Bebeklerimiz bugn ne yedi?

ay ne güzel meral ya bizim daha dişimiz çkmadığı için ben cesaret edemiyorum aslında yavaş yavaş kaşığa falan alışssın kendi yesin istiyorum ama nerden başlıcamı bilmişyorum

Afiyet olsun cimcimeye.

Ne yiyorlar oradalarda yeşim, ıhlamur yok, bakliyat yok:)))))

Denizden ne cikrsa yiyorlar meral:) ahtapot, midye yilan baligi:)
pirinc en basta geliyor
sabah ogle ikindi aksam yiyorlar
oglen bide suyu kaynatip icine mantar yengec midye yesillik vb seyler koyup yyorlar
turbu cok seviyorlar kimchi leri meshur oda lahana tursunun soslanmis hali
alistim atrik yiyom onu ben:)
ekmek yemiyorlar bu arada
ayca bizde oyle yapmaya calisacagiz artik gelirken getirdik
peynir zeytin zor bulunuyor. lanlarinda tadi iyi degil.
kafayi yememk elde degilki inci benim kiz emiyor ama ara sicaklar niyetine :roflol:
kesmiyor onu memeyle doymaz yani

ay ne güzel meral ya bizim daha dişimiz çkmadığı için ben cesaret edemiyorum aslında yavaş yavaş kaşığa falan alışssın kendi yesin istiyorum ama nerden başlıcamı bilmişyorum
Bizimki emdiği için biberonu almadı.O yüzden ben 2 aylıkken filan kaşıkla su veriyordum, daha sonraları püreleri, meyva sularını kaşıkla vermeye başldım.Dişler 2 ledi ama onlarla çiğnemeyi çok iyi bilmiyor.Koparttığı parça büyük olursa, ağzından çıkartıyor.Küçük parçaları yutmayı öğrendi allaha şükür.

denizden babam çıksa yerim diyorlar yaniiii:)))))))
evet meme artık doyurmuyor onları, yetmiyor çünkü.Ara sıcak olarak alıyorlar.Çok fazla bir şey yemediğinde kurtarıcım oluyor benimde meme.

Defne bugun

sabah omlet
oglen kiymali patatesli yemek
ikindi yogurt (yeni yaptim) icine buskivi 4-5 tane
aksam irmikli balkabagi (begenmedi)

yatmaya yakinda muhallebi verecem
sonrada dukkani kapaticaz

Afiyet olsun defne hanıma, sizin oarlarda akşam oldu, burada da saat 2,20.Arada 7-8 saat gibi bir fark var:)))) Birazdan yatarsın sende.Bütün gün bu akşam erken yatacağım diye dolanıyorum, akşam olunca uyuyamıyorum yaaaa.

saat 8 gibi emzirdim

9.45 gibi üzümü kaynattım suyun 100 ml 2,5 tattlı kaşığı milupanın muhallebisinden koyup içine ceviz ve labne peyniri koydum.zorda olsa biraz yedi sonra tekrar ağlamaya başladı bende mecburen meme verdim yine uyudu kaldı.

Fazilet, eğer sabahları emzirisem benim oğlanda yemiyor canım.O yüzden en geç 7 de emziriyorum, saat 9,30-10 gibi acıkmış oluyor, o zmana yiyor bizimki.Yoksa ne yaparsam yapayım yemiyor.Zaten uykusu geldiğinde de başka şey istemiyor, emmek istiyor.O yüzden çok uykusu gelmeden ama uykusuna yakın saatte vereceğim şeyi veriyorum, emdirmek istemiyorsam, ayağımda sallayarak uyutuyorum.Yoksa ağzından mem hiç çıkmayacak bizimkinin.

eymende öyle sürekli meme istiyor.ne kadar aç olursa olsun benle inatlaşıyor yememek için.sonunda bende pes ediyorum veriyorum memeyi.

nolcak bu yavruların iştahsızlıgı yav, benimki ekgıda döneminde 2 haftada hiç kilo alamamış zorlamayayım diyorum, zaten zorlasam da yemiyoki, eliyle ittiriyo, üstüne başına sürüyo..her öğünden sonra duş alıyo benimki, heryeri batırıyo çünkü..

ya kıslar siz emziriyosunuz bence okadar dert etmeyin yeme olayını meme rahatlarına geliyorsa bırakın emsinler tabi benim görüşüm bu
çağanda bu sabh kahvaltıda bir kaç kaşık aldı bıraktı uyumadan önce 70 cc mama içti zorla bakalım öğlene tarha çorbasını içecekmi

Haklsıın inci, ama yeterli gelmiyor meme.Bugün hasta olduğundan zaten başka birşey yemiyor.Sabah böğürtlen çayının içine bir kaşık labne, 4 bebe bisküvisi koydum, bir kaç kaşık yedi.Sonra emdi, 10 gibi uyudu.
Yarım saat geçmeden uyandı, birkaç kaşık yoğurt yedirmeye çalıştım.

1 gibi tekrar uyudu emerek,o uyurken tavuk suyuna pirinç çorbası yapmıştım, domatesli, az önce ondan bir kaç kaşık yedi. Tekrar emerken uyudu. Bakalım uyandığında ne durumda olacak.Bu günkü uykuları yarım saat bile sürmüyor, bakalım akşama kadar nasıl olacağız.

Ama yine de emiyor olması büyük avantaj.Hiç olmzasa fazla birşey yemese bile meme onu biraz olsun tok tutuyor.

şahap hiç emmiyo ve hep bi yemek problemidir gidiyoo...ben sabahları devam sütü sonra 10-11 gibi bebe bisküvisi içide biraz peynir yediriyorum biraz uyuyo yarım saat felan sonra ise öğlen 1-2 gibi bugun tavuk suyuna havuç biraz bezelye biraz soğan birazda patates koydum kaynattım piştikten sonra bir çay kaşığı zeytin yağı bir tutamda tuz attım biraz daha kaynatıp rondodan geçirdim ondan yedirdim 1 kase kadar az ewel çayını içirdim anason çayı şimdi uyudu biraz ne kadar uyur bilemem ama...

denizim emmiyrsa beslenmesi önemli benimkide emmiyor o yüzden besin alması lazım eğer emiyor olsalardı azda olsa memeden doyarlardı canım şimdi besinlerden doymaları lazım

valla sağlığı gelişimi iyi olsun da hiç önemli değil emmiş, emmemiş, yememiş...
benimkinin 4. ayda başladı emme sorunları..şimdi de emiyo ama 1-2 dk..kilo alımı az da olsa vardı, takmıyodum, ama şimdi 15 günde hiç alamamış..zorlamayla da olmuyo. bakalım nereye gidiyoruz, inşallah hasta falan olmaz.

Bugün kızımın kalça çıkığı kontrolü vardı sabah saat sekizde gitmeden önce 150cc ye yakın peynirli pekmezli kahvaltılığının içine iki bisküvi yedi.. sonra hep emdi... uyudu uyandı derken biraz öncede bir kase (yaklaşık 150 cc) kıymalı soğanlı sebze çorbası içti. üzerinede iki kaşık meyveli yoğurt:)

4. aydan sonra çok daha az kilo alıyorlar. dr umuz normal dedi. benimki bir ay 400 gr alıyo bir ay hiç almıyo. ama normalmiş işte.

emdi diosunuz ya içim çok kötü oluyo emzirmenin nası bişey olduunu bile unuttum
benimki sabah portakallı hazır kahvaltının içine bi kaşık labne 2bebe bisküvisi, öğlen kıymalı sebze çorbası bi kavanoz yoğurt akşam üstü meyve yarım kavanoz yoğurt akşam da yarım kase çorba içti muhallebi yapıcam bakalım yiycekmi, her yemekten sonrada kaka yaptı boşuna yediriom giib gelio:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…