• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebeklerde Atopik Dermatit ( Alerjik egzama)

Yabancı forumlarda okuduğum kadarıyla çoğu insan gluten hassasiyetinden kaynaklandığını yazmış. Son bir aydır bende kestim gluten içeren hiçbir ürün vermiyorum kızıma d vitamini ve probiyotik takviyesi veriyorum ve a vitamini içeren yiyecekler. Bu şekilde çoğu insanın geçmiş tabii bunların yanında peeling tarzı ürünlerde kullanmışlar ama ben yaşından dolayı kullanmıyorum. Umarım geçer zamanla en azından kızarıklık bile geçse iyi olur.
Kızarıklığı geçirdim ben özel sampuanlar kremler kullandık hep dermatit için şampuan ve jeller verdi doktor ama kaldı öyle cildinde yanakları azaldı kolları göbeği bacaklarında kaldı işte yazın daha iyi oluyor sanki güneşten mi nedir

Kızarıklığı geçirdim ben özel sampuanlar kremler kullandık hep dermatit için şampuan ve jeller verdi doktor ama kaldı öyle cildinde yanakları azaldı kolları göbeği bacaklarında kaldı işte yazın daha iyi oluyor sanki güneşten mi nedir
Bir sakıncası yoksa kullandığınız ürünleri yazar mısınız ben de doktoruma danışıp kullanmak isterim

Bir sakıncası yoksa kullandığınız ürünleri yazar mısınız ben de doktoruma danışıp kullanmak isterim
Hiç hatirlamiyorum şekerim yaklaşık 4 sene oldu yani kızım 6 yaşına giricek.
Son prof doktor ansiklopedi ile anlatınca bunun öyle ilacı olmadigini anladım nemli tutmak önemli . Şuan arko nem kullanıyoruz banyo sonrası .

Eklentiler

• IMG_20201218_225609.jpg
    IMG_20201218_225609.jpg
    56,9 KB · Görüntüleme: 262
Bende çok çekiyorum bu kaşıntıdan. Kızım daha 20 günlük bebekken kaynaanmin ben ördum giydir şu örgüleri demesiyle serüvenimiz başlamış meger.. vücudunun her yeri kabardı ancak kortizonlu iğneyle söndü..Şu an 3,5 yaşında ve sık sık vücudunda kaşıntı olur. Bebekliğinden beri anne kaşı sırtımı kaşı kollarımı kaşı..tırnaklarını unuttuysam kesmeyi yandık sırtını kollarını kanayana kadar kaşir, özellikle yazın sıcağı hiç sevmiyor vucudu. Benim üzüldüğüm su an vücudunda hep tırnak izleri var geçer mi bilmem..... dalin benim kizima da iyi gelmiyor. Zeytin yagli sabunla yıkayıp çıkınca kantoran yag sürersem kaşıntı olmuyor şükür

Hiç hatirlamiyorum şekerim yaklaşık 4 sene oldu yani kızım 6 yaşına giricek.
Son prof doktor ansiklopedi ile anlatınca bunun öyle ilacı olmadigini anladım nemli tutmak önemli . Şuan arko nem kullanıyoruz banyo sonrası .
Peki hangi doktora gittiniz hangi şehir bizde doktor arayışı içindeyiz

Arkadaşlar bu Venüs genetus arkadaşımız Bir tane sayfa paylaşmış orada bir yaşlı adamdan bahsediyor yaşlı adam bu kremi yapmış ve insanları iyileştirdiğinden bahsediyor ben de telefon vasıtasıyla adama ulaştım ve malzemeleri almak için aktara gittiğini benim için krem yapacağını söyledi ben de kremini içeriğinde ne olduğunu sordum bunlar da bana eğer kremin içeriğini söylerse bu kremi herkes yaparmış arkadaşlar bunların derdi sağlık değil derdi para ben kremin içeriğini öğrensen ne olacak yapıp satmaya mı başlayacağım aldığım ürünün içinde ne var çünkü bebeğime kullanacağım öğrenmek istedim bana sen çok şüphecisin diye göndereceğin ürünü iptal etti iptal edersen iptal et bunlar çete herkesi iyileştiriyorlarmış da reklam yapmıyorlarmış telefon vasıtasıyla bunları buluyorlarmış arkadaşlar böyle şeylere inanmayın bunların derdi çaresiz ailelerinde renklerinden insanlardan para almak

Son düzenleyen: Moderatör:
Teşekkür ederim. Muhtemelen kızında alerji yok. Dediğim gibi alerjiler 2 aydan önce başlamazmış. Kaş, kafa derisi, kulak, boyun altı gibi yerlerde kızarıklık ve yer yer kaşıntı olması, seboreik dermatit belirtisi. Kortizon kullanmamaya çalış. Sık kullanımda, ilerleyen süreçte kıllanma yapabiliyormuş. Sebamed yerine Bioderma Preventive çok daha iyi. Hafif bir dermatitse fazla üzerine eğilme. Öyle doktor doktor gezecek bir durum yok. Ben profesöre götürdüm "zamanla geçer, bir şeyi yok" deyip gönderdi geri. Sen yine doktora git, tıbbi yöntemleri dene, ama muhtemelen Bioderma, Mustela, Aveeno Baby kremlerinden birini verir. Durum kötüye giderse amcayı önereyim. Buradan özel mesaj atabilirsin, ya da blog'dan. Geçmiş olsun.

Coresatin ile ilgili epey deneyimli biri bir blog açmış. Bir ara krem piyasadan toplatılmış. Icinde kortizon olduğundan ama bunun gizlendiginden şüphe duyuluyordu. Sanırım sağlık bakanlığı kortizon olmadığını garanti ediyor artık.
Benim yazdıklarım neden gorunmuyor biz burda dolandiricilari ifsa ediyoruz siliniyor

Back