Benim bir çanta hep hazır zaten ama gülle gibi onu taşımak bile işkence. Market yakın ama çıkmışken bir hava alayım diye biraz da yürümüştüm. Yani illa ki alışılır insan nelere alışmıyor ama elimi kolumu sallayarak gezmek ve istediğim kadar gezmek varken koca çantalar, koca araba ve eğlenmesi gereken bir bebekle alışveriş de hiç keyifli olmuyor. Sözde temiz hava aldım ama nasıl aldım, değdi mi bilemiyorum.İlk başlarda çıkmaya korkuyor insan ama sonra alışıyor. Eğer market yakında hiç uyanmaını bekleme hemen koy arabasına çık, 2,5-3 saat beslenmeden durabilir bu ayda, zatenarabasında uykuya devam edecektir. Bir arkadaşım dediği gibi de çanta hep hazır olsun, eve gelince kullandığın Malzeme varsa hemen yenile ki hazır dursun. Yoksa bebeğin uyanmasını bekle altını al Besle, sonra tam evden çıkacakken tekrar altına yapsın hem de kıyafetine geçsin tekrar altını değiştir üstünü değiştir derken insana soldan soldan geliyorlar
Ya kesinlikle öyle, 10 dakikada hazır olan ben bir buçuk saate ancak çıkıyorum evden ama, ev otursam durum daha vahim, kötünün iyisi diye çıkıyoruz artık dışarıBenim bir çanta hep hazır zaten ama gülle gibi onu taşımak bile işkence. Market yakın ama çıkmışken bir hava alayım diye biraz da yürümüştüm. Yani illa ki alışılır insan nelere alışmıyor ama elimi kolumu sallayarak gezmek ve istediğim kadar gezmek varken koca çantalar, koca araba ve eğlenmesi gereken bir bebekle alışveriş de hiç keyifli olmuyor. Sözde temiz hava aldım ama nasıl aldım, değdi mi bilemiyorum.
Benim bir çanta hep hazır zaten ama gülle gibi onu taşımak bile işkence. Market yakın ama çıkmışken bir hava alayım diye biraz da yürümüştüm. Yani illa ki alışılır insan nelere alışmıyor ama elimi kolumu sallayarak gezmek ve istediğim kadar gezmek varken koca çantalar, koca araba ve eğlenmesi gereken bir bebekle alışveriş de hiç keyifli olmuyor. Sözde temiz hava aldım ama nasıl aldım, değdi mi bilemiyorum.
Bir anne nasil ona gulumseyen bir bebegi olmasina ragmen hala aldirmadigima pismanim der.Ya işte bir tesellim o. Manevi olarak yalnız kalmıyoruz işte ne bileyim tutunacak bir dal gibi...
Ben sevmek istiyorum işte, öyle çok sevmek ki bütün bu işlerin bana yük gibi gelmemesini, rutine bağlamayı istiyorum.
Baba evinde ben hiç yemek, temizlik bilmezdim. Evlenince ilk zamanlar çok zorlandım bu işlerde ama öğrenmeyi isteyerek, araştırarak bir şeyler yapmaya çalıştım. Bekar düzenim asla olmadı, daha çok sorumluluk aldım, daha çok yoruldum her kadın gibi ama eşimi ve evimi sevdiğim için bana yük gibi gelmedi. Bunun da öyle olmasını bekliyordum ama olmadı. Tabi bunda "bugün annelik yapmıyorum" deme lüksünün olmaması da etken ama ne bileyim bunca insan böyle mi yapıyor? Hani çocuk dünyanın en güzel şeyiydi?
Hala pişmanım açıkçası aldırmadığıma. Yani o kadar aşırı depresif değilim ama yine depresifim. Doktorum ilaçları artırdı vs. Bebeğim daha kolaylaştı, az buçuk dilinden anlamaya başladım. Yine de ben tatmin olmuyorum, mutsuz bir kadın olarak ne eşime faydam var ne çocuğuma bence.
Mutsuz olduğum için de aşırı vicdan azabı çekiyorum, sanki o mu istedi dünyaya gelmeyi, yük gibi görüldüğünü bilse, istenmediğini bilse ne düşünürdü? Yavaş yavaş gülmeye başlıyor, bazen bana gülünce içim eziliyor, senin annen kafayı yemiş yine de gülebiliyorsun diyorum.
İşte bazı insanlar anne olmamalı hamurunda yok. Ve herkes çocuk yapmazsan pişman olursun aman aldırma katil olursun diye diretmemeli. Zamanla çok sevet çok alışır mıyım bilmiyorum ama hamileliğimden beri yani bir senedir bende dünyanın renkleri yok.
Ya ben sizden hiç hoşlanmıyorum ve yaşadıklarınızdan bilmem kaç aylık kızınızla öğretmenlik maceranızdan gına geldi.Bir anne nasil ona gulumseyen bir bebegi olmasina ragmen hala aldirmadigima pismanim der.
Daha gecen gun show haberde 1.5 yasinda ki bebegi annesi kabullenmedigi icin bi bi suru iskence yapmiş.
1 yasindan sonra o bebek hareketlenecek yaramaz olacak.o zaman daha tahammulsuz olacaksiniz.
siz bebeginizi hic sevmiyorsunuz ve ben bebeginizin bebeginizin sagligi konusunda cok endiseliyim.
o bebegi yuk gibi goruyosaniz ve bakamiyorsaniz bakabilecek,ona gercek bir anne olacak birine verebilirsiniz.
boylece eski hayatiniza kavusursunuz.
ben cok ciddiyim .kimse kizmasin bana.
17 aylik kizim var,ve bende ogretmenim ve gurbette buyyuttum yardimsiz.
tamam her psikoloji bir olmaz a siz hala bebeginizi bebeginizi sevmiyorsunuz.
ben cok cok aciyorum bebeginize.
keske bana versenizde ben buyutsem onu..sizden fazla kiymetini bilecegimden eminim
Canım yanlış anlamazsan ben şu gülle gibi çanta meselesine takıldım. Niye o kadar ağır bir çanta taşıyorsun, ne var ki içinde?Benim bir çanta hep hazır zaten ama gülle gibi onu taşımak bile işkence. Market yakın ama çıkmışken bir hava alayım diye biraz da yürümüştüm. Yani illa ki alışılır insan nelere alışmıyor ama elimi kolumu sallayarak gezmek ve istediğim kadar gezmek varken koca çantalar, koca araba ve eğlenmesi gereken bir bebekle alışveriş de hiç keyifli olmuyor. Sözde temiz hava aldım ama nasıl aldım, değdi mi bilemiyorum.
Yalnız 3 senede hiç mi hafiflemedi? Artık bir yerden sonra kolaylaşır diye hayal ediyordum.
Çantada iki takım yedek kıyafet, zıbın, alt, bir kaç tane bez, alt açma örtüsü, sıcaknsu termosu, sıcak su torbası, maması, biberonu, emziği, ateş ölçeri, tırnak makası, tarağı, pişik kremi, çoraplar, ağız mendilleri, ıslak mendil, şapka... Hatırladıklarım bunlar, bu her daim hazır duran çantaCanım yanlış anlamazsan ben şu gülle gibi çanta meselesine takıldım. Niye o kadar ağır bir çanta taşıyorsun, ne var ki içinde?
Şu aprenaz10 tipi küçük bir çanta alsan daha kullanışlı olmaz mı? Hiç yük olmuyor. Beş dk gezmeye, bi markete çıkmaya koca çantayı almaya ne gerek var. Bak uni babynin travel boy ıslak mendili var mesela, içinde on tane var. Bi o, bi tulum, bi zıbın, bi çorap, hadi üç tane de bez alsan, başka neye ihtiyaç var ki? Üç bez bile fazla gerçi ama olur ya, hadi bi de alt açma olsun.
Bunlar devamlı çantasında kalsın. Bebeği slinge koy, at sırtına küçük çantanı çık. Sen yürürken uyur bile. Ben montumu da slingin üstünden ilikliyorum, çok tatlı duruyor. Geçen hastaneye bile böyle gittik
Çantada iki takım yedek kıyafet, zıbın, alt, bir kaç tane bez, alt açma örtüsü, sıcaknsu termosu, sıcak su torbası, maması, biberonu, emziği, ateş ölçeri, tırnak makası, tarağı, pişik kremi, çoraplar, ağız mendilleri, ıslak mendil, şapka... Hatırladıklarım bunlar, bu her daim hazır duran çantaaslında bir de kğçğk çanta yaosam kısa mesafe için ilk defa dün çıktım tek başıma çünkü
bende sizden hic hoşlanmıyorum,esinizle olan tuhaf ilişkinizden,hamilelik sureclerinizden gina geldi..Ya ben sizden hiç hoşlanmıyorum ve yaşadıklarınızdan bilmem kaç aylık kızınızla öğretmenlik maceranızdan gına geldi.
Bilmiyorum belki onlarca kötü yorum oldu hamileliğim ve bebeğimle ilgili konumda ama hiçbiri sizinki kadar aklımda kalıp brni irrite etmedi.
Farzedin ki sevmiyorum bu benim elimde olan bir şey mi? Kötü davranmamak, gerekli bakımı vermek elimde ve belki sevmememe rağmen iyi bakıyor olmam sizin bile yapamayacağınız bir şeydir. Kaç tane insan istemediği bir şeye, umduğu gibi olmayan bir hayata, her gün nasıl ölsem diye düşünmesine rağmen hala devam etmeye çalışır, bir umut destek arar, bu bebeğe nasıl faydalı olurum, nasıl bu işi kotarırım der bilemiyorum.
Hisler elimizde değil ama davranıilar elimizde bir de zaten depresyonda olan birine manasız yorumlar yapmamak da.
Çantada iki takım yedek kıyafet, zıbın, alt, bir kaç tane bez, alt açma örtüsü, sıcaknsu termosu, sıcak su torbası, maması, biberonu, emziği, ateş ölçeri, tırnak makası, tarağı, pişik kremi, çoraplar, ağız mendilleri, ıslak mendil, şapka... Hatırladıklarım bunlar, bu her daim hazır duran çantaaslında bir de kğçğk çanta yaosam kısa mesafe için ilk defa dün çıktım tek başıma çünkü
Yatılı bir yere gidiyorsanız tamam ama canım gündelik için fazla eşya koymuşsun, sen de farkındasın, değil miÇantada iki takım yedek kıyafet, zıbın, alt, bir kaç tane bez, alt açma örtüsü, sıcaknsu termosu, sıcak su torbası, maması, biberonu, emziği, ateş ölçeri, tırnak makası, tarağı, pişik kremi, çoraplar, ağız mendilleri, ıslak mendil, şapka... Hatırladıklarım bunlar, bu her daim hazır duran çantaaslında bir de kğçğk çanta yaosam kısa mesafe için ilk defa dün çıktım tek başıma çünkü
Okumayın ve cevap yazmayın o halde ben hiç bir şey yazıyor muyum sizin konunuza?bende sizden hic hoşlanmıyorum,esinizle olan tuhaf ilişkinizden,hamilelik sureclerinizden gina geldi..
Hic bir konuda sizin bebginize olan duygusuzlugunuz kadar irite etmedi beni.
Yaşadiklarimi bazen birilerine umut olasun diye paylaşiyor olmam neden sizi bu kadar rahatsiz etti.
illa o depresif haldren çikmamam gerekirdi degilmi,illa kendimi surekli burda dertlerimle acindirmam care aramam gerekliydi degilmi.
güçlu kadinlar neden bu kadar batiyor size?
ayaklari ustunde durmayi basaran insanlara hazimsizliginiz neden?
Sevmek zorunda degilsiniz.
Ama ben bebeginiz adina cok uzuluyorum sizin durumunuz cok cidi geçmek bilmeyen birsey bu.
Sizin gibi empati yoksunu insanlar keşke azalarak bitse..Bir anne nasil ona gulumseyen bir bebegi olmasina ragmen hala aldirmadigima pismanim der.
Daha gecen gun show haberde 1.5 yasinda ki bebegi annesi kabullenmedigi icin bi bi suru iskence yapmiş.
1 yasindan sonra o bebek hareketlenecek yaramaz olacak.o zaman daha tahammulsuz olacaksiniz.
siz bebeginizi hic sevmiyorsunuz ve ben bebeginizin bebeginizin sagligi konusunda cok endiseliyim.
o bebegi yuk gibi goruyosaniz ve bakamiyorsaniz bakabilecek,ona gercek bir anne olacak birine verebilirsiniz.
boylece eski hayatiniza kavusursunuz.
ben cok ciddiyim .kimse kizmasin bana.
17 aylik kizim var,ve bende ogretmenim ve gurbette buyyuttum yardimsiz.
tamam her psikoloji bir olmaz a siz hala bebeginizi bebeginizi sevmiyorsunuz.
ben cok cok aciyorum bebeginize.
keske bana versenizde ben buyutsem onu..sizden fazla kiymetini bilecegimden eminim
siz o şekilde görüp o sekilde anliyorsumiz çunku kalbiniz kirli..kendi bebeginiİ sevmeyecek kadar da sevgisiz ve bencilsinizOkumayın ve cevap yazmayın o halde ben hiç bir şey yazıyor muyum sizin konunuza?
Güçlüsünğz diye değil iticisiniz sadece, sürekli övünüp duruyor ve çaresiz insanlara karşı yersiz bir böbürlenmeye gidiyorsunuz. Gurbette yaşayanın konusuna da nasıl tek başınıza çocuk büyüttüğünüzü, atanamayanın konusuna da nasıl bir başınıza gittiğinizi, lohusaya da bebeğinize nasıl güzel baktığınız, çocuğunu zaptedemeyen birine de "ohoo o da ne ki ben nasıl da tek atandım da canım kızıma baktım" yazdığınızı dehşetle okuyorum. Güçlü durmak mı bu yoksa güç arayanı ezmek mi bilemedim ama yardımcı olmuyorsunuz.
Bir derdim var kısmında dert değil de başka ne paylaşmak lazımdı?
Benim kalbim neden kirli olsun? Kime kötü davranmış sizin gibi " bir anne nasıl sevmez, bir anne bla bla" tarzı cümleler kurmuşum? Sizin gibi anneliği insan üstü bir yere koyanlar yüzünden gerçek duygularımızı ifade ediyoruz diye taşlanıyoruz. Çünkü anneler sonsuz sevmek ve sonsuz sabır göstermek zorunda değil mi?siz o şekilde görüp o sekilde anliyorsumiz çunku kalbiniz kirli..
cidden cok övünülecek zorluklar degilmi.
nasilda mukemmel bi hayatim var ovunup duruyorum vay be
aman allahim sanki trilyonlar kazaniyorum,allah askina neyimle övunmuşum ben?? neyi dehsetle okudunuz.
insanlar bi araya geldiginde nasil yasadiklarini paylasiyorsa benimde paylaşmak hakkim.ve hic hic birinin ovunc kaynagi oldugunu dusunmuyorum cunku zor zamanlardi ve super bi hayata sahiptde degilim zira 2 bin nufuslu bil ilcedeyim.sosyal hayat yok.
allah askina nasil bir dusunme tarzidir sizinki?
Size kisas yaptim yaptim ayrica.
hic tanimadigim bi insana olumlu veya olumsuz bir duygu beslemem ben sizin gibi.
irite biri degilim.
cevremde herkes beni yardimsever olarak bilir ve bu foruma cok emegim var.
yardimci olmuyorsunuz demissiniz ya.
size yardimci olamadim sadece.
cunku konularinizi normal bulmuyorum.
insallah bi mucize gerceklesir ve bebeginizi seversiniz.
birdaha yazmayacagim bu sondu
Ben konu sahibin duzelecegini ummuyorum ve bebegi icin cidden uzuluyorum.tv lerde izleyince sayip soversiniz alin işte gercek hayatta bebegini sevmeyen keske aldirsaydim diyen bi anneye nasil bi empati yapabilirim.Sizin gibi empati yoksunu insanlar keşke azalarak bitse..