- 2 Mart 2012
- 24.007
- 55.974
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Edep ve seviye önemli bir konular ,çocuklarımıza toplum kurallarını sosyal hayatı anlatırken insan yetiştirmek için en önemli örnek biziz ,bencil olup hep öncelik istememek lazım ....
Sevgili konu sahibi , burada da gordugun uzere toplumun buyuk kesimi avm icindeki asansorun bebekli , engelli , yaslilar icin oldugunu bilmiyor maalesef
Bizim toplum "lafta" cocuklari cok sever ancak cocuklarin toplum icerisinde hayatini kolaylastirmak icin hicbirsey yapmaz
Ben yurtdisina yerlestigimden beri bunu cok daha iyi anliyorum , burada bebegin varsa her konuda oncelik senin cunku adamlar cocugun toplumun gelecegi demek oldugunu cok iyi biliyor
Cocuklu insanin hayatinin zor oldugunu da biliyor , bu yuzden de kolaylastirmak icin ellerinden geleni yapiyorlar
Pek cok havaalaninda cocuklu yolcular icin ayri check in bankosu bile var , kucaginda yada arabayla bebek gorunce ikiye yarilip yol veriyorlar , sira veriyorlar
Bu bilincin turkiyede oturmasi icin 100 sene gecmesi gerekiyor
Ben burada konu açıp,İki kapalı diye bahsetmiş ya direkt olarak...
Bu arada profıldekı o kedının burnunu yerım o ne tatlı oyle
Yerim onu, götüde kalpliTeşekkürler balcan benden sana o zıbırcık o zaman .
Ay o popişTeşekkürler balcan benden sana o zıbırcık o zaman .
Sırf konunun sonunda bir şey dedi diye bu kadar ''muhalefet''.Anladın sanırım Milana.Konu böyle sosyal,toplumu ilgilendiren konular olunca herkes ''banane'' modunda takılır,ama konu o olunca herkes duyarın dibini vurur.O mağduriyet hiç bitmez bizim ülkede,gerçekler çok acı.
Ay o popişsinirim yatıştı şu an hahahah
Hanımefendi siz şaka mısınız,troll müsünüz,ne demek bencil olup hep öncelik istememek lazım ? Engelli adam ne yapsın,otursun ''bugün bencil olmamaya karar verdim hepiniz geçin ben en son bineceğim'' deyip günü mü kurtarsın ? Hak bu,bakın yukarıda resmini de atmış arkadaş,önceliği olanın ''hakkı'',tıpkı belediye otobüslerinde hamilelerin yaşlıların oturacağı koltuklar gibi.Hoşunuza gitmeyen bir şey dedi ya vurun en sa
Yaşlı engelli hamile ve çocuklu insanlar her zaman önceliklidir.
Bunu anlamak zor olmamalı.
Avm de yolu uzadı diye olay çıkaran insan net aptaldır.
15 dk da gideceği kata, mağazaya geç kalmak gibi bir sorun olmadığına göre yürüyen merdivene binecek. Acelesi varsa 15 dk asansör beklemeyecek. Yine yürüyen merdivene binip orada da adım atarak işini hızlandıracak.
[/
Konuyu saptırmayın lütfen konu avm ve bebek arabası ,
Elbette engelli,yaşlının hastanın önceliği var ,saygım sonsuz kimse engelli hasta yaşlı olmayı seçmiyor ,
Ama biz insanız gidip gidemeyeceğimiz yerleri seçebiliyoruz ,çocuk sahibi olmak bir seçim ,çocuğunla avm ye gitmekde bi seçim ,neden başkasının seçimi beni zora soksun ki ,çok saçma değil mi bu
Aaaaaa bak böyle anladım sizi. Keşke bir az daha saygılı konuşsaymış.Ben burada konu açıp,
“Kızlar bugün canım çok sıkıldı asansörde bebeğimle bana izin verilmedi, iki kız vardı poposuna kadar şort giymişti onlara da çok kızdım modernlikten anladığınız popoya kadar şort giymek mi dedim”
Dememle konu sahibinin bu konuyu yazması birebir aynı.
Yoksa tabi ki asansörde engelliler bebekliler yaşlılar öncelikli olsun, onlarla bir derdimiz yok.
Siz kendinizi ne sanıyorsunuz? Önceki mesajlarda konu sahibine de hak vermiştim ama o da kilolu insanlara haddi olmayarak konuşmuş. Hakkını aramak başka, haddini aşmak ve çirkeflik bambaşka bir şey. Siz hakkınızı aramıyorsunuz, haddinizi aşıyorsunuz!İnsan mı? Kim insan acep..
Ben göbekliler binerken bişey demiyosam onlar da bebek arabama engelli sandalyeme laf edemez
İşte haklıyken haksız duruma düşmek bu malesef.Aaaaaa bak böyle anladım sizi. Keşke bir az daha saygılı konuşsaymış.
Hanımefendi siz şaka mısınız,troll müsünüz,ne demek bencil olup hep öncelik istememek lazım ? Engelli adam ne yapsın,otursun ''bugün bencil olmamaya karar verdim hepiniz geçin ben en son bineceğim'' deyip günü mü kurtarsın ? Hak bu,bakın yukarıda resmini de atmış arkadaş,önceliği olanın ''hakkı'',tıpkı belediye otobüslerinde hamilelerin yaşlıların oturacağı koltuklar gibi.Hoşunuza gitmeyen bir şey dedi ya vurun en saçma yerden.
[/QUOTE
Fikrine herkesin saygı duyarım ,ama uslup saygı duyulacak gibi değil ,
Madem hoşumuza gitmeye neden bu kadar aşırı yorum yapıyorsunuz,
Katılmayabilirsin ,
İşte bunu ayırt edemiyorsunuz ,
Konu zaten engelli vs değil ki benim yorumum avm ve bebek arabası için ,
Cevabınız saçma.