Bebeklere doum gnnde ne aldnz/Alacaksnz?

AnlamadanDinlemeden

HayaT BeNimLe GüSeL :))
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2007
11.617
27
Kızlar doğum günümüze az kaldı.

Ne alacağımı bilmiyorum.

geçenlerde babası bisiklet aldı.Doğum günü hediyemi aldım ben dedi.

Ben ne alsam acaba??

Oyuncak laptop mu,altın künye mi,giysi mi? Eğitici oyuncaklardan mı? Hala bi fikrim yok.

Siz ne aldınız,alacaksınız?

ben açıkcası bir hediye almayı düşünmüyorum
zaten sayılan tüm bu şeyleri günlük hayatta da alıyoruz ve almak zorundayız
ihtiyaçlarını bir şekilde anne baba olarak gidermek zorundayız ..
o yüzden ilk yaş günü hediyesinin kendimce daha anlamlı olmasını isityorum ilerde kendisinin de bakabileceği bir şey ..
ben ismiyle yaşayacak bir dikili ağacı olsun istiyorum ve onun araştırmasını yapmaya başladım bu aralar ..Duru ağacı kendisiyle birlikte büyüyecek bir şey :))

Ben kızımın adıyla geçen sene bir ıhlamur ağacı diktim.hatta 2 tane 2 farklı şehirde diktik.ınşallah uzun ömürlü bir ağaçtır :))

Bu sene bişey almak istiyorum.dediğin gibi zaten sürekli bişeyler alıyoruz ama bunuda sana doğum gününde aldım demek istiyorum.Özellikle ilk doğum günü ya

hediye bende bilmiyorum yaaa

ağaç olayını bizde doğumu için yazlığın bahçesine zeytin diktik, hem uzun ömürlü hemde mitolojik bir ağaç tavsiye ederim,

lelalcim tema vakfıda yapıyor bu işi belki bakmışsındır zaten ama söyleyim dedim

bende hediye almayı düşünmüyorum canım.herşeyini biz alıyoruz zaten.ama ağaç olayı çok hoşuma gitti.bende bi araştırayım bi burda

Künyesi yok kızımın
künye alıp taksam ,büyüynce kendisine saklasam diye düşünüyorum.ıleride inşallah kendi çocuğuna takar.Manevi değeri olur.

ama kararsızım.Altın fiyatlarıda tam fırlayacak zamanı buldu yani.250 tl ye sormuş kız kardeşim.

ben 150 tl ayırdım.Çok aklıma yatarsa yinede alırım.

ama başka seçenekleride bekliyorum.

Sevimli bir mont mu alsam.ya ne bileyim daha karar veremedim.

evet denizannem bende tema vakfında onu araştırıyorum tatlım
sende bir el atıp bana yardım edersin dimi sen pek beceriklisindir bu konularda :))

darkcım kesinlikle katılıyorum her çocuğun bir dikili ağacı olsa daha yeşil olur heryer ki buna istanbulda öle çok ihtiyacımız var ki

benim kuzenımde kendi bahçesine - ki bu bahçe hani bildiğimiz küçük bahçelerden değil pek antepin dışında kocaman bir yer içerde çeşit çeşit meyve ağaçları falan var - bizim adımıza bir ağaç dikti Duru doğduktan sonra. ama bu sefer bu görevi ben üstlenmek hatta mümkünse kızımla beraber gidip ellerimizle dikmek istiyorum .inşallah yapabilirm tabi :)

başka topikte yazmıştım sanırım ama burayada yazayım..

eşim film hazırlıyacak oğluma benimde ilk evlilik yıl dönümü hediyemden bi tanesi böyle bi filmdi ikincisi özel :)

bende sevgili denizannemin hazırladığı müze benzeri bişey hazırlıycam oğlum için..
aslında çoktan hazırlamıştım böyle bişey ama hediye formatına getiricem..

doğduğunda temaya bağış yapmıştık zaten ama doğumgünü için bir daha yaparım..

manalı olmadıktan sonra hediyenin bi önemi yok zaten herşeyini alıyoruz..
bi eksiğide yok şimdilik çok şükür..

annem sordu ne alalım diye ona bile bulamadım onlarda bi altın getirecek hesabına yatırırız..

hıı bu arada oğlumun doğumgünü hediyesi için ayıracağımız bütçe kadar yani bir altın kadar bizde hesabına yatırıcaz ..
işte bu kadar:))

bende kullanılıp atılan bir hediye düşünmüyorum uzun ömürlü bişey olsun istiyorum ağaç çok hoş bir fikirmiş hiç aklıma gelmedi bu zamana kadar bir tane zeytin fidanı alıp bahçemize dikebiliriz Eymenle beraber yada başka bir ağaç, ya da TEMA'ya bağışta da bulunabiliriz ama onu sonra yapayım 1. yaşında dikelim ki büyümesini beraber seyredelim oğlumla inşallah
günlüğü güncesi ilk ayakkabı çorap kıyafet vs.. olan bir kutusu var zaten hazırlama aşamasındayım onu böyle 10 yaşında falan veririm diye düşünmüştüm hatırlayacağı bir yaş olsun diye
öyle kıyafet, oyuncak falan zaten sürekli alıyoruz büyüyünce de kalacak belki kırılacak atılacak vs.. saklayıp gösteremeyebilirim ama ağaç güzel bir fikirmiş ben bu olayı bir araştırayım

ben denizanasının müzesinden yapacağım , ömür boyu saklar ileride eşine , çoxuklarına gösterir diye düşündüm.. bir de ayakkabı alacaktım ama anneannesi benden önce davrandı aldı ayakkabısını bugün , belki hoşuna gidecek bir oyuncak alabilirim.. ama ileride ona sana doğumgününde bu müzeyi hazırladım diyeceğim kesinlikle :)))

babası aktivite masası almış bugün kızına piroş çok eğlendi banyodan sonra zor giydirdim illede oyuncağına gidecekmiş:.))
bende kızıma uzuuunnn bir mektup yazıcam güzel bir çerçeveye koyup odasına koyucam benden kızıma hatıra....onun için biriktirdiğim ilkleri bir köşede duruyor onları büyüyünce vericem inşallah

Müze dediğiniz bu ilkler kutusu değil mi?

Onu bende yapacağım.
Günlüğü,fotoları karnımdaykenden başlayarak :)
ılk giysileri,en sevdiği oyuncaklarından birkaçı,ilk ayakkabısı vs.

ben bunu daha ileri bir yaşta düşünüyorum belki 18 olabilir.Yada evlendiğinde felan :)))
ınşallah ömrümüz yeter de o günleri görürürz.

annemde bugün salıncak alalım dedi.Bakalım artık.daha karar veremedik.

Pirayenin aktivite masasını koyarmısın buraya canım?
Bir fikir olur.
[/B]

hediye bende bilmiyorum yaaa

ağaç olayını bizde doğumu için yazlığın bahçesine zeytin diktik, hem uzun ömürlü hemde mitolojik bir ağaç tavsiye ederim,

lelalcim tema vakfıda yapıyor bu işi belki bakmışsındır zaten ama söyleyim dedim
denizannem bldiğim kadarıyla zeytin ağacı uzun ömürlüden öte hiç bir zaman ölmeyen bir ağaççhatta bu yüzden de mitoloji de ölmsüzlüğü simgeler.bir Egeli olarak doğru bir bilgi verdiğimi umuyorum.biliyorsundur bizde ot çeşitleri,zeytin,zeytinyağ önemli bir yerde
Müze dediğiniz bu ilkler kutusu değil mi?

Onu bende yapacağım.
Günlüğü,fotoları karnımdaykenden başlayarak :)
İlk giysileri,en sevdiği oyuncaklarından birkaçı,ilk ayakkabısı vs.

ben bunu daha ileri bir yaşta düşünüyorum belki 18 olabilir.Yada evlendiğinde felan :)))
İnşallah ömrümüz yeter de o günleri görürürz.

annemde bugün salıncak alalım dedi.Bakalım artık.daha karar veremedik.

Pirayenin aktivite masasını koyarmısın buraya canım?
Bir fikir olur.[/B]
ben şu ana kadra hiç bir şeyini vermedim veya atmadım zaten ama bir kenara kaldırıyorum tabi kçülenleri ya da mevsimi geçenleri.hepsini toptan vereceğim zaman içinden ilklerini ayırıp ilkler kutusu bende yapıcam :) aynen bende evlendiği zaman filan vermenin daha anlamlı olabileceğini düşünüyorum.
ilk doğumgünü hediyesi olarak doğumgünü için aldığımız ve alacaklarımız sayılabilir bence

ya evlenmezse napıcaksınız kızlar :roflol:
valla ben o kadar bekleyemem , ölümlü dünya ölürüm kalırım , kaybolur eşyalar bişey olur , bana şimdi vermek daha anlamlı geliyor ama tabi herkesin kendi bileceği iş..

ben bırsey almayı dusunmuyorum

denızanasının fıkrınden esınlerek bır muze hazırlama asamasındayım
sadece bır araya getırmek kaldı
ayrıca buyuk boy bır albume notları da yazılmıs fotolarını hazırlıyorum

ya evlenmezse napıcaksınız kızlar :roflol:
valla ben o kadar bekleyemem , ölümlü dünya ölürüm kalırım , kaybolur eşyalar bişey olur , bana şimdi vermek daha anlamlı geliyor ama tabi herkesin kendi bileceği iş..

bende hemen odasına asıcam :dance:

evlenincede veririm ama saklayamam ben hiç bişeyi hemen kullanmak isterim:)

X