- 10 Ocak 2014
- 30.831
- 47.078
-
- Konu Sahibi dejavu_one
Ben ilk defa gördüm, terbiyesizlikten başka bir şey değil, görünce ay ne ilgili babalar var demiyoruz. Şımarık, Terbiyesiz, Buldumcuk, Bencil insanlar var diyoruz.Millet eşiyle giriyor hep. Alt değiştrmek istedim onu bile yapamadım. Sonra baktım kuyruktakiler hep eşli bekliyor, eve dönmek zorunda kaldım işimi bitiremeden.emzirmede nadir avm'ye gelmiş annenin yardıma ihtiyacı olur. Sırf dışarıda beklemesinler, orada otursunlar diye çocuk sahibi insanlar çocukları bekletiyorlar.
Peki bir insana kapalısın bilmem ne diyerek saldırmak ?Konu sahibi sinirlenmekte haklı. Zira mağdur edilen taraf o kısım. Suçunu kabullenip susanlar olsaydı tartışır mıydı orada?
O bebek arabası kapatmanın ne kadar külfetli bir iş olduğunu bilseniz teklif etmezdiniz zaten.
O bebek arabasında bebeğin konforu için bir sürü şey var bir defa. Kimse sırf ihtiyacı olmayan biri binebilsin diye bu eziyet çekmek zorunda değil..
Bir de evden çıkma diyenler var ki düpedüz salaktır bunu diyen..
Ben de yalnızken acelem olduğunda asansöre yönelirim gayet normal bir şey bu. Ama yanımda bir ihtiyaç sahibi varsa kesinlikle yol veririm..
ama biri yorgunluk biri hayati tehlike. mesela bebekli biri de gerekirse ayakta durabilir. ama en ufak frende o cocuklar one dogru savruluyor. demire carpacak gibi oluyorlar.Tenha olan saatleri seçmeye özen gosteriyorum. Carsiya pazara ya sabahin korunde ya da aksam gidiyorum. Bu konuda herkes kendi penceresinden hakli. Otobüste yer verme olayina benziyor.. Gençlere kiziyorlar lakin gencler de yollarda bitap dusuyor hele ki metropollerde.. Anlayisi da kimseye enjeksiyon yoluyla veremeyeceğimize göre rahatligin yollarini aramak yine bize düşüyor. Evlatlar büyüyene kadar böyle malesef.
Peki bir insana kapalısın bilmem ne diyerek saldırmak ?
Sizce bu da normal mi ? Ayrıca avm ye gezmeye gidiyoruz değil mi ?
Kimsenin bir acelesi olduğunu sanmıyorum. Ben haksız demedim ama çok agresif. Dediğim gibi biri bana örtün üzerinden laf söylese anında mahkemeye veririm ki yapmışlığımda var.
Çocuklu olmak zor bir durumdur eminim ama çocuğum var diyerekte sürekli bir çemkirme hali bana göre çok saçma.
İnmelerini rica ediyorum, kilit nokta burası. Kimsenin bir ricayı kıracağını sanmıyorum. Kişiler arası ilişki kurma becerisi dediğimiz şey çok önemli.
Engelli bir ablam var, 73 yaşında da annem. Toplu taşımada engelli alanında birini görürsek rica ediyoruz, kalkmazlarsa dış görünüşlerine dair herhangi bir yerden yakalayıp hakaret etmiyoruz. Teşekkür edip geçiyoruz. Kalkmak zorunda değiller çünkü, tıpkı asansörden inmek zorunda olmadıkları gibi. Oraya oturmak suç değil, yaptırımı yok çünkü.
15 dk yürüseniz ne olur?Durumunuz vahim ,kendinizi ne özel görmüşsünüz ...
Genel çocuklu ruh hali çocuğunuz var ,herkesin size öncelik vermesini bekleyemezsiniz,
sakat değilsiniz orasıda avm hastane değil yani keyfine geliyorsun gezmeye ,kimse sen çocuğunu gezdiriceksin diye rahatını bozamaz ,
Avm'lerde merdivenler çapraz yerleştiriliyor ,üst kata çıkabilmek için bütün katı geziyorsun ,yemek katına gitmek için neden 15 dk avm turu yapsın insanlar ,
Boşu boşuna insanlara sataşmayın ....
Ayy her mesajın sonuna gülücük böyle inceden inceden laflar. Fazla tatlişkosun zaten . Empati kur diye yazdım seninle yorumlaşmak niyetinde değilimSiz eksik kalabilirsiniz. Hatta çok sevinirim siz yorum yapmazdanız da. Endişe etmeyin benim için :)))
Yürü git paçoz!başınızı kapatıp herşeyi yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz
Konuyu okuyunca kan beynime sıçradı, bebeklilerin tüm dünyayı etrafında dönüyor sanmaları ne kadar malca ya. Ay banlanacaksam banlanayım, sinirlerim oynadı. Hemen örtüden saldır zaten kuş beyin o kadar yetiyor çünkü oksijeni fazla kaçmış!Peki bir insana kapalısın bilmem ne diyerek saldırmak ?
Sizce bu da normal mi ? Ayrıca avm ye gezmeye gidiyoruz değil mi ?
Kimsenin bir acelesi olduğunu sanmıyorum. Ben haksız demedim ama çok agresif. Dediğim gibi biri bana örtün üzerinden laf söylese anında mahkemeye veririm ki yapmışlığımda var.
Çocuklu olmak zor bir durumdur eminim ama çocuğum var diyerekte sürekli bir çemkirme hali bana göre çok saçma.
Melesa bebek arabasinin yuruyen merdivenden inip cikmasi yasak, ayni sekilde digerlerinin de asansore binmesi yasak olmali
Hele gençlere deli oluyorum, bebek arabamla girerken çekilmeyen olursa ayaklarını eziyorum ‘mecburen’.
Çekilmeyen olursa ayaklarını eziyorum hahahahha günümüz prenses anneleri ve dayanılmaz tripleri"Mecburen" ayak ezmek yerine rica etseniz mesela daha etkili olmaz mı
Yürü git paçoz!
Ben bunu hemen size anlatayım; çünkü çocuk sizin çocuğunuz, bebek arabası sizin bebek arabanız (katlanmayan model tercihi de sizin), avm ye gitmek de sizin seçiminiz, öncelik tabiki tanınmalıdır ama bu asansörlerin veya toplu taşımaların sizden başka kimsenin hizmetinde olmadığı anlamını taşımaz. Ayrıca siz ne bir insanın başı kapalı diye dinini sorgulama hakkına sahipsiniz, ne de makyaj yapıp parfüm sıktı diye hasta veya yorgun olmadığı iddiasında bulunma hakkına sahipsiniz. Kısacası kendi konforunuzu kendiniz sağlamakla yükümlüsünüz. Kendi hakkınızı savunurken insanların hakkını da saygısızca gasp edemezsiniz.Neden çözüm yolu aramak bana düşüyor işte ben bunu anlamıyorum.