Bebeklerimiz bugn ne yedi?

bengüzar bende yumurta verildiği gün peyniri yarıya indir diye duymuştum öyle yapıyorum
neden vermeyelim ki en önemli 2 şey zaten kahvaltıda peynir, yumurta

ben de veriyorum peyniri ve yumurtayı bir arada..varsa bilimsel bir açıklaması yapsınlar..öyle vermeyin demekle olmuyoki..
patlıcanda inaysaya katılıyorum.

ya kızlar aralık annelerındeydı galı peynırle yumurtayı bıarada yermeyın yazmıslar ama sebebı yok bır kıtapta yazıyomus ben sureklı verıyordum hatta peynırlı omlet yapıyorum kızma zaten sevdıgı bıkac sey var onuda vermesem napacam sız ne yapıyorsunuz peynırle yumurtayı

Canım ben ikisini bir arada veriyorum, ağır gelebilir diye vermeyin diyorlar sanırım ama açıkçası bizde bire sorun olmadı şimdiye kadar.

Patlıcanıda birkaç kere kendimize pişirdiğimizde suyundan verdim. Bir iki kez vermenin çok zararlı olacağınısanmıyorum, zaten kabak, patates, havuç yemekten başka bir şey yemiyor çocuklar, kış sebzelerinde de daha başlamadım.Bu ayın sonunda başlarım onlara, o yüzden çeşit olsun diye vermiştim.

ben bugun tattırdım patlıcan kendımıze yedıgızden 2-3 lokma o kadar ama daha once sebze corbasına az az atmıstım gene sormak ıstedım
mesela dometes falan da önerilmiyo ama hep verıyoruz

Son düzenleme:
patlıcan benimkine allerji yaptı. yüzü mor mor olmuştu bi daha da vermedim..allerji yapmıyorsa bi iki gıdımdan bişi olmaz bence

bence bir zararı olacağını zannetmiyorum zaten
dediiniz gibi bir iki kezden bişey olmaz...ne olacak
bende dün türlü yapmıştım içinde patlıcanda vardı
yedirdim walla...
peynirle yumurtayıda hiç duymadım ki bende veriyorum
kahvaltının baş gıdaları zatrn bir gün veriyorum yumurta birgün
vermiyorum... ağır gelir hergün die...

kıslar hiç karnıbahar vede pırasa veren oldumu geçen bir yerde okumuştum gaz yapma riski yükek ebzeler diye o yğzden alıp vermedim ama almak istiyorum birde yapanlar tarif yazabilirmi bu iki sebzeyide evde sevmediğimiz için pişirmiyorumda

ben karnıbahar yapmıştım canım,yemedi!!önce kıymayı kavurdum içine domates rendesi ve karıbaharları attım,suyunu da koydum o kadar ama açıkcası bizim evde de pişmez attım kafadan:))

ben kendime yapmıştım karnıbaharı (eşim yemez!) tattırdım biraz yedi..şöyle yapıyorum;

önce buharda biraz pişirdim, normal de haşlayabilirsin..sonra borcama yayıyorum dibine biraz tereyağ sürebilirsin, ben sudan geçirdim sadece borcamı..çatalla biraz parçala çiçekleri, ezebilirsin de çağan için..üzerine yumurta-yogurt-un-yarım limon suyu-tuz-karabiber-pul biber karışımını çırpıp döküyosun ve fırına veriyosun..orta ısıda yarım saat falan kalsın..tabi bakarsın arada, kızarınca tamamdır cokacimcoook

bi de ben çiğden salatasını yapıyorum karnıbaharın..

çiçeklerini küçük küçük doğrayıp varsa bir tane de havuç rendeliyorum, renk versin diye..yogurt (süzme daha iyi oluyo) isteğe göre 1-2 kaşık mayonez, 1 diş sarımsağı ezip çırpıyorum ve ekliyorum..en güzel badem yakışmasıyla beraber evde ne varsa..badem-ceviz-fındık içi ekleyip..üzerini de dereotu,turşu vs ile süsleyip servis yapabilirsiniz..

ınaysa bende karnıbaharı sebze çorbalarının içine atıyorum, brokoli, karnıbahar, patates, havuç ne varsa karıştırıyorum, pırasa vermedim daha ama bişey olacağını sanmam, o da soğan sonuçta faydalıdır bence.

Son düzenleme:
Kızlar yeni bir taktik öğrendim sizlede paylaşayım dedim belki biliyosunuzdur ama

çocuğun çorbaları için et suyu, tavuk suyu haşlamayla herzaman uğraşılmıyo, bunun için

tavuğu veya eti bir kere haşlayın, suyunu buz kalıplarına dökün, dondurun, donduktan sonra üçer üçer buzdolabı poşetlerine koyup buzlukta saklayın, yaptığınız çorbaların içine atın. Nasıl taktik ama, ben şahsen çok üşeniyodum, mantıklı geldi.

sabah sütlü bebe bisküvli mamasını içti

öğleyin haşladığım eti brokoliyi iyice ezip içine zeytinyağı birazcıkta limon koyup yedirdim azda olsa yedi..yanında yoğurt vardı tabiki

akşam birazcık bokoli, tarhana çorbası iki tane kızarmış patetes ve yoğurt yine...

uyurkende nişastalı yaptığım muhallebiden içti sonra meme verdim uyudu...

cok guzel taktikte ben maalesef uygulayamiyorum
burdaki dolabin buzluklarini cikaramadim bir turlu
fazla da kurcalamak istemedim kirarim diye
degisik bir sekilde montalamislar
ins ist gidince yapacagim

bende bugun carsaf boregi yaptim
yairn misafirim var diye
bir tanesinide tuzsuz yaptim icini onu verecegim yairn sabah kahvaltisi
olarak aksam da verebilirim

bugunde sabah hazir mama yedi
oglen mercimek corbasi o kadar
birazdan yine beslicem ama inat etti
saat 4 sadece sabah meme emdi anlmaiyorum yani disinemi denk geliyor meme acaba
almiyor bir turlu, fazla israr edince agliyor bende birakiyorum off ya ins duzelir
hazir bir iki damla sutum varken emsin diyordum ya :KK43:(

kuzi marketlerede buz poşetleri var. bi tanesinde 10-20 poşet çıkıyo her bi poşette de20 ye yaı8n tablet var. direk ona doldur daha kolay. poşeti yırtıp yırtıp çıkarıyosun içinden

ıspanak yapmıştım kendimize ondan yedirdim yoğurtlu sevdi yedi..

karnıbaharı bende yaptım ama ğek yemedi hoşuna gitmedi herhalde,bende çorbalarına koyarım..

bugün içinde balkabağı yaptım,
yarım soğan ve domatesi azıcık kavurdum,önceden haşladım tavuğu koydum
kabağı ve birazda pirinç attım pişirdim azıcıkta tuz koydum..
bana göre gayet güzel oldu yoğurtla yicek..

ayça karnıbahar tarifini hemen defterime yazdım.

şu geçenlerde verdiğim elmalı brokoli çorbasını dün yaptım. akşam uykudan uyanınca yedirdim. normalde yemiyo bu aralar hiçbişey ama dün dr.umuz emzirme iyice acıksın seninki bağımlısı olmuş dedi. gerçekten öyle iki coklatıp bırakıyo 20 dk sonra yine istiyo. dün boynumu parçaladı ağladı ama vermedim sonra mecbur yedi benim yemeği. ama tadı da bence gayet hoştu. mutlaka deneyin. hem çok basit. ocak bebeklerinin ek besin tariflerinde var...

serpil..

afiyet olsun tüm yavrularmıza bende dün ıspanak vermiştim bugünde semizotu yaptım uyansın vericem bakalım bazen yiyor bazen yemiyor semizotunu işallah yer bu sefer bende haftasonu karnıbahar alıp yapıcam ayçaçıcım teşekkürler tarif için ben zaten fırın yemeklerini severim buda güzel olur işallah buarada bugün fırın sütlaç yaptım akşama çağana ondan vericem yerse :)

X