Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Çekilmeyen olursa ayaklarını eziyorum hahahahha günümüz prenses anneleri ve dayanılmaz tripleri

Valla ya
En güzel çözüm yolu iletişimdir
Karşındaki iletişimden anlamayan bir ayıysa o zaman yeriyle cevabı verilir ancak böyle direkt tavır koymak, ayak ezmek falan resmen başka insanın fiziksel bütünlüğüne müdahale bu, kişisel alan diye bir şey var okurken şok oldum kendine bunu hak görmüş bir de

Sürekli çemkirme halinde olduğunu sanmıyorum. Bu tartışmadan dolayı gerilmiştir yazarken bile.
Çocuğum 3 yaşında ama o dönem ki şeyler böyle konularla aklıma gelince ben bile içten içe sinirleniyorum.

Açık kapalı mevzusundaki görüşü onu bağlar. Benim başım açık insan haklarına saygılı olmaya, kul hakkına girmemeye çalışıyorum şekilci değilim. "Vay efendim ben açıksam hak mı yiyorum?" diye asıl konuyu dağıtmaylma gerek yok bence. O an sinirle söylemiş diye düşündüm ben.

Asıl konu toplumun bilinçsizliği ve saygısızlığı. Çocuk yetiştirirken dikkat edilmeyen öğretilmeyen şeyler..

Kimse çocuk sahibi olduğu için ayrıcalık falan beklemiyor.
Ama benim durumum, elini kolunu rahatça sallayarak gezen birine göre daha zorsa ve bu bana topluluk içinde öne geçme hakkı veriyorsa insanlık, görgü, adap malesef bekleniyor. Zira bu bir arada yaşamanın gereğidir..
Nitekim bu yaşlı, hamile ve engelliler için de geçerli..

Daha şu kadar basit konuda bile anlaşamıyorken nasıl ilerleyeceğiz hiç bilmiyorum..

Şu başörtüsü mevzusu kıyamete kadar kapanmayacak sanırım.
İnan 90’lı yılların sonuydu. Muhafazakar hatta baya tutucu bir ortamda büyüdüm bir öğretmenimiz vardı açıktı. Bir amca vardı burada cahilin teki. O öğretmene laf atar kızardı. Ben de küçüktüm üzülürdüm derdim ki artık büyüsek şu cahiller göçse gitse de hoşgörüyle güzel güzel yaşasak. Ama yok her devrin her görüşün bi cahili mevcut.

Olmaz çünkü asansörler, yollar, toplu taşımalar falan filan hepsi bebekli annelerin hakkı. Onlardan arta kalan zamanlarda da biz de ucundan kıyısından faydalanmalıyız işte.

İşin ilginci asansör falan da kullanmıyorum ben çok yavaş çünkü kim bekleyecek onu ama "nihah ayak eziyorum" mesajı beni şok etti

Konuda ara sayfalara yeni bakıyorum.
Ne derdimizi anlatabiliyoruz, ne saygı duyuyoruz, ne de bencillik yapmaktan vazgeciyoruz.
Sonra herkes birbirini şikayet etsin.
Açık, kapalı, anne, öğrenci, yaşlı, hamile,
Herkeste bir ustunluķ kurma, karsidakini ezme çabası.
Yine toplum kendi kendini iyi idare ediyor.
Burada yazanları görünce her gün daha fazla kavga, daha fazla yaralama, daha fazla olum gormedigimize şükrettim şu an.

Çekilmeyen olursa ayaklarını eziyorum hahahahha günümüz prenses anneleri ve dayanılmaz tripleri

Of sıktınız ya.Konu sahibi hoşunuza gitmeyen bir şey yazdı ya oturun linç edin.Kadın bakın ne demiş ''Tüm asansörlerin kapısında öncelik işaretleri vardır; yaşlı-tekerlekli sandalye-bebek arabası-hamile olarak''.O asansörler canı sıkılan binsin diye konulmuyor oraya,o kadar merdiveni de fantezi olsun diye yapmadılar.Kadın da bir günde böyle olmamıştır adım kadar eminim her gittiğinde benzer tabloyu görüyordur.Çünkü bizim toplumun kafa yapısı şu kadarcık ''çocuk senin çocuğun,engelli olan sensin,ben ne yapayım ???'''.Bu kafadan bir şey olmaz.

Valla Velvette’cim benim ayak parmağım birkaç yıl önce kırıldı hala ara ara zonklar ağrır. Kasten bir insan ayağıma tekerlek sürse bir de o parmağa gelirse eyvah yani eyvah!..

İşin ilginci asansör falan da kullanmıyorum ben çok yavaş çünkü kim bekleyecek onu ama "nihah ayak eziyorum" mesajı beni şok etti

Bi mesajda dedim bırak asansörü normal merdiven varsa yürüyen merdiven bile kullanmıyorum ben. Ama olur da kullanırsam ve konu sahibinin üslubuna benzer bir üslupla karşılaşırsam ya da ayak ezen süper mariolardan biri karşıma çıkarsa tepkim şahane olur.

o zaman eşinize bırakın akşam çıkın alışverişe dediğim gibi siz haklısınız ama insanlar anlamaz herkes önce kendini düşünüyor sinir olmamak adına çözümleri kendiniz üreteceksiniz yoksa her seferinde birileri ile yüz göz olursunuz

Cehalet başka bir şey cidden. Konu sahibi zaten direkt iki kişi değil iki kapalı diyerek zaten durumu açıklamış esasında.
Ben açık biriyim ama otobuslerde çarşaflı kadınlar erkek yanına oturamaz rahat etsınler dıye yer degıstırıyorum göz kırpışıyoruz.
Mesele esasında hoşgörü sevgı saygı ama nerde nerde...Herkes bırbırıne saldırıyor.

Örtülerine bi şey dememiş ki, kendinizi dindar sanıyorsunuz ama kul hakkından bihabersiniz anlamında demiş. Ayrıca avm asansörlerinde engelli, yaşlı, hamileler, çocuklular önceliklidir.

Edep ve seviye önemli bir konular ,çocuklarımıza toplum kurallarını sosyal hayatı anlatırken insan yetiştirmek için en önemli örnek biziz ,bencil olup hep öncelik istememek lazım ....

Sevgili konu sahibi , burada da gordugun uzere toplumun buyuk kesimi avm icindeki asansorun bebekli , engelli , yaslilar icin oldugunu bilmiyor maalesef

Bizim toplum "lafta" cocuklari cok sever ancak cocuklarin toplum icerisinde hayatini kolaylastirmak icin hicbirsey yapmaz

Ben yurtdisina yerlestigimden beri bunu cok daha iyi anliyorum , burada bebegin varsa her konuda oncelik senin cunku adamlar cocugun toplumun gelecegi demek oldugunu cok iyi biliyor
Cocuklu insanin hayatinin zor oldugunu da biliyor , bu yuzden de kolaylastirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar

Pek cok havaalaninda cocuklu yolcular icin ayri check in bankosu bile var , kucaginda yada arabayla bebek gorunce ikiye yarilip yol veriyorlar , sira veriyorlar

Bu bilincin turkiyede oturmasi icin 100 sene gecmesi gerekiyor

İki kapalı diye bahsetmiş ya direkt olarak...
Bu arada profıldekı o kedının burnunu yerım o ne tatlı oyle

Edep ve seviye önemli bir konular ,çocuklarımıza toplum kurallarını sosyal hayatı anlatırken insan yetiştirmek için en önemli örnek biziz ,bencil olup hep öncelik istememek lazım ....

Hanımefendi siz şaka mısınız,troll müsünüz,ne demek bencil olup hep öncelik istememek lazım ? Engelli adam ne yapsın,otursun ''bugün bencil olmamaya karar verdim hepiniz geçin ben en son bineceğim'' deyip günü mü kurtarsın ? Hak bu,bakın yukarıda resmini de atmış arkadaş,önceliği olanın ''hakkı'',tıpkı belediye otobüslerinde hamilelerin yaşlıların oturacağı koltuklar gibi.Hoşunuza gitmeyen bir şey dedi ya vurun en saçma yerden.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…