Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Bebek arabalı annelerin çok büyük kısmının böyle değişik tavırları ve karşılıksız bekledikleri saygıdan dolayı artık toplu taşımalarda(asansör kullanmıyorum) engellilere, yaşlılara ve sadece çok küçük bebeği olup, kucağında taşımakta zorlanan annelere yer veriyorum. Bebek arabasını, otoyoldaki Tır şoförü edasıyla, umursamaz bir halde üzerinize üzerinize sürüyorlar ya da arkanızdan ittiriyorlar. Hayır ben de o an ki refleksle bir karşılık versem, olan çocuğa olacak, az dikkat lütfen...

Konu sahibi, üslubu ne kadar yanlış olsa da haklı. Asansörlerde engelli, hamile, yaşlı ve bebek arabası önceliklidir.

Ama burada kan gövdeyi götürmüş, çoğu çocuklu insan her yerde öncelikli olduğunu zannettiği için kimsenin üzülesi gelmiyor.

Mesela bu konuyu engelli ya da hamile biri açmış olsa maksimum 5 sayfa ah vah edilir, "çok haklısın kardeş" falan yazılıp biterdi.
Ama insanlar bıkmış, içlerini dökmek istiyorlar. Çünkü bu toplumda çocuk yetiştirmeyi bilen çok az insan var.

Restoranlar tiz sesle bağırıp huzur bırakmayan, mağazalar marketler oradan oraya koşup insanlara çarpa çurpa oyun oynayan çocuk dolu.
Düğünde çocuğunu ortaya salanlar, ilk dansta bile çocuğunu pistten almayanlar...
Sahilde güneşlenirsin üzerine kum sıçratırlar, sürekli bağırış çağırış...
İnsan 5 dk kaldığı mağazada 3 kez aynı çocuk tarafından itildikten sonra dışarı çıkıp bebek gördüğünde "ay ne tatlııı" diyemiyor. "Off yine çocuk" cümlesi geçiyor içinden.

Asansörde başkalarına öncelik vermeyen saygısızların diğer saygısızlardan tek farkı çocuksuz olmaları yani.
Sanırsın ülkede bir tek çocuklu insanlar biliyor saygıyı.

o degıl de gecen gun yasadıgımız bır mevzuyu anlatmak ıstıyorum tahammulsuzlugumuzle alakalı bıraz

apartmanımız sıte ıcınde bahcesınde bank var apartman gorevlımız ve 4 cocuguyla bırlıkte bu bankta hava almaya cıkmıslar haklı olarak cunku evlerı 1+1 ve toplam 6 kısılık aıleler

2 oglu 2 kızı var oglanlar ortaokul cagları en kucugu 5 yaslarında kız bıraz ozel bır cocuk oldugunu dusunuyorum davranısları herkesden farklı

uzattım...

bızım gerızekalı bır asagı komsumuz var 40 lı yaslarda doktor kendısı

bu 5 yaslarında kız komsuyu gorunce bö yapmıs gulmus :) cocuk ıste
ben olsam ay senı yaramaz korkuttun kız derım guler gecerım cocuk bu saka yapmak ıstemıs

ama bızım supersonık doktor komsu ne yapmıs

almıs elıne bır guzel kızı dovmus dovmus dovmus :KK43: aglıcam suan uzuntuden bunu yazarken acıkcası kalbıme cok dokundu
apartman gorevlısı yanı esı adamın yakasına yapısmıs bırak kızımı dıye ama cocugun yuzu gozu mosmor

aglaya aglaya bıze geldı o agladı ben agladım sinirimden ben dedı esıme sımdı soylersem ısten gelır (ek ıs yapıyor) katıl olur burdan tasınıcaz bız cıkıcaz ısten (esım yonetıcı ) habernız olsun cunku ben adamı gordukce tuhaf olurum yasayamam burda dedı

dedım sıkayet edelım hastaneye gıdelım hemen gotureyım sızı... yok dedı kımı kıme sıkayet edıcez adam unlu doktor bas edemeyız dedı
ben dedım bak kameralardan goruntu cıkar ne gerekırse yapalım

sadece dedı burdan gıtmek ıstıyorum nolur hakkınızı helal edın dedı

bu komsu doktor olan da her gordugunde bak ben doktorum ama kımseye doktor oldugumu soyleme ıhtıyacı hıssetmıyorum doktorum ama ıspatlama geregı duymuyorum dıye tuhaf konusan bırı

suan bunu yazarken oyle uzgunum kı

konudan kopamadım cıkıp cıkıp bıldırım geldıkce gırıp bakıyorum o bebek arabasıyla ezerım yok bebek arabasına tekme atarım dıyenler boyle doktora denk gelırse gorurum onları

konu nerelere geldı ya :KK43:
Nerelere geldi , hepimiz oturduk saskinlikla ulkemizin genc neslinin ne halde oldugunu izliyoruz , toplum kurallarini bilmeyen , saygisiz , empati yetenegi olmayan gencler , agzim acik kaldi gercektrn , nasil ailelerin cocuklari bunlar , nasil yetismisler , vay anasini diyebiliyorum sadece ve yine sukrettim binlerce km uzakta olduguma , bu ulke bu genclerle fazla yasamaz zaten

Pardon? terbiyesi gördüğünüz yerleri söyler misiniz? karşımdaki insan bana kendinin hakkı olduğunu iddia edip giyinip süslenip bir tın makyajını yapıp parfümlerini sıkıp belki rahatsızlığım var diyor, bana senin beynin küçük kalmış diyor, benim hakkımı gasp ediyor ben zor biniyorum başkası binemiyor ve o inen kızlarda bana laf söylüyor ben değil, sözde hani en çok onlar dindar ya bana siz laf diyemezsiniz istersem on kere biner inerim size ne çocukla gelmeseydiniz diyor hadsiz terbiyesiz ben miyim? demek ki sizde fuzuli asansör kullananlardansınız ki bu kadar sinirlendiniz?
Bence bu asansör mevzusunda bi tık haklısınız ama çocuğunuz var diye kimse size öncelik tanımak zorunda değil. Eşiniz önden tutamıyor diye asansöre binmeyi tercih ettiğinizi söylüyorsunuz, ben kadın halimle yeğenlerimi gezdirmeye gittiğimde ablama ya da yengeme bu şekilde yardım ediyorum. Bilinçli bi şekilde tutulduğu zaman hiçte bi zorluğu yok. HAtta bebeği eşinize verip, siz bebek arabasını yürüyen merdivenlerden çıkarabilirsiniz. Siz bebeğin kemerini bilmem nesini bağlamaya üşeniyorsunuz, ama bi başkasının asansöre binmesini eleştiriyorsunuz? Tutarsızca.
Bende bi yaşlı, hamile gördüğümde toplum da her zaman öncelik veririm ama bu bebek arabası meselesi çok saçma gerçekten. Ayrıca asansöre binen herkes keyfinden binmiyor, gün içinde çok yorulmalar doğal olarak asansör tercih ediyor. He diğer şekilde de tercih edilse zaten sizin probleminiz değil. Toplum içinde iki dakika daha fazla beklediniz diye büyük bi çile sahibi de olmuyorsunuz. Asansörün önüne geldiğiniz de önünüzde insanlar varsa elbette öncelik bekleyenlerin hakkı. Herkes size nazik davranmak zorunda değil. Size yer vermeyenler de saygısız olmuyor sonuçta orası hastane değil bi aceleniz vs yok. Herkes gibi sizde gezmeye gitmişsiniz. Özel ilgi bekliyorsanız daha çok beklersiniz.

Konu sahibi, üslubu ne kadar yanlış olsa da haklı. Asansörlerde engelli, hamile, yaşlı ve bebek arabası önceliklidir.

Ama burada kan gövdeyi götürmüş, çoğu çocuklu insan her yerde öncelikli olduğunu zannettiği için kimsenin üzülesi gelmiyor.

Mesela bu konuyu engelli ya da hamile biri açmış olsa maksimum 5 sayfa ah vah edilir, "çok haklısın kardeş" falan yazılıp biterdi.
Ama insanlar bıkmış, içlerini dökmek istiyorlar. Çünkü bu toplumda çocuk yetiştirmeyi bilen çok az insan var.

Restoranlar tiz sesle bağırıp huzur bırakmayan, mağazalar marketler oradan oraya koşup insanlara çarpa çurpa oyun oynayan çocuk dolu.
Düğünde çocuğunu ortaya salanlar, ilk dansta bile çocuğunu pistten almayanlar...
Sahilde güneşlenirsin üzerine kum sıçratırlar, sürekli bağırış çağırış...
İnsan 5 dk kaldığı mağazada 3 kez aynı çocuk tarafından itildikten sonra dışarı çıkıp bebek gördüğünde "ay ne tatlııı" diyemiyor. "Off yine çocuk" cümlesi geçiyor içinden.

Asansörde başkalarına öncelik vermeyen saygısızların diğer saygısızlardan tek farkı çocuksuz olmaları yani.
Sanırsın ülkede bir tek çocuklu insanlar biliyor saygıyı.
O kadar dogru bir yorum ki.. Icim soğudu okurken; birileri daha benim gibi düşünüyor diye.. O bahsedilen cocuklar icin haydi "cocuktur" deyip gecmeye çalışıyoruz da, insanı en cok delirten ve cocuklara karşı tahammulsuzlestiren yine o vurdumduymaz, her seyi kendine hak goren saygisiz ebeveynler..

Birgun cocugum olurrsa Avmyı iett otobüsü sanmayacagim. Çocuğumu da o ışıkların ,kokularin ,kimyasalların olduğu pis yere keyfim için sokmam. Gezmek icin degil bebek bezi değiştirmek içinmiş... O mağazaya bu mağazaya arabayla girmiyorsunuz zaten. Benim is yerim avm içinde. Hergun aynı tipler. Cocugu pislige sokunca iyi kendi konforun icin bebek arabasıyla 5 dk fazla bekleyeceksin diye kıyameti kopar. Bunu engellilerle yaşlılıkla nasıl bir tutuyorsunuz. Asansör otobus mu ? Beni de görseniz yaşım küçük durur genç bakımlı biri dersiniz
Oysa ki diyabet ve astim hastasiyim ve hergun avm gitmek zorundayım. 2 dk asansor beklicem diye ölmuyorum.

Bir yere kadar okuyunca tam haklısınız diyecektim ama KAPALI KIZLAR kısmını okuyunca rahatsız oldum sizin konu gitti aklımdan.asansörden inmeden konuştuğunu insanı AÇIK diye belirttiniz mi?neden bu ayırım.dış görünüm ile mi fikirler oluşuyor.hakkınızı savunurken AÇIK olan kadınla konuşma tarzınız şeklinde de devam edebilirdiniz çünkü o zaman da haklıydınız

Geçmiş sayfalarda bir kere cevap yazdım gene yazacağım dayanamadım 😊

3 yaşında bir kızım var, biz de çok avm gezdik bebek arabasıyla. Ankara da yaşıyoruz. Hayatımda hiç bizi itekleyip önümüze geçen genç görmedim desem doğru olur herhalde. Asansör gelip de kapı açılınca çocuksuz ve gözle görülür bir engeli olmayan bir sürü insan olduğunu gördüm çok kez ama hiç çemkirmedim orası benim hakkım siz inin diye.

Neticede ben de avm ye gezmeye gelmişim arkamdan atlı kovalamıyor, bir sonraki asansöre biniveririm ne olacak diye düşündüm hep.

Bebek arabası ile de hiç bile isteye kimseyi ezmedim iteklemedim. Birisi bilerek yapsa uyarırım herhalde, şimdiye kadar kimse de beni ezmedi.

O kadar yorum okudum vallahi nerde yaşıyorum diye düşündüm.

İyi niyet, kibarlık, saygı karşılıklı gelişir. Kalbi kara insanları da hep öyleleri bulur bence.

Üstelik zamanında 33-34 saatlik nöbetlerle çalışan bir insandım. Otobüste 1 saat ayakta duracak hatta otursam bile ayaklarımı uzatmadan duracak gücüm olmazdı nöbet çıkışları. O yüzden asansör ve otobüs koltuklarını kullananları yargılamak çok doğru gelmiyor bana.

Ha bi de çocukların yaramazlıkları ağlamaları konuşulmuş. Küçük çocuklar yaramazlık yapabilir, sıkılıp ağlayabilirler, uçaklar otobüslere biz yetişkinler dayanamıyoruz bazen. Asıl sorun çocuk bu tabi ki şımaracak diyen aileler bence.

Hanım kızımız, gelecek kaygısıyla asansöre önce binmenin bağlantısı nedir?
Yalnız iyi ki merdiven yürüyor ha mazallah bir de yürümese ne yapardınız?!

Bu sözlerinizi asla unutmayın olur mu, çünkü bir gün çocuğunuz olduğunda bir güzel yiyeceksiniz.

Gelecek kaygısı olan gençlerin çokça yorulduğunu, hayatta varolmak için daha çok mücadele ettiklerini bilmenizi isterim.

Yürüyen merdiven yürüyorsa, kıymetli çocuğunuzu kucağınıza alıp binebilirsiniz. Böylece bekleyip kavga etmek zorunda kalmazsınız.

Sonra olarak gelecekte bir çocuğum olursa; sadece benim çocuğum oldugunu, başkalarının onun sıkıntısını çekmek zorunda olmadığını bilerek yaşayacağım.

Gereksiz yere asansör kullananlardan nefret ederim. O asansörler engelli, yaşlı ve bebekli insanlar için. Bu insanlardaki terbiyesizliği, üste çıkma hırsını da anlamıyorumbir türlü. Yaptığın yanlissa özür dile ve duzelt. Ama yok insanlar üste cikma derdinde. :işsiz:
Siz doğru olanı yapmışsınız.

Gereksiz yere asansör kullananlardan nefret ederim. O asansörler engelli, yaşlı ve bebekli insanlar için. Bu insanlardaki terbiyesizliği, üste çıkma hırsını da anlamıyorumbir türlü. Yaptığın yanlissa özür dile ve duzelt. Ama yok insanlar üste cikma derdinde. :işsiz:

Konu sahibi haklı olabilir ama üslubu yanlış. Tartıştığı kişilerle beraber karşılıklı çirkinleşmişler

Hak veriyorum size benimde 3 aylık bir bebeğim var. bebek arabasıyla yolda giderken karşıdan karşıya geçerken bile yaya geçitinde falan baya beklemek zorunda kalıyorum . Tek tük nadiren saygılı sürücülere denk geliyorum da geçebiliyorum . Polis geçiyor önümden o bile yol vermiyor siz düşünün . Taksiciler falan zaten hak getire. avm ye bende gidiyorum. ve mümkünse artık ilk açıldığı saatlerde haftaiçi sakin zamanlarda gidiyorum . Hem asansörler boş hem bebek odaları sessiz boş oluyor. Yani onun dışında haftasonu falan o kalabalık hem beni geriyor hem işimi hallademiyorum deli olup çıkıyorum. Ben çözümü bu şekilde buldum . Malesef her insana dert anlatmak mümkün değil.

Bence herkes asansöre binebilir bekleyeceksiniz mecbur herkes bekleyecek . Bende bebek arabasını üzerimize doğru sürenlerden kaldırımda bebek arabasının sürmek üzerine caddede sürüp karşıya geçmek için bebeği öne itenlerden şikayetçiyim mesela

Bebeğiniz olunca anlayacaksınız ne durumda kaldığımızı asansörde herzaman bebekli yaşlı engellilere öncelik der hadi bnidi tamam ama ben bebek arabamı soktum diye orada sıkıştı diye bana oflayıp puflayıp tepki veremez çünkü zaten ben hakkımı kullanıyorum. Ayrıca insanlarda bayılmıyor caddeden gitmeye ama hem kaldırımlar malesef çok engebeli hem de çoğu araç kaldırıma parkediyor. Karşıya geçecekse zaten durup öncelil verilmesi gerekmez mi trafik kurallarında?

Aahh ah bacım
Eşim tekerlekli sandalyede avm ye gidesiye kadar otobüs işkencesi mi dersin avm de rampa işkencesi mi dersin
Giriyoruz güç bela devamında asandöre binicez biz geldik önce biz bineriz diyenler hadi onu bekle hakkıdır de diğerleri biz binene kadar atıyolar içeri kendini biz yine binemiyoruz
Kavga etsen alenen çıkma sokağa engelliysen diyolar..
Allah malları yaratmış da bu mallara çene verince bize sıkıntı oluyo işte napcan

Allah yardımcınız olsun sizin işiniz çok daha zor hadi ben oğlumu ağlatmayı göze alıyorum artık o kadar bunalıyorum ki arabadan al çık merdivenden koy arabaya tekrar kemerini tak yapıyorum ama sizin o şansınız yok ve çok şahit oldum ki yer az olduğu zamanlarda ben önce gelmiş olsam bile her zaman tekerlekli sandalyede olanlara öncelik verdim terbiye görgü ailede başlıyor ama aileler de böyle çocuklar yapmaz mı

Cok avm kulturum yok. Markete yetisemezsem evime yakin olana bazen ugrayip isimi halledip cikiyorum.
Hic dikkatimi cekmedi asansörler belli bir kesim icin mi? Öyleyse tartisma cikartmak yerine bunu gösteren tabela/sticker ne varsa gösterip öncelik isteyebilirsiniz.

Metroda hamile engelli vs öncelikli. Defalarca yer kalmadiginda indirip binmisligim vardir. Ama bu kadar dalasmak yersiz.
Insanlarin basortusune baglamak hadsiz.
Hakkinizin gaspedildigini dusunuyorsaniz güvenligi cagirin zaten cirit atiyorlar. Önceliginizi saglasin.

Market işlerini falan eşim hallediyor zaten. Evet asansörde ben bebeğimle biri tekerlekli sandalyesinde bekliyorsa yaşlı varsa ve yanımızda da gençler varsa öncelik bizim sonra yer kalırsa onların. Bizim avm de cirit atan güvenlik görevlisi hiç görmedim ben. Tabela göstermeye fırsat olmuyor ki asansör gelir gelmez bizi ezercesine geçip giriyorlar

Çözümü disaridan beklerseniz daha cok beklersiniz. Cok kavgalar edersiniz. Benden soylemesi. İnanin hayat herkes için zor. Sirta da takilabilen kangurular var mesela, bir tv programinda sunucu 100 lerce ulke geziyor sirtinda cocugu ile. Esinizle cikiyorsaniz esiniz onu kullanmayi denesin mesela siz alisverisi yapip cikin. Kafe gibi mekanlarda nispeten daha tenha yerlere gidin vs.. Hem sizin hem bebegin rahat edecegi yollari deneyip zamani da planlayip kendi rahatinizi yine siz dusunmek durumundasiniz. Bunu sizin icin kimse yapmak zorunda degil ki.. Ben hep planlarimi bu dogrultuda yapiyorum cok sukur de disariya ciktigimda bir sorun yasamadim. Netten alma imkanim olan seyleri netten aliyorum her zaman mesela. Tatille ilgili pek cok sey netten alinabilir. Alinamayacaklari da esiniz evde 3-4 saat bebege baksin yine siz cikin. Yani formüller bulunuyor. Gerilmeyin kendinize yazik edersiniz.

Denemedim mi sanıyorsunuz kanguruyu oğlum değil kanguru pusette bile zor duran bir bebek. Ben zaten belirttim cafe falan keyif yapmaya gitmiyorum ki alışverişe gidiyorum tenha yer seçme şansım yok haftasonu her mağaza kalabalık zaten mağazaya oğlumu sokmuyorum onlar dolaşıyorlar. Netten alamıyorum zayıf bir insanım ve her beden bana olmuyor denemem gerekiyor. Kaç ürünü alıp geri yollamak zorunda kaldım. Oğlumun ayı belli olduğu için ona hep internetten alıyorum zaten zaman kaybetmemek için. Oğlum evde durmuyor babasıyla keşke dursa zaten bırakırım

ben hayretler içinde okuyorum şu an yani
34 yaşında her hafta akşam 7ye kadar çalışan bir kadınım, evime temizliğe yardımcı kadın bile almıyorum artık orta yaşlı sayılırm ben bile arabalı insanlara asansörde yer veriyorum, hatta eşim asansöre binmek isteyince ve asansöre gelmeyince kızmasına anlam veremiyorum, bir kere asansör hem ağır gidiyor hem de gelmiyor. en son tercih edeceğim şey asansör.
arabalı insanlar ise mecburen o asansörü bekliyor. tabi ki onlar önce binecek.

sanırım ben bu ülkenin geneline göre fazla vicdanlıymışım. :KK43:

Evet ülkedeki azınlıklardan kaldık sanırım kurallara uyma insanlara saygılı olma konusunda. Bende 36 yaşındayım. Daha bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım ve zaten çok mantıksız o asansör gelene kadar bekliyorsun katlar arası duruyor inen binenleri bekliyorsun ama yürüyen merdivene bin çık yanii hiçbir efor da sarfetmiyorsun. Bebeğim yokken de her yerde yer de verdik yol da verdik inanın trafikte kadınlar o kadar kanıksamış ki yol verilmemesini durup geçin diyorduk hala geçmiyordu bebek arabasıyla inanamıyordu çünkü yol verildiğine

Asansörde öncelik bebekli yaşlı engelliler için evet ama diğer herkeste binebilir nerede yazıyor acaba binemezler diye

Ben de geçen gün ödeme sırası beklerken birisiyle kavga ettim,
Tam önümdeki kadın ödeme yapıyordu sonra sıra bana gelecekti, arkamda da 5-6 kadın var
Bir kadın geldi yandaki çalışmayan kasaya geçti, çalışan orası çalışmıyor deyince hoop direkt elindeki eşyalarını önümdeki kasaya uzattı.
Dedim sıra var görmediniz herhalde, bana "Aman al geç şimdiki gençler ne meraklı acele etmeye al geç dedi" diye sesini yükseltti, sanki onun sırası ben geçmişim
"Tabi geçeceğim benim sıram dedim" Hala da söyleniyordu.
İşin komiği arkamdaki teyze de hala o kadına hak veriyor evet gençler çok aceleci vs diye.
Arkamdakine döndüm sinirlendim çünkü "teyze sen bu düşünceyle daha çok sıra beklersin." dedim.:KK70::KK70:

ay evet bide öyleleri var😅 hem sırayı gasp ediyorlsr hemde al geç demelerine bitiyorum 😂 sonrada gençler aceleci oluyor 🤣

Konu sahibi haklı olabilir ama üslubu yanlış. Tartıştığı kişilerle beraber karşılıklı çirkinleşmişler
Böyle durumlarda karşı taraf çirkinleşme yoluna gidiyorsa tek yapması gereken muhatap olmadan güvenliğe haber vermesi. O asansörler ihtiyaç halinde kullanılır, keyfi değildir. Kimsenin de benim canım istiyor ben binerim demeye hakkı yok. İnsanlar neden kurallara uymakta bu kadar zorlanıyor:KK34:

Bebeğiniz olunca anlayacaksınız ne durumda kaldığımızı asansörde herzaman bebekli yaşlı engellilere öncelik der hadi bnidi tamam ama ben bebek arabamı soktum diye orada sıkıştı diye bana oflayıp puflayıp tepki veremez çünkü zaten ben hakkımı kullanıyorum. Ayrıca insanlarda bayılmıyor caddeden gitmeye ama hem kaldırımlar malesef çok engebeli hem de çoğu araç kaldırıma parkediyor. Karşıya geçecekse zaten durup öncelil verilmesi gerekmez mi trafik kurallarında?

Allah yardımcınız olsun sizin işiniz çok daha zor hadi ben oğlumu ağlatmayı göze alıyorum artık o kadar bunalıyorum ki arabadan al çık merdivenden koy arabaya tekrar kemerini tak yapıyorum ama sizin o şansınız yok ve çok şahit oldum ki yer az olduğu zamanlarda ben önce gelmiş olsam bile her zaman tekerlekli sandalyede olanlara öncelik verdim terbiye görgü ailede başlıyor ama aileler de böyle çocuklar yapmaz mı

Market işlerini falan eşim hallediyor zaten. Evet asansörde ben bebeğimle biri tekerlekli sandalyesinde bekliyorsa yaşlı varsa ve yanımızda da gençler varsa öncelik bizim sonra yer kalırsa onların. Bizim avm de cirit atan güvenlik görevlisi hiç görmedim ben. Tabela göstermeye fırsat olmuyor ki asansör gelir gelmez bizi ezercesine geçip giriyorlar

Denemedim mi sanıyorsunuz kanguruyu oğlum değil kanguru pusette bile zor duran bir bebek. Ben zaten belirttim cafe falan keyif yapmaya gitmiyorum ki alışverişe gidiyorum tenha yer seçme şansım yok haftasonu her mağaza kalabalık zaten mağazaya oğlumu sokmuyorum onlar dolaşıyorlar. Netten alamıyorum zayıf bir insanım ve her beden bana olmuyor denemem gerekiyor. Kaç ürünü alıp geri yollamak zorunda kaldım. Oğlumun ayı belli olduğu için ona hep internetten alıyorum zaten zaman kaybetmemek için. Oğlum evde durmuyor babasıyla keşke dursa zaten bırakırım

Evet ülkedeki azınlıklardan kaldık sanırım kurallara uyma insanlara saygılı olma konusunda. Bende 36 yaşındayım. Daha bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım ve zaten çok mantıksız o asansör gelene kadar bekliyorsun katlar arası duruyor inen binenleri bekliyorsun ama yürüyen merdivene bin çık yanii hiçbir efor da sarfetmiyorsun. Bebeğim yokken de her yerde yer de verdik yol da verdik inanın trafikte kadınlar o kadar kanıksamış ki yol verilmemesini durup geçin diyorduk hala geçmiyordu bebek arabasıyla inanamıyordu çünkü yol verildiğine
Toplumdaki her bireyi kendinize göre değiştiremezsiniz önce bunu bi fark edin . Bırakın oflasın oflasın konuşsun neden kavga ediyorsunuz kavga ettiniz daha mı iyi oldu mesela .

Asansörde öncelik bebekli yaşlı engelliler için evet ama diğer herkeste binebilir nerede yazıyor acaba binemezler diye
Binemezler denilmiyor öncelik onlarındır. Asansöre binenler arasında bu sıfata haiz biri varsa efendi gibi inmeli insanlar. Çirkinleşmeye, üste çıkmaya gerek yok. Şahsen benim çocuğum yok, yaşlı da degilim engelli de ama insanlara saygı duymayı biliyorum en azından.

avmlerde asansörü hiç kullanmam, hatta geçen bana asansörün yerini soran birine bilmiyorum dedim o kadar uzağım
ama asansör'de sadece önceliklisiniz, sizin beklediğiniz esnada sizden önce binenler için istediğiniz kavgayı edebilirsiniz çünkü sizin önceliğiniz lakin asansörde iken indirmeye çalışmak olmamış
bunun haricinde başka bir kadına kapalısın amaaa tarzı konuşmuşsunuz, ben o kızın yerinde olsaydım siz de açık olduğunuz için bu kadar çifkefsiniz demekki derdim ,hayır biri bana açıksın ama şöylesin kapalısın ama böylesin dese onun bulunduğu durumdan onu vururum çok komik olmuş kendinizi savunma şekliniz
bebek arabasıyla sürekli ayağıma vurup kaldırımı işgal eden aileler için de bi konu ben açayım ama önceden açıklar mı kapalılar mı bi teste tabi tutucam :KK53::KK53::KK53:

Ben indirmeye çalışmadım 10 aydır böyle sorun yaşıyorum ağzımı da açmadım sabır dedim sadece ama biz içeriye girince kendileri köşede kaldılar diye bir tepki verdiler sanki bennim girmem abesmiş gibi sıkıştık burada gibisinden ama asansörün önü henüz biraz daha boş ve girecek insanlar olacak haliyle arkaya sığıştık bizde. Daha sonra iki bebek arabalı kişi binmeye çalıştı biri zoraki binebildi onlar binerken de laf söyledi zaten sıkıştık bekleseler ya diğer de hala sığmaya çalışıyor dedi bende orada patladım haliyle yani. Kapalı kızlara gelince ben onla kavga etmedim biz çıktık onlarda aynı katta indiler ve direkt bize sataşarak siz kavga edemezsiniz bizim de hakkımız bekleselerdi dediler vicdanınız bu mu başınızdaki örtü tersini söylüyor dedim olay bundan ibaret. Kimse de bebek arabasıyla bilerek ayağınıza vurmuyor

Kusura bakmayin haklı bı tarafıniz yok sağlıklı insan asansör kullanamaz diye bişey yok.Kizlar önceden binmiş ve bebek arabalı birinin binip binmeyecegini tahmin edemez indirme hakkınız zaten yok.Milletin tesetturune kadar saldirmissiniz.Hic olmamış.Tavriniz çok hadsizce.Not(2 küçük çocuklu ve avmde asansörü devamlı kullanan bı anne)

Ben indirmeye çalışmadım zaten onlar biz bindik diye sıkışıp laf deyince ve başka bebekliler binmek isteyip onlarad a laf söyleyince bende lafımı söyledim öncelik onların zaten sizin laf deyip twpki vermeye hakkınız yok diye o da biz inelim mi o zaman dedi ee buyrun inin nitekim o insanlar dışarda kaldı ve hala asansör bekleyecekler siz hemen karşıdaki merdivenlerden kolaylıkla çıkabilirsiniz dedim ne beyinsizliğim kaldı ne hadsizliğim. Yani iilk bebek arabalı insanlara saldıran onlar ki o binen kişi de laf söyledi o kıza sinirlendi.

Asansör illaki bebek arabası v.s olanların hakkı değil en azından böyle bi uyarı yok asansörlerde. Herkes kullanabilir kaldı ki herkesin kullanma amacı olabilir rahatsızlığı vardır, hamiledir nerden bilebilirsiniz ki ?

Binmiştir tamam ama bebek arabasıyla biz bindik diye sanki bizim kullanmamamız gerekiyormuş gibi bir tepki veremez yer kaplıyoruz diye sonradan zorla sığan kadına da tepki veremez bu hakkı yok yani. Hem hamile ya da rahatsız olsa zaten baştan söylerdi ben çıkıştığımda baya saydı döktü başka birşey bulamayınca belki ben rahatsızım asansör kulanıyorum dedi ama en başta derdi zaten bun rahatsızlığı olan benimde şuyum var diye.

Bebek arabanızı satın alırken büyüklüğüyle ilgili değerlendirmeler yapabilirsiniz ama kimse kilolarını sabah üstüne takıp gezmiyor hanımefendi. Biri tercih diğeri değil. Birinin değiştirilmesi kolay, diğerinin değil. Sizin temel kavramlarla ilgili ciddi sorunlarınız var.

Travel sisitemlerin geneli öyle ki biz normal kabul edilen bir araba aldık zaten çok daha büyükleri var. Ayrıca benim tartıştığım kişiler kilolu değil ki kiloya nereden geldiniz? başkası yazmış 200 kilo insanlar yer tutuyorsa bizde o kadar tutuyoruz onlar normal karşılanıyıor ama bize öcü gibi bakılıyor diye o açıdan dedik yani o insanlar da yer kaplıyor ama biz bebek arabasıyla binince of puf falan onlarda bize de yapılmasın. Valla benim hiçbir sorunum yok siz hala daha beek arabasıyla bindik diye biraz sıkıştı diye ki merdiven kullanma şansı varken asansörde skıştı diye şikayet diyor kontes, bana ve diğer kişiye sanki biz haksız yere binmişiz gibi laf diyor ben mi suçlu oluyorum pes!!

öncelik konusunda haklisiniz ama haklılığınız ortamlarda.teror ettirme, asansore hineni indirkeye calisma hakkını vermiyor size. Insanlari uyarmanin bir üslubu olmalı tavrımızı saldırganca buldum.
Güzel bir dille derdinizi anlatmiyormusunuz. Homur homur ya da bağırış çağırış. Dusuncesizliginden dolayı genellediginiz insanların mağdur versiyonusunuz. Kimse anadan doğma bir duyarlılıkla dünyaya gelmiyor. Bakin küçük çocukla çok zor oluyor. Bunu katlamak taşımak eziyet tahmin edersiniz ki. Musade etseniz falan diyebilirsiniz. Basi kapali diye insnalar mukemmel duyarli ve ahlakli olmak zorunda da degil. Vurdugunuz konular, konuşma tarziniz yaşlı geçimsiz insalar gibi kusura bakmayın. Yardim isteyene herkes duyarlı davranış. Bebek arabasıyla insanın üzerinden geçmeye çalışmayı, güzelce konuşmak yerine homur homur tuhaf sesler ciakrmayi ve insan ayarlamayı bırakın. Güzelce diyalog kurun.

Siz zaten sütten çıkmış ak kaşıksınız, kimseye bir şey demiyorsunuz, kimseye bir şey yapmıyorsunuz, insanlar size saygı göstermek zorunda. Anladım ben sizi.
Böyle sizin gibi kendini Allahın sopası sanıp, yargıç gibi gezenlere ortalıkta sinirlerim bozuluyor.

Ne demek başkasının hakkını gasp etmek, o iki kız size ne yapmış ya

Bunu utanmadan söylediniz mi bir de

Allahım böyle birini görsem avmde derim ki ne derdi var bu kadının
Kapali olmakla, bakımlı olmakla,kilolu olmakla ne alakasi var yahu! "Genç bakimlilar binerken..."falan demişsiniz de bir yerde :) Kurallara uyduğu sürece açik-kapali,genç-yaşli,bakimli-bakimsiz herkes binebilir.

Arabayi kapatip,bebeği kucağina al diyenlere,zor oluyor altta eşyalari oluyor demişsiniz...Sizin hiç rahatinizi bozmayip,öteki insanlardan sizin için fedakarlik yapmalarını beklemeniz enteresan doğrusu...

X