Bebek ziyareti

Doğum yapacağım gün hastane odam tıklım tıklım doluydu benimde. Can ciğer olduğum hergün konuştuğum insanda değillerdi üstelik. Annem abim eşim vardı yanımda sonra gelirsiniz dememe rağmen dinlemediler benm yattığm yatakta bile 3 kişi daha oturuyordu karnım burnumda damar yolum açık bağdaş kurdum oturdum yatağmda. Gelenlerin eşi nişanlısı yerde oturdu çocuklular geldi bebeğini emzirirken eşime ihityacım olduğu anlarda tlfnla arayıp konuşabildim dışarda bekledi mecburen. Ve aksilik doğum yaptığm hastanede sırf sezaryen 15 kişi vardı doktorumun izne çıkacağı güne denk geldi talihsizlik. 10buçukta yatışım oldu 3buçuğa kadar beklemek zorunda kalmıştık. Doğuma giderken eşimde yanımda olsun istemiştim. Hatta doktorla konuşmuştuk eşimide alacaklardı içeri. Ama akşama kadar bekle bekle oda yorgun düşüp hastanenin cafesine sigara içmeye gitmiş. O sırada beni aldılar. Bebek doğunca odaya götürdüler arkadaslarım resmini flan çekmiş. Yarım saat sonra beni getirdiklerinde tebrik edip hepsi gitti... zaten o anın heyecanı stresiyle ne olduğunu anlayamamıştım bile. Adam akıllı duygularımı yaşatmadılar. Akşamına diğer arkadas kocasıyla geldi. Ertesi gün gelmeye başladılar. Yolda görünce selamlaştığımız arkadaslarımız haftasına gelmek istedi. Eşime "eşim pek iyi değil sonra toparlayınca gelirsiniz" dedirttim ama adam dinlemedi. Karısını çocuğunu alıp geldi. Yeni yeni ayaklanıyordum. 12tane yediğim serumu atamamıştım vucudumdan heryerim özellikle ayaklarım 45 numara olmuştu çok şişmişti kimseyi görmek istemiyodum ama malesef geldiler. Aa ayaklarına nolmuş öyle diyenler karnın hâlâ duruyo diyenler. Zaten sütüm 4.gün gelmiş bebekte sarılık başlamış emzirmek zorken ağrılarım varken birde gelen giden beni perişan etti gerçekten. Annem şok olmuştu lohusa kadının yanında erkeklerin ne işi var diye. Hâlâ gelmek isteyenler vardı. annemle memlekete gittim. Geldiğim gün ne zaman gelcez demeye başladılar. 3aylık olduk biz bu arada. Bugün yarın derken daha fazla erteleyemedim. Tanımadığım kız bile gelmek istedi arkadasımın arkadasıydı oda. Geçen hafta davet ettm. Evde 10kişi vardı. Geldiler bebeği sevip hediyelerini verip gittiler. Arkadasın çocuğuda evi mahvetti tabi. Doğum yaptğm günden ne eşim bişey anladı nede ben. Annem ve abim bebeği babasına vermedi bile. Banada emzirmeden emzirmeye nasip ettiler kucağıma almamı. Şimdi evimdeyim babası da ben de yeni yeni artk duzen kuruyoruz alışıyoruz bebeğe. Anne baba oldugumuzu anlıyoruz. Aynı kalabalıktan geçen sene kürtaj olduğum gün eser yoktu. Hastanede yalnızca eşim yanımdaydı. Benim o gün desteğe ihtiyacım vardı. Doğumda değil. Velhasıl insanlar çok tuhaf. Çok düşüncesiz. Konu sahibi sen bilirsin ne zaman gideceğin konusunda. Ama lütfen sütün varmı emiyo mu gibi sorular sormasın kimse lohusaya. Ağrın varmı diyin, geçecek sabret diyin sarılın, yemek yapın hoşaf yapın götürün. Hediye olarak illa kıyafet değil bez alın, kış geldi malum battaniye alın. Allah sağlıkla büyütmek nasip etsin herkese.
(kusura bakmayın hassas noktamdı döküldüm.) masoleil

Sıklıkla görüştüğüm bi arkadaşım. Hastaneye gidip hediyesini verip aradan çıkarmak istiyorum aslında ama emin olamadım
en güzeli canım
yakın arkadaşım akrabamsa hastaneye gitmeye çalışıyorum
uzaksa 2 ay sonra falan eve gidiyorum

Birinci dereceden yakını değilseniz yeni doğan zaten gidilmez en azından 21 gün.

Sırf böyle şeylerden korktuğu için ve eşiyle başbaşa olmak için ablam bebek doğunca aradı aileyi,hastaneye geldik-dogum başladı diye.
Bir gittik ki zaten planlı sezaryenmis :))
Ne hastane odasında kaldık ne birşey. Bin kere de tembihledi anneme ' sakın kimseye yayma,Facebook'a falan yazma. Kimse gelmesin' diye.
Tabii yabanilik azıcık bizdeki ama doğum odasına insanların doluşmasi da çok hoş değil. O bebeği yarım saatte bir emziriyorsun,sut gelsin diye memende tutuyorsun... Kamu malı mı annenin memeleri,neden herkes görsün?
O yüzden buradan iyi niyetiyle hastane ziyareti yapmak isteyenlere 'yapma' diyelim bari :)
(Gerçi bazı insanlar da odalarını süsleyip ikram hazırlıyorlar sırf misafir için. oyleleri de gitmezsen gücenir,alınır)
Karmaşık şeyler...

Oyle hazırlık yapan çağırır zaten.

Ablan gbi yapmadığıma pişmanım. Kimse bilmeden sessiz sakin gidip doğurmak vardı :))

farketmez ama kisa sureli olmalı uzun kalmayin. evine gidiyorsanız yemek götürün cikolata cicekten daha makbule gecer

Ben evlendigimde esimin kuzeni yeni dogum yapmisti ve hastaneden cikar cikmaz ayni aksam cumbur cemaat evine gidildi. Cok sasirmistim ve fikrimi de soylemistim. Bizim oralarda ( bizim oralsr moralar yok aslinda iste aileden gordugum ddmek istiyorum ) lohusa kadinin yanina gidilmez 40 i cikana kadar ya da biraz zaman gecer yaninda biri varsa gidilir. Lohusa cunku rahatsiz edilmeye gelmez ama adetleri farkliydi beni dinlemediler :)

samimiyete gore degısır..samımıbı arkadsın veya akrabansa hastaneye gıdebılırsın
eger bıraz uzaksa evıne ugramak daha uygun olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…