Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Ahaha trafik kazasını kendine selfie fonu yapan insanların yurdu oldu maalesef bu topraklar. Eski incelikler, nazik insanlar terk etti buraları. Yok Anneler gezmesin yok mecbur değiller yer vermeye... bu medeniyettir arkadaşlar kanunu kuralı olmaz. Konşunuz hasta olduğunuz bir gün çorba getirse mutlu olursunuz. Ne kadar düşünceli bir hareket deyip takdir edersiniz. Mecbur değil komşunuz ama insaniyet sahibi değil mi... işte bu konu da bunu anlatmış. Ama ben insanlardan seviye beklemiyorum çok fazla. Devir değişti maalesef herkesi olduğu gibi kabul etmek lazım

Bazı yorumlar gerçekten hayrete düşürüyor insanı. Bu mantıkla şunları da savunabiliriz. 1.Kaldırımlarda ve yaya yollarında yaya öncelikli ama arabanın da hakkı var, parketsin geçemesin yayalar. 2. Ambulansa yol vermeyelim o yol herkesin yolu. Hasta, önceden hastaneye gidip hastalanmayı bekleseydi. 3. Benim evim yanmıyor, itfaiye aracı sokaktan geçmesin kovayla su taşısınlar... bana çok saçma geliyor ama bazı yorumları şuraya 4 numara olarak taşısam sırıtmaz yani.

Biz de başta boş gelse de binelim diye bekliyorduk ama artık azıcık yer görürsek insanları ezerek sıkıştırıyoruz kendimizi. Asansörde yer işgal ediyorsa konforsuz çıksın en azından, belki bir daha ki sefere yürüyen merdiveni tercih eder.

Bir de bebek arabası öyle çanta gibi kolda taşınmıyor. 10 kilo bebek arabası 10 kilo bebek 5 kilo da diğer eşyalar. Bebek arabasını katlayıp gezin diyen insanlara sesleniyorum. Avmde sırtınızda bir damacana suyla gezmeyi deneyin bakalım.
Bu verdiğiniz örneklerin kanunen cezaları var. Toplum kuralları ile kanunları karıştırıyorsunuz.

Evet bu sıkıntı hep var

Biz bebeği kucağa alıp yürüyen merdiven ile çıkardık

Zaten bir üst kata çıkacaksak geri oturtmaz o katta kalacaksak oturturduk geri arabaya

Tek çözümü bu maalesef zira her asansörde birçok kişi var

Bu arada evet öncelik Bebek arabasında vs de otoparktan binmiş sinemaya çıkan da dolaşarak 15 dakika kaybetmek istemiyor

Canısı sürekli banlanıyorum :KK70:
Birde ceza puanım yüksek olduğu için banlarım 10gün sürüyor.
Bencil insanlara sinir oluyorum. Bebek arabası 10 kişilik yer kaplıyor. Kendisi bunu hiç yazmamış. Arabayı kapatmak zorunda ona bakarsan, ama o işine gelmediği için yazmamış orasını. İlginç cidden.
Bebek arabası nasıl kapansın yahu el insaf!!! İnşallah ikizlerin olur da anlarsın mevzuyu 😊

Neyseki oğlum büyüdü. Ama ben de o dönem az tartışmadım.

Kaldırımdan gidersin engelli rampasının önünde araba parketmiş olur. Sen parketmiş arabaların arasında daracık yerden arabayla geçmeye çalışırsın.
Sürücüsü oradaysa buraya parkedemezsiniz diye çıkışırdım. Sürücü yoksa sileceklerini kaldırırdım..

Avm de gezmek istersin asansöre binemezsin.

Bir de bebek arabasını kapat diye akıl vermiyorlar mı çok trajikomik. :KK58:

Daha kırk fırın ekmek yemek lazım insanlık seviyesine gelmek için..

Hayır mevzu sadece bebek arabası da değil. Çocuk bazen avm nin kiralık arabasını da istiyor. Hem anne baba da daha rahat geziyor. Bunun için kimse bana asansör bilmişliği taslayamaz.

Olay daha büyürse yasalar ihtiyaç sahibinden yana. Karşımdaki sıkıysa olayı büyütsün.. :halay:

200 kiloluk da olsa insan ile bebek arabasını kıyaslamak.....
200 kiloluk insan zaten engelli kategorisine giriyor yalnız.
Ben mesela bebeğimle eşimle bi yere gidecek olsam bebek arabam olmadan gidemiyorum çünkü taşıyamıyorum bebeğimi kucağıma alıp bi yere gidemem ya da 1 dk da olsa alamam kucağıma.. Ben bi yere bebek arabasıyla girdim diye ynlış yapan ben mi olcam yani
Sınuç olarak sağlık sorunu olmayanlar binmesin asansörlere

ay birde sey var asansör assagi inecek yukari cikacak olanlarda o asansore biniyorlar orta kattan asansorle birlikte en alt kata inip tekrar yukari cikiyorlar
bende buna gicigim zaten bu sacmalik yuzunden asansorler hic bosalmiyor
herkes gidecegi yonun asansorune binse bu kargasa yasanmayacak

Kaldırımdan gidersin engelli rampasının önünde araba parketmiş olur. Sen parketmiş arabaların arasında daracık yerden arabayla geçmeye çalışırsın.
Sürücüsü oradaysa buraya parkedemezsiniz diye çıkışırdım. Sürücü yoksa sileceklerini kaldırırdım..

Hayır mevzu sadece bebek arabası da değil. Çocuk bazen avm nin kiralık arabasını da istiyor. Hem anne baba da daha rahat geziyor. Bunun için kimse bana asansör bilmişliği taslayamaz.

Olay daha büyürse yasalar ihtiyaç sahibinden yana. Karşımdaki sıkıysa olayı büyütsün.. :halay:
Ahaa:KK70: bebek arabasını kapat diye ben dedim.
Çünkü hanımefendi zaten ne desek tersliyecek :KK70:
Bari hakkıyla tersleneyim dedim !

Bende şu kaldırıma engelli rampasına, zaten daracık olan ara sokakların her iki tarafına da yol boyu park edıp yolu daha da daraltan arabaları görünce değişik fanteziler geliyor aklima. Birde bütün gün neredeyse caddenin ortasına kadar yaydıkları masa sandalye oturup gelen geçeni dikizleyen kahvehaneler ve sahipleri. . neyse işte :KK11:

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?
Her asansör de var mı bilmiyorum ama yaşadığım yerdeki asansör de hasta engelli ve bebek arabasinin önceliği olduğu yazıyor su universite mezunu hak savunucuları kafaları uzatıp da okudu mi acaba o yazıları bir kez olsun yada okuduğunda algılama sorunu var anlamıyorum ben bunları ://

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?

Ben AVM'de daha bı kere bile asansöre bindiğimi hatırlamam onu beklemek beni geriyor Allah'a şükür ayağım var ee yürüyen merdivende yapmslar daha kısa zamanda efor sarf etmeden istediğiniz kata gidiyorsunz. Ancak bebek olunca asansör mecbur bizler için şahsen ben her zaman o toleransı gösterdim bebekli annelere verirdim yerimi hastanede falan asansörde şimdi aynı sorunla bizlerde karşılaşınca büyük ihtimalle 😕

Ben engelli rampasına park eden arabanın fotoğrafını çekim egm online ihbara atıyorum anında ceza kesiliyormuş.
Lürfen siz de yapın. Böyle böyle bu tip ayılıkların önüne geçeceğiz

Ben de avm lerde bu yüzden çok tartışmalar yaşadım. Özellikle gençler yürüyen merdiven varken asansöre binince çok sinir oluyorum. Ben de çocuk olana kadar hiç asansör kullanan bir insan değildim ama bebek arabasıyla asansörden başka şansımız yok .
Bir keresinde ben tam 15 dakika asansör bekledim her gelişinde dolu geliyor yada biz binemedenbir sürü kişi atılıp dolduruyor. En son patladım beyfendi hamile misiniz yaşlı yada sakat mısınız çekilin lütfen merdivenleri kullanın dedim , yine tartışmayla bitti. İnsanlar çok bencil ve saygısız. Bizi bırakın yaşlı insanları görünce bile asansörü boşaltmıyorlar. Bu durum hastane asansörlerinde de aynı, annem ameliyat oldu tekerlekli sandalyeyle en az 20 dakika hastanede asansör bekledik. Orada da bir tartışma yaşadım üstelik bunu yapanlar da çoğunlukla hemcinslerimiz. Toplum olarak sevgi saygı ve anlayış adına bütün değerlerimizi kaybettik maalesef.

Bende şu kaldırıma engelli rampasına, zaten daracık olan ara sokakların her iki tarafına da yol boyu park edıp yolu daha da daraltan arabaları görünce değişik fanteziler geliyor aklima.. O dikiz aynalarını söküp... neyse işte :KK11:
Hem fikirim hem enegelliler hem bebek arabaları için büyük sıkıntı o yüksek kaldırımdan indirelim derken çocuk resmen çalkalanıyor arabanın içinde aslında çizik atıp geçeceksin oylesinin arbaasina

çok gereksiz bir tartışma olmuş, kısa bir zaman içinde herkese laf yetiştirmişsiniz, haklısınız ama uslubunuz çok hatalı, uyarırsınız anlamak ya da anlamamak onların bileceği şey
üstelik kapalı diye ona da laf yetiştirmişsiniz çok yersiz buldum

X