- 14 Ocak 2007
- 206
- 1
benimkinin tatlıyla pek arası yok ya..hiç anasının oğlu değil bu konuda. belki zamanla alışır, fazla şekerli vermediğimizden yadırgıyodur..
sabah peynirli omlet yedi, 1 portakal suyu..
öğlen de elma rendeleyip verdim.yedi diye seviniyorum..
bakalım uyanınca napcak..? menüde domatesli kıymalı pirinçli kabak) var bir de tarhana..hangisini kaktırabilirsem..
sabah bir yumurta sarısı biraz ekmek
öğlen bir köfte kadar domates soslu parça et biraz yoğurt ekmek
elma armut salatalık gün içinde bol bol
şimdi bir kase yoğurt ve etli şehriye pilavı
muhallebi de yerse süper bu günlük
Merhaba
ALLAH(CC)bağışlasın,hayırlı evlat etsin inşallah(amin).
Doktorumuzun bize verdiği sma'a ait bir besleme kitapçığında kesinlikle ''PEYNİR VE YUMURTA AYNI ÖĞÜNDE VERİLMEMELİDİR!'' yazıyor.Nedenin yazılmamış ama bu pekçok kez tekrarlanmış.Burada kızıma değişik neler yapıp yedirebilirim düşüncesiyle yazdıklarınızı okuyordum.Dikkatimi çekti ve paylaşmak istedim.
Teşekkürler.Sevgiler.Selametle.
ayçacım bu çocuklar bizi uzman yapacaklar bu gidişle valla :))
serpilim ben yarım su bardağı pirinci önce haşlıyorum iki su bardağı suda bir litre süt 1.5 su bardağı şeker koyup pirinçleride içine atıp kaynatmaya başlıyorum biraz kaynayınca iki çorba kaşığı nişasta azcık su ile ezip kaynayan tencereye döküyorum bir 20 dakika falan kaynadıktan sonra bir yumurtayı bir kapta çırpıp içine azcık sütten ekleyip karıştırı tencereye döküyorum 5 dakika daha kaynatıp kıvamına bakıp indiriyorum sonra toprak kaselere döküp fırın tepsisine su koyup fırın atıyorum 200 derecede 30 dakkikada kızarıyor beim fırında