Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

İnsanların bana çözüm diye yazdığı şeyler bama çözüm değil eziyet hanımefendi ben onu anlatıyorum agresifleşmiyorum kusura bakmayın da ben çocuğu al kucağa eşyaları al katla çık çocuğu koy yapamam her katta hele hiçbir özrü olmayan insanlar iki dk merdivene yürüyemiyor diye aman canımm diyemem yani. 10 aydır zaten sesimi çıkarmamışım ama karşımdaki sen ben fuzuli binmişim gibi bana ve başka bebekliye çemkiriyorsa bende hakkımı ararım bu kadar basit yani. Ben orada onunla hiçbir tartışmam olmadığı halde asansörden inice terbiyesiz sen tartışamazsın gelme bebek arabanla o zaman diyorsa bende ne kadar vicdanlısınız öyle başörtünüz öyle demiyor ama derim ki benim ailemde örtülü aşağılamam söz konusu değil. Avm ye gitmek zorunda olduğum için gidiyorum bazılarını keyfi kaçacak diye eve kapanamam maalesef biraz yürüsünlerde ayakları açılsın ben valla hiç asansör tercih etmedim ne efor harcanıyor ki merdiven de
Bakın zaten size evinize kapanın , çıkmayın diyenlerin bunu demesinin tek sebebi cevap veriş tarzınız.
Buradaki çoğu arkadaş sizi premses anne sendromuna yakalanmış diye düşündü.
Davanızda sonuna kadar haklısınız ama şekilcisiniz.
Vicdan kapalı-açık (böyle ayrımdan nefret ediyorum) fark etmez ki. Bunu söylediğiniz içinde çok tepki aldınız. Ben yüne diyorum biri kapalı olduğum için bana laf saysa anında dava ederim.
Karşınızda ki kişilerde sizin tavrınızdan ötürü laf etmişlerdir. Asansöre hiç binmiyorum ,bence de bebek arabalı , engelli ve yaşlı insanlar her durumda önceliklidir. Ama birisi karşımda böyle agresif davransa inat olsun diye binerim.

Bakın ama yer var yani sığabildi ve binebileceği bir alan varken neden asansör beklesin tekrar ki gerçekten çok uzun sürüyor tekrar gelmesi. O hiçbir özrü olmadığı halde merdivene yürümeye üşenen insanlar da bunu göze alabilmeli o zaman. Bunu n bebek arabalısı da olacak tekerlekli sandalyelisi de. Hastaneye kontrollere gittiğimizde de sıkışıyoruz hem sadece o kız değil bebek arabasıyla binen kişi de sıkışıyor arabasıyla o da fuzuli binenler yüzünden sıkışıyor yani birisi keyfi bindiği için ama öbürü zorunda olduğu için sıkışıyor.
Bak hala aynı devam ediyorsun oda binebilir sizde binebilirsiniz toplumdaki insanları değiştiremezsiniz . Zaten toplumda bambaşka sorunlar var yani . İnsanlar sıkışmış ve rahatsız olmuşlar sonraki binen bayanla sorun sizle değil siz neden kavga ediyorsunuz ki boşuna sinirinizi bozuyorsunuz

İnsanların bana çözüm diye yazdığı şeyler bama çözüm değil eziyet hanımefendi ben onu anlatıyorum agresifleşmiyorum kusura bakmayın da ben çocuğu al kucağa eşyaları al katla çık çocuğu koy yapamam her katta hele hiçbir özrü olmayan insanlar iki dk merdivene yürüyemiyor diye aman canımm diyemem yani. 10 aydır zaten sesimi çıkarmamışım ama karşımdaki sen ben fuzuli binmişim gibi bana ve başka bebekliye çemkiriyorsa bende hakkımı ararım bu kadar basit yani. Ben orada onunla hiçbir tartışmam olmadığı halde asansörden inice terbiyesiz sen tartışamazsın gelme bebek arabanla o zaman diyorsa bende ne kadar vicdanlısınız öyle başörtünüz öyle demiyor ama derim ki benim ailemde örtülü aşağılamam söz konusu değil. Avm ye gitmek zorunda olduğum için gidiyorum bazılarını keyfi kaçacak diye eve kapanamam maalesef biraz yürüsünlerde ayakları açılsın ben valla hiç asansör tercih etmedim ne efor harcanıyor ki merdiven de

Kendinizle çelişiyorsunuz. Geçen yıl demişsiniz ki bebek arabalı annelere küçük puset alın toplu taşımaya binmeden önce katlayın ya da kanguru kullanın. Bu sene ne değişti. Siz de öyle yapabilirdiniz o halde. Şimdi diyeceksiniz ki ben toplu taşıma için dedim o nu. Asansör bence daha çok toplu taşıma. Çünkü alan daha dar.

Bebek arabasını kapatsanız kucağınızda taşısanız yavrunuzu?
Böyle tartışmalar her zaman olacak insan olan her yer sorundur.
Çözümü siz üretin kafanız rahat olur.
Sizin gibileri yuzunden zaten bu tarz tartismalar oluyo biraz aklinizi kullanin lutfen

Gelecek kaygısı olan gençlerin çokça yorulduğunu, hayatta varolmak için daha çok mücadele ettiklerini bilmenizi isterim.

Yürüyen merdiven yürüyorsa, kıymetli çocuğunuzu kucağınıza alıp binebilirsiniz. Böylece bekleyip kavga etmek zorunda kalmazsınız.

Sonra olarak gelecekte bir çocuğum olursa; sadece benim çocuğum oldugunu, başkalarının onun sıkıntısını çekmek zorunda olmadığını bilerek yaşayacağım.

Yüzlerce mesaj yazılmış olayı anlamamışsın daha da konuşmaya gerek duymuyorum.
Bekarken mi hayat daha zor yoksa anne olduğunda mı veya yaşlandığında mı daha zor bunu yaşa ve gör :KK66:

Bir de ben kimseyle kavga etmedim, çünkü senin gibisine hiç denk gelmedim.

Sen genç ve sağlıklı ve sorumluluğun dahilinde kendinden başka kimse olmadığı halinle kimseye hak tanımıyorsun, senin bir de yaşlı veya bebekli olduğunda neler düşünebileceğini tahmin edemiyorum.

Burada mesele asansörle veya merdivenle kat çıkmaktan daha başka...

Bekarken mi hayat daha zor yoksa anne olduğunda mı veya yaşlandığında mı daha zor bunu yaşa ve gör :KK66:

Sen genç ve sağlıklı ve sorumluluğun dahilinde kendinden başka kimse olmadığı halinle kimseye hak tanımıyorsun, senin bir de yaşlı veya bebekli olduğunda neler düşünebileceğini tahmin edemiyorum.

Benim gibisine denk gelirseniz kavga edemezsiniz zaten. Kimseyle ağız dalaşına girmem.
Bebekli veya yaşlı olduğumda kimsenin kimliğine, görüntüsüne saldırmam. Hiç merak etmeyin.

Bakın zaten size evinize kapanın , çıkmayın diyenlerin bunu demesinin tek sebebi cevap veriş tarzınız.
Buradaki çoğu arkadaş sizi premses anne sendromuna yakalanmış diye düşündü.
Davanızda sonuna kadar haklısınız ama şekilcisiniz.
Vicdan kapalı-açık (böyle ayrımdan nefret ediyorum) fark etmez ki. Bunu söylediğiniz içinde çok tepki aldınız. Ben yüne diyorum biri kapalı olduğum için bana laf saysa anında dava ederim.
Karşınızda ki kişilerde sizin tavrınızdan ötürü laf etmişlerdir. Asansöre hiç binmiyorum ,bence de bebek arabalı , engelli ve yaşlı insanlar her durumda önceliklidir. Ama birisi karşımda böyle agresif davransa inat olsun diye binerim.

Bakın hala bana ''tavrınızdan ötürü cevap vermişlerdir'' diyorsunuz. Ben o insanlara bana tepki vermeden önce hiçbirşey demedim. Gayet bindim asansöre. Ama önce bana bir tepki verildi sonra da başkasına ben nasıl sessiz kalayım ve neden kalayım? Yani ilk bindiğimde agresif değildim ki hani daha binerken laf derim neyse. Ama ben bebek arabamla sanki binmemem gerekiyormuş gibi bir agresif tavırla karşılaşmışım niye ben suçlu oluyorum acaba cevap verdim diye? Benim annem rahatsız zor yürüyor ama bebeğim yokken yine de merdivene gidelim diyordum zaten beklemek zor diye

Bakın hala bana ''tavrınızdan ötürü cevap vermişlerdir'' diyorsunuz. Ben o insanlara bana tepki vermeden önce hiçbirşey demedim. Gayet bindim asansöre. Ama önce bana bir tepki verildi sonra da başkasına ben nasıl sessiz kalayım ve neden kalayım? Yani ilk bindiğimde agresif değildim ki hani daha binerken laf derim neyse. Ama ben bebek arabamla sanki binmemem gerekiyormuş gibi bir agresif tavırla karşılaşmışım niye ben suçlu oluyorum acaba cevap verdim diye? Benim annem rahatsız zor yürüyor ama bebeğim yokken yine de merdivene gidelim diyordum zaten beklemek zor diye
Siz şimdi asansörde oflayıp ,surat yaptıysanız onlarda ondan sebep size zaten gıcık olmuştur. Bakın ben hala aynı şeyi diyorum. Sizin kesinlikle öncelikli olmanız gerekiyor ama kimse size öncelik tanımak zorunda değil. Bu beklentiden vazgeçerseniz kendinizi boş yere strese sokmamış olursunuz. Avmlerde asansör resmen yarım saate geliyor. Bunu bekleyen insana ben olsam hiç bir şey demem.
Bu kadar stres oluyorsanız da hafta sonu kesinlikle gitmeyin.

8
o degıl de gecen gun yasadıgımız bır mevzuyu anlatmak ıstıyorum tahammulsuzlugumuzle alakalı bıraz

apartmanımız sıte ıcınde bahcesınde bank var apartman gorevlımız ve 4 cocuguyla bırlıkte bu bankta hava almaya cıkmıslar haklı olarak cunku evlerı 1+1 ve toplam 6 kısılık aıleler

2 oglu 2 kızı var oglanlar ortaokul cagları en kucugu 5 yaslarında kız bıraz ozel bır cocuk oldugunu dusunuyorum davranısları herkesden farklı

uzattım...

bızım gerızekalı bır asagı komsumuz var 40 lı yaslarda doktor kendısı

bu 5 yaslarında kız komsuyu gorunce bö yapmıs gulmus :) cocuk ıste
ben olsam ay senı yaramaz korkuttun kız derım guler gecerım cocuk bu saka yapmak ıstemıs

ama bızım supersonık doktor komsu ne yapmıs

almıs elıne bır guzel kızı dovmus dovmus dovmus :KK43: aglıcam suan uzuntuden bunu yazarken acıkcası kalbıme cok dokundu
apartman gorevlısı yanı esı adamın yakasına yapısmıs bırak kızımı dıye ama cocugun yuzu gozu mosmor

aglaya aglaya bıze geldı o agladı ben agladım sinirimden ben dedı esıme sımdı soylersem ısten gelır (ek ıs yapıyor) katıl olur burdan tasınıcaz bız cıkıcaz ısten (esım yonetıcı ) habernız olsun cunku ben adamı gordukce tuhaf olurum yasayamam burda dedı

dedım sıkayet edelım hastaneye gıdelım hemen gotureyım sızı... yok dedı kımı kıme sıkayet edıcez adam unlu doktor bas edemeyız dedı
ben dedım bak kameralardan goruntu cıkar ne gerekırse yapalım

sadece dedı burdan gıtmek ıstıyorum nolur hakkınızı helal edın dedı

bu komsu doktor olan da her gordugunde bak ben doktorum ama kımseye doktor oldugumu soyleme ıhtıyacı hıssetmıyorum doktorum ama ıspatlama geregı duymuyorum dıye tuhaf konusan bırı

suan bunu yazarken oyle uzgunum kı

konudan kopamadım cıkıp cıkıp bıldırım geldıkce gırıp bakıyorum o bebek arabasıyla ezerım yok bebek arabasına tekme atarım dıyenler boyle doktora denk gelırse gorurum onları
Nasil yaaa gerçek mi bu ?
Lütfen şikayetçi olması için ısrarcı olun.
Ne demek gözü mosmor Allahım okurken ağladım:KK43:
Doktormus ne doktoru insan bile degil ayı.

Kendinizle çelişiyorsunuz. Geçen yıl demişsiniz ki bebek arabalı annelere küçük puset alın toplu taşımaya binmeden önce katlayın ya da kanguru kullanın. Bu sene ne değişti. Siz de öyle yapabilirdiniz o halde. Şimdi diyeceksiniz ki ben toplu taşıma için dedim o nu. Asansör bence daha çok toplu taşıma. Çünkü alan daha dar.

Bakın hala anlatamıyorum tramvaya puset katlayıp konulabilir ineceği yerde iner açar ya da mesai saatleri dışında haftaiçi çok daha sakin ama avm ler her daim kalabalık dün mesela artık baston bakalım bari dedim gittik öğlen saati herkes işte olmalı daha sakin olur diye ama yine kalabalık. T

Burada mesele orada benim bebek arabamla binmem hiçbir özrü olmayan insanların binmesinde daha abes karşılanıyor sanki öncelik onların da ben tan tersi onların alanını gasp ediyorum. Oysa keyfi binip asansörde sıkışıp rahatsız olmakla, bebek arabasıyla zorunlu binip keyfi bininler yüzünden arabayla zor sığmak o kadar farklı ki.

Yürüyen merdiven de kimse senin basamağında durmaz arkanda durur rahatça çıkarsın ne asansörün gelmesini beklersin ne de skışırsın buna rağmen sırf yürüyen merdivenin olduğu yere yürümemek için gerçekten ihtiyacı olanlar dışarda kalıyor ve bu benim hakkım deniyor. Başkalarını zor durumda bırakacak özgürlük anlayışı bana ters malesef. Çok iyi açıklamışsınız ama şimdiki gençler ne yapsa haklı hep her yer onlara açık olmalı ama tabii telefon ellerinde koltuktan kalkmayan mutfağa gitmeye üşenen bir nesilden de ne bekliyoruz

o degıl de gecen gun yasadıgımız bır mevzuyu anlatmak ıstıyorum tahammulsuzlugumuzle alakalı bıraz

apartmanımız sıte ıcınde bahcesınde bank var apartman gorevlımız ve 4 cocuguyla bırlıkte bu bankta hava almaya cıkmıslar haklı olarak cunku evlerı 1+1 ve toplam 6 kısılık aıleler

2 oglu 2 kızı var oglanlar ortaokul cagları en kucugu 5 yaslarında kız bıraz ozel bır cocuk oldugunu dusunuyorum davranısları herkesden farklı

uzattım...

ben olsam ay senı yaramaz korkuttun kız derım guler gecerım cocuk bu saka yapmak ıstemıs

almıs elıne bır guzel kızı dovmus dovmus dovmus :KK43: aglıcam suan uzuntuden bunu yazarken acıkcası kalbıme cok dokundu
apartman gorevlısı yanı esı adamın yakasına yapısmıs bırak kızımı dıye ama cocugun yuzu gozu mosmor

aglaya aglaya bıze geldı o agladı ben agladım sinirimden ben dedı esıme sımdı soylersem ısten gelır (ek ıs yapıyor) katıl olur burdan tasınıcaz bız cıkıcaz ısten (esım yonetıcı ) habernız olsun cunku ben adamı gordukce tuhaf olurum yasayamam burda dedı

dedım sıkayet edelım hastaneye gıdelım hemen gotureyım sızı... yok dedı kımı kıme sıkayet edıcez adam unlu doktor bas edemeyız dedı

bu komsu doktor olan da her gordugunde bak ben doktorum ama kımseye doktor oldugumu soyleme ıhtıyacı hıssetmıyorum doktorum ama ıspatlama geregı duymuyorum dıye tuhaf konusan bırı

konudan kopamadım cıkıp cıkıp bıldırım geldıkce gırıp bakıyorum o bebek arabasıyla ezerım yok bebek arabasına tekme atarım dıyenler boyle doktora denk gelırse gorurum onları
Kanım dondu gerçekten çok üzüldüm, geçen gün sokakta bir adam yoldan geçen köpeğe tekme mi attı ne yaptıysa köpek birden çığlık attı diye aklımdan çıkmıyor benim hala, adam 5 yaşında çocuğu evire çevire dövmüş inanamıyorum. Gücünün kime yeteceğini biliyorlar tabi🙁

Höh be konu kaç sayfa olmuş.

Kimsenin kimseye saygısı kalmamış belli.
Hala ısrarla, çocuğunu kucağına al yürüyen merdiven kullan diyenler, ne kadar benciller böyle yahu.
Siz asansör kullanmayınca incileriniz dökülmüyor. Korkmayın.

10 aylık 11 kilo çocuğu her katta kemerini çözüp kucağına alıp arabanın altındaki çantasını battaniyesini de elimize alıp çıkıp sonra tekrar oturtmaya eşyalar koymaya çalışıp diğer kata çıkarken tekrar aynısını yapmayı ve bu sırada kemerle bağlanmaya çalışan çocuğun ağlamalarını normal kabul eden insanlar, şık şıkıdım giyinen daha 20 li yaşlarında saçını fönlemiş sevgilisini koluna takıp sadece keyfi olarak yürüyen merdivene narin ayaklarıyla yürümeye üşenmesini savunuyor ve hakkı diyor. Ben burada diyecek laf bulamıyorum ki bakımlı olmasını geçtim her yürümeye engeli olmayan sağlam genç insan yürüye merdivene yürüyebilir ki onlar içinde daha konforlu bir çözüm ama yok onlar değil benim çözüm üretmem lazım ilginç. Burada avm ye de gelmeyin o zaman diyenler oldukça gelişemeyeceğiz

10 aylık 11 kilo çocuğu her katta kemerini çözüp kucağına alıp arabanın altındaki çantasını battaniyesini de elimize alıp çıkıp sonra tekrar oturtmaya eşyalar koymaya çalışıp diğer kata çıkarken tekrar aynısını yapmayı ve bu sırada kemerle bağlanmaya çalışan çocuğun ağlamalarını normal kabul eden insanlar, şık şıkıdım giyinen daha 20 li yaşlarında saçını fönlemiş sevgilisini koluna takıp sadece keyfi olarak yürüyen merdivene narin ayaklarıyla yürümeye üşenmesini savunuyor ve hakkı diyor. Ben burada diyecek laf bulamıyorum ki bakımlı olmasını geçtim her yürümeye engeli olmayan sağlam genç insan yürüye merdivene yürüyebilir ki onlar içinde daha konforlu bir çözüm ama yok onlar değil benim çözüm üretmem lazım ilginç. Burada avm ye de gelmeyin o zaman diyenler oldukça gelişemeyeceğiz
Yazmadım yazmadım ama yazıyorum uzme kendini bacım sana oyle dıyenler boş hava cıva kendileride boş boş geziyorlar avmde dedigin gbi benm hakkım derler anca toplumu boyle aşagı cekerler cocukları olsun bak gor ozmn sen haa bide ben mukemmelim cocumu kucagıma alıyorummm herkese saygılıykm dıyen tiplerde boyle yaomaya devam etsin sen yapma sen soyle haklısn bende sınır oluyroum inanki hic hoş degil bu konusmalar burda ben ne demek ıstedigini anladım herkes anca duyar kasıyor

Bu konunun bu kadar uzamasina gercekten inanamadim bebek arabasiyla yuruyen merdivene binilmez dolayisiyla asansore binebilir bu vatandaslar... Oncelik engelli, hasta ve bebek arabali kisilef.. digerleri ya yuruyen merdivene binecek ya da asansor bossa asansore binecek bu kadar basit... Bebek arabali ailelerde arabayla teror estirir gbi milletin ayaklarindan tekerlekleri gecire gecire okuz gibi yurumicek sagina soluna bakacak, bi onlara ait degil cunku yollar avm ler...

dün bir misafirlik ortamında da benzerini söyledim kesinlikle eğitim sistemimizde adabı muaşeret dersi olmalı
yakındığım konular otobüste gençlerin yaşlı engelli hamile çocuklulara yer vermemesi, otobüste arkanızda yada önünüzde cakkur cukkur patlata patlata sakız çiğnemeleri, yollarda tüküreni orasını burasını kaşıyanı, sinemada konuşanı ve uzatabileceğim daha neler neler
toplum olarak çok çok yozlaştık kimsenin kimseye saygısı kalmamış maalesef
bunlar iyi günlerimiz bence

uzattım...

Ya inanamıyorum nasıl bir vicdan bu doktor demek eğitim demek ama işte okulda alınan eğitim yeterli olmuyor diyorum ya hani bir laf var istediği kadar oku okul mektep ille edep ille edep diye. İşte böyle bana birşey yapamazlar mantığı ile sindiriyorlar hani hamile kadına saldıran saldırganlar var ya arabasında önünü kesen camını yumruklayan ünlü bir baklavacının sahibiymiş bunlar ve polis karakola girerken ellerini sıkıyor sanırım görevden alınmış tam bilmiyorum ama ülke gerçeği bu mazlumlar hep eziliyor çok üzüldüm yavrucağa ya dövmek nedir bu insan nasıl doktorluk yapıyor bu kadar tahammülü yoksa. Onların değil onun gitmesi lazım lütfen bir şekilde sahip çıkın.

Ben alışkınım aslında çünkü üniversitede çalışıyorum ve gençlerin çoğu böyle malesef kurallar falan asla umurlarında değil ve uyardığımız zaman da bize bağırıyorlar düşünün asla saygı yok.

dün bir misafirlik ortamında da benzerini söyledim kesinlikle eğitim sistemimizde adabı muaşeret dersi olmalı
yakındığım konular otobüste gençlerin yaşlı engelli hamile çocuklulara yer vermemesi, otobüste arkanızda yada önünüzde cakkur cukkur patlata patlata sakız çiğnemeleri, yollarda tüküreni orasını burasını kaşıyanı, sinemada konuşanı ve uzatabileceğim daha neler neler
toplum olarak çok çok yozlaştık kimsenin kimseye saygısı kalmamış maalesef
bunlar iyi günlerimiz bence

Evet her yerde böyle. Geçen yaşadığımız bir olayı da anlatayım biliyorsunuz yaya geçitlerinde artık yaya öncelikli ve arabalar yol vermek zorunda eşim bu konularda zaten çok duyarlıdır ve karşıya geçmiyorsa kenarda bekliyorsa bile durup yol verir neyse yine bir yere gidiyoruz genç bir kız atladı yaya geçidine eşimde durdu zaten yavaşlamıştı kız yaya geçidinin ortasında durdu ve selfie çekmeye başladı resmen inadına yolun ortasında çünkü diyor ki duracak bekleyecek mecbu. Tabi ki eşim bu duruma sinirlendi kornaya bastı bağırdı ne yapıyorsun yolun ortasında geçsene diye kız da bağırdı sanane öncelik benim bekleyeceksin diye inanamadım yani aynen de böyle oldu ki ben sadece asansör konusunu anlattım

Valla canım böyle sığ beyinli, ergen tiplere söylenecek kelime bulamıyorum artık.
Çocuğum yok, cidden üzülüyorum, Metro da avmlerde herkeslerden önce atlayan sağlam gençlere. Müsade edin ölmezsiniz yürüyen merdivenleri kullanınca.
Kimse meraklı değil asansör için tartışma yaratmaya.

He birisi de yazmış haftasonu avm'ye gitmeyin diye. Oldu paşam ya sen isteyeceksin çocuğu olan insanlar gitmeyecek. Sen eksik kal asansörden. Vicdansızlık.

Öf ben bu konuda daha fazla kalırsam ban yerim :KK70:

Bu konunun bu kadar uzamasina gercekten inanamadim bebek arabasiyla yuruyen merdivene binilmez dolayisiyla asansore binebilir bu vatandaslar... Oncelik engelli, hasta ve bebek arabali kisilef.. digerleri ya yuruyen merdivene binecek ya da asansor bossa asansore binecek bu kadar basit... Bebek arabali ailelerde arabayla teror estirir gbi milletin ayaklarindan tekerlekleri gecire gecire okuz gibi yurumicek sagina soluna bakacak, bi onlara ait degil cunku yollar avm ler...

Bakın yemin ediyorum bebek arabamla giderken asansöre biniyorsam girmeye çalışırken hep özür dileyerek teşekkür ederek konuşuyorum çıkarken de aynı şekilde, yürürken geçmeye çalışırken de pardon özür dilerim hep böyleyiz eşimle, bana bebek arabam var diye yardım edenlerin ayağına kapanmadığım kalıyor o kadar seviniyorum ki, yemek yemek hava almak için çarşıya çıkıp bebek arabamı koyacak yer olmadığından başka insanlar girip çıkarken rahatsız olur yer dar diye çok girmek istediğim yerlere girmediğim geri döndüğüm oluyor ben bu kadar anlayışlı olmaya çalışırken karşımdaki insanların ben keyfi giriyormuşum gibi tavır sergilemeleri ağrıma gidiyor haliyle.

X