu yükü beraber omuzlayacağım kimse yok gibi.

İlaç aldığım psikiyatrist biliyor. Bana direk sormuştu kendine veya bebeğe zarar verme isteği var mı diye. Ben de bebeğe yok ama kendime var dedim, hiç nasıl nedir diye sormadı. Emzirip emzirmediğimi sordu ilaç dozunu artırdı. İlk 33 gün boyunca o kadar inanmıştım ki gerçek olamayacağına, rüya, kabus falan olduğuna ciddi inamıştım; bir jiletim vardı bacağıma bir çizik atardım, acıyor ve kanıyor tüh yine gerçek der giderdim içeri. Bacağımda hala 33 tane çizik duruyor demek ondan sonra artık gerçekliğini kabullenmişim.
Eşime anlatıyorum, ergen gibi hareketler beklemezdim senden diyor. Yani tam olarak anlayamıyor, genelde bıkmış ve kızgın. Ben ne söylersem yine ağlayacaksın o zaman boşa konuşmayayım, sen ancak kafanda bitirirsen dğzelirsin modunda.

esinin kizginligini gayet anlayabiliyorum, ben yakin dostlarima destek olmam gerektiginde sadece empati kurarak yumusaklilikla destek olamiyorum. simarikca buluyorum bircok derdimizi, modern cagin modern sorunlari icinde kayboluyoruz cunku. ben dahil. ben genelde kiziyorum, samimi olarak kizdiriyor beni bircok dert cunku. icimdeki hollandali galiba agir basiyor.

cocuk demek hayatinin tum kontrolunun onun eline almasi demektir. bu bir gercek. kabullenmek neden bukadar zor geliyor size. ilk cocugunda bir is arkadasima 'anne olmak nasil bi his' diye sormustum. asiri romantik bir cevap beklerken 'araba degilki, rengini begenmedim degistirelim hadi diyesin, eline ne veriyorlarsa o' dedi. bu nasil tanimlama, hic romantik degil, deli mi ne demistim. arkasindan kiz uc tane daha yapti, her sene bitane. bukadar dramatiklestirmeden olayi biraz hollandali kafasiyla gormek lazim. mantikla, gercegi kabullenerek, elinde olanla en iyisini yapmaya calisarak. bu sacma dram da bi yere kadar koalina.

hamileyim, Allah korusun, sizin gibi olabilme ihtimalim var. ama herseyinde bir normali var. verin cocugu krese haftanin bikac gunu, gunduzleri kafa dinleyin onsuz, rahat ve ozgur hareket edin. bu sayede belki duzene girer bi sekilde hayatiniz. haplar maplar, bacak kesmeler filan. hakikaten biraz ergence esinizin dedigi gibi. Allah yardimciniz olsun ne denir ki baska.

Bu ruh halinde olmadan önce biri anlatsa ben de her şeyi ergence bulurdum ama buradan işler öyle değil.

Çocuk sahibi olmak sizi neden bu kadar üzüyor ?
Eşle ayrılmak yada hayata tek devam etmek gibi bir düşünceniz mi vardı

Canım benim kesinlikle inan ki geçecek kimse bu yasadiklarini unutmasa ikinci üçüncü çocuğu yapmazdı. Keşke kız kardeşin gelip bi süre sende kalsa bende ilk cocugumda bayılırdim sürekli içime atıyormuşum sonradan anladım. Ya şu kötü yorum yapanlara söylüyorum kimse başına gelmeden insanların ne yaşadığını anlayamaz bize ahkam kesmesi kolay yapmayın insan olun azıcık.

Ben dipsiz kuyudayım, kuyunun ağzından konuşmak kolay tabi. Gelin içeri o zaman konuşalım. Ben de tahmin etmezdim bu kadar kötü olacağımı ama oldu işte

Yaşın kaç bilemiyorum ama henüz hazır değilken anne olmuşsun ne yazık ki.. Bu iş yaşla da olmuyor elbette.. Zor işler.. Annen ve kayınvaliden dahi üzüldüm. Anne olarak kızlarının bu haline üzülüyor olmalılar... Anne kalbi başkadır...

Ablacim taaaaa cocuk sahibi olmadan onceki konularinda da var, yazmissin ki cocuklara cok da merakli degilsin, cocuk sahibi olmak istemiyorsun dogru mu?
Yani istemiyorsan istemiyorsundur, bazi insanlarin icinde yok zorlayinca boyle oluyor.
Bana oyle geliyor ki sen toplum baskisi, esini mutlu etme veya etrafindakilere sebep cocuk sahibi oldun zaten bu ise cok da istekli girmedin en basindan. Keske hic bu ise kalkismasaydin.
Konu sahibesi amacim asla seni uzmek, kalbini kirmak degil ama sen cocuk sevmeyen insan takimindansin. Psikolojik destek al demisler, alsan bile bu gercegi degistirmen zor.

Bu son yazdıklarına gerçekten üzüldüm Koalina.
Keşke İstanbul'da olsam (Orada olduğunu hatırlıyorum. )
İnan sık sık çalardım kapını.
Çaydır, kahvedir hatta faldır ne varsa mutlu olacağın eşlik ederdim sana.

Hatta adres ver. Deli dolu arkadaşlarımı salayım üstüne :)
O derece yardımcı olmak isterim.

İçten sarılış iyi geldi demişsin.
Eşim her gün sarılıp, umut verici konuşsa demişsin.
Açık açık istesen eşinden?
Çekinme omzunda ağla, sümüğünü üstüne sil her gün bıkmadan bana umut ver de..

Biz aslanız biliyorsun. :)
Eşinin düşüncesi çok doğal geldi.
Kafamızda bitirmediğimizde etraf pır dönse boş normalde doğru.
Bence duygusal anlamda sana nasıl yardımcı olacağını bile bilmiyor.
Faydam dokunmaz sanıyor.

Faydan olur, yeter ki şöyle yap desen onun desteği çok iyi gelir sana bence.

Ya da başka bir teklifim var.
Ben evde yalnız kalıyorum.
Neredeyse 1 ay daha tek olacağım.
Çık gel bebeğinle seni Karadeniz yeşili, mavisinde doğal terapiye alalım :)

Nasıl yardımım dokunsa bilmem ki..
Umarım çabucak iyi olursun.

Zorla değil ama kazara hamile kalınca aldırmayalım dedik. O zaman da kabullenmem çok zor olmuştu zaten. Ancak bi 5 ay sonra alışmaya başlamıştım.

Zorla değil ama kazara hamile kalınca aldırmayalım dedik. O zaman da kabullenmem çok zor olmuştu zaten. Ancak bi 5 ay sonra alışmaya başlamıştım.

Vallahi konularini tkip etmemistim kiz, sadece cocuk istemiyorum dediginde acaip taslandigini hatirladim Kazara olduysa zaten bastan asagi kaza olmus, ne denir bilemedim acikcasi. Sen en iyisi bu isi bilen uzman birine sor bende tavsiye, akil kalmadi

Nomucuğum teşekkür ederim düşünmen bile moral oldu gerçkten.
Eşime söyledim, söylemez miyim hatta aslanım ama gidip ben sarıldım kaç kere. Yine de beni kendi halime bırakmayı tercih etti abarttığımı düşünerek. Sarılmıyor falan ama bebek bakımında yardımcı olmaya çalışıyor elinden geldiğince. Onun yöntemi de bu. Arada annesine bırakıyor beni, ben istiyorım ki bir ses bir nefes olsun, kadın yemek yapıp beni beslemekten oturup iki çift laf etmiyor. Gece uyanmaları hariç gündüz bakımında zorlanmıyorum. Zorlandığım en büyük nokta çalışan biri olarak eve tıkılmak, istediğim zaman çıkamamak, eşimle eskisi gibi vakit geçirememek. Şu an mesela manasız mutlu oldum destek mesajlarını gördükçe. Kara böcüğüm de rahatladı sanırım gülücükler saçıyor mızıldamak yerine. Ne kadar etkileniyorsa ruh halimden artık

Koalina
Geçecek geçecek geçecek geçecek
Senin yaşadıklarını farklı dozlarda hepimiz yaşadık ama bak hiçbirimiz pişman değiliz. Çoğumuz ikinciyi üçüncüyü doğurdu

Çünkü şuan yasadigin duygular kalıcı degil. Düzelecek. Bebeğin hayata adapte olunca her şey yavaş yavaş düzene girince düzelecek

Merak etme hep böyle hissetmeyeceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…