Bebeklerimiz bugn ne yedi?

bu sabah sadece meyve yedi öğlen brokoli çorbası yaptım sütlü diye yemedi az sonra tekrar vericem yemesse kaşık maması yapıcam

Saat 10,5-11 gibi, 1 kuru kayısı haşladım, içine bebe bisküvisi 4 adet koydum, 3-4 tane kabak çekirdeği krıdım, azıcık süt koydum, 4-5 kaşık yedi, gerisini ben yedim.Uyurken emdi.

Saat 1 gibi yörsanın meyveli yoğurtlarından almıştım, anneannesi yedirmeye çalıştı ama 2-3 kaşık ancak yedi.
Şimdi brokoli çorbası yaptım, yatırmadan önce vereceğim bakalım yiyecek mi_? İlk defa deneyeceğiz.

Brokoli çorbasını bir patates, 1 havuç, 4-5 parça brokoli, bir küçük soğanı kaynattım, piştikten sonra blenderdan geçirdim.kıvamı koyu olunca un filan kavurmadım.İnşallah yer.

İyice memeye düştü, başka şey yemek istemiyor.Herşeyden 2-3 kaşıkta olsun yesin istiyorum ama.

meral bende aynen senin gibi yaptım brokoliyi,zaten çorba gibi deilde püre şeklinde oluo bütün çorbalar,berrak yemedi brokoliyi,fazla yapmıştım kendimde yerim die,ona ayırdıktan sonra sulandırıp tuzunu ilave etmiştim ama tadını bende beğenmedim,kışın krema ekleyerek yapmıştım o süper olmuştu

sabah labneli pekmezli cevizli mama
sonrasında biz kavhaltı ederken yine reçelli labneli simit bikaç lokma
arada azcık muz
öğleden sonra kıymalı semizotlu sebze püresi
akşam babymix yedi
tabı arada bol emiştik
uyanınca yıne sebze püresi yada muhallebi vericem

çağan dün çorbayı beğenmeyince mama içti baktı ya çorba ya mama mamyı tercih etti :))

çağan sabah kahvaltısın dan bir kaç kaşık alıp bıraktı yine bende meyve verdim sbaha sabah meyve yiyen bir benim oğlum var galiba :)

Boşver canım yesinde, ne isterse onu yesin.Hem ben sabah elma ya da karpuz yemeyi çok severim, aç karnına:)))))Kendine bakan çocuk olacak, bak sağlığına düşkün:)))))

bizde sabah hazir mamadan kahvalti
arada bizimle sofraya oturdu azcik yumurta , peynir ve domates yedi
oglen bezelye, misir, pirinc puresi verdim hazir mama bu
simdi irmik patates balkabagi puresi vericem
sonrada meyve dusunuyorum

oh afiyet olsun kuzularıma çağan uyuyor uynaınca yeşil mercimek çorbası yaptım onu vericem akşama doğruda içim smart küplerden gecede muhallebi

benimki bugün bi elma yedi yediği elmayı ben ağzıma süremedim okadar ekşi gerçi o da hepsini yemedi ama olsun. bi tuhaf damakları var bunların...

oh afiyet olsun kuzularıma çağan uyuyor uynaınca yeşil mercimek çorbası yaptım onu vericem akşama doğruda içim smart küplerden gecede muhallebi

cnm muhallebiyi sen mi yapıyorsun.. eğer sen yapıyosan nasıl yapıyorsun bir yazarmısın...

canım bende yapıyorum sade muhallebi 100 cc suya bir tatlı kaşığı pirinç ununu kavurup pişince içine üç ölçek devam maması ekliyorum
bu akşam biraz kuru üzümü haşladım haşlama su ile muhallebş yapıp kuru üzümleri ve de bir cevizi ilave edip iyice blendırdan geçirdim çok lezzetli muhallebi oldu ama benim sıpa yemedi sende değşik tarifler le yapabilirsin afiyet olsun:)

bu gün kahvaltıda kuru kayısı haşladım haşlama suyuna mısırunu dövülmüş ceviz accık t.yağ koyup pişirdim. ocaktan alıncada kabuğunu soyup incecik doğradığım kayısılarıda ekledim afiyetle yedi. akşama da muhallebisinin içine koyucam haşlanmış kaysılardan . benimki sade muh. yemiyo.

canım bende yapıyorum sade muhallebi 100 cc suya bir tatlı kaşığı pirinç ununu kavurup pişince içine üç ölçek devam maması ekliyorum
bu akşam biraz kuru üzümü haşladım haşlama su ile muhallebş yapıp kuru üzümleri ve de bir cevizi ilave edip iyice blendırdan geçirdim çok lezzetli muhallebi oldu ama benim sıpa yemedi sende değşik tarifler le yapabilirsin afiyet olsun:)

teşekkürler cnm...

kizlar bende kayisi maalesef yok ama bu uzumlu olan guzelmis onu yapayim

sabah bizimkine yumurta sarisini tavada pisirdim .krem peynirle ekmek bide suyla
yedi. aslinda uzum suyu yani hosaflada verilebilir.

bu arada ihlamur baktim marketlere burdakiler icmiyor diye marketlerde bulunmuyor
heryerde yesil cay :KK43:
arpa numunesiyle marketi dolasiyorum. yesil mercimegin resmini gosterdim
hayatlarinda gormemisler :nazar: :nazar:
bulamadik bakliyat hic yok
gecen yil barbunyaya benzeyen birsey gormustum oda 6 saat pismemisti dokmustum.

15 gune kadar sirket muhendis yollayacakmis ona rica edecegiz bakalim
ne gtirse kardir. 20 kilo sinir olmasa dusunmezdim bu kadar

neyse
simdide yemek yapiyorum kizima . kiyma donuktu kofte yapamadim bende
sogani kavurudm icine kiymayi domatesi biraz kavurdum. su ilave ettim. patates kabak
kattim, pisince blendrda gecircem ins guzel olur.

ah zor valla yabancı yerlerde Allahtan defne emiyor çok yeme sorunuda yok ay birde biz oralarda olsaydık ben tepten delirirdim yinede kolay gelsin yeşimcim afiyet olsun :)
bende balık çorbasını yaptım öğlen vericem bakalım az sonra içim smart küplerden vericem onlardan bri yiyor yoksa kahvaltı hala sorun bizde pekmez sevmiyor yumurta yasak mama içmiyor bebe bisküvis,ni suyla ıslayıp verdim bu sbaha azda olsa yedi ıhlamurla yapıcam yarın ya benim oğlan tahıllı kaşık mamalarınıda yemiyor artık iyice değişti

işin zormuş gercekten yeşim..ben de gelirken getirdim bi sürü şey..şansım sıksık gelip gitmek oldu :) bi de gelen giden türkler çok oluyo..birbirimizin isteklerini getiriyoruz..

geçen yıl ekmek yapma makinası getirttim ben..peynir, zeytin..hamileyim bi de, çok zordu..

inaysa inşallah sever çağan balık çorbasını..

ben de bugün kuru kayısı ve üzümü kaynattım. 2 kayısı, 3 üzüm çatalla ezip, suyundan da ekleyip 1 çorba kaşığı devam maması koydum..1 minik muz ezdim içine, 1/8 yumurta sarısı, 1 tatlı kaşığı pekmez, 1 ceviz, 2 fındık rendesi...% 70 ini yemiştir anca..o da tv karşısında büyük çabamla..:lepi:

Bizde kahvaltı saati oturmadı, gece boyunca emince:))))

Ama bugün 7 de kalktık.9 gibi 2 kuru kayısı haşladım, içinden kayısıları çıkardım, bu arada suyuna irmik koydum, o pişerken 1 kayısıyı soydum, doğradım, pişen irmiğin içine attım,yarım ceviz rendeledim.2 adette bebek bisküvisi koydum, yedi.1-2 kaşık kaldı.Diğer kayısıyı da ben yedim:))))))

Dün öğleden sonra, 1 havuç, 1 patates,1 kabak rendelemiş, onları zeytinyağında kavurduktan sonra içine domates rendesi , pirinç ve tavuk suyu koymuştum.Biraz fazla olduğu için yarısını, tavuk suyunu koymadan buzluğa attım.Birkaç gün sonra vereceğim. Diğer yarısının yarısını dün saat 2 gibi yemişti, geri kalanını da bugün birazdan yedireceğim.
Son günlerde meyvayı püre halinde yemiyor, bende eline bir parça elma, şeftali ya da armut veriyorum.Onu kemirerek yemeye çalışıyor.

X