Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Çeneye yumruk yiyene kadar sol aparkatla bağlıyorum zaten hızlı olmak gerekir yoksa hep sağ sol aynı bağlamayla karşıdaki işi çözebilir. Ben bebek arabası tekmelenirken izleyin diye bir cümle kurmadım tekrar okuyun.
Hayır kim bebek arabasını tekmelerim yazmış burda bu konu nereden çıktı onu anlamadım kimse öyle bir şey dememiş
Bir hanımefendi ben bebek arabası ile ayak eziyorum dedi diğeri de ayak ezerseniz size de bebek arabanıza da tekme yersiniz dedi. Bende dedim ki birbirinizle halledin bebek arabasını bebeği karıştırmayın. Ben bebek arabası tekmelenirken görsem müdahale ederdim dedim. Sadece kendi çocuğum değil tüm çocuklar için geçerlidir dedim konu bu. Yoksa kim asansöre binmiş kim inmiş ayak ezmiş mevzusu değil.
Allah aşkına hiç bebek arabası tekmeleyerek tepki verilebilir mi? Anne de hatalı diğer hanımda olan bebeğe oluyor. Aslında herkesin tepki göstermesini beklerdim.

Valla canım böyle sığ beyinli, ergen tiplere söylenecek kelime bulamıyorum artık.
Çocuğum yok, cidden üzülüyorum, Metro da avmlerde herkeslerden önce atlayan sağlam gençlere. Müsade edin ölmezsiniz yürüyen merdivenleri kullanınca.
Kimse meraklı değil asansör için tartışma yaratmaya.

He birisi de yazmış haftasonu avm'ye gitmeyin diye. Oldu paşam ya sen isteyeceksin çocuğu olan insanlar gitmeyecek. Sen eksik kal asansörden. Vicdansızlık.

Öf ben bu konuda daha fazla kalırsam ban yerim :KK70:

Ben dediğinize katılmıyorum. Sağlam genç diye adlandırdığınız insanı neye göre belirliyorsunuz görünüşe göre mi ? O halde doktorlarda şöyle bir dış görünüşe bakıp senin bir şeyin yok hadi yallah diye yollasın... çok yanlış bir düşünce. Gençler akşama kadar çalışıyor yoruluyor onlarında otobüste oturmaya, asansöre binmeye hakkı var. Siz keyfi gezmeye çıkıyorsunuz, belki o sağlam genç akşama kadar ne şartlarda çalıştı eve dönecek. Belki sağlam ama panik atağı var siz panik atak nedir bilir misiniz bilmezsiniz kesin onuda küçümsersiniz ama yaşamayan anlamaz başınıza gelse çok iyi anlardınız. Ben saygı karşılıklı olmalı düşüncesindeyim. Sizin gibi değerlendirecek olursam; Yaşlı amcalar teyzeler bedava akbili basıyor geziyor ne işleri var ? Diğer genç dediğimiz insandan her şeyi bekliyoruz okusun, çalışsın, yapsın etsin ama hiç oturmasın dinlenmesin. Onun hakkı yok hep başkalarının var... Buda ters yönlü ayrımcılık oluyor. Empati yapabildiğini düşünenlerden ibaretiz.

Nerelere geldi , hepimiz oturduk saskinlikla ulkemizin genc neslinin ne halde oldugunu izliyoruz , toplum kurallarini bilmeyen , saygisiz , empati yetenegi olmayan gencler , agzim acik kaldi gercektrn , nasil ailelerin cocuklari bunlar , nasil yetismisler , vay anasini diyebiliyorum sadece ve yine sukrettim binlerce km uzakta olduguma , bu ulke bu genclerle fazla yasamaz zaten

Uzaktan davulun sesi hoş gelir misali..
Belki bu sebeple orta yaş ve yaşlı kesimin gençleri ne denli delirttiğini bilmiyorsunuzdur.
Otobüste başında cik cik cik eden, asansörde kapalı açık diye hakaret eden orta kesimden gına geldi gençlere artık.
Hastanede sıra ver, otobüste yer ver, asansörde in yer ver, markette sıranı ver, fikrini söyleme,büyüklerin yanında konuşma, öyle oturma, böyle bakma, sesini çıkarma vs vs bs

Gençler bir yerde yeter dedi bence.
Kendi adıma konuşayım, genç eşiğini geçtim biraz ama.
Ben lisedeyken 8 saat ayakta stajın üzerine 2 saat otobüs yolculuğu yapardım.
Durakta kakara kikiri gülen, otobüsü görünce maraton gibi koşan kokoş teyzeler başımda 10 dakika cik cik cik yapardı.
Mecbur yer verirdim. "Saygısız" olmayayım, ailem beni nasıl yetiştirmiş demesinler diye
Sonra o yorgunlukla eve gidip uyurdum, öss ye çalışmam yerine
Sonra noldu? Yeter dedim. Kimseye yer vermedim. Buradaki bir çok yorumcunun söylediği gibi saygısız vs diye yaftaladılar.

Ama artık benim umrumda değil. Engelli değilse yer vermiyorum mesela.

Bu millet hak gaspetmeyi akıllılık olarak ,kurallara uymayı eziklik olarak gordukce bizden bir şey olmaz.Zaten adam gibi binenlerden rahatsız olmam ben çocuklu biri olarak.Adamlar resmen seni iterek atlıyor.Bunlarin hepsi panik ataklı değil ya.Sirita Sırıta laylaylom biniyorlar.Varsa bir iki ihtiyacı olan diğerleri emin olun onları da ezip geçiyor zaten.

Bu millet hak gaspetmeyi akıllılık olarak ,kurallara uymayı eziklik olarak gordukce bizden bir şey olmaz.Zaten adam gibi binenlerden rahatsız olmam ben çocuklu biri olarak.Adamlar resmen seni iterek atlıyor.Bunlarin hepsi panik ataklı değil ya.Sirita Sırıta laylaylom biniyorlar.Varsa bir iki ihtiyacı olan diğerleri emin olun onları da ezip geçiyor zaten.

İterek atlayan kim olursa olsun ister çocuksuz ister çocuklu yapmaması gerek. Yalnız bu milletede hiç yaranamıyorsun gülüyorsun niye güldün, ağlıyorsun abartıyorsun, normal duruyorsun niye böyle ruhsuzsun... neredeyse ellerine kumanda alacaklar insanları kontrol etmek isteyecekler

Bizim apartmanda yok.

Bu arada 93 senesinden beri aynı evde yaşıyorum. Evden çalışıyorum.
Yani gerçekten yaşadığım apartmanda asansör olsa böyle bir yolu dener miyim?
Kimin nasıl ne şartlarda yaşadığını bilmeden yorum yapıyor insanlar. Bravo benim kafam hiç çalışmıyordu. Evimde asansör vardı da ben özellikle avm tercih ediyorum. Manyağım ben çünkü geri zekalıyım.

Bebek arabamızla Alışveriş merkezine gidersek en alt kat ve en üst kattan inip biniyoruz . Eşim en üst katta bebeğimin yanında bekliyor bende alışverişimi eksiğimi vs alıyorum yukarı çıkıyorum beraber direk otoparka iniyoruz . Ara katları hiç dolaşmıyorum bebeğimle.
Ben metroların asansörü olduğunu da bebeğim olunca öğrendim. Asansöre sığamıyoruz arabayla, öncelikte verilmiyor genelde. Bebek arabası ve tekerlekli sandalye kullananlar genelde yine en son biniyoruz. Neden diye sorgulamıyorum ben. Sadece en alt ve en üst katları kullanınca fazla beklemiyoruz. zaten bebeğimde ayaklandı rahatız artık :)

Merhaba hanımlar. Başlıktan da anlaşılacağı gibi sorunum oğlumla alışveriş merkezini dolaşmak ve asansör sorunu. Oğlum 10 aylık haliyle bebek arabası kullanıyoruz henüz yürümüyor. Havalar çok sıcak dışarıda çarşı falan dolaşamıyoruz alışveriş merkezlerine gidiyoruz alışveriş için. Her alışveriş merkezine gittiğimizde mecburen asansör kullanıyoruz. Eşim yürüyen merdivenlerde tutamıyor ve zaten tehlikeli. Kucağımıza alsak sonra tekrar arabaya oturtup kemerini bağlamak işkence ve her katta kucağa al arabaya koy olmuyor.

Ancak ne zaman asansöre binecek olsak bizim için eziyete strese dönüşüyor. O asansör çok yavaş kata geliyor beklemesi ayrı dert, geliyor bu sefer biz binesiye ne kadar genç çocuk, genç çift varsa asansöre doluyor biz binene kadar bizi de geçip asansörü dolduruyorlar. Hem de çoğu zaman bizi ezercesine. Biz ve bizim gibi bir çok bebek arabalı çift zar zor biniyoruz hatta dışarıda kalıyoruz. Asansör geliyor bazen dolu yer yok ve çoğu kişi asansöre binmeye ihtiyacı olmayan kişiler.

Dün yine alışveriş merkezine gittik. Tabii ki yine baya süre fuzuli asansöre binenler yüzünden asansör bekledik bindik iki tane genç kız, iki tane çift, iki üç tane çocukları 10 yaşlarında aile, biz bindik bir de bebek arabasıyla köşeye gitmeye çalışıyoruz başkaları da binebilsin diye of puf diyenler sanki gereksiz yere binen bizmişiz muamelesi görüyoruz. Sonra asansör katta durdu iki tane bebek arabalı çift binmek istedi biri zar zor sığabildi kapı zor kapandı diğeri de dışarda kaldı ama biz dakikalardır bekliyoruz dediler hatta. Bende patladım dedim ki asansör aslında bebekli, yaşlı, tekerlikli sandalyesi olanlar için insanlar yürüyen merdivene bile binmek istemiyor işgal ediyorlar dedim.

Çift olanlardan kız işte bu asansör halka yapılmış herkes binebilir hesap soramazsınız dedi sorarım dedim sizin yüzünüzden o insan dışarı da kaldı sizin merdiven kullanma şansınız var üstelik hiçbir enerji de harcamazsınız ama onların yok dedim gayette merdivene binebilir ee inelim hep siz binin dedi inin gerçekten dedim. Yok öyle birşey benimde hakkım belki ben hastayım dedi hasta insan böyle bağırmaz dedim. Yaşımı da küçük gösteriyorum yaşın kaç ki saygılı ol dedi senden büyüğüm ben 36 yaşındayım dedim hee kafan küçük kalmış diyor sen kimsin ki asıl senin bedenin de hastalık yok beyninde var dedim. Yanındaki büyük ihtimal erkek arkadaşı savunmadı bile sustu. Biliyor haklı olduğumu. Siz de gelmeyin o zaman çocukla diyor size mi soracaktım dedim mantığınız bu işte.

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim yaşlı teyze vardı ağzına sağlık iyi dedin bizde söylüyoruz böyle yapıyorlar dedi. Haksız mıyım. Ben bebeğim olana kadar bir kere bile asansör kullanmadım aklıma bile gelmedi zaten beklemesi binmesi inmesi ayrı dert yürüyen merdivende de duruyorsun gidiyor yani nesi zor. Bu kadar mı bencil kendini düşünen empati kuramayan rahatına düşkün insanlar olduk. Gençliğin umrunda değil üstelik bir de kavga ediyor ama yarın birgün de onların bebeği olunca kendileri şikayet ederler. Bu sadece bizim için değil her yerde. Metrolarda asansör bekler tekerlekli sandalyede insanlar sağlamlar doluşur onlar dışarı da kalır. Tramvaylar var bizim burada bebekli kadınlar girmeye çalışır giremez hadi girdi tramvayın boş yerine bebek arabasını koymak ister ama rahat olduğu için insanlar işgal eder vs. Neden insanlar hayatı kolaylaştırmıyor yolda gezdirsek kaldırıma arabalar parkediyor yola çıkıyoruz kenardan da gitsek arabalar hemen korna çalıyor çocuğumu bırakacak kimse yok pazara gidiyoruz cık cık çocukla pazara mı gelinir, cafeye gidiyorum biraz ağlasa of puf sesleri biz hiçbir yere gidemeyecek miyiz?

Haklısın bacım asansördeki öncelik, bebekli, yaşlı, hasta ve engellilere ait olmalıdır
Benim çocuğum olmadan önce keyfen hiç şu avm'lerdeki asansörlere binmemişimdir
Hep yürüyen merdivenleri kullanırdım
O asansöre binmek bana çok sıkıcı gelirdi zaten dakikalarca bekle dur onu bekleyeceğime yürüyen merdivenle çoktan çıkmış olurdum ama çocuk olduktan sonra işler değişiyor tabi o zaman asansöre mecbur kalıyoruz hele şu gencecik insanları hiç anlamıyorum ayaklarına kramp mı girer sanki yürüyen merdiveni kullansalar... Acil bi durum olur veya mecburiyet olur o ayrı mevzu...
Elbette asansöre de herkes binebilir ama yanında bebekli biri varsa ona öncelik tanıyabilirsin çünkü senin zaruretin yok ama onun var. Bu sıkıntı malesef her yerde var
Benim ablam karnı burnunda hamileyken otobüse binerdi biri de kalkıp yer vermezdi!
Bu derece duyarsız ve bencil bi toplum olmuşuz. Bir diğer sıkıntı da şu yaya geçitleri
Halbuki ordaki geçiş üstünlüğü yayalara ait
Bide ehliyetim var diye geçinirler ...
Bebeği olanlar sürekli evde kalmaya mahkum değil. İnsan hava almaya, bi değişik ortama çok ihtiyaç duyar bilirim bende yaşadım o yüzden seni iyi anlıyorum. Boşver sen nereye gideceğini onlara soracak değilsin. Of puf eden kendi kalkıp gitsin bebek bu tabiki ağlayacak saatlerce ağlamıyor nihayetinde
Sabırsızlar sabırsız

Uzaktan davulun sesi hoş gelir misali..
Belki bu sebeple orta yaş ve yaşlı kesimin gençleri ne denli delirttiğini bilmiyorsunuzdur.
Otobüste başında cik cik cik eden, asansörde kapalı açık diye hakaret eden orta kesimden gına geldi gençlere artık.
Hastanede sıra ver, otobüste yer ver, asansörde in yer ver, markette sıranı ver, fikrini söyleme,büyüklerin yanında konuşma, öyle oturma, böyle bakma, sesini çıkarma vs vs bs

Gençler bir yerde yeter dedi bence.
Kendi adıma konuşayım, genç eşiğini geçtim biraz ama.
Ben lisedeyken 8 saat ayakta stajın üzerine 2 saat otobüs yolculuğu yapardım.
Durakta kakara kikiri gülen, otobüsü görünce maraton gibi koşan kokoş teyzeler başımda 10 dakika cik cik cik yapardı.
Mecbur yer verirdim. "Saygısız" olmayayım, ailem beni nasıl yetiştirmiş demesinler diye
Sonra o yorgunlukla eve gidip uyurdum, öss ye çalışmam yerine
Sonra noldu? Yeter dedim. Kimseye yer vermedim. Buradaki bir çok yorumcunun söylediği gibi saygısız vs diye yaftaladılar.

Ama artık benim umrumda değil. Engelli değilse yer vermiyorum mesela.

Sonuna kadar katılıyorum.

Otobuste ayagı sargı beziyle sarılı uzerinde uniforması olan lise ögrencisini oturuyor diye kaldirip kendi oturan gün teyzeleri gördü bu gözler.

kız topallaya topallaya kalktı aksama kadar gun gun dolasan teyzelere yer verdi. bende tepki vermek icin ilk bosalan yere gel cocugum ayağın sarılı sen otur kimseye de yer verme belliki ayakta duramıyorsun diye bir daha oturttum kızı.

Birde aksama kadar o magaza senin bu magaza benim dolasan ve hicbir problem yasamayan teyzeler ne hikmetse otobuse binince aksak aksak yürümeye başlıyorlar.

Valla canım bende bebeksiz iken çok çıktım pazara hem pazar arabaları hem bebek araba tekerleri geçiyordu ayağımdan napayım çemkireyim mi? biri der yok arabanı katla öyle çık çok kolay ya o kadar eşyayla ve çocukla çocuğu bindir indir al kucağa çık tekrar bindir ne kadar kolay söyleniyor peki neden parfümleri sıkmış makyajın en alasını yapmış sevgilisini koluna takıp 15 cm topukluyla biraz merdivene yürüse incileri dökülecek kontesler çıksın asansörden diye benim eziyet çekmem normal kaşılanıyor gerçekten hayret..
Acaba kontesleri kıskanıyor olabilir misiniz. :confused: Bu kadar sarmış olmanızın başka açıklamadı olamaz. Bir yıl önceki yorumunuzu da gördüm şimdi, bunca değişim normal değil.

Kimin kendini dışarı attığı sizi ilgilendirmez ki. Sırf tartışacağım diye mantıktan ayrılmışsınız yani

Elbette ki ilgilendirmez, yazışma takibi yapılırsa mantıktan ayrılmadığım görülebilir diye düşünüyorum. Aradan sadece bu cümlem çekilirse deli saçması gibi gözükebilir haklısınız :) Ama kalkıp da biri illa da AVM'ye gideceğim çocuğumla deyip inatlaşırsa bir de insanlara karşı saldırganlaşırsa hatta iyice konunun odağından ayrılıp eskiden AVM yoktu gibi komik iddialarda bulunursa kusura bakmayın ama ona verecek elbette cevaplarımız olur :) 1988'den bahsediyoruz... ve başka bir kültürel yozlaşmayı da yansıtıyor forumdaki bu konunun tartışılma biçemi... Anneler, annelik, bilinç, sağduyu, yakın tarihimizi bilecek genel kültür, toplumsal görgü vs vs... Bu arada özellikle biçim demedim, dikkatinizi çekerim... Biçem... Biçemsel olarak gerçekten çok çirkin üsluplar var...

Ama yukarıdaki cevaplarım tartışma mıdır bilemedim açıkçası? Yani aynı yaklaşımda kimin kime ne cevap verdiği de kimseyi ilgilendirmez mesela :) Buna rağmen, buradayız ve doğal olarak karşıt ya da benzeş fikirlere sahip olup birbirimize görüş beyan ediyoruz.

Ay dayanamadım. Artık giriş yaptım.

6 senedir bebek arabası kullanıyorum. Şuanda ise ikiz bebek arabası.

Evet bazen araba ile kontrolümü kaybettiğim yanlışlıkla ayağını ezdiğim de oldu. Gerçekten özür diledim. Sağolsun anlayışlı insanlara denk geldim.

Haksızsınız konu sahibi. Çünkü önceden binmiş olan insanlardan inmelerini talep etmişin. İnsanların kıyafeti ile vurmaya çalışmışsınız. En nefret ettiğim şey. Keşke tükense artık. İşinize gelince yıl olmuş 2019 özgürlük vs...

Ben de AVM ye gittiğimde asansörde hiç bu şekilde insanla karşılaşmadım. Çok teşekkür ediyorum insanlara. Hatta çok yardımcı oldular. O beğenmediğiniz değerli gençlerimiz bile. Yardim edeyim abla deyip saolsunlar yardım ettiler. Allah iyi insanlarla karşılaştırsın.
Bence insanlar kişiye göre tepki veriyor. Siz gergin ve hırçın olduğunuzda enerjiniz karşı tarafa yansıyor. Sakin olun. Dünya sadece bize ait değil.

X