Bebeklerimiz bugn ne yedi?

yeşim et suyunu pet bardaktada dondurabılırsın her corbasına bır bardak atarsın ben buz kalıbında donuruyorum hazır ıyı oluyor bugun kızıma karnıbahar corbası yaptım netten buldum tarıfı yarım kase yedı zaten yemıyor bu aralar gene dun gece hıc mama yemedı aksam 7 de yedıgıyle sabah 9u buldu valla sasırıyorum ne bıcım bı bebek bu

ben de şu mama kavanozları var ya, onda donduruyodum..çıkartıp ılık suda çözündürüp kullanıyodum..ablam tavuksuyu çok çabuk bozulur,tadı değişir anlamazsın taze yap dedi..büyük sözü dinliyorum artık..zaten hergün tavuk-balık-et az da olsa yedirmeye çalıştığım için sorun olmuyo..bi de bebeklere tavuk-et-kemik suyu vermenin çok da faydalı olmadığını..etin kendisini yedirmemiz gerektiğini okudum bikaç kaynaktan..

oooo bizim hatunlar zaten biliyomuş bu taktikleri ben geride kalmışım meğer :))
evet buz poşetleri de iyi fikirmiş gerçekten o aklıma gelmemişti.
ayça bende suyunun çok faydalı olmadığını duydum ama pek inandırıcı gelmedi, eskilerde hep kemik suyu, ilik suyu çok faydalı derler ya, gerçi bende genelde kıyma koyuyorum çorbalara

benguzar iyi fikir bende oyle yapayim
tavuk suyunu saklamaya gerek gormuyorum pek zatn tavuk piserken suyu da
cikiyor
kemik suyunu yapacam ins.

bu arada benim de canimi sutlac cektirdiniz ya
annem de cok guzel yapar
firin sutlaci hic yapmadim ama , firina koyarken tepsinin altina su koyuyorsunuz dimi ?
bide toprak canak mi olmasi gerekiyor ??

bu aksam misafrim var diye profiterol yaptim yine ama sosu pek tutturamadim
neyse artik yarin filanda sutlac yapayim bari

yeşimcim ben torak sütlaçlık kaselerim var onlara yapıyorum tepsiyede su koyuyorum zaten fırında sütlacın üstü kızarıncaya kadar su buhar oluyor ben dün yaptım bitti valla çağana zorla iki kaşık verdim yemedi

benimkinin tatlıyla pek arası yok ya..hiç anasının oğlu değil bu konuda. belki zamanla alışır, fazla şekerli vermediğimizden yadırgıyodur..
sabah peynirli omlet yedi, 1 portakal suyu..
öğlen de elma rendeleyip verdim.yedi diye seviniyorum..
bakalım uyanınca napcak..? menüde domatesli kıymalı pirinçli kabak) var bir de tarhana..hangisini kaktırabilirsem..

afiyet olsun emreye ayçacım benimki sbaha portakallı mamadan üç beş kaşık anca yedi öğlene tavuklu türlü var uyansın onu vericem

ay inci benim sütleç yalan oldu. heepsi çöpe. daha önce yapmamıştım ki fırımnda çok tutmuşum herhalde kazık gibiydi...

serpilim 200 derecede 20 dakika tutuyorum ben baktım tam kızarmamış üstü bir 10 dakika ilave ediyorum birdahakine öle yap canım benim fırın sütlacım meşhurdur aile arasında ha birde tiremusum :))

Merhaba

ALLAH(CC)bağışlasın,hayırlı evlat etsin inşallah(amin).

Doktorumuzun bize verdiği sma'a ait bir besleme kitapçığında kesinlikle ''PEYNİR VE YUMURTA AYNI ÖĞÜNDE VERİLMEMELİDİR!'' yazıyor.Nedenin yazılmamış ama bu pekçok kez tekrarlanmış.Burada kızıma değişik neler yapıp yedirebilirim düşüncesiyle yazdıklarınızı okuyordum.Dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.
Teşekkürler.Sevgiler.Selametle.

sabah bir yumurta sarısı biraz ekmek
öğlen bir köfte kadar domates soslu parça et biraz yoğurt ekmek
elma armut salatalık gün içinde bol bol
şimdi bir kase yoğurt ve etli şehriye pilavı
muhallebi de yerse süper bu günlük

sütlacı ölşçülü yapıyosan bana ölçüleri ile tarif yazarmısın. bizimn herif tatlı yemez ama sütlacı severmiş meğer 9 yıllık kocam bilmezzdim. neyse bi heves aldı sütlacı kazık gibi suratı görmeliydin ya. kıyamam ona ben...

canım afiyet olsun..bişi sorcam sadece naz bunları mı yio yoksa rada biberon ya da başka bişi verio musun?

bi de karabuğday die bişi varmış geçen gün tv de bi rus anlatıo du neys buraya da gelmiş,ben migrostan aldım 1 kg.sizinle de paylaşayım dediç

nil kaç gündür sadece emiodu bugün biraz k.mercimek içti..2 kere 1'rer kepçe..-tatlicadiarzu-

ne tesadüf duygu ceylinde bugün 2 kere 1 kepçe mercimek çorbası içti
sabah da zorla kahvaltı karışımını ve 1 danino yemiş zorla bakıcısında
iste bütün günümüz bu
yoğurt verdim yemedi,onun için dolma yaptım yemedi,patetes yemeği verdim yemedi,yatarken arı mamadan muhallebi yaptım yemedi
Bazen diyorum Allahım beni mi sınıyorsun tövbe tövbe
çok sıkıntılıyım çokkkkkkkk

sağol canım duyarlılığın ve dileklerin için..

biz de bunun açıklamasını çok merak ediyoruz ya, hiçbir yerde bir nedeni yok..bazı kaynaklarda böyle yazılıp geçmiş..
eğer peynir kalsiyum, yumurta da demir içerdiği için birbirleriyle reaksiyona girip faydalarının olmayacağı yönündeyse (bazı dr lar bunu söylüyorlar, ben de bunca yıldır inanmıştım!) bunu umursamıcam..besinlerdeki demir ve kalsiyum organik yani proteine bağlı elementler olup, kimyasal reaksiyona girmezlermiş. İlaç olarak alınan demir ve kalsiyum inorganik elementler olup, birlikte alınmamaları bunlar için geçerliymiş..(organik kimya)

ayçacım bu çocuklar bizi uzman yapacaklar bu gidişle valla :))
serpilim ben yarım su bardağı pirinci önce haşlıyorum iki su bardağı suda bir litre süt 1.5 su bardağı şeker koyup pirinçleride içine atıp kaynatmaya başlıyorum biraz kaynayınca iki çorba kaşığı nişasta azcık su ile ezip kaynayan tencereye döküyorum bir 20 dakika falan kaynadıktan sonra bir yumurtayı bir kapta çırpıp içine azcık sütten ekleyip karıştırı tencereye döküyorum 5 dakika daha kaynatıp kıvamına bakıp indiriyorum sonra toprak kaselere döküp fırın tepsisine su koyup fırın atıyorum 200 derecede 30 dakkikada kızarıyor beim fırında

buarada dün herkeste mercimek varmış bugünde bizde var mercimek işallah oğlum svere içer buarada kıslar ben önceden mercimeğe un koymazdım artık koyuyorum daha lezetli oluyor mercimeği patatesi soğanı haşlayıp belnedırlıyorum sonrasında tereyağda unu kavaurup çorbayı içine döküp biraz daha kaynatıyorum böle daha lezzetli olmaya başladı :))

ahhh çok canım çekti:sm_cool:cokacimcoook

öyle canım yakında uzman olucaz -tatlicadiarzu-
biz bugün geç kalktık ya, valla kuzu bize kıyak yaptı bugün..tüm öğünler de şaştı..uyuyo şimdi. fırın poşetine tavuk ve karışık sebze koyup verdim fırına..birlikte yicez inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…