Bebekli eve misafirr

Benim açımdan şöyle olmalı; madem kahvaltıya gelmek istemişler, gelirken size simit,kahvaltılık vs bir şeyler getirebilirler çünkü kendilerini davet ettirenler onlar. Dün annemin arkadaşı bize gelmek istedi tam da kahvaltı saati,biz de tabi ki gel dedik, kadın domatesler, biberler, zeytinlerle gelmişti, kahvaltıyı onlarla da hazırlamış olduk, işin maddi boyutundan bahsetmiyorum orada yaptığı bir incelikti, dediğim gibi az da olsa kahvaltıya veya size destek/sizi yormayacaklarını düşündürmeleri önemli orada.

Ben de annemden gördüm annem çok ezdirdi kendini babamın akrabalarına. Göklere çıkardı hepsini. Bütün doktor hastane düğün bayram seyran işleri hep bizim evde biterdi. Bizi ihmal eder onlara koştururdu. Evde tek bırakır hastanede refakatçi kalırdı babamın teyzesi için. Şimdi hiçbiri hayatımızda yok. Çocukları annemi aramaz sormaz. Bana da hem tembihler kendini ve çocuklarını elalem için ezdirme diye. Öncelik oğlum. Benim Hafta sonlarım oğluma ait. Kimse kusura bakmasın 🥰
Tebrik ediyorum sizi.valla en iyisini yapıyorsunuz.ne kadar fedakarlık edersen o kadar kazık yiyiyorsun sonra

Adres verir misiniz biz de gidelim. 400 liraya 5 kişilik serpme hem de Caddebostan :skandal:. Kadikoy ve Beşiktaşta tek kişi "ortalama" 100 küsür tl
5 kişi 5 kişilik serpme mi alıyorsunuz cidden? Biz 1 kişi rksik alırız hep. Veya kardeşimle gitmişsek 2 kişi eksik. H....M....'s ile başlayan yer. Sofrada he şey artıyor.

Kahvaltiya davet edilir, kahvaltiya gelmek istemek nedir😂 ya insan bi dusunur musait mi? Bebek var calisiyosun birde hangi ogune geleceklerine kendileri karar vermis😂 insan zahmet olmasin diye bi ugrar, caya kahveye der..cok fazla emri vaki olmus hak etmisler yani…

Bence takma fazla..

Çok abartmış siniz altı üstü bı çay yapip yanına bı melemen zeytin peynir hazır börek çok zor değil
yaa valla niye sizin bütün yorumlar aradan böyle bir göze çarpıyor ben anlamıyorum
kadın çalışıyor bi haftasonu var bi de bebek var niye kahvaltıda millete hizmet etsin esas konu sahibini çağırıp bi çay bi menemen yapsınlar bebeğe de biraz baksınlar kadın da bi ağız tadıyla kahvaltı yapsın

Kendi adıma söylüyorum çalışan veya bebeği olan birine keyfime gezmeye gitmem. O çağırırsa giderim sadece ve kahvaltı yemek olarak da asla, bi çay kahve neyime yetmiyor. Bence nasıl istiyorsanız öyle yapın. Ayıp falan da değil. Ben de çalışıyorum, bazen kendime bile hizmet etmek zor geliyor yorgunluktan.

Ayıp etmişsiniz.. Bunu duymak için mutlaka konuyu açmamışsınızdır ama mutlaka sizin gibi düşünenler okey verecektir. Ama bu davranışınızın doğru olduğunu göstermez bunu unutmayın.

Bu teyze ile mutlaka bir muhabbetiniz bir samimiyetiniz var ki size kahvaltıya gelelim demiştir diye düşünüyorum.

Pembiş gelin sofraları kurmaya niyetli değilseniz. Mütevazi bir kahvaltı ile gayette ağırlayabilirdiniz. Yarın da zaten Pazar dinlenirdiniz. Kalp kırmaya değmemiş açıkçası.
Zaten bu sabah kahvaltıya gelmek istediler doğal olarak da bana bi gün kalmamış olacaktı.

Kahvaltiya gelecez nedir ya en fazla caya gelecegiz der insan.Kahvaltiya ya da yemeğe ev sahibi davet etmedigi sürece gidilmez ki çocuklu ve calısan bir anne olarak ne kadar zoe oldugunu biliyorum kendim kahvalti ettim de millete yedirmesi kaldi

Bnde sizin gibiyim sürekli ne yapsam tek başıma olmak istiyorum her konuda insanları sevmiyorum ama hayır da diyemiyorum bunu öğrenmek istiyorum ipuçlarınız varmı
Bende insanlardan yediğim kazıklardan sonra bazı şeylere hayır diyebilmeyi öğrendim . Hala tam olarak yerleştirebilmiş değilim fakat olabildiğince sınır koymaya çalışıyorum. Bi ipucum yok açıkçası ama sanırım kendini sevmek ben diyebilmek gerekiyor

Tabi ki musait olmama hakki vardir.
Fakat konu sahibinin yazdıklarına istinaden bebegim var , çalışıyorum , sadece bir haftasonum var kısmına çok katılamadım.
Dedigim gibi alternatif sunabilir konu sahibi .
Ben de çalışıyorum ve benim de sadece haftasonum var . Ben sadece haftasonum var kısmı için esim de dahil bazı konularda derim ki , her hafta sonu bu şekilde olmuyor ya. Her haftasonun senin ama bazen haftasonlari da ese dosta aileye vakit ayırmak gerekir. Ki kahvaltıya gelinmek istemesi şundan dolayi olabilir , aksam yemegi daha zahmetli ve neredeyse hazirligi vs tum gune yayilabiliyor. O sebeple kahvaltıya gidelim , ogleden sonrasi da ev sahibine kalsin mantigi dusunulmus olabilir.
Ama suanin ekonomik sartlarinda beni kahvaltıya davet edene bile kahvaltimi erken yapiyorum ama kahveye gelirim diyorum.
Gelecek olan insanlar emin olun öğleden sonra da ev sahibine kalsın diyecek kapasitede değiller . Gece 11-12 den önce gitmezlerdi tanıyorum onları

Misafirliğe gitmenin de bir adabı olur.
Müsaitsen bir çaya, kahveye gelmek istiyorum denir.Özlemişsinizdir,uzun süre görüşmemişsinizdir,iki lafın belini kıralım demişsinizdir.Çay, kahve bahanedir.
Amaç yemek,içmekse o misafir olmak istemenin dışına çıkıyor.Özellikle çalışıyor ve çocuğu var ise ekstra özen gösterilmeli.İlla misafirliğe gideceksem evde biseyler hazırlarım, ya da dışardan hazır biseyler alırım giderim mutlaka.Gelen misafirime ise elimden gelenin en iyisini hazırlarım.Kendim kahvaltıya veya yemeğe misafir çağırırım ama emrivaki nefret ettiğim şey. Mümkünse böyle kendini kahvaltıya, yemeğe davet eden insanlarla samimi olmamaya özen gösteririm.

Çok misafirperver bir insan olarak şunu söylemek istiyorum ki bu işin calisan çalışmayan bebekli bebeksiz hiç fark etmez o an misafir istemiyorsa istemiyordur yani insan. Bunun için illa bir neden olması mı gerekiyor? Aklı esen gelmek istesin bizde anında kabul edelim bu mu yani? Hacı baba kapısı mı bu ayol 😁😁😁 o gün için planı olur, eşiyle çocuğuyla bişey yapmak ister veya canı misafir ağırlamak istemez hepsi geçerli sebep. Sebepsiz de kabul etmek istemeyebilir.

Ben gelmeyin diyemezdim. Mecburen kabul ederdim. Ama neffffrret ediyorum cocuklu eve misafir gelmeye calisandan, yeni evliye dk 1 hemen kosa kosa yatiya gelmeye calisanlardan, yeni dogum yapan bebegi ufak olan eve kendini davet ettirenlerden cok nefret ediyorum. 😠😠

Kendileri aynı durumda olsa kılını kıpırdatmıycak insanlar sizden yüksek hizmet kalitesi beklerler bu hep böyledir. Anlayışsız insan zaten çağırsanızda memnun olmaz. Ne kadar yaparsanız o kadar yaranamazsınız bu hep böyledir. O yüzden kendi canımızın kıymetini bilip kimse için kendini paralamayın. Bence doğru olanı yapmışsınız.

Bende insanlardan yediğim kazıklardan sonra bazı şeylere hayır diyebilmeyi öğrendim . Hala tam olarak yerleştirebilmiş değilim fakat olabildiğince sınır koymaya çalışıyorum. Bi ipucum yok açıkçası ama sanırım kendini sevmek ben diyebilmek gerekiyor
Çok haklısınız kendimizi sevmek çok önemli inşallah bende basaracam

X