Bebekli eve misafirr

Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?

Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum 🙏
Ya zaten o yasta bebegi olan acaba dogru duzgun kendine kahvalti hazirlayabiliyor mu diye dusunseler keske...Bari kahve falan deselerdi ya da yazik bunun cocugu var deyip kendileri davet etseler de biraz siz de rahat etseniz

Bir de hangi öğünde ağırlanacaklarının kararını da vermişler ne kadar iyi niyetliler 🤨onlar 5 kişi..siz 2 kişisiniz.. iyi niyetli insan "sizi özledik..yarın işiniz yoksa bize gelsenize " der ..siz gönlünüzden geçiyorsa "ben sizi kahvaltıya beklerim " dersiniz.

Ahhh... Ne kadar şanslisiniz, keşke benim eşimin teyzesi de her hafta arayıp yarın sabah size kahvaltıya geliyoruz dese...Her seferinde ağız dolusu "ahahaha yine müsait değiliz, müsait olunca haber veririm" diyebilsem ve asla müsait olmasam...Ayıp değil keyiftir benim icin....Aramaz ki gudubet...
Nasıl yani aramadan mı geliyor pat diye

Bebekliyim, çalışıyorum cümleleri bahane bana kalırsa. Başkası gelse belki kabul edersiniz. Bizi bari kandırmayın şurda anonim takılıyoruz 😂 canım istemedi, üşendim , yorgundum demeniz yeterli. Çalışan ve bebekli insanlar hayatı durdurmuyor sonuçta
Eğer bunlar bahane olmuş olsaydı bebeğim 2 aylıkken onları yatılı olarak hem çalışıyorken hem de henüz yeni anne olmuşken kahvaltısından akşam yemeğine çayına kadar herşeylerini hazırlamazdım , o zaman da hayır müsait değilim derdim . Hayat durmuyor evet tam gaz devam ediyor , ayrıca da bu şekilde yargılayamazsınız beni tanımadan

Misafir bana da cok zor geliyor ama bugune kadar hic hazirlanmak zor geldigi icin kabul etmedigim olmadi. En fazla baska zaman davet ederim. (Bebek kucukken de, hanileyken de, yeni bir yere tasinmisken de) Yani kolay degil, sizin gibi zorlanan cok kisi var ama kabul etmemek de cok kaba bence. (Evim hic musait degil, sadece 4 sandalyem var ama bunun sikinti oldugunu dusunmuyorum.)
Neden kaba ki
Belki görüşmek dahi istemiyor
Zorla iletişim olabilir mi

İşte benim gelen misafire illa temiz bir ev ve illa güzel hazırlık yapmak gibi takıntılarım var asla içim rahat etmiyor ve bebeğim 2 aylıkken gelmişlerdi temizlik hazırlık derken kendimi parçalamıştım
Valla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın

Valla her yazdığınıza katılıyorum. Bende de aynı takıntı var. Evim tertemiz olsun misafir gelecek olsa sıfırdan dip köşe girisirim. Hele de sunumlarım asla eksiksiz olamaz. Şuan ikizlere hamileyim ve riskli bir gebeliğim var ona rağmen bugün misafir ağırladım ve şu yazdıklarımı komple yaptim ve şuan sancidan oturamiyorum inanın
Şuan senin kendine yaptığını kimse sana yapmaz
Bebeğini nasıl tehlikeye atarsın
Çok kızdım sana 😡

Neden kaba ki
Belki görüşmek dahi istemiyor
Zorla iletişim olabilir mi
Kisisel yaklasim. Ben oraya bence yazdim. Belki bende sorun vardir. Mesela onumuzdeki hafta kocamin da benim de gorusmek istemedigimiz eski is arkadasi ve ailesi bize gelecekler. Size gelelim denince sadece ileri tarihli ortak bir zaman ayarlamayi dusundum, kabul etmeme alternatifi hic aklimin ucuna bile gelmedi.

İşte kendimize bunu yaptığımıza değmiyor ama karşı tarafların da anlayışlı olması lazım bence . Ben eşimin ailesine ya da kendi aileme gelen kişiye farketmeksizin fazlasıyla hizmet eden gelecekler diye sizin gibi dip bucak temizlik yapan aman şu da olsun bu da olsun diyen bi insanım. Yapı meselesi bende böyleyim. Haliyle aman gelsinler Allah ne verdiyse yeriz diyemiyorum illa hazırlanacam. Doğal olarak da çok yoruluyorum. Ama bi arkadaşımız bunlar bahane demiş bilmeden tanımadan yargılamak ne kolay 😂😂

Şuan senin kendine yaptığını kimse sana yapmaz
Bebeğini nasıl tehlikeye atarsın
Çok kızdım sana 😡
Kesinlikle bende kendime çok kızdım ve eşime söz verdim doğuma kadar misafir kabul etmiycem diye. Yani haber veren kişiyi insan geri çevirmek istemiyor ama onlarda da azıcık anlayış yok. İkiz gebeyim ve 9 ay boyunca iğne kullanıyorum günlük. Ve herkes bu durumumu biliyor

Kisisel yaklasim. Ben oraya bence yazdim. Belki bende sorun vardir. Mesela onumuzdeki hafta kocamin da benim de gorusmek istemedigimiz eski is arkadasi ve ailesi bize gelecekler. Size gelelim denince sadece ileri tarihli ortak bir zaman ayarlamayi dusundum, kabul etmeme alternatifi hic aklimin ucuna bile gelmedi.
Sanırım ileri bi tarihe ertelemek de benim aklıma gelmedi ama ayarlayacağım :)

İşte kendimize bunu yaptığımıza değmiyor ama karşı tarafların da anlayışlı olması lazım bence . Ben eşimin ailesine ya da kendi aileme gelen kişiye farketmeksizin fazlasıyla hizmet eden gelecekler diye sizin gibi dip bucak temizlik yapan aman şu da olsun bu da olsun diyen bi insanım. Yapı meselesi bende böyleyim. Haliyle aman gelsinler Allah ne verdiyse yeriz diyemiyorum illa hazırlanacam. Doğal olarak da çok yoruluyorum. Ama bi arkadaşımız bunlar bahane demiş bilmeden tanımadan yargılamak ne kolay 😂😂
Bahane diyen arkadaş muhtemelen evde can sıkıntısından hergun bi yer arayan biri aksi durumda bu yorumu yapamazdı. Çalışan kadını bir tek ayni durumdaki anlar

Kesinlikle bende kendime çok kızdım ve eşime söz verdim doğuma kadar misafir kabul etmiycem diye. Yani haber veren kişiyi insan geri çevirmek istemiyor ama onlarda da azıcık anlayış yok. İkiz gebeyim ve 9 ay boyunca iğne kullanıyorum günlük. Ve herkes bu durumumu biliyor
Lütfen dikkat edin kendinize . Ve bebeklerinize. Rabbim sağlıkla kucağınıza almayı ve büyütmeyi nasip etsin ❤️

Bende Allah ne verdiyse yeriz' ci bı insan değilim
Hatta aynı şekilde gittiğim yerde de Allah ne versiyse yeriz şeklinde hazırlıksız karsilanmissam iyi bı huy değil ama çok kinarim içten içe.( Kınama olayını millete yayın etmiyorum tabi içimden kınıyorum)

Bidaha gerçekten yapma .evlat ne kadar kiymetliymis bırak doğurmaya başına birşey gelmeden anlamıyor insan
Gelmesin 🙏

Bahane diyen arkadaş muhtemelen evde can sıkıntısından hergun bi yer arayan biri aksi durumda bu yorumu yapamazdı. Çalışan kadını bir tek ayni durumdaki anlar
Çalışmasa ev hanımı olsa da evden çalışan rahat işi olan bir kadın olsa da yorgun olma ya da keyfi olarak kabul etmeme hakkı var 🙏 lütfen çalışan kadın vurgusu olmasin

Son düzenleme:
Bende Allah ne verdiyse yeriz' ci bı insan değilim
Hatta aynı şekilde gittiğim yerde de Allah ne versiyse yeriz şeklinde hazırlıksız karsilanmissam iyi bı huy değil ama çok kinarim içten içe.( Kınama olayını millete yayın etmiyorum tabi içimden kınıyorum)

Ben kınamam açıkçası hatta tam tersi karşımdaki insanı ben geliyorum diye darlamak istemem hazırlık yapma normal çay kahve derim ( bebekten dolayı birilerine gitmeyeli çok uzun oldu ama huyum bu şekilde 😂

Ben sanırım gelecek insanın beklentilerini karşılayabilmek ve onları memnun edebilmek için bunu yapıyorum aslında bu da hiç iyi bi huy değil ‘memnun etmeye çalışmak ‘

Böyle pembik gelin olursan çalışan çocuklu ve misafir ağırlayan kadını tabii ki anlamazsın. Bana yarın kahvaltıya gelmeyi teklif eden olsa kabul ederim. Klasik peynir zeytin reçelin yanına simit alırım, yumurta haşlayıp dilimler baharat serperim, patates kızartırım. Bence yeter. Mutfağı temizlerim sadece her yere girişmem. Sunumla falan hiç uğraşmam temiz tabaklara koyarım her şeyi. Bitti bu kadar.

X