-
- Konu Sahibi Selvi Giray Korkmaz
Alerjiden şüpheleniyorsunuz sanırım. Başka bir belirti var mı? Kakasında mukus,kan gibi yada köpüklü kaka yapma gibi? Evet pembe olan atopik için kullanılıyor.tesekkürler canım, en kısa zamanda alacağım. sanırım pembe olanı daha iyi değil mi?
Şükür yok o tarz belirtiler. Yüzünde küçük kırmızı sivilceler, yer yer kuruyup pul pul dokulmeler ( saçlarının içi ve kasların arasi) ve bir anda oluşan ve birkaç saat içinde kaybolan kızarıklıklar var. Doktor egzama deyip kortizonlu krem verdi ama ben kullanmak istemedim. sebamed nemlendirici kullanıyorum. Sık sık sürüyorum. daha iyi gibi yuzu ama tamamen geçmiyor hala varAlerjiden şüpheleniyorsunuz sanırım. Başka bir belirti var mı? Kakasında mukus,kan gibi yada köpüklü kaka yapma gibi? Evet pembe olan atopik için kullanılıyor.
[/QUOTE][/QUOTE]V VenusGenetrix Canım ne güzel anlatmissin bayıldım anlatım tarzina☺benim.kizda da muhtemelen seboreik seysinden var sanırım. Adını ilk defa senden duydum. Bebegim bir hafta sonra iki aylık olacak. Doktorun verdiği kortizonlu kremi kulanmadim. Sebamed nemlendirici kullanıyorum. Ama sanırım bu alerji durumunda birkaç marka tercih ediliyor. Linola Babe ve bioderma ürünleri. Sen sanırım bioderma kullaniyorsun. Şu bahsettigin yaşlı amca nerde? Belki birçok kişinin derdine deva olabilir. Bebegimde aşırı bir durum yok ama Kaşlarin arası kafa derisi kulak memesi pul pul dökülüyor .Doktorlar gözü kapalı hemen kortizonlu krem veriyorlar. Coresatin i kortizonsuz olduğu için ve memnun olan çok kişi olduğu için merak ediyorum. Bu ay gidisimde danisacagim]
Bu arada ben de Sezeryanla doğum yaptım. merak ettiğim bir şey var bu alerji belirtilerinin içinde hickirik hapsirma gibi şeyler var mı? bir de benim bebisin teninden hep kırmızı kırmızı damarları gorunuyor. bacaklar ve kollarda.bazen yüzü bile damar damar oluyor. Bu da alerji belirtisi midir?
Teşekkür ederim. Muhtemelen kızında alerji yok. Dediğim gibi alerjiler 2 aydan önce başlamazmış. Kaş, kafa derisi, kulak, boyun altı gibi yerlerde kızarıklık ve yer yer kaşıntı olması, seboreik dermatit belirtisi. Kortizon kullanmamaya çalış. Sık kullanımda, ilerleyen süreçte kıllanma yapabiliyormuş. Sebamed yerine Bioderma Preventive çok daha iyi. Hafif bir dermatitse fazla üzerine eğilme. Öyle doktor doktor gezecek bir durum yok. Ben profesöre götürdüm "zamanla geçer, bir şeyi yok" deyip gönderdi geri. Sen yine doktora git, tıbbi yöntemleri dene, ama muhtemelen Bioderma, Mustela, Aveeno Baby kremlerinden birini verir. Durum kötüye giderse amcayı önereyim. Buradan özel mesaj atabilirsin, ya da blog'dan. Geçmiş olsun.
Hıçkırık ve hapşırma tüm bebeklerde normal. Hırıltı da olabilir, burun tıkanıklığı da. Anlattığınız kadarıyla alerji yok, yenidoğan bebek deri rahatsızlığı bu, dermatit. Muhtemelen cildi hassas ve kuru olduğu için damarlar görünüyor. Benim oğlanın yanaklarda da damarlar var. Önemli bir durum değil anladığım kadarıyla. Bebek işte. Minnacık şeyler. Hİç bir sistemleri doğru düzgün çalışmıyor. Zamanla düzeliyor birçok şey.
Contact Dermatit denen temas dermatiti var bir de. Bebeğiniz temas ettiği bir şeye karşı reaksiyon gösteriyor olabilir. Lavanta ürünlerinden uzak durabilirsiniz. Bir de deterjan yerine sabun cevizi vs kullanabilirsiniz. Tüylü, yünlü şeyler giydirdiğinizde kızarıklık artıyor mu? Ona bakın. Bebeği gereğinden fazla sarmalamayın bir de.
Baştan beri
Baştan beri Hacı Şakir granül toz sabun kullanıyorum yunusatici kullanmiyorum ama şimdi aklıma geldi onda lavanta içeriği var. Çok kokmuyor hatta makineden çıktığında bile koku yok ama o da etkilemiş olabilir mi acaba
sağ ol canım bioderma almayi düşünüyorum ben de. Sampuan ve nemlendirici yeter sanirim değil mi? Bebe yagi cok onerilmiyor yenidoganlarda. bu dedigin bioderma prentive alerjik ciltler için değil mi?Umarım ilerlemez de nemlendirici ve sampuanla cozerim sorunu
Al dene bir zararı yok, tamamen bebekler için üretilmiş bir krem. Bioderma Atoderm Preventive olarak geçiyor, aşırı kuru ile atopik (olagan olmayan) ciltler için. Kutuda boyle yazıyor. Eczaci sana ABCderm serisini de önerebilir, onu denemedim. Bir de şampuan al, bioderma gel moussant, ayni seri. Bir de küvet suyuna biraz misir nişastası dök, kurulugu alıyormuş. Kafa derisinde kaşıntı baslarsa bioderma sur beklet. Bütün bunlar işe yaradı bende. Yine de hafif pembe alanlar kaldı. Sabahları ozellikle daha belirgindi. O zaman da amcanın karışımı sürüyorum, bir sey kalmıyor.
Hadi ya...peki ne kadar sürüyor bu alerjik geçiş. Bak venusgenetrix arkadaşımızın ustte paylaştığı linke tıkla.blogunda bu derde care olan bir adamdan bahsetmiş. belki size de şifa olurmerhaba bayanlar.
benim oglumda da alerjik egzama var ve 8 yıldır çekiyoruz bu rahatsızlığı. her tarafı kaşınıyor ve pul pul dökülüyor. mevsim geçişlerinde daha fazla oluyor.
doktora her götürdüğümde advantan adında kortizonlu kremlerden veriyor tabiki buda geçici bir çözüm.
konu acilali baya olmus ama benim oglumda malesef atopik dermatit yani bir diyer adiyla egzama bir cok doktoro gittik en son internete arastirirken bir amcaya rasladim kendisi 93 yasinda cok bilincli bir amca kendi eczanesinde hastalarina sifa dagitiyor yine kendi yaptigi ilaclarla ben gittim suan keske daha once gitseydim diyorum belki ozaman bukadar ilerlemezdi oglumun hastaligi yine cok sukur halimize bu gunlere gelmek icin az yer gezmedik umarim sizede bi fazdasi dokunur ismi niyaz dermanci bir cok kez gazetere filan cikmis Google'de kendisine ait bir cok sey bulabilirsiniz bi arastirin derimMerhabalar, 4 aylık oğlum var. 2. ayından itibaren yüzünde kızarıklık ve pullanmalar oluştu. Dr. götürdük atopik dermatit dedi. Kan tahlili yapıldı küçük olduğu için kanında çıkmadı. Dr. yumurtaya alerjisi olabilir dedi. Anne sütüyle beslendiğinden ben yumurta ve yumurta içeren gıdalar tüketmiyorum. Bazen azalıyor bazen daha da çoğalıyor. Bebeği aynı durumda olan var mı? Bir kaç Prof. araştırdım. Kolsuz Agop ve Yonca Tabak arasında ikilemde kaldım hangisine götürsem? Faydası olurmu? Kortizon içeren kremlerden Locoid kullandım kullandığım sürede geçiyor sonra tekrarlıyor. Mustela stelotopia ile nemlendiriyorum sürekli doktoru verdi. Kesin çözümü yok mu?Tedavisi yok deniyor.Çok kaşınıyor yavrum kaşıntıdan uyuymıyor. Uyuyamayınca da sürekli ağlıyor. Kaşıntısını nasıl kesebilirim?Çok üzülüyorum.
Çok teşekkür ederim. Hakkaten zor bir süreç. Ben şampuan olarak Sebamed kullanıyorum. Gün aşrı yıkıyorum. Oğlumun kullandığı herşeyi dalin sıvı deterjan ve dalin hipoalerjik yumuşatıcı ile yıkıyorum. 1 aydır yumurtalı ve yumurta içeren hiçbişi yemiyorum. Süt ürünlerinden olabilir mi acaba diye düşünmeye başladım. Anne sütüm yetersiz olduğundan günde iki öğün Aptamil bebek sütü kullanıyorum. Süte alerjisi varsa bu üründe yapabilir mi acaba? Bu sitede geçmiş yıllarda yazan yorumları okudum biri HIMALAYA tuzunu banyo suyuna katmış geçirdiğini yazmış. Denesem mi?