Bebekle alışveriş merkezi ve asansör kavgası..

Ben ilk defa gördüm, terbiyesizlikten başka bir şey değil, görünce ay ne ilgili babalar var demiyoruz. Şımarık, Terbiyesiz, Buldumcuk, Bencil insanlar var diyoruz.

Peki bir insana kapalısın bilmem ne diyerek saldırmak ?
Sizce bu da normal mi ? Ayrıca avm ye gezmeye gidiyoruz değil mi ?
Kimsenin bir acelesi olduğunu sanmıyorum. Ben haksız demedim ama çok agresif. Dediğim gibi biri bana örtün üzerinden laf söylese anında mahkemeye veririm ki yapmışlığımda var.
Çocuklu olmak zor bir durumdur eminim ama çocuğum var diyerekte sürekli bir çemkirme hali bana göre çok saçma.

ama biri yorgunluk biri hayati tehlike. mesela bebekli biri de gerekirse ayakta durabilir. ama en ufak frende o cocuklar one dogru savruluyor. demire carpacak gibi oluyorlar.

yorgunluk mu daha onemli bebegin tehlikede olmasi mi.
hamileler icin de aynisi gecerli. ayakta da durur ama o kalabalikta karnin oraya buraya carpiyor. yine ayakta duramayacak kadar bacagindan engelli olan birine kimse yer vermemisti de ben patlamistim en sonunda. adam koltuk degnekli. tek ayagi var sadece. az frende ucacak.
ama millet yorgun.. yer vermemek hakki.. boyle diye diye ciddi bir yozlasma oldu. kimse yer vermiyor.

Burda bile bu insanlari savunanlari gordugume inanamıyorum, ne kadar da okumaktan aciz bir milletiz, o asansörlerde her zaman yasli, engelli, hamile ve cocuklulara oncelik verin yazar, yani onlar binecek, yer kalirsa sen de bineceksin sevgili çok bilen insancik. Hatta ara katlarda bir engelli, cocuklu vs binecek olursa inip ona yer vereceksin, toplum kurali da budur, insanlik kurali da.
Coook icten dilerim, bu kurallara uymayanlar bir gun o tekerekli sandalyelere muhtac olsunlar, fazlasiyla hakediyorlar cunku.

Ek not: hamile, bebekli, yaşlı ya da engelli degilim, sadece insanim.

Kimsenin acelesi yoksa önceliği olana yer versin.
Ayrıca evet gayet de hak etmişler söylenenleri,bencile bencil demek gerekiyor.

o asansörler yaşlılar, engelliler, bebekli aileler için zaten. Siz haklısınız maalesef. İnsanlar sevgisiz, tahammülsüz, bencil, empati yoksunu olmuşlar. Allah iyi insanlarla karşilaştırsın

Ricadan öte ne yapabilirim ki?

Bebek arabası ve çocuklarla yürüyen merdiven kullanamıyorum, musade etseniz de biz çıksak?

Bir yada iki kere hic yerinden kımıldayan olmadı. Genelde tabi buyrun, dendi..

Ben size daha vahimini anlatayım :)
Ikinci gebeliğimin son iki ayı 2 dakika ayakta kalsam gözümden yaşlar akarak, acı çekerek geçti.
Rahim duvarlarında varis varmış meğer, doğumda gördü doktor.
Bir ara doktorumu değiştirdim. Kendi doktorumdan çok memnundum ama hastanenin fiyat/performans değerlendirmesi rezaletti.
Yeni doktor 2. Katta.
5-6-7-8 aylarımda, 6 kere gittim.
Ve hiç asansör kullanamadım.
Sebebi hastane personeli..
Asansörleri düşüncesiz kullanıyorlar.
Kendim de sağlık calisaniyim,
Hastanelerde yazılı olmasa da 5 aşağı 3 yukarı gittiğiniz sürece merdiven kullanacaksınız diye öğrettiler bize.
Ama uygulayan? Yok.
Sonuç, 8. Ay kontrolümden sonra kendi doktoruma döndüm.
En azından giriş katta diye.
Varsın yemek veren personel kapıya vurmadan girsin, temizlik personeli nezaket yoksunu olsun, çektiğim ağrının yanında devede kulak.
O gün anladım, türkiye de engelli olmak aslında engelliyoruz biz sizi demek.
Saygı duymuyoruz.
Düşünmüyoruz,
Sürünüyor olmanız umrumuzda değil demek.
Allah yardımcınız olsun.

Konu sahibi biraz fazla agresif ve kişileri kapalı, sevgilisi var vs şeklinde tarif ettiği için sıkıntılı.
Kısmen haklı, anlayissiz bir toplumda yaşıyoruz.
Haksız olduğu kısım ise bunu biliyor ve yaşıyor olmasına rağmen üstelemesi.
Kimse o dedi diye aydınlanma yaşamayacak. Sadece kavga edecekler.
Toplumsal bilinç kazandırma işi süreçtir.
Herkes kendi evladını eğitsin, 15-20 sene sonra daha güzel olsun, ne diyim.

15 dk yürüseniz ne olur?
Yürüyen merdivenler yürümeye üşenen tembeller için zaten.
Neden bu acele?
Avm de gideceğiniz yere 15 dk sonra giderseniz noluyor yani?

Yürümek, rahat bozulması mı? O zaman her yere tekerlekli sandalyeyle gidin.

Bencilliğin dibine dibine vuracak kadar arsız olmak ne kötü, çevrenize acıdım

Siz eksik kalabilirsiniz. Hatta çok sevinirim siz yorum yapmazdanız da. Endişe etmeyin benim için :)))
Ayy her mesajın sonuna gülücük böyle inceden inceden laflar. Fazla tatlişkosun zaten . Empati kur diye yazdım seninle yorumlaşmak niyetinde değilim

Bebeğim yok ,kardeşim yok ilerde asla çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum . Ama vicdan ve ahlakım var. Asansör her zaman yaşlılar , engelliler ,hamileler ve çocuklular içindir . Avrupa güzellemesi yapanlar sözde bu kurala en çok karşı çıkanlar siz bu görgüyle Avrupada tutanabilir misiniz soruyorum.

Konuyu okuyunca kan beynime sıçradı, bebeklilerin tüm dünyayı etrafında dönüyor sanmaları ne kadar malca ya. Ay banlanacaksam banlanayım, sinirlerim oynadı. Hemen örtüden saldır zaten kuş beyin o kadar yetiyor çünkü oksijeni fazla kaçmış!

Neden çözüm yolu aramak bana düşüyor işte ben bunu anlamıyorum.
Ben bunu hemen size anlatayım; çünkü çocuk sizin çocuğunuz, bebek arabası sizin bebek arabanız (katlanmayan model tercihi de sizin), avm ye gitmek de sizin seçiminiz, öncelik tabiki tanınmalıdır ama bu asansörlerin veya toplu taşımaların sizden başka kimsenin hizmetinde olmadığı anlamını taşımaz. Ayrıca siz ne bir insanın başı kapalı diye dinini sorgulama hakkına sahipsiniz, ne de makyaj yapıp parfüm sıktı diye hasta veya yorgun olmadığı iddiasında bulunma hakkına sahipsiniz. Kısacası kendi konforunuzu kendiniz sağlamakla yükümlüsünüz. Kendi hakkınızı savunurken insanların hakkını da saygısızca gasp edemezsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…