- 17 Haziran 2015
- 4.520
- 8.973
Çalışsın ya da çalışmasın bebekli bir eve kahv
Ben de sizin gibiydim. Hiç yalnız bırakmaz, gider evlerinin temizliğine yardım eder, o duşunu alırken çocuğuna bakar, sonra çay demler içerdik. Bekardım o zamanlar. Evlendim, çocuğum oldu ve o arkadaşlarım yıldız gibi kaydılar. Kimseyi göremedim etrafımda. Nasılsın diyen bile yoktu nerdeyse... Sanırım bu yüzden ki asm de hemşire bebeğimin kontrolünü yaptıktan sonra "sen nasılsın?" deyince sarılıp hüngür hüngür ağlamıştım... Allah sizin karşınıza da sizin gibi insanlar çıkarsın.Size yaşadığım bir durumdan örnekle bir tavsiye verebilir miyim?
Benim çok sevdiğim bir arkadaşım doğum yapmıştı ve sonrasında görüşmelerimiz çok nadir oldu. Evlerimiz yakındı. Bir gün hatırını sormak için aradım ve onu özlediğimi söyledim ama o kadar. Bir ihtiyacın var mı dedim, evet var dedi.
Bana gelir misin dedi ve gittim.
Evini süpürdüm, temizlik yaptım, yemek yaptımz sonra oğlu ile oyunlar oynadım ve annesi doyasıya banyo yapıp cilt bakımı yaptı. O da gurbette yalnızdı. Sonra bize birer kahve yaptım, içtik ve mutfağını toparlayıp gittim.
O kadar mutlu olmuştu ki. Yine gelirim, söylemen yeter dedim. Sarılıp ağladı.
Siz de sizi arayan ve davet ettiren kişiye böyle söyleyin.
Gelip bana biraz yardım eder misiniz, çocukla bir şeye yetişemiyorum. Yabancı değilsiniz, yanlış anlamazsınız diye söyleyebiliyorum. Arada gelip temizliğe yemeğe falan yardımcı olabilir misiniz gibi sorular sorun. Kimse bir daha aramaz zaten sizi. Ya da iyi niyetli insanlarda, gelip yardım ederler.