Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Merhaba Ocak Anneleri ben Ekim Annelerinden geliyorum :)
Tecrübelerinizi paylaştığınız için teşekkür ediyorumm çok faydalı olmuş
ellerinize sağlık
Diğer başlıklarda da bunlardan bahsettim ama herkesin faydalanabilmesi için buradan da paylaşayım.Kızım için kullandığım ürünler.
Maxi Cosi Quinny Zapp Araba + Oto koltuğu (Bunun siyahı)
Yatağı
Dolabı
Perdesi
Sevi Bebe Yatak Koruyucu Çarsaf 90 x 135 cm
Sevi Bebe Bebek Banyo Filesi
Yan yatma yastığı
Avent 125 ml Biberon
Sevi Bebe Banyo Seti
Nuk Silikon 0 - 6 Ay Uyku Emziği + Nuk Emzik Kutusu
Lansinoh Gögüs Pedi ( 36 Adet )
Lansinoh Lanolin Gögüs Kremi ( Büyük Boy 56gr )
Medela Mini Elektrikli ve Pilli Süt Pompası
Lanaform alın - kulak - oda sıcaklığı - su ölçer
Chicco Lullaby Müzikli 3 katlı Park Yatak (Bizdeki bunun siyah rengi)
Fisher Price Akvaryum Çift yönlü sallanan salıncak (Hayatımı kurtaran bir icat şiddetle öneriyorum)
Bellona yatak örtüsü,çarşaf,yastık,yorgan seti
Bigg Bebek izleme monitörü + telsiz (birkaç ay kullandım sonra gerekmedi)
Lanaform Familiy Care Nemlendirici(Soğuk Buhar Makinası)
Negatif iyon üretimli hava nemlendirici cihaz. Negatif iyon havayı polen ve tozlardan arındırır. 5 litrelik su haznesi, soğuk buhar üretir ve hiç durmadan yaklaşık 16 saat çalışabilir. Su bittiginde otomatik kapanır. Çok sessiz ve ekonomik... "Family Care" nemlendirici ultrason üreten yüksek frekanslı osilatör sayesinde suyu 1 ile 5 mm çapında partiküllere böler. Ventilasyon sistemi suyu soğuk buhar şeklinde havaya yayar ve böylece istenilen nemi verir. Bu buhar ince bir çiğ olarak difüzörden havaya dağılır. Görevleri : Odanın hava nemini dengeler. Elektrostatik yükleri yok eder. Hava kalitesini artırır. Cilt ve sağlığı korur. Odanın derecesini duzenler.
Bebeği banyo sonrası kurulama için havlu
Bebekler için minik tırnak makası
normal makas şeklinde olanlar kullanışlı değil normal tırnak makasının miniklerinden öneririm.Ben nuk almıştım.
En çok kullanılan şeyler alttan çıtçıtlı body
Bol miktarda önlük
Göz yakmayan bebe şampuanı
Burun pompası (Bebeğin burnundaki sümükleri çekmek için ben aldım ama kullanamadım mendille daha kolay alınıyor)
Can Bebe bebek bakım örtüsü
Bebeğin alt değişimi yapılırken kullanılan bir ürün kirlendikçe atıp yenisini kullanıyorsun.Bir tarafı su geçirmez naylon bir tarafı pamuklu gibi.Kumaş alırsan her defasında yıkaman zor olur.Altını dikkatli değiştirirsen bir bez birkaç gün idare edebilir.Paket halinde satılıyor
A+D pişik kremi
Hafif bir kızarıklık olsun azıcık sürün anında geçiriyor süper bir krem 1 tüp kullandım doğumundan itibaren sadece hiç pişik olmadı kızım.
İkea mama sandalyesi
Ayakları çıkabildiği için tatile vs giderken yanınızda götürebiliyorsunuz temizliği kolay.Artık kullanımı gerekmediği zamanda ayaklarını çıkarıp o şekilde saklayabilirsiniz.
Bir öneri ayaklı body almayın.Bebek hemen uzuyor zaten kullanılamıyor ben ayaklarını kestim sonradan hediye gelenlerin de.Bebek rahat edemiyor.
Ben sıralama yapayım kolaylık olması için. Örneğin bebek doğduğunda hazır olması gereken ürünlere göre sıralayayım
1-Göğüs kremi (Doğumdan 1 ay önce göğüslere sürülmeye başlanması gerek yoksa göğüs ucu çatlar yara olursa emzirmek işkence olur)
2-Göğüs pedi (Sütün çok gelirde sütyene ıslaklık geçerse gerekebiliyor benim daha bir paket bitmedi çok şart değil.Yatarken yüzüstü yatarsan yalnız yatak sütünü çekebilir :)
3-Yan yatma yastığı (Bebek eve gelir gelmez kullanılıyor bir sağa bir sola çevrilerek yatırılıyorki kafası düzgün olsun sırt üstü yatarsa kusarsa boğulabilir.)
4-Banyo seti ,banyo filesi (Doğumdan 1 hafta sonra gerekiyor göbeği düşünce bebek yıkanıyor)
5-alın - kulak - oda sıcaklığı - su ölçer (Sadece alın ya da kulaktan ateş ölçer yeterli olabilir.Odanın ısısını ölçen derece evde vardır zaten.Suyun sıcaklığı da dirsekle yanmayacak derecede yani ölçere gerek yok)
6-Emzik , biberon (Benim kızım hiç kullanmadı,şimdi evcilikte bebeklerine kullanıyor.Kullanan bebek olsa bile ağzı minnacık zaten ilk başta kullanılmıyor sütün olmazsa ya da emmezse başta çay kaşığı kullanılıyor duruma göre gerekirse sonradan alınabilir)
7-Elektrikli pilli süt pompası (Ben doğumun olduğu gün aldım strese girdim evde emziremem diye.Gerekli bir şey özellikle çalışacaksanız sağıp evde bırakmak için gerekiyor.Bir de göğüsler çok süt dolup taşlaşıyor o zaman boşaltılması gerekiyor.)
8-Yatak koruyucu çarşaf (Bezden çiş taşabilir geceleri yatağa geçmemesi için alınması gerekli)
9-Soğuk buhar makinası (%100 alınması gereken bir ürün.Sıcak buhar bebek hasta olduğunda mikrop üremesini artırır o nedenle tasa su koysak buhar olsa vs olmaz.Soğuk buhar şart özellikle bebek hasta olursa burnu tıkanırsa öksürürse kurtarıcı gibi bir şey.Bebeğin bulunduğu ortamdaki havanın mutlaka nemli olması gerekiyor.Aynı zamanda havayı toz ve polenlerden arındırıyor.)
10-Park yatak ( İlk başlarda bebekle aynı odada kalıyorsunuz anakucağı vs çocuğun uzun süre yatabileceği şeyler değil geceleri .İlk 3 ay yatak odamızda park yatağında yattı kızım sonra da gündüzleri park yatağında geceleri kendi odasında yatağında yattı.Özellikle annenizde vs ya da tatilde bebeğin yatması için gerekli taşınabilir bir ürün.Biz müzikli vs almıştık ama o özelliklerini kullanmadık uygun fiyatlı bir park yatak yeterli olur.)
11-Maxi Cosy Quinny Zap Araba + Oto Koltuğu :Almadan önce onlarca dükkan onlarca model araştırdım sonunda buna karar verdim ve çok doğru bir tercih yapmışım.Bugüne kadar üretilen en küçük bebek arabası.Benim için önemli olan hem taşınabilir ,katlanabilir,hem kullanışlı olmasıydı.Arabaya oto koltuğu monte ediliyor hem arabamızda oto koltuğu olarak kullandık bebek arabası olarak kullanacağımız zaman katlanabilir ayakları açıp birkaç saniyede monte ettik.Arabada az yer kaplıyor.Belli bir aya kadar bebeğin yüzü anneye dönük oluyor kızım büyüyünce oto koltuğu olmadan direk araba şeklinde kullandık.3 tekerlekli denge sorunu olmadı hiç tek parmakla sürülebiliyor ayrıca kolay dönüyor.Yağmurluğu,güneşliği vs mevcut.Kumaşı yıkanabiliyor.Kızım 2.5 yaşında 13 kg hala kullanıyoruz.
12-Fisher Price Akvaryum Çift yönlü sallanan salıncak (Kızımın en çok vakit geçirdiği ağladığında susturabildiğim tek yer.üzerinde dönen ışıklı akvaryumu var.Hem öne arkaya hem sağa sola sallanıyor.Örneğin ben yemek yaparken ya da iş yaparken oyalandığı bir yer.Çok fazla sallanma önermiyorlar ama aynı zamanda bebek oturup sadece önündeki oyuncaklarla da oynayabiliyor çalan müziklerde doğa sesleri su sesi yağmur sesi rüzgar sesi vs bebeği sakinleştiren sesler.Bu ürün olmasaydı nasıl oyalardım kızımı bilmiyorum.)
13-Bebek izleme monitörü (Bebek 3 ay bizimle aynı odada kaldı sonra bizim verdiğimiz karbondioksitli havayı teneffüs etmesin diye odasını ayırdık.Bu durumda geceleri boğulursa vs insan tereddüt ediyor.Bebek izleme monitörü koyduk odasına bizim yatak odasındaki tvden canlı yayın izledik.Bir ses duyduğumda hemen tvye baktım noluyor vs diye nefes alışını bile duyuyorsun son ses açıyorduk.O odasında uyurken ben mutfakta iş yaparken izleme monitörünü yanımda taşıyordum.İzliyordum devamlı.Başlarda biraz paranoyaklık derecesinde endişe duyuyorsun.Birkaç ay sonra bıraktık zaten doğru pozisyonda yatırırsan çocuğu uyanınca senin duyabileceğin şekilde ağlıyor.Yani birkaç ay kullanıp kaldırdık çok ta gerekli olmadığını düşünüyorum.Ama almışken 2. bebeğimizde de kullanırım bir süre.
14-Yatak odası takımı (Hemen alınması gereken birşey değil başta çocuk sizinle aynı odada yatıyor zaten.Ben büyüyebilen yataklardan almıştım.Yani parmaklıkları 2 yıl sonra çıkardım.Şimdi kendisi yatıp kalkıyor.Yıllarca kullanabileceği bir yatak.
Aldığım herşeyden çok memnunum 2. bebeğimde de kullanacağım.Emzik ve biberon kullanmak nasip olmadı kızımda.Emzirmeden sonra direk çay kaşığı ve hemen bardağa başladık.Hiç biberon vermedim emzikte aynı şekilde diş ve ağız yapısını bozabileceği için kullanmadım ama yine de almıştım her ihtimale karşı.Kızımda istemedi zaten ne biberon ne emzik.Diğer herşeyi kullandım.
Ben çok memnun kaldım ama bizim aldığımız model titreşimli ve müzikliydi.Bu özelliklerini hiç kullanmadık.O nedenle eğer bu tipi daha pahalıysa daha uygun fiyatlı müziksiz olan tercih edilebilir.3 katmanlı en üst kat bebek daha dönemediği zamanlar kullanılıyor çocuk büyüdükçe orta kata geçersiniz.Özellikle biz otellere, yazlığa babaanneye vs yatılı gittiğimiz yerlere katlayıp yanımızda götürdük.Ama içindeki çıkan zemini sert biraz.Üzerine ben battaniye serip çarşafla kaplamıştım ama geceleri kendi odasında uyumuştu sadece gündüz park yatağında uyudu.Şimdi hamileyim bu kez park yatağın içine konan özel yataklardan alacağım, daha rahat edebilmesi için.Bir de içinden alt değişimi için çıkan bir parçası var.Gün içinde onu kanepenin üzerine koyup bebeğimi üzerine yatırdım içine yumuşak bir havlu serip çoğu kez.Bir tarafı tekerlekli hangi odadaysak oraya taşıdım park yatağı.Bence çocuk yürüyene kadar kullanılabilir.Daha sonrasında daha geniş bir yatakta sereserpe yatması daha iyi olur park yatağın içinde dönebileceği fazla alan kalmıyor çünkü.Ama ilerisi içinde tatilde vs gereken bir ürün.Beşikten daha uzun süre kullanabileceğin kesin.Tavsiye ederim.verdiğin bilgiler için çok çok teşekkürler ben 14+3 hamileyim ve beşik yatak vb bakıyorum. bende internette gezerken chicco park yatağını beyenmiştim sizde de varmış bunun ne kadar kullanışlı olup olmadığını bir daha sorsam size ve nekadarlık olana kadar kullanabilirim şuanki evimde çocuk odası yapabilceğim bi yer yok ev arıyorum bi yandan ama içime sinen bi yer olmaz sa daha bi süre bu evde olacağım için çok fazla yer kaplamayan ve kullanışlı bişeyler istiyorum. bilgi verirseniz çok sevinirim
Ben çok memnun kaldım ama bizim aldığımız model titreşimli ve müzikliydi.Bu özelliklerini hiç kullanmadık.O nedenle eğer bu tipi daha pahalıysa daha uygun fiyatlı müziksiz olan tercih edilebilir.3 katmanlı en üst kat bebek daha dönemediği zamanlar kullanılıyor çocuk büyüdükçe orta kata geçersiniz.Özellikle biz otellere, yazlığa babaanneye vs yatılı gittiğimiz yerlere katlayıp yanımızda götürdük.Ama içindeki çıkan zemini sert biraz.Üzerine ben battaniye serip çarşafla kaplamıştım ama geceleri kendi odasında uyumuştu sadece gündüz park yatağında uyudu.Şimdi hamileyim bu kez park yatağın içine konan özel yataklardan alacağım, daha rahat edebilmesi için.Bir de içinden alt değişimi için çıkan bir parçası var.Gün içinde onu kanepenin üzerine koyup bebeğimi üzerine yatırdım içine yumuşak bir havlu serip çoğu kez.Bir tarafı tekerlekli hangi odadaysak oraya taşıdım park yatağı.Bence çocuk yürüyene kadar kullanılabilir.Daha sonrasında daha geniş bir yatakta sereserpe yatması daha iyi olur park yatağın içinde dönebileceği fazla alan kalmıyor çünkü.Ama ilerisi içinde tatilde vs gereken bir ürün.Beşikten daha uzun süre kullanabileceğin kesin.Tavsiye ederim.
Rica ederim canım yardımcı olabildiysem ne mutlu bana.Allah hepimizin evlatlarına uzun ömürler versin opuyorumnanaktançok teşekkür ederim bir mağazaya gitseyim bu kadar detaylı öğrenemzdim çok ama çok sağolasın. tecrube herzaman başka bişeydir. yeni bebeğinide inşallah hayırlısı ile kucağına alırsın allah evlatlarına uzun ömürler nasip etsin