Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Çok saçma sapan yorumlar yapıyorsunuz! Çocuklu olduğumuz için kendimizi prenses zannetmiyoruz, özel muamele beklemiyoruz yada dünya bizim etrafimizda dönüyor herşey bizim hakkımız demiyoruz, sadece saygı bekliyoruz . Az biraz okuma ve algılama yetisi olan herkes o asansörlerin üzerindeki yazıyı anlayabilir sanıyorum. Engelli, yaşlı, hamile veya çocuklular için öncelikli yazıyor kocaman.
Neyin siniri neyin öfkesi bu anlamadım neyin hıncını alıyorsunuz çocuklu annelerden. Akıl ve beden sağlığı yerinde olan herkes toplum kurallarına uymak zorunda, olayın ahlaki boyutunu söylemiyorum bu bir toplumsal kural. Yürüyen merdiveni kullansalar sanki ölecekler, dünyanın sonu gelecek, incileri dökülecek. Medeniyet çok farklı bir olay maalesef burada yazılanlardan da görüyorum ki bizim topluma hâlâ uğramamış.

Oğlum 3 yaşında ve genelde her yere kanguru ile gideriz. Bebek arabası insanı strese sokan bir şey. Baston araba kullanırsak da asansör yerine yürüyen merdiveni tercih ediyoruz,cocugu kaldırıp arabayı katliyoruz merdiven sonunda açıyoruz.

Bebeğiniz henüz küçükmüş, kanguru tavsiye ederim çok pratik ve stressiz bir kullanımı var.

Asansör konusunda da KudrAlobar 'a katılıyorum. Sağlıklı insanlar binemez diye bir kural yok. Hele ki günümüz Türkiye'sinde insanlar sabırsız ve tahammülsüz. Hak ve hukuk tanımamak birincil özellik oldu toplum genelinde. Siz kendi çözümlerinizi üretip sakin kalmaya çalışın

Kesinlikle haklısınız isyanınızda ama burası Türkiye bizim insanlarımızda vicdan yok hele hele aile eğitimi görgü kuralları hak getire yolda yürümeyi bilmeyen bir toplumuz bi üye arkadaşta yazmış çözümü kendiniz bulmalısınız bu kadar insanı terbiye etmeye ne gücümüz ne sabrımız yeter kaldı ki söylenenlerde bir kulaklarından girer bir kulaklarından çıkar yapacak birşey yok malesef

Ben dilenci de değilim dilenci ruhlu da değilim kmseden zaten yardım talep etmiyorum.. Etmem!
Hayatımı zorlaştırmasınlar diyorum çünkü bu benim hakkım asansörse asansör kaldırımsa kaldırım sandalyeyse sandalye!

Yine de öyle dua etmeyin. Kendilerinin başına gelmez, evladının, yeğeninin, eşinin anne babasının başına gelir. Bunun da sizi mutlu edeceğini hiç sanmam.
Benim şu anki halim de onları mutlu etmiyordur umarım..
Dünya etme bulma dünyası

Ama o asansor bebekli , yasli ve engelliler icin yapilmis
Yani hakki olmayan bir insanin hakki olan insani sirada bekletmesinmi normal?
Tum dunyada , avmlerdeki asansorun yapilma sebebi yuruyen merdivenleri kullanamayacak durumda olanlarin katlar arasinda gitmesidir
Ve zaten asansorler onunde tabela olur yasli , hamile , bebekli ve engelliler icin diye

Sizin sahsen boyle bir beklentiniz olmayabilir ama bu bir kuraldir ve toplun bu kurala uymasi beklenir

Siz sira beklersiniz , yerinizi verirsiniz o sizin sahsi dusunceniz ve eyleminizdir ancak kural bellidir ve herkes tarafindan uyulmak zorundadir

'Mecburen' ayağını ezdiğiniz kişi, 'mecburen' bebek arabanıza tekmeyi basar, sizi de evire çevire döverse kötü olur. Bence yapmayın.
Hıhı, yanından geçen insana müsade etmeyip, bostan korkuluğu edasıyla kolu bacağı ayrı kutuplara ayrılan kişilere hiç de acımam, ezerim.
Kolay değil hanımefendi öyle tekmeyi basmalar, evire çevire dövmeler.
Nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama, burası hukuk devleti.
Geç de olsa yaptırımları, cezaları var öyle dağ ayılığı yapmanın.

"Mecburen" ayak ezmek yerine rica etseniz mesela daha etkili olmaz mı
Göz göre göre çekilmeyenden hiçbir şekilde rica edemem.
Caddede araba gelirken çekilen insanlar, bebek arabası gelirken çekilmiyorsa olası ezilmeyle karşılaştıklarında bir zahmet çekilmeyi öğrenecekler.

Evet haklısınız insanların ayaklarını ezmek dağ ayılığıdır. Karşılaştığımda bizzat işlem yapacağım. Gözünüz arkada kalmasın.

Göz göre göre çekilmeyenden hiçbir şekilde rica edemem.
Caddede araba gelirken çekilen insanlar, bebek arabası gelirken çekilmiyorsa olası ezilmeyle karşılaşmalarını bir zahmet öğrenecekler.

Sonra vay efendim bebekli kadına saygı duymuyorlar, zorluk çekiyoruz, ühü böhüü... Neyine saygı duyalım şu düşüncenin. İnsaniyet namına saygı gösteriyoruz işte hak ettiğinizden değil.

Ben bebekliyim diye sadece asansör değil hiçbir ortamda ayrıcalık beklemem. Karakterim böyle. Kuralları kendi vicdanımla belirlerim ben. İnsanların sırasını almak kul hakkıdır bana göre. Herkesin hayat görüşü beklentisi farklı.

Sonra vay efendim bebekli kadına saygı duymuyorlar, zorluk çekiyoruz, ühü böhüü... Neyine saygı duyalım şu düşüncenin. İnsaniyet namına saygı gösteriyoruz işte hak ettiğinizden değil.
İnsaniyet!!!
Benim hakkım olan asansöre doluşup, bir de çekilmeyi öğrenmeyen ‘insan’ kılıklı edep ve adaptan uzak herkesi ezerim.
Siz hakkınız olmayam bir şeyi, önceliğiniz olmayan bir aracı kullanırken yaptığınız ‘insaniyet’ değildir, hakka tecavüzdür.
Sonra vay efendim ayağımı ezdi dersiniz.
Hakkımı gasp edene az bile!

Bu mantıkla yürüyen merdivenlere bebekli arabayla çıkmasınlar diye bariyer koyanları şikayet edelim.
Çünkü hak ihlali.

"Edep ve adaptan uzak" ne kadar doğru bir niteleme olmuş...

Yorumu bulamadığım için alıntılayamadım. Cidden bebek bakım odalarına eşle girmek te mi hak? Diğer kadınları rahatsız etmek niye? Çok karşılaşılan durumlardan biri, buna da el atın sevgili hanımlar. Zira 2 oğlumuda kendi göğüslerimle emzirdiğim için , eşlerininkini de yanında tutanı yadırgıyorum.

O kadar saçmaki verdiğiniz örnek. O güvenlik amacıyla yapılan bir şey. Ne alakası var benim dediğimle
İşte güvenliğimiz için biz asansörü beklemek zorundayız. Asansör kullanmaya mecbur olmayanlar için yürüyen merdivenler.
O yüzden öncelikliyiz. Kul hakkı değil yani.

İşte güvenliğimiz için biz asansörü beklemek zorundayız. Asansör kullanmaya mecbur olmayanlar için yürüyen merdivenler.
O yüzden öncelikliyiz. Kul hakkı değil yani.
Yahu size göre kul değil bana göre kul hakkı. Yukarıda yazdım herkesin hayat görüşü farklı. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadımki. Herkes fikrini yazıyor konuya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…