Bebek Aylık Gelişimi, Aşı Takvimi Bebeklerimizin Boy ve Kilosunu Yazalım mı?

Bebeğimizin Aşıları, Kontrolleri, Aylık Gelişim Bilgileri
benim kızlarım biri 9800 gr 71 cm diğeri 9900 gr 71 cm düzeltilmiş 9 aylıklar.

doğduklarında (34+1) 44 cm 1740-2110 gr lardı..

benim kızlarım biri 9800 gr 71 cm diğeri 9900 gr 71 cm düzeltilmiş 9 aylıklar.

doğduklarında (34+1) 44 cm 1740-2110 gr lardı..

canım maaşallah kızlarına, Allah nazardan saklasın

benim de oğlum var 10 aylık doğduğunda 2000 gr.dı şu an ise 7800 gr. çok uğraşıyorum ama bir türlü ideal olması gereken kiloya ulaşamıyoruz, yemesi içmesi de iyi fakat çok hareketli. senin kızlarının 1 günlük beslenme menüsünü örnek olaraka yazabilir msn acaba? çok teşekkürler..

benim paşamda 3800 gr 51 cm doğdu
simdi 6 aylık 8000gr 68 cm

mesajı yeni okuyorum canım o yüzden geç yazıyorum kusruma bakma..

sabah kahvaltı

120 cc mama tozu (hipp 3)
1 yemek kaşığı milupa 7 tahıllı
1 tatlı kaşığı dolusu ceviz öğütülmüş
1 tatlı kaşığı pekmez
1 çay kaşığı tahin
1 yumurta sarısı ya da 1 tepeleme labne

bunları suyla bulamaç yapıyorum..

3 saat sonra yoğurt (meyve verilmeli ama sıkıldılar bu ara böyle veriyorum) yoğurduda kendim mayalıyorum.. güvendiğimiz bir yerden açık süt alıp yapıyorum..

sonra çorba
bi gün kırmızı etle bi gün tavukla sebzeleri dönüşümlü pişiriyorum.. bazen kabak havuç patates.. bazen brokoli havuç.. evde ne varsa..

haftada bi kezde somon balığını ya normal az suda pişirerek yada çorba yaparak veriyorum..

sonra meyve veriyorum.. bazen meyve ile muhallebiyi karıştırıyorum.. hergün muhallebi vermiyorum..

gece 12 gibide 180 cc hiip 3 verip uyutuyorum..

gece 5-6 gibide tekrar 180 cc içiyorlar.. sonra kahvaltı.. böyle devam ediyo canım..

bu arada vitamin ilacı kan ilacı hiç bişey kullanmıyoruz.. hazır gıda vermemeye çalışıyorum.. muhallebi yapacağımda da ilk adım sütüyle pirinç unuyla kendim yapıyorum.. içine ceviz muz püresi katıyorum şeker katmıyorum öyle de seviyorlar.. bazen zaman kısıtlı olursa milupanın sütlü pirinçlisinden ya da bebelac ın sütlü pirinçlisinden veriyorum...

Son düzenleme:
benim oğlum 3.190 doğdu
3. aylıkken 7.100 gram
9 aylıkken 9 kg
12 aylıkken 11 kg boy 75
2 yaşında 12.5 kg 86 cm
3 yaşında 15 kg boy 93
3.5 yaşında 15 kg boy 96 cm

karnımdaki bebişimde 2 gram

oğlum 9.5 aylık şu an
9 ay kontrolünde 9700 gr 79 cm di
doğumda 3800 gr 52 cm di

çok çok çok hareketli bir bebek.gören allah sabır versin diyor.çokta güzel besleniyor ancak bu kadar kilo kalıyor üstünde.birde yürürse iyice zayıflıycak zaten boyunun mşlhı var napalım sağlıklı olsunlar hareketli olsunlar.zayıf yada kilolu olmaları önemli deil.

slm kizlar benim bebegim 4.cu ayina girdi hemsire bebek yasitlarindan iri dedi dr cagirdi dun asi yapacakti bende korktum birsey oldu sandim bebegimin boyu 70 kilosu 8.650 gr aile dr normal dedi babasi uzun ona cekmis dedi rahatladim biraz

Slm kızlar? Bebeklerinizin boy ve kilosunu okudumda endişelendim biraz :18: benim kızım 3 buçuk aylık ve 6 kilo 600 g. çok mu zayıf, sadece anne sütüyle besliyorum bu tombiş bebekler nasıl oluyor yaa? Beslenmemde nelere dikkat etmeliyim :44:

Hayır gayet iyi üstelik kız olduğu halde benim oğlumda 3 aylıkken 6750 idi anne sütüyle besledim ve devam ediyorum kilo alımı yavaşladı ama olsun gayet iyi.Meyvene,protein alımına ve düzenli beslenmeye dikkat et bol bol su iç antep fıstığı çok yararlı seviyosan ye bebeğede geçer hem sütte yapar

oğlum 9 ay bi haftalık oldu boyu 2 aydır aynı 78 cm kılosuda 9180 olmus oda cok az gidiyor ve drumuz herseyi iyi diyor nasıl ıyı anlamadım gelısımı durmus ıste sinir oluyorumyaa..

Sudemm85 canım çok sağol cevabın için. Ama ne bilim baktm hep 7 yi 8i geçmiş benimkinin ayında olanlar. Beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum, araştırdım badem ve ceviz süt yaparmış, herakşam yemeye başladm hakikaten sütüm farkedilir derecede fazlalaştı. Bu foruma geçen yıl üye oldum ama önemsemedim, dün bişi bakiim derken inceledim, meğer ne güzel bi siteymiş bu biz kadınları ilgilendiren, aklımıza gelebilecek herşeyin cevabını paylaşmış arkadaşlarımız, tuttum bu siteyi, artık endişelendiğim merak ettiğim herşey için buraya başvurucam bu başlık altında sormam uygun olur mu bilmiyorum sebebini anlayamadım ama bu günlerde bebişim emmeyi raddetmeye başladı :18: geçen gün sabah 8 den gece 11e kadar uyanık kaldı koca gün uğraşmama rağmen sadece 3 kez emdi. Normalde 1 buçuk saatte bir emen bi çocuktu,1 haftadır emzirmeye çalıştğmda bağıra bağıra ağlıyo. Bir yeri de acımıyo, yatırmamla alakası yok. Ne olmuş olabilir, ne yapmalıyım arkadaşlar?

oğlum 9 ay bi haftalık oldu boyu 2 aydır aynı 78 cm kılosuda 9180 olmus oda cok az gidiyor ve drumuz herseyi iyi diyor nasıl ıyı anlamadım gelısımı durmus ıste sinir oluyorumyaa..

canım kardeşimin bebeği şuan 14 aylık, 9 ayı geçtikten sonra onunda kilo alımı durmuş doktor endişelenecek bişi yok, artık emeklediği için fazla enerji sarfediyo oyüzden bundan sonra az kilo alır demiş. aldıkları enerjiyi hareketle tüketiyomuşlar yani, normalmiş böyle olması.

gazı varsa tok hiseder ondan emmeyebilir..birde emzirdiğin yeri değiştir ..belki fark eder.diş diyeceğim ama daha minik bellide olmaz devam ederse doktora götür bebeğin küçük önceliğin herzaman doktora danışmak olsun...

kilo alımıda düşüş hata gerileme olması normal..ama boyu 1 cmde olsa uzar..zaten belli dönemdne sonra kilodan çok boy gelişimi kriter alınıyor..geçen ay ya yanlış ölçüldü yada sorun olablir ..takip edin boyu hala aynı çıkıyorsa dikkate alın derim..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…