Anne olmak istememeyi bir eksiklik olarak görenler var maalesef, yıllar evvel sitede çocuk sahibi olmak istemeyenlerin bir konusu vardı, çocuk sahibi olmak istememeyi normal bulmayanlar anneliğin kutsallığından bahsedip nasıl çocuk istemezsiniz'e getiriyordu sözü, oysa isteyenler müstesna, her kadın anne olmak zorunda değildir, evliysen mutlaka çocuğun olmalı, bekarsan kesinlikle evlenmelisin baskısını niye yaparız bilmiyorum, belki farkında değiliz ama kadın=anne baskısı isteyip de çocuk sahibi olamayan kadınların da psikolojisini derinden etkiliyor ve ne yazık ki bunu yapan yine kadınlar, oysa tek misyonumuz anne olmak değil.Cidden merak ettiğimden soruyorum, ikinci plana nasıl atıyorlar ki?
Selam herkese. Doğum yapalı 2 hafta oldu. İlk bir kaç gün ne olduğunu anlamadık geçti gitti ama günler geçtikçe anne olmak ve bebek bakımı bana ağır gelmeye bşladı. Kayınvalidem ve annem dönüşümlü kalıyorlar, ev işlerinde yardımcılar sağolsunlar. Bebeğim de çok sevmli, büyük bir aşk olmadı henüz ama seviyorum tabii ki, minik elleri, muhtaç hali içimi acıtıyor. Ama ben eski hayatımı çok özlüyorum, eşimi özlüyorum, deliksiz uyumayı özlüyorum, eşimle dizi izlerken uyuyakalmayı özlüyorum. Herkes geçecek diyor ama çok ruhum daralıyor, sanki büyük br hata yapmışım ve dönüşü yokmuş gibi geliyor. Bebeği bırakıp bir kaç kere dışrı çıktık, o uyuyunca ben de uyuyorum, rahatlatacak her şeyi yapıyorum ama eski düzenimi düzenimi çok özlüyorum.
Evde sürekli meme açık gezmek, pijama veya eşofmanla dolaşmak, uzun bir banyo sefası için vakit bulamamak çok sıkıcı. Bir yandan da sadece bana muhtaç bebeğime karşı vicdan azabı içinde kalmak çok can yakıcı. Her gün ağlamaktan sinirim bozuldu.
Eşim de hiç bir şey hissetmiyor bebeğe karşı, bana da manevi destek olamıyor. Acaba hiç mi bir şey hissetmeyecek hep böyle mi olacak, hayatım düzene girecek mi, 2 ay sonra işe başlayınca tempoyu kaldırabilecek miyim...
Benim henüz çocuğum yok. Olunca da biliyorum ki hayatım değişecek eskisi gibi olmayacak günlerce uyumicam. Eskisi gibi gezemicem,hic birsey ayni olmayacak. Benim bunu yazmamin nedeni zaten en başta bu çocuğu istememsiydi,cinsiyeti öğrenince eşinin üzülmesi. Sadece bu yazdigina dayanarak yorum yapmadim ben.
Almanyada dogur cocugu al parayi, istedigin kadar calisma, issizlik maasi al. Ohh konusmak ne kolay!aynen asla 2 aylık cocugu birakcak olsaydım doğurmazdım.
Amin aminBen annemle öyleyim. Şimdi 56 günlük bebeğim var bir de. Yine aynıyız. Bebek uyuduğu an birbirimize çak yapıp dans ediyoruz. İnşallah sizin de böyle güzel günleriniz olacak. :)
Valla burası Türkiye..sosyoekonomik şartlar gerektirdiği için insanlar 2 aylık bebeklerini bırakıp çalışıyorlar..tek maaş yetmeyebiliyor..hatta babalar işten çıkartılabiliyor.annenin omuzuna biniyor yük.bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben Pädagogumyurt dışında. Asla bırakılmaz....
Ne güzel yazmışssınız:)Ebeveyn olmak feci zor. Kimse size hayatınız eskisi gibi olacak diyemez. Ama siz zamanla durumları daha iyi idare etmeyi, daha iyi planlamayı, bebeğinize hayatınızda daha sağlıklı bir yer açmayı ve kendinize de vakit ayırmayı öğreneceksiniz.
3 yaşında ve iki haftalık olmak üzere iki kızım var. İlk kızımda zamanla her şeyi rayına oturtmuştuk. Evden çalışma düzenim vardı, eşimle zaman geçiriyorduk, film izleyip oyun da oynuyorduk. Saatli gelen bir bakıcımız vardı, kızımı ona bırakıp dışarı da çıkıyorduk. 2 haftadır her şey tepetaklak. Eskiden olsa çıldırırdım ama şimdi geçici olduğunu biliyorum. Tek çocuklu hayata göre daha zor olacak elbette her şey ama bir yolunu da buluyor insan, öyle hayatımız bitmiş değil.
Ben de bazen özlüyorum o eski çocuksuz, sorumluluklar olmadan, sadece kendi meselelerimin peşine düştüğüm günleri. İnsan olan özler ya. =)) Robot değiliz, yoruluyoruz, sürekli bize muhtaç bebeklerle uğraşmaktan kendimizden uzaklaşıyoruz. Neyse ki bu minnoşlar çok tatlı. Bu kadar sıkıntıya değerler diyorsunuz onlara bakınca. Yani o özgür hayatı size yeniden sunsalar, çocuklarınız hiç olmamış gibi olacak deseler, zaten siz vazgeçmezsiniz. O yüzden annelik aslında insanın seve seve kabullendiği, asla vazgeçemediği bir işkence biçimi bence. =) Bunu zamanla siz de anlayacaksınız. Hele sizinle iletişime geçmeye başlasın da görün. Şuan pişman hissediyorsunuz, çünkü alışma sürecindesiniz, daha çok erken.
Teşekkür ederim.Ne güzel yazmışssınız:)
Çoçuğunu her ne sebeple olursa olsun bakıcıya bırakıp işe giden bir anneye, üstten bakan bir tavırla 'canavar' demek bir pedagoğun tavrı olabilir mi?bende sen bitmedin.... 2 aylık bebek birakılmaz. Ve ben Pädagogumyurt dışında. Asla bırakılmaz....
Evet herkes yapı olarak anaç olmuyor maalesef.Bir iki gün yorgun olursun hasta olursun birinden yardım istersin anlarım ama ben sabaha kadar fosur fosur uyuyum oyuncak bebek gibi sadece seviyim, oynayım bakıcının kucağına atıveriyim.Annelik fedakarlık ister.O kadar kolay olsaydı doğuran herkes anne olurdu yetiştirme yurtlarıda çocuk dolu olmazdı zaten.Gece bile mi??? Sabahin köründe işe gidecek birinin gece ayakta kalmasi anneligine annelik eklemiyor.
Uykusuz işe gidip yorgun gelen bir anne mi cocukla daha iyi iletisim kurar yoksa uyumuş ve dinlenmiş bir anne olarak mi daha faydali olur cocuga?
Kendini en çok parcalayan en çok anne en super anne kafasini yasiyorsunuz... Cocuk gayet iyi buyudu. :))) Siz kendinizi parcalayin elbette, en iyi anneler.
Ek olarak, Koalinanin kendini aciklama geregi hissetmesi ne kötü. Sanki attim cocugu bi kenara ilgilenmiyorum alisamadim demiş gibi yorumlar gelmiş.
Koalina kuşlarina da özenli bakan bir insandi arada sikayetlensede :)))
Bebegine özen gostermeyecegini, ilgilenmeyecegini hic dusunmedim konusunu okurken.
Ilgilenmeyip kenara atan biri devamli bunu dusunup konu acmazdi zaten süper anaç ve fedakar analar....
İlerisi için pismanlik olur evlat o kadar farklı ki kucağına almadan anlayamadığin bir varlık ve arkadaşını klasik lohusa sendromu emin olun tarifsiz birşey umarım geç kalmış olmazsiniz34 yaşımda 5 yıllık evli ve bu korkular yüzünden çocuk yapamayan biri olarak, kararımın doğru olduğunu okuduğum bir konu olmuş, teşekkürler. Size de sabırlar diliyorum, herkes bir şekilde yıllar içerisinde alışıyor öyle görüyoruz umarım sizin de uzun sürmez.