Bebeklerde Atopik Dermatit ( Alerjik egzama)

Merhaba arkadaslar.. benim oglumdada atopik dermatit var.. 1 aylikken yuzunde baslamisti kortizozlu kremlerle geciyodu ama kisa suruyodu.. simdi oglum bes aylik ve butum vucuduna yayildi.. doktorum mustelanin urunlerini verdi sampuan nemlendirici gibi ama.bi faydasi olmuyo sanirim.. bebegim.hep huzursuz agliyo acaba kasintidanmi.. daha bi yerlerinide kasiyamiyo cok uzuluyorum.. bide doktorumuz atarax verdi alerji ilaciymis ama ben kullanmadim o ilaci kullanmayi düşünmüyorum.. herkes coresatin yazmis bi onu kullanmadık herkes memnunmu bu kremi yuzune butun vucuduna kullababilirmiyim acaba.. yardimci olursaniz cok sevinirim.. cok uzuluyorum nezaman nasil gecer acaba..

Benim oğlunda vardı cnm bir ay önce vücudunda minik minik kurulumlar ve döküntüler şuan 5 aylık oğlum bana da doktor locoid verdi sut ve yumurta diyeti verdi fakat diyet sutu!mu azaltmak dışında bi ise yaramadı küçük olduğu için test de yapmadı doktor sağlıklı sonuç vermez diye.çok üzülüyorumdum ben de.her gün yikiyorduk oğlumu az şampuan kullanarak ilik duş aldirdik ıslakken nemlendirdik vücudunu kıyafetlerini sadece sabun tozu ile yikadim yumuşatıcı kullanmadim ve ütü yaptım.ve burada bi arkadaşın önerisiyle coresatin surdum günde iki defa ve birkaç gün sonra vücudu tamamen geçti locoid kortizonlu olduğu için surmedim hic. coresatin kortizonsuz.diyeti de bıraktım. çok şükür geçti krem çok ise yaradı bizde.bazen vücudunda hafiften çıkıyor suruyorum ertesi güne kalmıyor geçiyor.ben öneririm bi dene bu kremi.pembe olanını.umarım ise yarar.Ben buradan bi arkadasin önerisi ile kullandım ve çok şükür geçti seninki de geçecek inşallah.

Benim oğlunda vardı cnm bir ay önce vücudunda minik minik kurulumlar ve döküntüler şuan 5 aylık oğlum bana da doktor locoid verdi sut ve yumurta diyeti verdi fakat diyet sutu!mu azaltmak dışında bi ise yaramadı küçük olduğu için test de yapmadı doktor sağlıklı sonuç vermez diye.çok üzülüyorumdum ben de.her gün yikiyorduk oğlumu az şampuan kullanarak ilik duş aldirdik ıslakken nemlendirdik vücudunu kıyafetlerini sadece sabun tozu ile yikadim yumuşatıcı kullanmadim ve ütü yaptım.ve burada bi arkadaşın önerisiyle coresatin surdum günde iki defa ve birkaç gün sonra vücudu tamamen geçti locoid kortizonlu olduğu için surmedim hic. coresatin kortizonsuz.diyeti de bıraktım. çok şükür geçti krem çok ise yaradı bizde.bazen vücudunda hafiften çıkıyor suruyorum ertesi güne kalmıyor geçiyor.ben öneririm bi dene bu kremi.pembe olanını.umarım ise yarar.Ben buradan bi arkadasin önerisi ile kullandım ve çok şükür geçti seninki de geçecek inşallah.

Canim sagol cevap yazdigin icin bende coresatin kullanmayi dusunuyorum doger kremler bi ise yaramiyo.. bebegim agliyo acaba kasintidanmi.. seninkide agliyomuydu yaralar iyilesince rahatladimi.. carsamba gunu dermotolojiye gidicez tekrardan onada sorucam coresatini.. umarim gecer bizimkide sizin gibi.. daha oğlumun gazi bilr gecmedi biliyomusun gazdan hala çekiyoruz cok zorlanıyorum bitsin artik bu aglamali zorlu gunler diye dua ediyorum..

Cnm benim bebeğinde çok ağlama yoktu kasinmayi bilmiyo muydu yoksa kasinmiyo muydu bilemiyorum bizim doktor emolium verdi ama bi ise yaramadı ben coresatini doktora danışmadan buradan duyup kullandım doğru değil belki doktora danışmadan kullanmak ama ise yaradı sonuçta.oglumun gövdesinde başlayıp koluna falan yayılmıştı boyle elips seklinde pullanmaları kızarıklıklar ama dediğim gibi coresatin geçirdi.aynen ben de gazından çok çektim tam gazi geçti diye sevinirken 3 .ayda da bu kızarıklıklar başladı çok şükür vücudu düzeldi gazi da.ama benimki de iki aydır emmiyor uykusunda emzirebiliyorum anca.yanı biri bitiyor diğeri başlıyor.umarım senin bebeğinin yaraları da iyileşir gelişmeleri yaz lütfen.

Cnm benim bebeğinde çok ağlama yoktu kasinmayi bilmiyo muydu yoksa kasinmiyo muydu bilemiyorum bizim doktor emolium verdi ama bi ise yaramadı ben coresatini doktora danışmadan buradan duyup kullandım doğru değil belki doktora danışmadan kullanmak ama ise yaradı sonuçta.oglumun gövdesinde başlayıp koluna falan yayılmıştı boyle elips seklinde pullanmaları kızarıklıklar ama dediğim gibi coresatin geçirdi.aynen ben de gazından çok çektim tam gazi geçti diye sevinirken 3 .ayda da bu kızarıklıklar başladı çok şükür vücudu düzeldi gazi da.ama benimki de iki aydır emmiyor uykusunda emzirebiliyorum anca.yanı biri bitiyor diğeri başlıyor.umarım senin bebeğinin yaraları da iyileşir gelişmeleri yaz lütfen.

O emmemeyi bende yasadim halada ara ara yasiyorum uyurken emzirebiliyodum bende.. kendiliginden gecti bi ara simdi yine başlamaya başladı.. valla bizimfe gazimiz bes aylik oldu haladevam.. ucuncu aydan sonra gecer dediler gecmedi valla agliyo hep cok zorlaniyorum.. bide yaralarda ustune kapak oluyo.. hepsi ustuste nezaman gecicem bu gunler bilmiyorum..

Umarım geçer gazi cnm en fazla bir ay daha sürer bence sabırlı ol.krem iyi gelecek inşallah size de denemelisin.diş çıkaracak ondan emmiyor diye avutuyorum kendimi çünkü çok salya akitiyo.her şeyi ısırmak istiyordu.kulağını kasiyo sürekli. Sen etmediği zamanlar ne yaptın.ben sagiyorum sutumu.Dr kaşık kullan dedi denedim ama çok zor oldu döküldü hep üstüne.çok hareketli bir bebek.mecbur biberon verdim.uykulu iken beni emiyo uyanıkken biberonla idare ediyorum.zor annelik sabir gerektiriyor.dermansız dert vermesin Allah büyüyecekler öyle böyle

Kizlar bnm bebegim 5 aylik atopk dermatit surekli tekrarliyo ve artik kasinmaktan surekli agliyo surekli huzursuz emerken de agliyo uykulari cok azaldi kasinarak uyaniyo surekli :KK43: :KK43: biz de son care hipokort kullanmays basladik cilt dr.u verdi. Bi de excipial losyon verdi simdilik pek faydasi olmadi gbi iki gundr suruyorum.tamamen gecmesi icin ne yapmak gerek var mi tamamen atlatan ??herkese Allah sifa versn.

Coresatin pembe krem derim baska da demem bizi o kurtardi deneyin derim
Kizlar bnm bebegim 5 aylik atopk dermatit surekli tekrarliyo ve artik kasinmaktan surekli agliyo surekli huzursuz emerken de agliyo uykulari cok azaldi kasinarak uyaniyo surekli :KK43: :KK43: biz de son care hipokort kullanmays basladik cilt dr.u verdi. Bi de excipial losyon verdi simdilik pek faydasi olmadi gbi iki gundr suruyorum.tamamen gecmesi icin ne yapmak gerek var mi tamamen atlatan ??herkese Allah sifa versn.
S

merhaba
oglum şuan 5 yaşında bizde bebekliğinden beri yanakta kızarıklık ve minik sivilceler oluyor bir dönem baya azalsada tam olarak geçmiyor bana ilginç geldi ama tatil dönemi denize girdiğinde yanaklarınında daha pürüzsüzleştiğini farkediyorum gittiğimiz cildiyeciler tam olarakatopik dermatit teşhisi koymasada muhtemelen öyle gibi
bizde kaşıntı olmuyor ama beyaz tenli oldugundan cildi çok hassas agladıgında güneşte sürtünmeyle yanagının bir tarafına yatarsa öpülürse çok çabuk tahriş olup kızarıklık artıyor ve belirginleşiyor minik sivilcelri..bazen kolunda da kızarık degil ama çok az sivilce oluşuyorbizede kortizonlu krem ve nemlendiriciler verildi ama alerji testleri tam kesin sonuç vermez diye geçtiğimiz senelrde yapılmadı büyüdükçe azalıp geçegi söylendi ama hala bu problem devam ediyor kaşıntı yada iltihaplı bir görünüm olmadıgı için egzama olmayabilirmi?sizinkilerin görünümü nasıl ve bunu azaltmak için etkili olan bitkisel bir formülünüz varmı?

Merhaba benim de kızım 3 ayliktan beri tum vücudu kızarıklık ve kaşıntı vardi gittiğim sağlıkocağında sürekli 6 aydan sonra geçer dendi ama malisef sonra yurtdışında doktora gittim orda da nemlendirici ve licoid krem verdi 1-3 gun ara verdi sinra daha kötü oldu yüz be boyunda komple kızarıklık olustu ciddiye dr gittik atopik dermatit tesis kondu ve alerjik dendi Bioderma atoderm pp serisi ürünü kullanmaya başladım ve mometazoz kortizonlu krem 4-5 gun en fazla sadece kizarik olan bölgeye surunce rahat liyo :-) baklagiller, yumurta, turşu, taneli exzotik meyveler çilek ahududu nar kivi domates işlem görmüş et turleri sosis salam türü bunlari kesinlikle tuketmiyoruz güneş iyi geliyo ve banyo yu 2-3 gunde bir sudan nekadar uzak daha iyi artik 1 ys oldu ama arada tekrar kizariklik olusuyor sanirim yumurta içeren iyeceklerden kaynaklaniyo kortizon krem yerine baska bişey araştırıyorum doktoru ergenlik döneminde biterse biter dedi yoksa hayat boyu onunla yaşamak zorunda dedi çok yüzüyor beni bu durum

Benim oglumun sadece kulaginda vardi ilk aydan sonra cikmaya basladi... iyilesip tekrar geri geliyordu.. bende bir suru krem kullandim ama ise yaramadi hatta doktorun verdigi bi krem daha da kotu yapti ve egzemami mantarmi cozemediler bi turlu... oglum 6 aylikken turkiyeye tatile geldik dedik turkiyede gosterelim doktorlara ama turkiyede iki ay boyunca hic yara olmadi...ta ki buraya geri donene kadar geldigimizin ikinci gunu yine yara oldu... bende bu sefer internetten iyice arastirmaya basladim gorsellerde. Ogrendimki egzamaymis... arkadasimin bahsettigi bi krem vardi onu alip kullandiktan sonra bi daha da geri gelmedi... bu marka turkiyede yok sanirim ama eger yurt disinda tanidiginiz varsa rica edebilirsiniz gercekten cok ise yariyor...
(Oglumun kulagi resimdeki gibiydi)
seal-4-big.png img0086.jpg

ben yuzde 95 bu illetten kurtuldum.hemde ilaçsız çaysız kremsiz.öncelikle hepinize allah yardımcı olsun çok zor.ben oğluma hamileyken baş gösterdi bu illet.8 yıldır uğraşıyorum.herşeyi kullandım.çaylar yaptım içtim yetmedi tum vucuduma surdum.biodermenın jelini kremini kullandım v.s v.s uzatmıycam.hatayda bir sabun kullanılıyo.doğal zeytinyağından yapılıo.deneyim ne kaybederim dedim.bundan bir yıl önce başladım.yapan bulduğum güvendiğim her yerden aldım denedim.yaşlı bir amca var saf şekilde en az katkılı ve içerisine bazı bitkisel karışımlar bulunan bi sabun yapıo sadece o sabun la her ıkı gune bır tum vucudumu sabunluyorum.sadece size ait bir lifle ama.baska bır dus jelı sabun bulasırsa faydasını gormezsınızz.7 yasında oğlum var dalinle yıkıyodum onuda bu sabunla yıkıyorum.kilosu 50 tl.sabunun kuru veya yas olmasına baglı olarak kıloya 5 yada 6 tane düşüyo. kılosu 30-35 e de var ama dedımya onları denedım olmadı .denemek isteyen olursa size temin edebiliri.kortizonlu kremlerden kurtuldum şükür.ama duzenli kullanmalısınız ıkı gune bır.haftada bır felan olmuyo tekrarlıyo.kesemide yapıyorum epey sıcak suylada banyo yapıyorum.bır saate yakın banyo keyfıde yapıyorum artık.

Size tesekkur etmek icin yaziyorum.. malesef esimin isi dolayisi ve acikcasi gecer diyip savsaklamasi yuzunden kizimi bir turlu dr a goturemedik.. bu hafta pazarteai gunu baska bir dr a gotursuk hipokort evet anlik geciriyordu ama tekrar ediyordu.. pzt sizin oneriniz olan coresatin i dr a soyledim o da evet ben de onu verecegim dedi.. ve inanilmaz ama suan 3 gun gecti ve pembelik bile yok cok mutluyum insallah tekrar etmez.. cok tesekkur ederim.. "ATOPİK DERMATİT TE TEK CÖZÜM CORESATİN" diyebilirim.. coresatini surup linola yüz kremiyle destekliyorum ki kuruluk da iyce kaybolsun.. tek temennim tekrarlamamasi.. herkese tavsiye ederim.. Bebeklerimize Allah saglik versin acılarıni göstermesin.. sevgiyle kalin..

Merhaba canım. Çok olmuş bu mesajı yazalım ama benim kızım bir aylık yüzünde kızarıklıklar var doktor egzama dedi kortizonlu ilaç verdi ama ben kullanmak istemiyorum. coresatin almak istiyorum. Bir daha Oldu mu bebeginde. Hangi rengini almalıyım

Benim oglumda 15aylik dr atopik dermotit gida alerjisi dedi advantan krem verdi surunce geciyor sonra tekrarliyo..emzirdigim icin yirmi gun boyunca oglum ne yiyor ben ne yedim hep not ettim alerji uzmanina goturdum oglumun alerjisi alevlendigi zamanlarda resmini cektim ama oda ev akarindan dedi kan verdik suan bir ay sonra deri teati yapilcak ben kakao elma domatesten supheleniyorum amahangi dr guvencegimi sasirdim alerji uzmanin muayenesine goturmek istiyorum kasintili degil suan ama kizariklari kollarinin arasi cenesinin alti boynu sirtina kadar ilerde astim olmasindan korkuyorum kiyafetlerini sabun yozuyla yikiyorum yastik carsaf 60da yikiyorum sık sık evi supurup havalndiriyorum ama neye alerhisi varhala bulamadim allah hepimizin yardimcisi olsun umarim cabuk gecer ve tekrarlamaz cok uzuluyorum

Benim oglumda 15aylik dr atopik dermotit gida alerjisi dedi advantan krem verdi surunce geciyor sonra tekrarliyo..emzirdigim icin yirmi gun boyunca oglum ne yiyor ben ne yedim hep not ettim alerji uzmanina goturdum oglumun alerjisi alevlendigi zamanlarda resmini cektim ama oda ev akarindan dedi kan verdik suan bir ay sonra deri teati yapilcak ben kakao elma domatesten supheleniyorum amahangi dr guvencegimi sasirdim alerji uzmanin muayenesine goturmek istiyorum kasintili degil suan ama kizariklari kollarinin arasi cenesinin alti boynu sirtina kadar ilerde astim olmasindan korkuyorum kiyafetlerini sabun yozuyla yikiyorum yastik carsaf 60da yikiyorum sık sık evi supurup havalndiriyorum ama neye alerhisi varhala bulamadim allah hepimizin yardimcisi olsun umarim cabuk gecer ve tekrarlamaz cok uzuluyorum
Geçmiş olsun canım. umarım neye alerjisi olduğu bulunur. Gıda alerji testi şimdiye kadar yaptirmadin mi?
O şüphe ettiğin şeyleri sırayla birer hafta yemesen belki kendin bulursun neye alerjisi var. Bir de burada arkadaşlar epey bir coeesatin adlı kremi onermisler. kullandın mi?

Tesekkur ederim alerji testi yaptirmafim kandan bakildi sadece alerji testi icin.devlet hastanesi bir ay sonraya gun verdi ama ben okadar bekliyemicem sanirim cunku egzamasi ilerlemeye baslidi ozel muayade yaptirabilirim iyi bi dr bulursam ki insallah bulurum. Bugun saglik ocaginda soricam o kremi carosatini ...umarim sifa olur ogluma ama uretimi durdurulmus diye okudum bi yerde bakalim artik rabbim evlatlarimiza sifa vrsin
Geçmiş olsun canım. umarım neye alerjisi olduğu bulunur. Gıda alerji testi şimdiye kadar yaptirmadin mi?
O şüphe ettiğin şeyleri sırayla birer hafta yemesen belki kendin bulursun neye alerjisi var. Bir de burada arkadaşlar epey bir coeesatin adlı kremi onermisler. kullandın mi

Inslallaj
Tesekkur ederim alerji testi yaptirmafim kandan bakildi sadece alerji testi icin.devlet hastanesi bir ay sonraya gun verdi ama ben okadar bekliyemicem sanirim cunku egzamasi ilerlemeye baslidi ozel muayade yaptirabilirim iyi bi dr bulursam ki insallah bulurum. Bugun saglik ocaginda soricam o kremi carosatini ...umarim sifa olur ogluma ama uretimi durdurulmus diye okudum bi yerde bakalim artik rabbim evlatlarimiza sifa vrsin
İnşallah İnşallah şifa bulur Canım bence de bir an önce yaptır neye alerjisi olduğu ortaya çıksın da sen de rahat et benim bebeğim 50 günlük iki hafta önce yüzünde kabarcıklar çıktı Bir hafta Sonrasında da kızarıklıklar Doktor egzema dedi �lk önce hamazing diye bir krem verdi işe yaramayınca kortizonlu bir krem verdi ama benim içim rahat etmedi almadım Şimdi bol bol nemlendirmeye çalışıyorum yüzünü ama iki aylık olunca kontrolü var coresatin kremi kullanıp kullanamayacağımı sorucam Hatta alerji testi de yaptırmayı düşünüyorum İki aydan sonra yapılıyormuş öyle duydum. Umarım üretimi bitmemiştir. epey faydalanan var çünkü

Inslallaj
İnşallah İnşallah şifa bulur Canım bence de bir an önce yaptır neye alerjisi olduğu ortaya çıksın da sen de rahat et benim bebeğim 50 günlük iki hafta önce yüzünde kabarcıklar çıktı Bir hafta Sonrasında da kızarıklıklar Doktor egzema dedi �lk önce hamazing diye bir krem verdi işe yaramayınca kortizonlu bir krem verdi ama benim içim rahat etmedi almadım Şimdi bol bol nemlendirmeye çalışıyorum yüzünü ama iki aylık olunca kontrolü var coresatin kremi kullanıp kullanamayacağımı sorucam Hatta alerji testi de yaptırmayı düşünüyorum İki aydan sonra yapılıyormuş öyle duydum. Umarım üretimi bitmemiştir. epey faydalanan var çünkü
Coresatin kortizonlu değildir dolayısıyla gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz. Ambalajı değiştiği için eczanelerde bulunmuyordu artık heryerde var :)

X