Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Binemezler denilmiyor öncelik onlarındır. Asansöre binenler arasında bu sıfata haiz biri varsa efendi gibi inmeli insanlar. Çirkinleşmeye, üste çıkmaya gerek yok. Şahsen benim çocuğum yok, yaşlı da degilim engelli de ama insanlara saygı duymayı biliyorum en azından.
Örnek vereyim diyelim ki ben 1. Katta bindim 3 . Kata çıkacağım 2. Katta bir bayan bebek arabası ile bekliyor ben tutup asansörden inemem kimse de inmez zaten . İnerim diyende abartıyor bence

Bu asansörlerin çoğunda anne ve çocuk resmi var zaten yürüyen merdivene de binemez işreti konuyor. Yani ben bu asansöre mecburum. Sürekli hasta, yorgun çalışan insanlarla empati kuruyorsunuz ya biraz da anneyle kurun. Belkş uykusuz belki yorgun bir anne mecbur olduğu asansöre binecek alt tarafı. Şu kadar basit bir olayda bile çocuğun arabaya binme yaşı irdeleniyor da sapasağlam insanların sadece dikilecekleri bir merdivene binmemeleri tartışılmıyor.
Boşverin bence, bunu söylemek istemezdim ama ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum, yine hamilelere toplu taşımada yer vermeyle ilgili bir yerde bir yorum vardı ki evlere şenlik. “Zengin koca bulsaymış da kocası toplu taşıma kullandırmasaymış” diyen görünce bu gözler artık söylenecek bir şey kalmamış demektir be
Nerelere geldi , hepimiz oturduk saskinlikla ulkemizin genc neslinin ne halde oldugunu izliyoruz , toplum kurallarini bilmeyen , saygisiz , empati yetenegi olmayan gencler , agzim acik kaldi gercektrn , nasil ailelerin cocuklari bunlar , nasil yetismisler , vay anasini diyebiliyorum sadece ve yine sukrettim binlerce km uzakta olduguma , bu ulke bu genclerle fazla yasamaz zaten
Başka bir yerde okumuştum ben de, toplu taşıma araçlarında hamilelere yer verilmesiyle ilgili olarak “O da zengin koca bulsaydı, kocası metroya bindirmeseydi” diye yazan vardı, o zihniyeti gördükten beri kimseden bir şey beklememeye başladım😊 Çocuk toplu taşıma kullanmayı medeniyet değil fakirlik sanıyor, üstüne fakirse hakir görülebilir addediyor, buna ne denir ki.

Örnek vereyim diyelim ki ben 1. Katta bindim 3 . Kata çıkacağım 2. Katta bir bayan bebek arabası ile bekliyor ben tutup asansörden inemem kimse de inmez zaten . İnerim diyende abartıyor bence
Bunlar detay örneklemeler tabiki sizin gittiğiniz yön çocuklu kadının gittiği yön vs. Bunlar detay. Basit bir örnek üzerinden verdim ben bunu. Çocuklu, yaşlı, engelli insanlarla aynı asansörü bekliyorsanız öncelik onlarındır demek istiyorum.

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?

D02A1B7F-3076-47DE-940E-6D5DBC06C81E.jpeg

Bu da mune hanımın bulduğu konu sahibinin bebek arabalılar hakkındaki çok değil daha geçen yılki düşünceleri. Çok ta takılmamak lazım. İnsan başına gelmeden bazı şeyleri idrak edemiyor demek ki

Allah aşkına Hangi avm olduğunu yazında sizinle karşılaşma ihtimalimize karşı biz oraya gitmeyelim.

Valla eğer ben bebek arabamla asansöre binme hakkımı kullandım diye ki öncelik bende olduğu halde be benim merdiven kullanma şansım daha zor olduğu halde köşeye sıkıştınız diye bana laf söyleyip burada ne işleri var gibi tepki verecekseniz ben orada surup ya sabır çekerken bu seferde başka bebek arabalı kadın binerken ona da giydirip yaa zaten sıkıştık burada bekleyeviversin hayreett bişiyyy yaaa diyecekseniz evet karşılaşmayalım!

Bunlar detay örneklemeler tabiki sizin gittiğiniz yön çocuklu kadının gittiği yön vs. Bunlar detay. Basit bir örnek üzerinden verdim ben bunu. Çocuklu, yaşlı, engelli insanlarla aynı asansörü bekliyorsanız öncelik onlarındır demek istiyorum.
Ya evet aynen o konuda haklısınız sizinle aynı fikirdeyim asansörün önünde olsak onlara öncelik veririm kendi bebeğim yanımda olsa bile veririm. Ama şu saçma geliyor bazı yorumlar bu yönde çünkü ben ineyim bebekli anne binsin gibi

Ben indirmeye çalışmadım 10 aydır böyle sorun yaşıyorum ağzımı da açmadım sabır dedim sadece ama biz içeriye girince kendileri köşede kaldılar diye bir tepki verdiler sanki bennim girmem abesmiş gibi sıkıştık burada gibisinden ama asansörün önü henüz biraz daha boş ve girecek insanlar olacak haliyle arkaya sığıştık bizde. Daha sonra iki bebek arabalı kişi binmeye çalıştı biri zoraki binebildi onlar binerken de laf söyledi zaten sıkıştık bekleseler ya diğer de hala sığmaya çalışıyor dedi bende orada patladım haliyle yani. Kapalı kızlara gelince ben onla kavga etmedim biz çıktık onlarda aynı katta indiler ve direkt bize sataşarak siz kavga edemezsiniz bizim de hakkımız bekleselerdi dediler vicdanınız bu mu başınızdaki örtü tersini söylüyor dedim olay bundan ibaret. Kimse de bebek arabasıyla bilerek ayağınıza vurmuyor

Ben indirmeye çalışmadım zaten onlar biz bindik diye sıkışıp laf deyince ve başka bebekliler binmek isteyip onlarad a laf söyleyince bende lafımı söyledim öncelik onların zaten sizin laf deyip twpki vermeye hakkınız yok diye o da biz inelim mi o zaman dedi ee buyrun inin nitekim o insanlar dışarda kaldı ve hala asansör bekleyecekler siz hemen karşıdaki merdivenlerden kolaylıkla çıkabilirsiniz dedim ne beyinsizliğim kaldı ne hadsizliğim. Yani iilk bebek arabalı insanlara saldıran onlar ki o binen kişi de laf söyledi o kıza sinirlendi.

Binmiştir tamam ama bebek arabasıyla biz bindik diye sanki bizim kullanmamamız gerekiyormuş gibi bir tepki veremez yer kaplıyoruz diye sonradan zorla sığan kadına da tepki veremez bu hakkı yok yani. Hem hamile ya da rahatsız olsa zaten baştan söylerdi ben çıkıştığımda baya saydı döktü başka birşey bulamayınca belki ben rahatsızım asansör kulanıyorum dedi ama en başta derdi zaten bun rahatsızlığı olan benimde şuyum var diye.

Travel sisitemlerin geneli öyle ki biz normal kabul edilen bir araba aldık zaten çok daha büyükleri var. Ayrıca benim tartıştığım kişiler kilolu değil ki kiloya nereden geldiniz? başkası yazmış 200 kilo insanlar yer tutuyorsa bizde o kadar tutuyoruz onlar normal karşılanıyıor ama bize öcü gibi bakılıyor diye o açıdan dedik yani o insanlar da yer kaplıyor ama biz bebek arabasıyla binince of puf falan onlarda bize de yapılmasın. Valla benim hiçbir sorunum yok siz hala daha beek arabasıyla bindik diye biraz sıkıştı diye ki merdiven kullanma şansı varken asansörde skıştı diye şikayet diyor kontes, bana ve diğer kişiye sanki biz haksız yere binmişiz gibi laf diyor ben mi suçlu oluyorum pes!!
Boşverin bence, bir insan kendini haklı çıkarmaya kararlıysa ne yapar eder çıkarır, ne kadar anlatırsak anlatalım fayda etmez bazen. Daha geçen gün iş çıkış saatinde trende benim de ayağıma bebek arabasının tekeri çarptı, ama tabi ki bilerek yapmadılar, çok kalabalık bir saatti sadece ve ölmedim yani😂

Eki Görüntüle 2287237

Bu da mune hanımın bulduğu konu sahibinin bebek arabalılar hakkındaki çok değil daha geçen yılki düşünceleri. Çok ta takılmamak lazım. İnsan başına gelmeden bazı şeyleri idrak edemiyor demek ki

Evet bunlarda benim düşüncelerim ama ben kimseye tepki vermedim kavgada etmedim, niye biniyorsun da demedim yer de verdim hatta binemedim tekrar gelmesini de bekledim ve belirttim de ben toplu taşıma kullanmıyorum arabam var olmasaydı da mesai saatlerinde tramvay otobüs vs kullanmazdım hala bunda hemfikirim fikrim değişmedi yani. Ama ne hamile kalmadan önce ne de hamileyken son ayımda karnım burnumda olmasına rağmen asansör kullanmadım ve annemin bende kaldığı ilk aylarda da annemle bırakıp oğlumu öyle gittim ki bir kere de eşimin arabası servisteydi ve arkadaşımın eşi vefat etmişti başsağlığına gitmem gerekiyordu tramway kullanacaktım komşuya yarım saat bıraktık gittik geldik eşimde bende her zaman arabamızla bile her yerde yol veririz

Boşverin bence, bir insan kendini haklı çıkarmaya kararlıysa ne yapar eder çıkarır, ne kadar anlatırsak anlatalım fayda etmez bazen. Daha geçen gün iş çıkış saatinde trende benim de ayağıma bebek arabasının tekeri çarptı, ama tabi ki bilerek yapmadılar, çok kalabalık bir saatti sadece ve ölmedim yani😂
Bazıları bilerek yapmazken bazıları da böyle zorla önüne geçmek filan için bebek arabasını itip çarpıyor geçen bana marketten kasada oldu insan bi özür diler dimi görüyor öyle bakıyor boş boş 🤣

Valla canım bende bebeksiz iken çok çıktım pazara hem pazar arabaları hem bebek araba tekerleri geçiyordu ayağımdan napayım çemkireyim mi? biri der yok arabanı katla öyle çık çok kolay ya o kadar eşyayla ve çocukla çocuğu bindir indir al kucağa çık tekrar bindir ne kadar kolay söyleniyor peki neden parfümleri sıkmış makyajın en alasını yapmış sevgilisini koluna takıp 15 cm topukluyla biraz merdivene yürüse incileri dökülecek kontesler çıksın asansörden diye benim eziyet çekmem normal kaşılanıyor gerçekten hayret..

Boşverin bence, bunu söylemek istemezdim ama ben artık hiçbir şeye şaşırmıyorum, yine hamilelere toplu taşımada yer vermeyle ilgili bir yerde bir yorum vardı ki evlere şenlik. “Zengin koca bulsaymış da kocası toplu taşıma kullandırmasaymış” diyen görünce bu gözler artık söylenecek bir şey kalmamış demektir be

Başka bir yerde okumuştum ben de, toplu taşıma araçlarında hamilelere yer verilmesiyle ilgili olarak “O da zengin koca bulsaydı, kocası metroya bindirmeseydi” diye yazan vardı, o zihniyeti gördükten beri kimseden bir şey beklememeye başladım😊 Çocuk toplu taşıma kullanmayı medeniyet değil fakirlik sanıyor, üstüne fakirse hakir görülebilir addediyor, buna ne denir ki.
Pes diyorum , egitim sistemi , aileler , hicbiri duzgun degil ki , duzgun cocuk yetistirmelerini beklemek hayal gercekten
Ben de bdv'de okuduklarimdan sonra toplumdan umidimi kestim zaten , hicbir beklentim ve duzelecegine dair bir inancim da kalmadi

Bazıları bilerek yapmazken bazıları da böyle zorla önüne geçmek filan için bebek arabasını itip çarpıyor geçen bana marketten kasada oldu insan bi özür diler dimi görüyor öyle bakıyor boş boş 🤣

Haa onlar var tabii ki öne geçmek için vs ama onları sadece bebek arabalılar yapmıyor ki geçen bir teyze kasada sorsan yolda yürüyemiyorum romatizmam var der benim önüme geçecek diye maraton koştu ee be teyze söylesen yer verirdim ne omzuma vurup koşuyorsun

Pes diyorum , egitim sistemi , aileler , hicbiri duzgun degil ki , duzgun cocuk yetistirmelerini beklemek hayal gercekten
Ben de bdv'de okuduklarimdan sonra toplumdan umidimi kestim zaten , hicbir beklentim ve duzelecegine dair bir inancim da kalmadi

Bakıyorum etrafa tüm aileler çocuklarına önce harfleri sayıları hayvanları bilmem neyi öğretmeye çalışıyor. neden?en akıllı benim çocuğum olsun okula başlayınca herşeyi öğrenmiş olsun ne kadar zeki desinler diye bir yarış var hep kıyaslama benim çocuğum bunu biliyor aa benimki de bunu biliyor Allah aşkına çocuklarımız okulda zamanı gelince zaten bunları öğrenecek biz çocuklarımıza öncelikle saygıyı, öncelikleri, toplum kurallarını öğretelim ağaç yaşken eğilir tabi ki kendimizde uygulayarak öğretelim.

Haa onlar var tabii ki öne geçmek için vs ama onları sadece bebek arabalılar yapmıyor ki geçen bir teyze kasada sorsan yolda yürüyemiyorum romatizmam var der benim önüme geçecek diye maraton koştu ee be teyze söylesen yer verirdim ne omzuma vurup koşuyorsun
Evet öyleleri de var doğru ama bebek arabasını Kullanan çok kadın var inkar edemeyiz bunu . Hadi onları geçtim bak bebek arabasını kullanıp trafiği durdurmak için bebeği yola doğru itenlere ne demeli mesela nefret ediyorum onlardan

Ya evet aynen o konuda haklısınız sizinle aynı fikirdeyim asansörün önünde olsak onlara öncelik veririm kendi bebeğim yanımda olsa bile veririm. Ama şu saçma geliyor bazı yorumlar bu yönde çünkü ben ineyim bebekli anne binsin gibi

Bakın ben kendimi yanlış ifade ettim ben kimseye inin ben binicem demedim 10 aydır da kimseyle tartışmadım lakin biz bindiğimiz için sanki biz fuzuli binmişiz gibi bana tepki verdi bu insan haliyle biz arkaya geçtik ki binecek olanlar rahat binsin diye, onlarda kenarda biraz sıkıştı başka insanlarda var of puf sıkıştık ama yaa diye ki daha asansörde yer var, sonra başka bebek arabalı iki kişi binmeye çalıştı bir sığdı diğeri kaldı ona bu sefer saydırdı zorla sığmaya çalışıyor görmüyorlar sanki öbürü de hala binmeye çalışıyor diye ben orada patladım ki öbür kadın da patladı tek ben değildim kızla tartışan. Yaşlı bir teyze vardı o sakinleştirdi bizi de. Tartışmada da ee inelim bari o zaman dedi bu kadar rahatsız oluyorsanız bizden inin dedim olay bu

Bakın ben kendimi yanlış ifade ettim ben kimseye inin ben binicem demedim 10 aydır da kimseyle tartışmadım lakin biz bindiğimiz için sanki biz fuzuli binmişiz gibi bana tepki verdi bu insan haliyle biz arkaya geçtik ki binecek olanlar rahat binsin diye, onlarda kenarda biraz sıkıştı başka insanlarda var of puf sıkıştık ama yaa diye ki daha asansörde yer var, sonra başka bebek arabalı iki kişi binmeye çalıştı bir sığdı diğeri kaldı ona bu sefer saydırdı zorla sığmaya çalışıyor görmüyorlar sanki öbürü de hala binmeye çalışıyor diye ben orada patladım ki öbür kadın da patladı tek ben değildim kızla tartışan. Yaşlı bir teyze vardı o sakinleştirdi bizi de. Tartışmada da ee inelim bari o zaman dedi bu kadar rahatsız oluyorsanız bizden inin dedim olay bu
Siz bindiniz hadi diğeri binince sıkışılmış onun göre göre binmesi yanlış bence. Ben normalde de bakarım eğer biraz sıkışılacak olsa bebek arabasını bırak ben kendim binmiyorum. İnsanların belirli özel alanları var çok yaklaşılınca gerilinebiliyor karşı tarafa da hak verdim ben

istanbul'da hatırı sayılır güzellikte bir kıyı şeridindeyim. yaşadığım yerde sıkça gittiğim bir avm'nin servisinde bebek arabası yasaklandı. sadece katlanan bastonlara izin veriyorlar. o kadar çok şikayet oldu ki ama yasaklanma sebebi daha da vahimdi. zaten sıkış tepiş olan servislere o koskoca bebek arabalarından katlayarak da olsa bir iki tane koydunuz mu ne insan ne alışveriş poşeti sığmıyorsunuz.
o kocaman arabayı genç bir anne ortaya koymuş, bakın kenara da değil. kendine en yakın yere ortaya.
orta yaşlı bir hanım servisten inerken ayağı pusete takıldı ve caddeye düştü. herşey olabilirdi.
kim ne derse, ne düşünürse düşünsün, o koca pusetli saygısız annelerden hiç haz etmiyorum. ben de çocuk büyüttüm ama doğurdum diye herşeyi kendine hak görenlerden olmadım.
benim özgürlüğüm, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.
ben de dahil herkes yardımcı olur oluyor da ama hakkım hakkım diye saygısızlar başka birşey.

Konu sahibi ne kadar agresifsiniz ya.
İnsanlar şurada size çözüm yazmış direkt bir tersleme halindesiniz.
Kusura bakmayın ama siz direkt karşıda ki insanı haklı çıkartır haldesiniz.
Ayrıca asansörlerin üzerinde sadece yaşlı ve bebekliler binebilir diye yazmıyor. Siz bana örtülüsün bilmem ne deseniz sizi dava ederdim. Dua edin karşınıza benim gibi birisi çıkmasın. Ha bu kadar rahatsızsanız da evet gitmeyin Avmlere.

İnsanların bana çözüm diye yazdığı şeyler bama çözüm değil eziyet hanımefendi ben onu anlatıyorum agresifleşmiyorum kusura bakmayın da ben çocuğu al kucağa eşyaları al katla çık çocuğu koy yapamam her katta hele hiçbir özrü olmayan insanlar iki dk merdivene yürüyemiyor diye aman canımm diyemem yani. 10 aydır zaten sesimi çıkarmamışım ama karşımdaki sen ben fuzuli binmişim gibi bana ve başka bebekliye çemkiriyorsa bende hakkımı ararım bu kadar basit yani. Ben orada onunla hiçbir tartışmam olmadığı halde asansörden inice terbiyesiz sen tartışamazsın gelme bebek arabanla o zaman diyorsa bende ne kadar vicdanlısınız öyle başörtünüz öyle demiyor ama derim ki benim ailemde örtülü aşağılamam söz konusu değil. Avm ye gitmek zorunda olduğum için gidiyorum bazılarını keyfi kaçacak diye eve kapanamam maalesef biraz yürüsünlerde ayakları açılsın ben valla hiç asansör tercih etmedim ne efor harcanıyor ki merdiven de

istanbul'da hatırı sayılır güzellikte bir kıyı şeridindeyim. yaşadığım yerde sıkça gittiğim bir avm'nin servisinde bebek arabası yasaklandı. sadece katlanan bastonlara izin veriyorlar. o kadar çok şikayet oldu ki ama yasaklanma sebebi daha da vahimdi. zaten sıkış tepiş olan servislere o koskoca bebek arabalarından katlayarak da olsa bir iki tane koydunuz mu ne insan ne alışveriş poşeti sığmıyorsunuz.
o kocaman arabayı genç bir anne ortaya koymuş, bakın kenara da değil. kendine en yakın yere ortaya.
orta yaşlı bir hanım servisten inerken ayağı pusete takıldı ve caddeye düştü. herşey olabilirdi.
kim ne derse, ne düşünürse düşünsün, o koca pusetli saygısız annelerden hiç haz etmiyorum. ben de çocuk büyüttüm ama doğurdum diye herşeyi kendine hak görenlerden olmadım.
benim özgürlüğüm, başkasının özgürlüğünün başladığı yerde biter.
ben de dahil herkes yardımcı olur oluyor da ama hakkım hakkım diye saygısızlar başka birşey.

Avm lerin hiçbirinde asansörlere bebek arabalarının yasaklanması mümkün değil. Neden değil çünkü güvenlik açısından yürüyen merdivenleri kullanmaları yasak ha insanlar bunu göze alarak eziyet çekmektense kullanıyor ama merdiveni yasakladıysa asansöre senin araban girebilir onun ki giremez diyemez ki. Çok çok poşeti olan insanlar olup tepki verseler tamam ama hiçbirşey yok ellerinde kaldı ki ağır ve çok poşet olmadıkça merdivenlerde gayet konforlu normal bir insan için. Ben herşeyi hak görüyorum demedim ki ben yer varken ve hakkım önceliğim oaln bir yere girerkemn tepki görmek istemiyorum valla bizim ordaki asansörde kocaman yazıyor önceliği verin diye. Keyfi binip zorunlu binenlere laf söylemek bencillik değil mi

Son düzenleme:
İnsanların bana çözüm diye yazdığı şeyler bama çözüm değil eziyet hanımefendi ben onu anlatıyorum agresifleşmiyorum kusura bakmayın da ben çocuğu al kucağa eşyaları al katla çık çocuğu koy yapamam her katta hele hiçbir özrü olmayan insanlar iki dk merdivene yürüyemiyor diye aman canımm diyemem yani. 10 aydır zaten sesimi çıkarmamışım ama karşımdaki sen ben fuzuli binmişim gibi bana ve başka bebekliye çemkiriyorsa bende hakkımı ararım bu kadar basit yani. Ben orada onunla hiçbir tartışmam olmadığı halde asansörden inice terbiyesiz sen tartışamazsın gelme bebek arabanla o zaman diyorsa bende ne kadar vicdanlısınız öyle başörtünüz öyle demiyor ama derim ki benim ailemde örtülü aşağılamam söz konusu değil. Avm ye gitmek zorunda olduğum için gidiyorum bazılarını keyfi kaçacak diye eve kapanamam maalesef biraz yürüsünlerde ayakları açılsın ben valla hiç asansör tercih etmedim ne efor harcanıyor ki merdiven de

X