Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Saka
İnanamadim cidden sen mi yaptin bu yorumu
Gerci yorumlarin basini goremedim ama avm de asansor kullanim kurali bellidir , buna saygi beklemek prenseslik degildir , yapma nolur , senin gibi bir insan bile kurallara uymamayi savunamaz

Şaka tabi ki ama seninle farklı düşünüyoruz bu konularda. Yol vermedi diye insanların ayaklarını ezmekten bahseden, şişkolar otobüste yer kaplıyor binmesinler diyen, hakkını başkalarına hakaret ederek arayan kadınlar piremsestir benim gözümde, kusura bakma.

Asansörde, toplu taşımada vs tabi ki öncelik hakkı bebeklinin, engellinin, yaşlınındır. Ancak bu demek değil ki sağlıklı insan asla ve kata asansörü kullanamaz. O sırada öncelikli biri yoksa kullanabilir. Öncelikli bir, gelirse de güzel bir dille rica eder, karşılıklı anlayışla çözüm bulunur. Ama çekilin üleyyn asansör benim ve dünyanın hakimi bebemin hakkı allahsızlar diye gelen olursa da ağzının payını alır.

Olayda haklı bile olsanız sizene bayanların başındaki örtü den sizi ne ilgilendirir ? Özellikle belirtmişsiniz birde.. madem çok binmek istiyorsunuz asansöre nezaketen söyleyin sıradaki insanlara eminim anlayışlı olacaklardır.

Hicbir zaman sirf yazmis olmak icin yazmadim , dusunce sekliniz cok enteresan geldigi icin yazdim

AVM yetkilisine gidin bu yazı yeterli değil, biz öncelik alamıyoruz deyin. Gerekirse görevli tutup sağlıklı, yürüyebilecek durumda olanları bindirmesin.
Ayak ezme, hakaret etme hakkı diye bir hak yok. Ayrıca bir bebek arabası var diye 5 kişi asansöre binmeyin lütfen
Gelelim çocuksuz olanlara... Evet üslup bozuk, ifade etme homurdanma, bağırma, hakaret şeklinde. Yapacak birşey yok. Ülkece böyleyiz.
Neyse, Siz de asansöre binmeyin lütfen. Özellikle hafta sonları. Biraz yürüyüş iyidir

Ben bekarım çocuğum da yok ama hiç bebek arabalı kadınlar hakkında bu tarz düşünmemiştim sonuçta ben anneyi değil o masum bebeği düşünürüm şimdi bütün çocuklar apartmanlarda avm lerde büyüyor biz sokaklarda oynayan son şanslı nesiliz galiba evet konu sahibi sinirden aşırı yorumlar yapmış ama konunun özünde haklı ayrıca artık yaşlı ve engellilere de öncelik verilmiyor hatta tv de metro asansörüyle ilgili bir haber vardı engelli bir kız bir türlü asansöre binemiyordu benim annem kapalıdır onu belirteyim asansöre binen kapalı genç kızları görünce görünüşte müslüman bunlar müslümanlık baş örtmekle olmuyor önce insan olsunlar demişti çok üzülmüştü yani insan müslümanlığını tam anlamıyla yaşayandan daha bir hassasiyet beklior ama uslubu yanlış konu sahibinin belki de çok üzüldüğü için

"Piremses" olmadığımı bilen bilir ama isterdim olmak..
Engelli dururken sıra benim diyen ağzının payını alır yerini de alır!
Amaç yer kaplamaksa konuda o zaman 200 kilolukkar da binmeyrcek yer kaplıyor!
Hayat çekmeyenler için asarım keserim dünyası
Lütfen bana laf çarpma!

Bahsettigin yorumlari gormedim
Ama bu konudaki kurallar bellidir , saglikli insan tabi ki kullanir ancak engelli biri geldiginde ya da bebek arabali , oncelik ona verilir
Dedigim gibi olay basit bir kurala uyma mevzusu sadece , buna da saygi duyulmasini beklemek tum toplumun gorevi olmali
Engelliler , yaslilar , bebekliler ikinci sinif insan muamelesi goremez , gormemeli

Size niye laf çarpayım siz kimsiniz?

Saygı göstermeden saygı beklememelisiniz bunu bilir bunu söylerim.

Oha , hic denk gelmedim, ben gorevli cagirir o kapiyi actirirdim
Pişkin pişkin çıkıyorlar odadan, millet kapıda ekmek kuyruğuna girer gibi sıra olmuş, kendisinin tek derdi gördün mü aşkım emmedi çok Evet, diğer bebekler de süt içmek için, bebeğini emzirirken içme ölçümüne şahit olarak yanında tuttuğun akılsız kocanın çıkmasını bekliyor. Hangi biri yontulacak bunların ?

asansörden nefret ederim mesela...
hala da anlamam eli ayağı tutan, bi engeli olmayan niye biner...
bi kere risktir..
babam asansörcüydü...
aklı olan asansöre binmez der hep...

haklı haksız konusunda da şunu diyebilirim.
eğer asansör için 'engelli,hamile,çocuklu,yaşlı' ibaresi yoksa halka açıktır herkes binebilir...
tabi görgü saygı ayrı mevzu halka açık ama buyrun siz binin denebilir...
ama ibareler ve uyarılar varsa hak sizindir...

Ya size gelen yorumlar cidden ilginç.

Bebek sizin, beklemeyi tercih eden sizsiniz, "benim fikrim bu, ben böyle yapıyorum" diyorsunuz. Sanki herkese silah zoruyla siz de böyle yapacaksınız!!! diyormuşsunuz gibi tepki geliyor vallahi ilginç.

Tabii kapalı olanın müslümanlığı tam anlamıyla yaşadığını zannetmek bizim sorunumuz. Öyle değil çünkü. Kapalı diye ekstra insaniyet, vicdan, merhamet, kibarlık beklemek doğru değil

İşte bebekli hatunlar bebeksiz ve sağlıklı herkese ikinci sınıf insan muamelesi yapmaya kalktıkları için konu buraya geldi. Yoksa kimsenin onlara sus otur bekle orda dediği yok. Yorumları okursan ağzın açık kalacak.

Sizin 200 kiloluk dediğiniz insan ya ne iğrenç bir uslubunuz var midem bulandı gerçekten. Yer kapliyormusmus. Bir de saygı bekliyorsunuz utanmadan

Alışveriş merkezlerindeki asansörlerde uyarı var mı hiç dikkat etmemiştim zira binmem, yürüyen merdivenleri tercih ederim, hasta olsam kötü olsam belki, ki zaten hastaysam avmye gitmem:)
Yalnız hak ararken birbirinizi ezmenize de anlam veremedim, asansör kullanımı yaşlı, engelli ve bebeklilerin önceliğiyse bunu uygun bir dille söyleyebilirsiniz, ezmek neden?
Pazarda da tezgahlar benim önceliğim diye düşünen kadınlar pazar arabasıyla çiğniyor bizi:) omuz atanı da var, ayaklarıma haldır huldur basanı da, valla 36 numara minik ayaklarım dümdüz oldu sayelerinde, dün de bir kadın markette sıra kapma yarışındaydı, eline almış bulaşık deterjanını ama gördüm arkada malzemeleri yığmış:)) tek ürün var gibi imaj çizip aradan sıyrılmak niyetindeydi, rica etmek falan yok, direkt yara yara öne geçmeye çalıştı, fırsat vermedim tabii ama laf söylesem ne olacak? Zaten bazı toplumsal kuralların farkında olsa böyle yapmazdı, velhasıl bebekli kadınlar da haklı ama toplum olarak kurallar bize hep alerji yapıyor, illa uymayacağız, illa tartışacağız, tıpkı burada olduğu gibi, şimdi bir çoğunuz haybeye banlanacak, değdi mi sizce? Valla bence değmedi ama olan olacak az sonra.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…