Bebeklerde Atopik Dermatit ( Alerjik egzama)

Merhaba Sibeksky
Benim oğlumda 4 buçuk aylık ve 2 aylıkken atopik dermatit başladı. Birsürü krem nemlendirici kullandım ama nafile... sizin bahsettiğiniz elidel krem 2 yaş ve üzeri kişilerde kullanılıyormuş, siz bebeğiniz 6 aylıkken mi kullandınız? Kafasında inatçı konaklar var mıydı peki?

Keşke şu doğal kreme nasıl ulaşacağımızı da söyleseydiniz
Burada bilen varsa kreme nasıl ulaşacağımızı bilgi verirseniz çok sevinirim bu süreç çok zor bir haftadır mahvoldum resmen 5haftalık bebeğimin yüzüne baktıkça içim acıyor

Size mesajda attim ins gorursunuz teninin rengi acildi demissiniz 3 yasindaki kizmada aynisi oldu kortizonlu ilac kullandik 3 4 kez ama rengi acildi kizim esmer cok belli oluyo cok stresliyim bu kalici olmaz insAllah.. sizin noldu beyazlayan yerler duzeldimi

Merhaba konuyu acali baya olmuş şuanda oglunuzun durumu nedir??benim bebegimdede atopik dermatit var.

Ben coresatin kırmızı olanını kullanıyorum ama siz günde kaç kere kullanıyordunuz ve tüm vücuda mi suruyirdunuz

Merhaba
Gecmis olsun, ama merak etme geciyor zamanla. Bizde de olmustu 10 aylikken, cok korktuk. Ek gidaya da gecmisti ama biseye alerji cikmadi. Donem donem de cikmaya devam ediyor. Oncelikle cok iyi nemlendirin cildini, kuruyunca daha cok cikiyor. Bizim doktorumuz coresatin mavi olanini vermisti bize. Cok da ise yaradi. Ama doktorunuza danismadan kullanmayin lutfen.
Ve tekrar ediyorum en onemli sey guzelcene sik sik nemlendirmek en onemlisi. Bebek Nemlendirici kremleri kullanabilirsiniz. Tekrar gecmis olsun ve kafaniza takmayin, geciyor hic izi bile kalmiyor

Arkadaşlar bende bilgimi paylaşmak istiyorum.Benim oğlum 6 aylık 3.aydan beri önce az daha sonra bu fazlalaştı.Sertleşti.Dr tavsiyesiyle glutensiz beslendim.Çok şükür geçiyor az kaldı.

Merhaba benim de kızım 27 aylık 2e aylıkken emzirmeyi bıraktım ve çok arttı kızarıklık. Sadece sağ yanağında var ve kesinlikle kaşıntı yok. Çocuk doktorumuz kesinlikle atopik dermatit diyor, alerji uzmanı test yapmadı ve cildiyeye götürün dedi, cildiye uzmanı egzama değil diyor. İşin içinden çıkamıyorum. Şuan da yüzü bu şekilde. Sizin bebeklerinizin de mi böyleydi. Aynı şeyi yaşayan anneler doktorlardan daha çok yardımcı oluyor bence

Kızıma atopik dermatit tanısı 5aylık iken kondu nele kullandım neler yaptım geçmedi şaun 5 yaşında kolları yanakları pütür pütür ama kırmızılığı kalmadı resim eklicem doktorumda kırmızlığı kalmıcak ama pütür küğü kalıcak annesi demişti kaldıda kardeşi doğdu onun cildi pürüzsüz 2 yasında şuan oda

Eklentiler

• IMG_20200617_130857.jpg
    54,8 KB · Görüntüleme: 288
  • IMG_20200617_130849.jpg
    65,1 KB · Görüntüleme: 268
Merhabalar. Benim 6 aylık bebeğim de aynı durumda ama yapacak hiçbirşey yok malesef atopik cilt bebeklerde önlenemiyor. Bazen azalıyor atak haftası takvimini takip edin . Atak haftalarında artış yoğun oluyor 3 yasa kadar yoğun yaşanabileceğini öğrendim. Araştırmalarım bu yöndeoldu mustela vs ürünlerini aldım gitmiyor sadece leke kalmasın diye koruyucu etki amaçlı oldugunu düşünüyorum. Yoksa çaresiz durum.

Bol atpik nemlendirici, ılık duş, pamuklu kıyafetler (sizin giydiklerinizde önemli), aklima bunlar geliyor.

Benim oglumda 4 aylikken boyle oluyordu canim goturmedigim doktor kalmadi nerdeyse alerji testi yaptilar cikmadi deterjandan olabilir dediler degistirdim sutundendir dediler besinleri degistirdim birseyler tattiriyorsan ondandir dediler biraktim olmadi olmadi sonunda bir alerji surubu birde kortizon iceren merhem verdiler bir kerede igne vurduler alerji icin elhamdulillah 4 ay cektik fakat kurtulduk o merhemi hala saklarim en ufak alerjide durduruyor

Merhaba benim kızım da şuan 32 aylık ve son bir senedir çok daha yoğun bir şekilde bu pütürlükler ve kızarıklıklar var kollarında bacaklarında ve sağ yanağında. Çocuk doktorumuz atopik dermatit cildiye doktoru da keratosis pilaris dedi. Ne yapacağımızı şaşırdık hiç geçmiyor ve kızarık. Acaba sizin kızınızında bebekken bu şekilde miydi

Eklentiler

• Screenshot_20201218_132023.jpg
    101,8 KB · Görüntüleme: 447
  • Screenshot_20201218_132044.jpg
    73,6 KB · Görüntüleme: 280
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…