Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

anneler kendisini premses sanıyorsa siz kendinizi ne sanıyorsunuz çok merak ediyorum.

Piremseslere her zaman ve her koşulda saygı göstermesi, öncelik tanıması, zorluklarının üstesinden gelmesi ve yükünü hafifletmesei gereken ve buna zorunlu olan zavallı kullar.

Evetttt bebek-çarşı pazar, bebek-apartmandaki komşular, bebek-toplu taşıma derken şimdi bebek-avm içerikli konumuz var, hanımlar bebekli-bebeksiz, genç-yaşlı, çalışan-çalışmayan diye ayrım yapmadan neden birbirinize saygı duymuyor, rahatsız olduğunuz şeyleri kibar bir dille anlatmıyorsunuz.

Herkes kendisine saygı bekliyor ama karşısındakine girişiyor, rica etmek, teşekkür etmek, biraz tebessüm, biraz empati, bu kadar sinirli olmayın.

Bence bu konuda hala bu kadar zıt fikirler olmasının ve kabul görmemesinin sebebi çocuklu birey olmanın tercih meselesi olması. Engelli insan kendi iradesiyle engelli olmadı, yaşlı kendi tercihiyle yaşlı değil veya hasta kendisi istemedi hasta olmayı. Ama ebeveynler kendileri bile isteye, özgür iradeleriyle bebek yaptılar. Sanırım içten içe bu sebepten, onlara otomatik hak verilmesi insanları rahatsız ediyor. Çünkü engelli veya yaşlı bireylerde bu kadar katı tepkiler görmüyoruz. Toplum içinde yaşıyorsak birbirimizin hayatını kolaylaştırmamız lazım, ama kimsenin kimseye tahammülü yok. İyice tiksinir olduk zaten birbirimizden, empatiyi anlayışı bırakın. Sizin üslubunuz da bunun bir örneği. Onlar kadar siz de nefretle hak aramaya kalkmışsınız. Bu şekilde hak aramak her zaman ters teper. Şöyle yapın böyle yapın demeyeceğim, avmye de gideceksiniz asansöre debineceksiniz tabiki . Umarım bundan sonra daha anlayışlı insanlarla karşılaşırsınız.

Çok haklısınız bende çok kavga ediyorum çok terbiyesiz oluyorlar bende ağzıma geleni sayıyorum. Orası bebekli hamile engelli ve yaşlılar için. Ama insanların beyni kıt anlatamıyorsunuz. Yukarıda birisi demiş yok bebek arabasını katla yok kanguruda taşı yok avmde ne işi var. Bizde insanız sokakta güneşin altında gezemeyiz bu cocugun altı değişmesi lazım emmesi lazım bunları sokakta yapamıyoruz. cocugumun 2 kilo değil sen sırtına damacana suyu koyda gezdır bakıyım kanguruda kolay mı değil mi sen söyle. Bız bebek arabasını katla sırtına cantayı at kucagımıza cocugu koy süper kahraman değiliz kimse kusura bakmasın o asansörler bizim için. Ben dolu asansor gordugumde duruyorum onunde kapanmasın dıye icerdeki fazla gereksız olanlara kıbarca söluyorum dinlemezse güvenliği cagırıyorum o indirıyor

Her ayakta durabilen kişileri de yürüyebilen kişiler olarak görmeyin.

Sapa sağlam duruyor ama plantinlerle dolu vücudu. Sapa sağlam duruyor ama yürüyen merdiven korkusu var.

Nezaketle sıra istemeyi öğrenmeli kişiler.

Icinde öfke besleyen , anlayışsız kişiler için de yapacak bir şey yok.

Kavga etmek tartışmak hiçbir ise yaramıyor. Hatta sonunda zararlı çıkan sizler oluyorsunuz.

..
Aslında o hak sizin değil bebeğinizin hakkı. O ayrıcalık bebeğin.

"Başı açık olanlar rahatlıkla kul hakkı yer "mi demek istiyor acaba konu sahibi.
Midemi bulandırıyor dış görünüşler üzerinden yapılan eleştiriler.

O zaman tum toplumsal kurallarin her bir bireyin vicdanina gore belirlenmesi lazim , tam bir kaos ortami , ilginc bir dusunce tarziniza var gercekten

Piremseslere her zaman ve her koşulda saygı göstermesi, öncelik tanıması, zorluklarının üstesinden gelmesi ve yükünü hafifletmesei gereken ve buna zorunlu olan zavallı kullar.

konuyu abartıp dramatikleştirmeyin lütfen. karşılıklı birbirinize saygı duymak ne zaman piremseslik/kulluk durumuna dönüştü? ben bunu anlayamıyorum. komik olmaya çalışıyorsanız da komik değil, espri yapılmaması gereken toplum vicdanıyla alakalı ciddi bir konu bu.

Oda bos ise esimle girerim , odaya baska bir kadin girince zaten esim direk cikar odadan
Ben girdigimde icerideki kadinin kocasi varsa uyaririm cikmasi icin ( eger kendi cikmiyorsa )
Ben anlayamadim mevzuyu gercekten odadan cikmayan adam mi var?

Benim gibi birine denk gelirseniz zararlı çıkarsınız bu ezme işinden.
bu zihniyetle nasıl çocuk yetiştireceksiniz siz yazık yaçekilirmisiniz deyin geçin işte ezip geçmek nedir yuh.

O zaman tum toplumsal kurallarin her bir bireyin vicdanina gore belirlenmesi lazim , tam bir kaos ortami , ilginc bir dusunce tarziniza var gercekten
Sırf cevap vereceğim diye neyle itham edeceğinizi şaşırdınız. Yazdıklarımdan toplum kurallarını herkes kendi belirlesin anlamını çıkardıysanız bu sizin sorununuz. Ben vicdanım rahat edeceği şekilde davranmaya devam edeceğim.

Kapali olmayan bayanla esas konu hakkinda tartisip kapali olanlarla tartismaya girdiginizde konuyu saptirmaniz hic hos olmaniz. Yanlis olduklarini baskasinin hakkina girdiklerini bas ortulerine laf soylemedende dile getirebilirdiniz. Diger konuda ise haklisiniz her avm ye gittigimde bende ayni sorunu yasiyorum insanlar cok bencillesmis ne yazikki.

Konuya yorum yazmadan geçemeyeceğim. Konunun tüm sayfalarını okumadım ama okuduklarım yetti. Çözüm üreteceksiniz, bebeği birine bırakıp pazara gidin, internetten alışveriş yapın, daha küçük bebek arabası kullanın diyenleri gerçekten anlamıyorum. Bebeğimiz var diye bi yere gidemiyecek miyiz? Asansör tabiki öncelik sizin hakkınız ama isteyen herkes binebilir. Keşke işgal etmeseler. Benimde 10aylık bebeğim var asansör sırası bekliyorum. İnşallah herkes empati yapabilir. Amacım polemik yaratmak değil lütfen kimse üstüne alınmasın sağlıkla büyüsün kuzucuklar, sevgiler bayanlar.

Saka
İnanamadim cidden sen mi yaptin bu yorumu
Gerci yorumlarin basini goremedim ama avm de asansor kullanim kurali bellidir , buna saygi beklemek prenseslik degildir , yapma nolur , senin gibi bir insan bile kurallara uymamayi savunamaz

Oda bos ise esimle girerim , odaya baska bir kadin girince zaten esim direk cikar odadan
Ben girdigimde icerideki kadinin kocasi varsa uyaririm cikmasi icin ( eger kendi cikmiyorsa )
Ben anlayamadim mevzuyu gercekten odadan cikmayan adam mi var?
Var ve min 7-8 kişilik odayı sırf eşiyle girdiği için arkadan kitleyip gasp eden de var. Bu kadın da bebeğinden dolayı kendini ayrıcalıklı görüp eşiyle giriyor

Benim şu anki halim de onları mutlu etmiyordur umarım..
Dünya etme bulma dünyası
Neden mutlu etsin? Öyle söyleyenler kaba, görgüsüz, terbiyesiz , halden anlamayan vicdan yoksunları... siz belki bedensel engelli olabilirsiniz ama onlarin kalbi engelli . Acınası haldeler.

Aman hiç bir konuda espri yapmayalım zaten, ciddi olalım hepimiz. Az ciddiyiz çünkü biraz daha ciddiyet, asık surat, kötü üslup lazım bize.

Saygı hak eden kişiye gösterilir. Bakın görterilir diyorum çünkü saygı duymak ve göstermek bambaşka kavramlar. Hiç kimseye bebek sahibi diye, yaşlı diye, yüksek mevkide diye saygı duymadım, duymayacağım. Kendi insaniyetime bağlı şekilde bazı durumlarda istersem saygı gösteririm. Aynı şekilde kimseden de bana bu tip durumlar için saygı duymasını beklemem. Ben saygı gösteriyorsam, düzgün bir dille rica ediyorsam saygı göstermesini beklerim. Saygı görmedim diye de kimseyi aşağılamam hakaret etmem.

Size tavsiyem toplum vicdanı ve saygı kavramları üzerinde biraz daha düşünmeniz.

Yahu size göre kul değil bana göre kul hakkı. Yukarıda yazdım herkesin hayat görüşü farklı. Neyi ispatlamaya çalışıyorsunuz anlamadımki. Herkes fikrini yazıyor konuya
Yorumu umursamayacaktım da kul hakkı deyince kul hakkına giren onlar diye hatırlatma yapma gereği duydum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…