Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

alışveriş merkezlerinde yürüyen merdivenlere bilerek engel koyuyorlar ki bebek arabalı insanlar asansöre yönelsin diye.
ben şahsen binmiyorum asansöre çocuğum yok ayaklarım da yürüyor, asansörde de öncelik hakkı araba,engelli vatandaşlar için. Bence konu sahibinin hem çocuğunu hem arabayı zaten elinde taşıması mümkün değil. Bu düşünce tarzıyla çocuk sahibi vatandaşlara yardımcı olmuyoruz. Bir kural varsa herkes ona uymalı. Bunun kural olması bile saçma herkes aklı ve vicdanıyla bunu çözebilir.

Tenha olan saatleri seçmeye özen gosteriyorum. Carsiya pazara ya sabahin korunde ya da aksam gidiyorum. Bu konuda herkes kendi penceresinden hakli. Otobüste yer verme olayina benziyor.. Gençlere kiziyorlar lakin gencler de yollarda bitap dusuyor hele ki metropollerde.. Anlayisi da kimseye enjeksiyon yoluyla veremeyeceğimize göre rahatligin yollarini aramak yine bize düşüyor. Evlatlar büyüyene kadar böyle malesef.

Eşim çalışıyor malesef sadece haftasonları kalıyor bize sabah da oğlumun kahvaltısı uykusu sonra öğle yemeği derken mecburen öğleden sonraya kalıyor ki zaten yemek falan hiç girmiyoruz ve yarım saat 1 saat işimizi halledene kadar durabiliyoruz gezmeye de gitmiyoruz yani ihtiyaçlarımızı almak için tatile gidicez başka ihtiyaçlarımda var kaç kere elimdekileri bırakıp çıktım oğlum durmadığı için. Neden çözüm yolu aramak bana düşüyor işte ben bunu anlamıyorum. Haftasonu gündüz saati yani mesai ya da okul çıkışı değil bahsetttiğim yine aynı yer vermiyorlar buyrun demiyorlar toğlu taşımaya girerken hem hadi gezmeye gidiyoruz hakkımız yok mu

Öyle indik kata gelince bu sefer iki kapalı kız da indi bizimle siz tartışamazsınız hakkınız yok herkes biner demeye bu sefer iyice patladım kul hakkından korkmayıp başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz bizim hakkımızı gasp ediyorsunuz iki dk merdivene yürümemek için dedim
Başıma hiç böyle bir şey gelmedi. Aksine bebek arabasıyla önceliği hep bana tanırlar. Otobüste falan hep yardımcı olurlar. Kendimi sizin yerinize koydum evet çok çirkin bir durum ama sizin söylediğiniz cümleye bir anlam veremedim. Olayı bu şekilde bağlamanızı çözemedim.

Pardon? terbiyesi gördüğünüz yerleri söyler misiniz? karşımdaki insan bana kendinin hakkı olduğunu iddia edip giyinip süslenip bir tın makyajını yapıp parfümlerini sıkıp belki rahatsızlığım var diyor, bana senin beynin küçük kalmış diyor, benim hakkımı gasp ediyor ben zor biniyorum başkası binemiyor ve o inen kızlarda bana laf söylüyor ben değil, sözde hani en çok onlar dindar ya bana siz laf diyemezsiniz istersem on kere biner inerim size ne çocukla gelmeseydiniz diyor hadsiz terbiyesiz ben miyim? demek ki sizde fuzuli asansör kullananlardansınız ki bu kadar sinirlendiniz?
Yoo asansör konusuna kızmadım ben ,kız bebegim var araba kullanan gruptayım yani o konuda haklisiniz . Ama insanların giyiniş tarzıyla bu konuyu birleştirmek sizce doğru mu? Ne alakası var cidden , resmen birde o konudan tutup aşağılamak istemişsiniz .
Eşarp örtünce "dinci" mi olunuyor sizin tabirinizle ben pek anlayamadım .

İnsanlar 200 kilo hallerine bakmadan asansöre binebiliyorsa büyük bebek arabaları sorun olmamalı..
Eşşek kadar sağlıklı at gibi adamlar sakat gibi asansör kullanacağına yürüyen merdiven kullanacaklar bi zahmet
Öyle olması gerekiyor ama olmuyor işte.insanlarla sürekli dalaşmaktansa kendiniz bir çözüm üretin.200 kilo insanda biner 50 kilo insanda bu sizi alakadar etmiyor.üzgünüm günümüzde herkes artık bebeği var yazık yaşlı yazık deyip size öncelik vermez.o değerler kaybolmaya yüz tutmuş durumda.

Asansör kullanımında öncelikli grupta olduğunuz doğru. Ama bu demek değil ki asansörleri sadece siz kullanabilirsiniz, sizden başka kimse kullanamaz. Binerken önce size yol verilir sonra diğer insanlar biner. İnsanlar acaba sonraki katlarda çocuklu aile bekliyor mudur diye düşünmek zorunda değil.

Örtünmeyle asansör kullanımını bağdaştırarak verdiğiniz tepki de çizgiyi aşmış.

Çocuklu insanlar, sırf çocuk yaptıkları için kalan herkesin kendilerine özel muamele göstermek zorunda olmadığını anlamalı.

Bu durum için neysede şu toplu taşımaya yoğun saatte bebek arabasıyla binip koridorun ortasında durana ve arabayı sabitlemeden bırakıp gidip oturana acayip sinir oluyorum.o araba milletin yolunu tıkıyor sağa sola çarpıyor kadın orada oturmuş dedikodu yapıyor.eşiniz varsa yanınızda bebeği kucağa alın arabayı katlayın binin.insanlar o kadar bunaldı ki artık anlayış göstermiyorlar.onlarla ağız dalaşına gireceğinize en iyisi bu.birde bebek arabasının küçükleri yok mu illa eşşek kadar arabayla mı çıkmak gerekiyor?meraktan soruyorum.

Bizim arabamız var zaten ben toplu taşıma kullanmıyorum ama gündüz işi olup eşi yanında omadan binenler var tek eliyle katlayamayan var katlasa kendisi çocuğu kucağında her bulamayan var burada tramvaylar her saat dolu. Küçük büyük meselesi değil ki asansör beklerken de sorun fuzuli kullananlar yüzünden katlardan aşağıya bir türlü gelemiyor o asansör. Benim istediğim modelin küçüğü yoktu daha yeni doğacaktı konfor açısından aldık baston olanlar biraz daha büyüyenler için oluyor kaldı ki ne olursa olsun asansörlerde öncelik böyle ve yazıyor da. Arabamızda öyle eşşek kadar değil normal bir arada çok çok daha büyükleri de var

Ben de geçen gün ödeme sırası beklerken birisiyle kavga ettim,
Tam önümdeki kadın ödeme yapıyordu sonra sıra bana gelecekti, arkamda da 5-6 kadın var
Bir kadın geldi yandaki çalışmayan kasaya geçti, çalışan orası çalışmıyor deyince hoop direkt elindeki eşyalarını önümdeki kasaya uzattı.
Dedim sıra var görmediniz herhalde, bana "Aman al geç şimdiki gençler ne meraklı acele etmeye al geç dedi" diye sesini yükseltti, sanki onun sırası ben geçmişim
"Tabi geçeceğim benim sıram dedim" Hala da söyleniyordu.
İşin komiği arkamdaki teyze de hala o kadına hak veriyor evet gençler çok aceleci vs diye.
Arkamdakine döndüm sinirlendim çünkü "teyze sen bu düşünceyle daha çok sıra beklersin." dedim.:KK70::KK70:

Hayır, anlamıyorum burada konu sahibine cikisanlari. Bu anne de bir insan, hava almaya değişikliğe ihtiyacı oluyor tabii ki. Çıkıp bir dolasmayacak mi? Yok alışverişi ordan yapma yok akşam parka git vs. Bu insan bilmiyor mu bunları. Tek akıllı siz misiniz? Bu insan da evde bunalıyor gündüz dışarıya çıkmak istiyor belki parka gitmekten bunaldi. Hatta belki beden olcusunu bilmiyor da deneyip almak zorunda kalıyor kıyafeti. Ben hala bilemiyorum ölçülerimi. Hala değişiyor çünkü. Tabii ki asansör sizin hakkınız, ve siz haklısınız. Hiç takmayin lütfen her seferinde de uyarin gerekirse güvenlik cagirsinlar. Siz haklısınız. Yeter be. Bebek arabasiyla otobüse binme bebekle AVM ye gelme bebekle pazara gitme bebekle onu yapma bunu yapma. Napsinlar? Ebeveyn oldular diye tecrit mi edilsinler? Ben 9 aylık hamileyken otobüse binmek zorunda kaldım. Hastaneye gitmek için. Taksiye verecek param yoktu eşim isteydi arabayla. Bir Allah'ın kulu yer vermedi. Bir amca dayanamadı hiç mi utanmaniz yok şu kadına bir insan yer vermiyor dedi de gençler döndü niyecicugu kucağında mi taşıyor tutunsun dedi. Ben orada ani bir frenle dusebilirdim. Karnmi bir yere carpabilirdim. Zaten bebek arabasıyla hiç binemedim o laf söz olayindan. Şimdiki aklım olsa cirkeflesirdim. Ne münasebet ya

İnsanlar 200 kilo hallerine bakmadan asansöre binebiliyorsa büyük bebek arabaları sorun olmamalı..
Eşşek kadar sağlıklı at gibi adamlar sakat gibi asansör kullanacağına yürüyen merdiven kullanacaklar bi zahmet

Aynen öyle o insanlar ne kadar yer kapladıklarına bakmıyorlar kimse de sen kilolusun binemezsin demiyor ama benim arabamın büyük olması ve asansöre binmeye çalışmam sanki uzaylı binmek istiyormuş gibi bir edayla karşılanıyor hayır yani öncelik benim olmasına rağmen o kadar sağlam genç insan ben binmeye çalışırken kenara çekilmeye üşeniyor. Of puf falan diyor yani sanki ben onların hakkını işgal ediyorum

Kapalı diye belirtmeniz hoş olmamış kapalı olan kul hakkı yemez diye bir kaide yok çünkü. İnsanlar sadece dini hassasiyetleri için değil kimi moda olduğu için kimi de gelenek diye kimi baskı nedeniyleörtünüyor..

Ben de ikiz bebek arabamla benzer bir sorun yaşadım. Sizi çok iyi anliyorum.ancak karşımdaki de dekolteli biriydi şimdi benim ne demem lazım? Sizin mantığınıza göre o kişiden de bunu beklemem mi gerekir? Tartışma şekliniz bence de hoş olmamış onun dışında çok haklısınız..

Cok avm kulturum yok. Markete yetisemezsem evime yakin olana bazen ugrayip isimi halledip cikiyorum.
Hic dikkatimi cekmedi asansörler belli bir kesim icin mi? Öyleyse tartisma cikartmak yerine bunu gösteren tabela/sticker ne varsa gösterip öncelik isteyebilirsiniz.

Metroda hamile engelli vs öncelikli. Defalarca yer kalmadiginda indirip binmisligim vardir. Ama bu kadar dalasmak yersiz.
Insanlarin basortusune baglamak hadsiz.
Hakkinizin gaspedildigini dusunuyorsaniz güvenligi cagirin zaten cirit atiyorlar. Önceliginizi saglasin.

k.bakmayin sizinle tartisilmaz agziniza her geleni konuyla alakali alakasiz soylemissiniz.hele o ortuyle olan kismi tek kelimeyle rezaletti.evet asansorde oncelik yasli bebekli olanlar icin ama isteyende binebilir.kimseye bu sekilde konusmazsiniz.bende bebek arabasiyla defalarca bindim kimseyede sen niye bindin demedim.mantiken haklisiniz ama bu laflarinizla kesinlikle haksiz duruma dusmussunuz.

Çünkü bebek sahibi olan, bebek arabasıyla dolaşan sizsiniz. Sizin bebeğiniz ve rahatınız için ben mi çözüm yolu arayayım?

Çözümü kurallara göre yapacağız o zaman. Kurallar ne diyor öncelikliler var diyor. Hatta çoğu asansörde asansörler engelli yaşlı ve bebekliler içindir yazıyor. Bana tahsis edilmiş. Siz çünkü eliniz kolunuz boş binebiiliyorsunuz yürüyen merdivene ben binemiyoruö. Kurallara uyacağız o zaman.
Ben de çocuğumu yürüyen bantlarda riske atamam. Ayrıca kanguru ne kadar ergonomik de olsa belli kilodan sonra sırt bel ağrısı yapıyor. Gencecik insanlar bencillikler ve rahatları için neden hakkı olanı kullanmak yerine sırtında bebekle kendini de bebeği de riske atsın.
O merdivenden bir gün bekleyemeyip binen bir anne ve bebeği ölse bu sapsağlam binenler hiç mi üzülmeyecek. Oğlum büyüsün araba işi bitsin asla asansörleri işgal etmeyeceğim. Hakkım da yok zaten

İnsanlar bencil olmuş. Eskidendi o saygı ve hoşgörü. Çoğunluk "ben ben ben ben ben ben" diye geziniyor. Nerdeyse "Neden çocuk arabayla geziyorsun" diyecekler var burda. Ondan bilin :KK69: asansör ne ki. Rampalarin önüne park edeni mi ararsın. Engelli vatandaşa ayrılmış yere oturan/park edeni mi dersin. Ben size hak verdim. Ama başörtü ile vurmak doğru değil

Eşim çalışıyor malesef sadece haftasonları kalıyor bize sabah da oğlumun kahvaltısı uykusu sonra öğle yemeği derken mecburen öğleden sonraya kalıyor ki zaten yemek falan hiç girmiyoruz ve yarım saat 1 saat işimizi halledene kadar durabiliyoruz gezmeye de gitmiyoruz yani ihtiyaçlarımızı almak için tatile gidicez başka ihtiyaçlarımda var kaç kere elimdekileri bırakıp çıktım oğlum durmadığı için. Neden çözüm yolu aramak bana düşüyor işte ben bunu anlamıyorum. Haftasonu gündüz saati yani mesai ya da okul çıkışı değil bahsetttiğim yine aynı yer vermiyorlar buyrun demiyorlar toğlu taşımaya girerken hem hadi gezmeye gidiyoruz hakkımız yok mu
Çözümü disaridan beklerseniz daha cok beklersiniz. Cok kavgalar edersiniz. Benden soylemesi. İnanin hayat herkes için zor. Sirta da takilabilen kangurular var mesela, bir tv programinda sunucu 100 lerce ulke geziyor sirtinda cocugu ile. Esinizle cikiyorsaniz esiniz onu kullanmayi denesin mesela siz alisverisi yapip cikin. Kafe gibi mekanlarda nispeten daha tenha yerlere gidin vs.. Hem sizin hem bebegin rahat edecegi yollari deneyip zamani da planlayip kendi rahatinizi yine siz dusunmek durumundasiniz. Bunu sizin icin kimse yapmak zorunda degil ki.. Ben hep planlarimi bu dogrultuda yapiyorum cok sukur de disariya ciktigimda bir sorun yasamadim. Netten alma imkanim olan seyleri netten aliyorum her zaman mesela. Tatille ilgili pek cok sey netten alinabilir. Alinamayacaklari da esiniz evde 3-4 saat bebege baksin yine siz cikin. Yani formüller bulunuyor. Gerilmeyin kendinize yazik edersiniz.

X