Bebekli eve misafirr

Çalışsın ya da çalışmasın bebekli bir eve kahv
Size yaşadığım bir durumdan örnekle bir tavsiye verebilir miyim?
Benim çok sevdiğim bir arkadaşım doğum yapmıştı ve sonrasında görüşmelerimiz çok nadir oldu. Evlerimiz yakındı. Bir gün hatırını sormak için aradım ve onu özlediğimi söyledim ama o kadar. Bir ihtiyacın var mı dedim, evet var dedi.
Bana gelir misin dedi ve gittim.
Evini süpürdüm, temizlik yaptım, yemek yaptımz sonra oğlu ile oyunlar oynadım ve annesi doyasıya banyo yapıp cilt bakımı yaptı. O da gurbette yalnızdı. Sonra bize birer kahve yaptım, içtik ve mutfağını toparlayıp gittim.
O kadar mutlu olmuştu ki. Yine gelirim, söylemen yeter dedim. Sarılıp ağladı.
Siz de sizi arayan ve davet ettiren kişiye böyle söyleyin.

Gelip bana biraz yardım eder misiniz, çocukla bir şeye yetişemiyorum. Yabancı değilsiniz, yanlış anlamazsınız diye söyleyebiliyorum. Arada gelip temizliğe yemeğe falan yardımcı olabilir misiniz gibi sorular sorun. Kimse bir daha aramaz zaten sizi. Ya da iyi niyetli insanlarda, gelip yardım ederler.
Ben de sizin gibiydim. Hiç yalnız bırakmaz, gider evlerinin temizliğine yardım eder, o duşunu alırken çocuğuna bakar, sonra çay demler içerdik. Bekardım o zamanlar. Evlendim, çocuğum oldu ve o arkadaşlarım yıldız gibi kaydılar. Kimseyi göremedim etrafımda. Nasılsın diyen bile yoktu nerdeyse... Sanırım bu yüzden ki asm de hemşire bebeğimin kontrolünü yaptıktan sonra "sen nasılsın?" deyince sarılıp hüngür hüngür ağlamıştım... Allah sizin karşınıza da sizin gibi insanlar çıkarsın.

kahve içmeye uğramak istiyoruz denebilir ama kahvaltıya gelmek istiyoruz denmemeli. Kahvaltıya, yemeğe ev sahibi çağırmalı. Hiç de ayıp olmamis.

Çalışsın ya da çalışmasın anne, bebekli bir eve kendini yemekli davet ettirmemeli kimse. Sizi görmek, bebeği sevmek isteyebilir akrabalarınız. Bunun için de sizi davet etmeleri daha hoş bir davranış olur. Küçük bir bebekle insan kendine bile zor yemek hazırlarken bir de misafir düşüncesi strese sokar insanı. Müsait bir zamanınızda çaya çağırırsanız bir yanlış anlamaya da sebebiyet vermemiş olursunuz.

Tabi ki musait olmama hakki vardir.
Fakat konu sahibinin yazdıklarına istinaden bebegim var , çalışıyorum , sadece bir haftasonum var kısmına çok katılamadım.
Dedigim gibi alternatif sunabilir konu sahibi .
Ben de çalışıyorum ve benim de sadece haftasonum var . Ben sadece haftasonum var kısmı için esim de dahil bazı konularda derim ki , her hafta sonu bu şekilde olmuyor ya. Her haftasonun senin ama bazen haftasonlari da ese dosta aileye vakit ayırmak gerekir. Ki kahvaltıya gelinmek istemesi şundan dolayi olabilir , aksam yemegi daha zahmetli ve neredeyse hazirligi vs tum gune yayilabiliyor. O sebeple kahvaltıya gidelim , ogleden sonrasi da ev sahibine kalsin mantigi dusunulmus olabilir.
Ama suanin ekonomik sartlarinda beni kahvaltıya davet edene bile kahvaltimi erken yapiyorum ama kahveye gelirim diyorum.

Sadece hafta sonu olduğu için de müsait olmayabilir. Burada kimse ailelerle gorusmesin demiyor. Yapılan emrivakinin ayıp olduğundan bahsediyorum. Bu durumda sirf birilerini mutlu etmek adına alternatif sunmak samimiyetsiz olur. Birileri düşüncesiz davrandı diye kimsenin alternatif sunmak gibi bir zorunluluğu olmamalı. O zaman karşı taraf da ben sizi özledim bu hafta sonu müsaitseniz kahvaltıyı bizde yapalım diyebilirdi.

Kendinizle kıyaslamayın yersiz olmuş çünkü konu ben ya da siz değiliz.

Ama eşin teyzesi nedir yaaa. Kaynana bitti kardesler bitti, eş teyzesine kadar kahvalti hazirlayacaksak ohoooo ölelim yaşamayalım zaten. Eş teyzesiyle benim bildigim ara sira hal hatir sormaya büyüktür diye gidilir de oyle ailecek kahvaltilara gelecek kadar da samimi olunmaz bence. Hic de ayip olmamistir. Esim 14 yasindaki kardesini 1 hafta bize getirecekti. Once sorun etmemistim ama, sabah kalkip bebekle kendime kahvalti hazirlayamadigim icin aksamdan kalan dolmayi kahvalti niyetine yerken birden bana bi sinir geldi. Ben kendime kahvalti hazirlayamiyorum, o kiz gelince bana hicbir rahatsızlığı olmasa bile en azindan 3 ogun yemek koymam gerkecek önüne. Ben su an yapamam bunu gelmesin dedim. Gelmedi. Kimseye de ayip oldugunu sanmiyorum. Kendi canimdan kiymetli degil hickimse

Eger kendi teyzeniz arayip boyle bi teklif sundugunda kabul edip esinizinkine yorgunum vs dediyseniz esinize ayip olmus olabilir. Ama genel misafire bakisiniz boyleyse niye ayip olsun. Sonucta calisiyosunuz kucuk bebeginiz var
Hayir buna da katılmıyorum. Ben bazi kadinlar gibi kendi ailem , ailem de ailem kafasinda degilim ama kendi teyzem gelse muhtemelen evi tastamam temizleme derdine dusmem, sofrayi yarim yamalak hazirlarim telas etmem eyzem gelince devamini onunla hallederiz derim. Onlar gelir iki elden kolayca kurariz birlikte toplar temizleriz. Ben kesinlikle aileci bir insan degilim. Ama kendi teyzemi kabul edip esimin teyzesini vs kabul etmeyecegim zamanlr olabilir. Oldu da. Missfir konusunda yuklerin cogunu kadin cekiyor ve kadinin ailesinden birileri geldiginde bu yukler cok cok azaliyorsa bu duruma kadin karar verebilir.

Çalışan ve küçük bebeği olan biri beni kahvaltıya davet etse ilk söyleyeceğim şey zaten bir pazarın var birde küçük beneğin var hiç yorulma olmadı akşam üstü çaya geliriz derdim. Yani kahbaltıya size gelelim hiç demezdim sanırım. Çünkü bebekle hazırlık yapmak zaten çok, zor oluyor bilirim. Yani en azından benim oğlımla cidden zordu hala da çok kolay değil. Bugün tüm gün yorulmuşsunuz tabiki ertesi gün dinlenmek istemek en doğal hakkınız. Uyhun bir dille yarın çok müsait değilim başka bir gün çok daha rahat ve uygun olur derisniz. Böyle bir cevapta da kimsenin alınıp gücenmemesi lazım. Müsaitseniz kabul edersiniz değilseniz etmezsiniz. Bu en doğal hak.
Benim elime ayağıma dolaşan olmadığı halde öyle kalabalık misafir istemezdim.Nedendir bilmem haftasonu misafir çağırdığım zaman sanki h,ç dinlenememiş gibi hissediyorum kendimi.Sonuç yine davet ediyorum ama ben davet ediyorum onlar emrivaki yapmıyor.

Bende insanların bu rahatlığına hastayım. Bırak bebekli çalışan kadını, çalışmayan çok yakınıma bile kahvaltıya gelmek istiyoruz demeye çekinirim. Bu nasıl iş? İnsanların bir hafta sonu var, bırakın da ailece vakit geçirsinler. Böyleleri bir de on numara hizmet bekler, beğenmezse arkadan dedikodu yapar.

Hayir buna da katılmıyorum. Ben bazi kadinlar gibi kendi ailem , ailem de ailem kafasinda degilim ama kendi teyzem gelse muhtemelen evi tastamam temizleme derdine dusmem, sofrayi yarim yamalak hazirlarim telas etmem eyzem gelince devamini onunla hallederiz derim. Onlar gelir iki elden kolayca kurariz birlikte toplar temizleriz. Ben kesinlikle aileci bir insan degilim. Ama kendi teyzemi kabul edip esimin teyzesini vs kabul etmeyecegim zamanlr olabilir. Oldu da. Missfir konusunda yuklerin cogunu kadin cekiyor ve kadinin ailesinden birileri geldiginde bu yukler cok cok azaliyorsa bu duruma kadin karar verebilir.
Bence bunun biraz zamanla alakasi var. Esimin teyzesi bize geldiginde de bu anlattiginiz gibi.ilerliyo bizde surec. Cunku 10 yil oldu ben evleneli. Artk benm kendi teyzem gibi oldular. Ben de aileci bi insan degilim. Ama nasil benm amcalarim aksam geldiklerinde esim hizmetlerini yapip onlarla saatlerce oturup hic kendine uymayan sohbetlere katilmak zorunda kaliyosa ben de onun teyzesine ayni sekilde katlanabilirim diye dusunuyorum.

Sadece hafta sonu olduğu için de müsait olmayabilir. Burada kimse ailelerle gorusmesin demiyor. Yapılan emrivakinin ayıp olduğundan bahsediyorum. Bu durumda sirf birilerini mutlu etmek adına alternatif sunmak samimiyetsiz olur. Birileri düşüncesiz davrandı diye kimsenin alternatif sunmak gibi bir zorunluluğu olmamalı. O zaman karşı taraf da ben sizi özledim bu hafta sonu müsaitseniz kahvaltıyı bizde yapalım diyebilirdi.

Kendinizle kıyaslamayın yersiz olmuş çünkü konu ben ya da siz değiliz.

Kendimle kiyaslamadan/ kendi hayatimdan kesit sunmadan nasıl bir fikir beyan edebilirim acaba ?

Karşı tarafın davet etmesi uygun olur tabi fakat şehir dışında mı yaşıyor bilemeyiz ya da mesafe olarak uzaktalarsa konu sahibi ile birbirlerine, bu havada bebekli kadın gelmesin diye de düşünmüş de olabilir teyze. Kimsenin dusuncesini oturdugumuz yerden bilemeyiz haliyle.

iyi yapmışsınız. çalışan, bebekli insana kahvaltıya geliyoruz demek emrivaki yapmak, hiç hoş değil. biraz anlayışlı olmak lazım.

onların sizi çağırması lazım

hiç kendinizi suçlamayın boş yere.

Kendimle kiyaslamadan/ kendi hayatimdan kesit sunmadan nasıl bir fikir beyan edebilirim acaba ?

Karşı tarafın davet etmesi uygun olur tabi fakat şehir dışında mı yaşıyor bilemeyiz ya da mesafe olarak uzaktalarsa konu sahibi ile birbirlerine, bu havada bebekli kadın gelmesin diye de düşünmüş de olabilir teyze. Kimsenin dusuncesini oturdugumuz yerden bilemeyiz haliyle.

Siz diyorsunuz ki karsi taraf her turlu dusunmus olabilir kimsenin dusuncesini bilemeyiz diyorsunuz. Bunu diyen siz her sekilde konu sahibini haksiz buluyorsunuz. Ben de diyorum ki hangi acidan bakarsaniz bakin size kahvaltiya gelmek istiyoruz demek ayiptir, gorgusuzluktur diyorum.

Neyse belli ki cok farkli acilardan bakiyoruz uzatmaya gerek yok.

Iyi forumlar.

5 kişiler . Misafir istememekten ziyade kendime bile vakit ayıramıyorum, yarın pazar ve bir sonraki gün işe gidicem. O nedenle kabul etmek istemedim
ilk mesajınızı 2 3 aile olarak okudum da oha demiştim 2 3 kişilik aile demişsiniz
ha 2 3 ha 5 kişi ne farkeder ki aslında
sanki biraz abartmamış mısınız? misafir sevmiyorsunuz galiba

9 aylık çocuk ile mutfak temizliği gibi ultra ayrıntılı bişeyi yapabiliyorsanız misafir de alabileceğinizi varsayarak yazıyorum :)
zira 2. kızım bebekken hiç durmayan bir bebekti değil mutfak temizliği yemeği bile deli zor yapıyordum
ben olsaydım misafirleri kabul eder bi çay yapar eşime de dışarıdan börek vs aldırırdım oh bitti gitti
misafire ayıp olur mu bilmem de eşinize ayıp olmuş

Size gelmek istiyoruz müsait olunca denir ev sahibi ne zaman müsaitse çağırır hemen yarın gelelim denmez çalışan anneye onlar düşüncesiz ev hanımımi bu kadin ki ev hanımı bile olsa bebeği küçük müsait olmaya bilir iyi olmuş bir daha öyle pat diye emrivaki yapmazlar

Bence ayip olmaz, çocuğunuz olmasaydi da baska bahaneniz olabilirdi, musait olmak durumunda degilsiniz her soruldugunda.

Ama ben olaam kabul ederdim. Kahvalti risksiz bence. Peynir zeytin salata üçlüsü ile güzel bir sofra hazirlanabilir. Cogu sey hazir olacagi için çay kahve kaliyor aslinda geriye.

Kendinzi enerjik hissettiğiniz bir gün cagirirsiniz teyzesini bu hafta benim de bol misafirli geçti 2 buçuk aylık bebeğim var bebek görmeye geldiler ikram temizlik yemek vs derken üç çocuk birde okula getir götür en son eror verdim ve ev şuan alıp başını bir taraflara doğru gidiyor 😬
bebekli kimseye giderken gelen misafir ikraminida alıp gitmeli bence misafiri ağırlamak o an hizmet etmek sıkıntı değil lakin hazırlık evresi çok yorucu ve stresli

Aynı şey benim de başıma geldi evde kısın hasta idi ve eşimin halası bana gelmek istedi c tesi hatta bana uğrayıp kışlık hazırlığını yapmak istedi kendısıne uygun olmadığımı evde hastamın olduğunu anlatana kadar epey uğraştım ve çalışıyorum üstelik

Merhaba sizlere bişey danışmak istiyorum biraz da dertleşmek … benim bebeğim 9 aylık ve çalışan bir anneyim . Bugün detaylı bir mutfak temizliği yapmaya çalıştım . Bebeğime banyo yaptırdım . Dolabını düzenledim çamaşırı bulaşığı yemeği derken çok yoruldum zaten dinlenmek için yalnızca haftasonum var ve bir günü gitti bile.
Eşimin teyzesi aradı ailecek kahvaltıya gelmek istiyoruz diye ve evim dar en fazla 2-3 kişilik bir aileyi ancak ağırlayabilecek kadar büyüklükte. bende kabul etmek istemedim yorgun olduğum için. Ve bebeğimin bakımı ev işleri derken zaten yeterince yoruluyorum . Sizce ayıp mı olmuş oldu ?

Niye insanlar bu kadar gezmeye meraklı ben anlayamıyorum. Daha önce geldiler evimin müsait olmadığını biliyorlar ve bebeğimin tam hareketli zamanı olduğunu da biliyorlar . Çalıştığımı da biliyorlar. Yorumlarınızı bekliyorum 🙏
onlarin yaptigi ayip.utanmadan bebekli kadini arayip KAHVALTIYA gelmek istiyoruz demek de nedir?? nefret ediyorum dusuncesiz insanlardan. musait degilim deyin gecin

X