Bebeklerimiz bugn ne yedi?

canım afiyet olsun..bişi sorcam sadece naz bunları mı yio yoksa rada biberon ya da başka bişi verio musun?

bi de karabuğday die bişi varmış geçen gün tv de bi rus anlatıo du neys buraya da gelmiş,ben migrostan aldım 1 kg.sizinle de paylaşayım dediç

nil kaç gündür sadece emiodu bugün biraz k.mercimek içti..2 kere 1'rer kepçe..-tatlicadiarzu-
cnm naz 7-10-13-16-19-21-bi de gece 4 olmak üzere mama içiyo 150cc içiyor bi seferde ortalama..yoksa doyar mı o kadarcık şeyle

sağol canım duyarlılığın ve dileklerin için..

biz de bunun açıklamasını çok merak ediyoruz ya, hiçbir yerde bir nedeni yok..bazı kaynaklarda böyle yazılıp geçmiş..
eğer peynir kalsiyum, yumurta da demir içerdiği için birbirleriyle reaksiyona girip faydalarının olmayacağı yönündeyse (bazı dr lar bunu söylüyorlar, ben de bunca yıldır inanmıştım!) bunu umursamıcam..besinlerdeki demir ve kalsiyum organik yani proteine bağlı elementler olup, kimyasal reaksiyona girmezlermiş. İlaç olarak alınan demir ve kalsiyum inorganik elementler olup, birlikte alınmamaları bunlar için geçerliymiş..(organik kimya)

ben bunları bilmeden de umursamıorumkaydirigubbakcemile3

ayşegül maşallah naza günde 7 sefer 150 cc yani ortalama 1000 cc mamamı içiyor canım yoksa benmi yanlış anladım üstüne birde diğerlerinimi yiyor

eevet incicim bişey yese de yemese de 1000cc içiyor günde.genelde de gece muhallebisi hariç diğerlerini güzel yiyo maaşallah..çağan mama az mı içiyo

a maşallah naza canım hemde kırkbnkere aman söleme başka yerlerde yada nazar duası falan oku canım içsin yavrum çağan pek süt ve sütlü şeyleri sevmiyor canım daha çok sebze meyvesini düzgün yiyor o yüzden mamayı zorla içiriyorum ben günde iki defa

cnm naz 7-10-13-16-19-21-bi de gece 4 olmak üzere mama içiyo 150cc içiyor bi seferde ortalama..yoksa doyar mı o kadarcık şeyle

ah be canım nil cadısı o kadar yio hatta yemio bile arada uyumadan önce emio o kadar..normalde doymaz tabi ama bizim evde doyanı var bi tane..:roflol:
maşallah naz'ımıza,löp löp et,pıt pıt yağ olsun:nazar:

ben arada kendi yemeklerimizden de veriyorum,pişirirken tuz ve baharat atmıyorum,pişince onunkini ayırıyorum yoğurtla karştırıp veriyorum ama eğer yemeğım salçalıysa sadece tanelerinden veriyorum yoğurtla beraber

kızlar benkı 4 aylıktı gunduzlerı mama yemeyı bıraktı sadece ek gıdalarla beslenıyo oda ne kadar yedıyse gecede 1-2 defa mama yıyor 120 cc kadar ancak

bugun degısık bı corba yaptım dun et haslamıstım suyunda bırtanede kucuk pataes hasladım pataesı ezdım ıcıne haslanmıs nohutum vardı bır avuc kadar kabuklarını cıkardım onlarıda ezdım et suyunu ılave ettım ıcıne ben bırazcık salca ekledım ama sız ıstersenı domates rendeleyın azda tarhana attım kaynattım cok guzel oldu bebegım afıyetle bır kase ıctı

slm bayanlar ben artık oğluşuma kendi yediğimiz yemeklerdende veiyorum. mesela dün birlikte bir güzel kahvaltı yaptık domesin suyundan ekmeğe bandırıp verdim yumurta sarısı pekmez labne pernir yanında rezene çayı öğlene doğru meyveli yoğurt verdim daha sonra kabak yemeği yedi yanında yoğurtla akşama doğru pilav ve yoğurt gece saat 11 gibide sütlaç yapmıştım ondan yedi biraz ve gece uyanmadı demekki karnı acıkmadı. ben artık normalde ya 1 yada 2 kere mama veiyorum hep biz ne yersek ondan yiyor oğlumda

pınarın ilk adım sütü ile hazır mısır kons. sini kaynattım. sona biraz tereyağ ekledim. blendrdan geçirip yedirdim. ( dikkat edilmesi gereken noklta yemedi yedirdim zorla hahahah)

merhaba kizlar ara ara girip okuyrum ama yzmaya pek vaktim olmuyor
dun dr a goturdum defneyi 1 ayda 500gr almis
msallah kizima.

ama birde egzama mi alerjimi tam anlamdi dr onlardan cikti bacaklarinda
1 haftadir vermiyorum yumurta ama hala gecmedi dr krem verdi
sebebini bilmiyormus
nasil dr sa artik ihtimal bile soylemiyor sadece bebeklerde oluyor diyor
sinir oldum ya oluyor da niye oluyor bende gorebiliyorum oldugunu hay yarabbim neyse
kremi 2 gundur kullaniyoruz

bu arada ben genelde etli yemek veriyorum acaba omu agir geldi ??
kizim kahvalti 2 ogun yemek 1 ogun muhallebi yiyor genelde
ama sutum gidiyor sanirim gece emziremiyorum artik cunku bos gibi gogsum bende
mulipanin normal kasik mamasini sulu yapip 150 cc gece 12 gibi uyku
arasi veriyorum . :nazar: :nazar:

bu arada bebisi az yiyenler bir yazi okudum
eger bebe annenin kucagindaysa daha guzel yermis
ben tesaduf kucagimda yediriyorum hep cunku koreye geldik
ve geri goturemeyiz diye almadik mama sandalyesi,
birde o sekilde deneyin isterseniz

gerci bilmeyen yoktur ama yinede soyluyim cocuk dik olmazsa
yani yatik yerse bogulabilirmis
mamayi agzinda tutma hatta puskurtme nedeni bogulmaktan kendini korumaya
calismakmis , bazilarida tabi bu kadar guclu degil
ve agladigi zaman agzina birsey tikmakta tehlikeliymis akcigerine kaciyormus
kucuk gibi gorunuyor bunlar ama ihmali cok tehlikeli diye yazdim
butun bebisler bol istahli gunler diliyorum.

dün parmağımı kestim 5 saat kanı durmöadı. sabahta hastaneye gittik kanama pıhtılaşmada sorun mu var diye kan verdim. neyse benim oğlan benim hazırladığım kahvaltıyı yemedi sultan teyzesinin elinden simit poğaça yedi..

ya bu aralar beynım durdu sankı kızıma ne yapapıp yedıreyım dıye dusunup duruyorum aklıma bısı gelmıyo nedense sankı daha once bakası hazırlıyormus gıbı oncekı yaptıklarımı bıle hatırlıyamıyorum of ya bıktım ne yedırsem dusuncesınden valla

vallahi artık şaşırıyorum ne yapsam diye:KK43: akşam eşim gelsinde markete çıkalım. isterseniz size alacaklarımı ve onlarla ne yapacağımı yazıyım sizede fikir olur. brokoli alıp çorba yapacağım. kabak ile kıymalı kabak, ertesi gün patates yemeği, ıspanak kavurmayı düşünüyorum birde tabi bunların hepsini bugün yapmayacağım. hadi bayanlar sizde yazın bebeklere değişik yiyecekler yapalım

bugün balkabağı çorbası yapacam umarım yer bir de köfte yapıp eline vereceğim eline verince daha iyi yiyor
bir de biz dün plansız bir şekilde gezmeye gittik ve kaldık orda sabah kahvaltısını birşeyler karıştırıp yedirdim
öğlen 2 de filan başkasının evinde çorba yapıp uğraşmak istemedim pirinç unu da yokmuş
nişastayı suyla pişirip kuşburnu marmelatıyla karıştırıp yedirdim en kolay yedirdiğim yemek oldu diyebilirim çok besleyici olmasa da karnı doydu kızımın
akşam da carrfourda biiz yemek yerken ona da düğün çorbası aldım içti kızım hepsini Şükür 2 gündür iyi yiyoruz

chefçim maşallah canım ya benim oğlan eline verince yemiyor kıslar atıyor hmen yere başka bişey olsa ağzına atıyor bakıyor yyrcrk hemen yere sallıyor sıpa bnede çok istiyorum böle elşyle kendi yesin diye işallah zamanla alışır benim oğlan buarada dün balık vardı menümüzde bugün taze fasülye

sağol incicim inşallah çağancıkta alışır da insan özeniyor tabi güzelce yemelerine
ceylin dün köfteden yedi ama elindeyken yemedi oyalandı durdu ben içini koparıp koparıp verdim 2 köfte kadar yedi bir de bayağı pilav yedi ağzındaki bitince istiyordu resmen insanın çok hoşuna gidiyor ya
balkabağını da pişirdim dün gündüzde onu yedi
bugün kahvaltı ,danino ve yoğurdunu yedi
meyveli paluze,tarhana çorbası ve cevizli peynirli erişte var bugün menüde bir de yatarken kaşık maması yerse süper olur

X