- 11 Aralık 2018
- 40.100
- 248.720
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Saka
İnanamadim cidden sen mi yaptin bu yorumu
Gerci yorumlarin basini goremedim ama avm de asansor kullanim kurali bellidir , buna saygi beklemek prenseslik degildir , yapma nolur , senin gibi bir insan bile kurallara uymamayi savunamaz
Bence bu meseleyi biz tartışmayalım:) sonuçta hakmı değilmi Rabbimin bileceği iş. Biz farklı görüşümüzü belirttik sadece.Yorumu umursamayacaktım da kul hakkı deyince kul hakkına giren onlar diye hatırlatma yapma gereği duydum.
Hicbir zaman sirf yazmis olmak icin yazmadim , dusunce sekliniz cok enteresan geldigi icin yazdimSırf cevap vereceğim diye neyle itham edeceğinizi şaşırdınız. Yazdıklarımdan toplum kurallarını herkes kendi belirlesin anlamını çıkardıysanız bu sizin sorununuz. Ben vicdanım rahat edeceği şekilde davranmaya devam edeceğim.
Oha , hic denk gelmedim, ben gorevli cagirir o kapiyi actirirdimVar ve min 7-8 kişilik odayı sırf eşiyle girdiği için arkadan kitleyip gasp eden de var. Bu kadın da bebeğinden dolayı kendini ayrıcalıklı görüp eşiyle giriyor
Bence bu konuda hala bu kadar zıt fikirler olmasının ve kabul görmemesinin sebebi çocuklu birey olmanın tercih meselesi olması. Engelli insan kendi iradesiyle engelli olmadı, yaşlı kendi tercihiyle yaşlı değil veya hasta kendisi istemedi hasta olmayı. Ama ebeveynler kendileri bile isteye, özgür iradeleriyle bebek yaptılar. Sanırım içten içe bu sebepten, onlara otomatik hak verilmesi insanları rahatsız ediyor. Çünkü engelli veya yaşlı bireylerde bu kadar katı tepkiler görmüyoruz. Toplum içinde yaşıyorsak birbirimizin hayatını kolaylaştırmamız lazım, ama kimsenin kimseye tahammülü yok. İyice tiksinir olduk zaten birbirimizden, empatiyi anlayışı bırakın. Sizin üslubunuz da bunun bir örneği. Onlar kadar siz de nefretle hak aramaya kalkmışsınız. Bu şekilde hak aramak her zaman ters teper. Şöyle yapın böyle yapın demeyeceğim, avmye de gideceksiniz asansöre debineceksiniz tabiki . Umarım bundan sonra daha anlayışlı insanlarla karşılaşırsınız.
"Piremses" olmadığımı bilen bilir ama isterdim olmak..Şaka tabi ki ama seninle farklı düşünüyoruz bu konularda. Yol vermedi diye insanların ayaklarını ezmekten bahseden, şişkolar otobüste yer kaplıyor binmesinler diyen, hakkını başkalarına hakaret ederek arayan kadınlar piremsestir benim gözümde, kusura bakma.
Asansörde, toplu taşımada vs tabi ki öncelik hakkı bebeklinin, engellinin, yaşlınındır. Ancak bu demek değil ki sağlıklı insan asla ve kata asansörü kullanamaz. O sırada öncelikli biri yoksa kullanabilir. Öncelikli bir, gelirse de güzel bir dille rica eder, karşılıklı anlayışla çözüm bulunur. Ama çekilin üleyyn asansör benim ve dünyanın hakimi bebemin hakkı allahsızlar diye gelen olursa da ağzının payını alır.
Bahsettigin yorumlari gormedimŞaka tabi ki ama seninle farklı düşünüyoruz bu konularda. Yol vermedi diye insanların ayaklarını ezmekten bahseden, şişkolar otobüste yer kaplıyor binmesinler diyen, hakkını başkalarına hakaret ederek arayan kadınlar piremsestir benim gözümde, kusura bakma.
Asansörde, toplu taşımada vs tabi ki öncelik hakkı bebeklinin, engellinin, yaşlınındır. Ancak bu demek değil ki sağlıklı insan asla ve kata asansörü kullanamaz. O sırada öncelikli biri yoksa kullanabilir. Öncelikli bir, gelirse de güzel bir dille rica eder, karşılıklı anlayışla çözüm bulunur. Ama çekilin üleyyn asansör benim ve dünyanın hakimi bebemin hakkı allahsızlar diye gelen olursa da ağzının payını alır.
"Piremses" olmadığımı bilen bilir ama isterdim olmak..
Engelli dururken sıra benim diyen ağzının payını alır yerini de alır!
Amaç yer kaplamaksa konuda o zaman 200 kilolukkar da binmeyrcek yer kaplıyor!
Hayat çekmeyenler için asarım keserim dünyası
Lütfen bana laf çarpma!
Pişkin pişkin çıkıyorlar odadan, millet kapıda ekmek kuyruğuna girer gibi sıra olmuş, kendisinin tek derdi gördün mü aşkım emmedi çokOha , hic denk gelmedim, ben gorevli cagirir o kapiyi actirirdim
ben bazen "düz" yolda yürürken ayağımı eziyorlar böyle"Mecburen" ayak ezmek yerine rica etseniz mesela daha etkili olmaz mı
Ya size gelen yorumlar cidden ilginç.Sırf cevap vereceğim diye neyle itham edeceğinizi şaşırdınız. Yazdıklarımdan toplum kurallarını herkes kendi belirlesin anlamını çıkardıysanız bu sizin sorununuz. Ben vicdanım rahat edeceği şekilde davranmaya devam edeceğim.
Tabii kapalı olanın müslümanlığı tam anlamıyla yaşadığını zannetmek bizim sorunumuz. Öyle değil çünkü. Kapalı diye ekstra insaniyet, vicdan, merhamet, kibarlık beklemek doğru değilBen bekarım çocuğum da yok ama hiç bebek arabalı kadınlar hakkında bu tarz düşünmemiştim sonuçta ben anneyi değil o masum bebeği düşünürüm şimdi bütün çocuklar apartmanlarda avm lerde büyüyor biz sokaklarda oynayan son şanslı nesiliz galiba evet konu sahibi sinirden aşırı yorumlar yapmış ama konunun özünde haklı ayrıca artık yaşlı ve engellilere de öncelik verilmiyor hatta tv de metro asansörüyle ilgili bir haber vardı engelli bir kız bir türlü asansöre binemiyordu benim annem kapalıdır onu belirteyim asansöre binen kapalı genç kızları görünce görünüşte müslüman bunlar müslümanlık baş örtmekle olmuyor önce insan olsunlar demişti çok üzülmüştü yani insan müslümanlığını tam anlamıyla yaşayandan daha bir hassasiyet beklior ama uslubu yanlış konu sahibinin belki de çok üzüldüğü için
Bahsettigin yorumlari gormedim
Ama bu konudaki kurallar bellidir , saglikli insan tabi ki kullanir ancak engelli biri geldiginde ya da bebek arabali , oncelik ona verilir
Dedigim gibi olay basit bir kurala uyma mevzusu sadece , buna da saygi duyulmasini beklemek tum toplumun gorevi olmali
Engelliler , yaslilar , bebekliler ikinci sinif insan muamelesi goremez , gormemeli
Sizin 200 kiloluk dediğiniz insan ya ne iğrenç bir uslubunuz var midem bulandı gerçekten. Yer kapliyormusmus. Bir de saygı bekliyorsunuz utanmadan"Piremses" olmadığımı bilen bilir ama isterdim olmak..
Engelli dururken sıra benim diyen ağzının payını alır yerini de alır!
Amaç yer kaplamaksa konuda o zaman 200 kilolukkar da binmeyrcek yer kaplıyor!
Hayat çekmeyenler için asarım keserim dünyası
Lütfen bana laf çarpma!