Bu sefer dert değil bişey danışmak istiyorum sizlere. Yeni doğum yapmış birine ne zaman ziyarete gidilmeli? Hastanedeyken mi eve gidince mi? Bazı insanlar mevlid yapmıyor uğraşmamak için. Ne zaman ziyarete gitmek daha uygun olur?
*** amacım lohusa anneyi yormak değil 10 dk lık hastane ziyaretinin mi yoksa kısa ev ziyaretinin mi daha zahmetsiz olacağını öğrenmek istiyorum. Ziyaretine gitmem gereken yakın insanlar için soruyorum.
Sıklıkla görüştüğüm bi arkadaşım. Hastaneye gidip hediyesini verip aradan çıkarmak istiyorum aslında ama emin olamadımNe kadar yakin? Gorumcem dogum yaptiginda hastaneye gittik evine gitmedim. Tabi ki evine gitmek daha zahmetli birsey.
Öyle düşünen de var gitmeyince bozulup trip atan da. İnsan gerçekten bilemiyor napıcağını ve ben en zahmetsiz şekilde halletmek istiyorum bunuİlk bebeğim olucak inşh ilk hamileliğim, mümkünse ilk 3 hafta kimseyi görmek istemiyorum annemden başka :/ rahat olabileceğimi yeni bi düzene bi anda alışıp misafir ağırlıycak psikolojiyi göremiyorum kendimde şimdiden.. Ama tabi sonrasında sevdiklerimi de arkadaşlarımıda görmek isterim. İnşh gönlümce olur
Hiç gitmemek de ayıp geliyor bana. Tabiki doğum yaptı hemen koştur koştur gidelim demiyorum. Gitmeden önce soruyorum. Gelelim mi kendini nasıl hissediyosun diye. Zaten on dk durup çıkıyoruz hediyesini veripO kişiye bağlı. Mesela benim ablam misafirden tiksinen ve cocuğu dünyadaki tüm mikroplardan korumak
İsteyen birisi :) ailesi olarak biz bile çok sık gitmedik. Eminim bir arkadaşı gelmek istese hoşnut olmazdı o dönem.
Sizin arkadasiniz da böyle biri mi?
Eğer öyleyse azıcık kırkı falan ciksin,o sizi çağırınca gidin.
Şu hastaneye bebek ziyaretine gitme işine de kilim. Kadın daha yeni ameliyat olmuş, belki gazı var, belki halsiz...
Ev ziyareti desen belki kadının çay demleyecek halı yok.
En iyisi hiç gitmemek :)
Bende bebeği ellememe taraftarıyım. Annesi kucağıma verse de tutamam ben diyip almam.arkadaşım doğum yaptığında hastaneye gittim, 20 dk falan durdum. bebeği ellemedim, arkadaşım da sezaryenden yeni çıkmıştı zaten gördüm çıktım.
1 hafta sonra eve gittik eşimle. yarım saat oturduk bişey içmedik, hediyemizi verdik. bebeği yine ellemedik çıktık.
çok yakın arkadaşım olmasa sadece eve giderdim o da ilk 40 gün rahatsız etmez sonraki bir tarihi seçerdim.
Eltim doğum yaptığında ilk hafta iki kere gitmiştik bi doğum yaptığı gün diğeri bi kaç gün sonra. Oda eşimin ve kaynımın ısrarıyla oldu. Ben gitmeme taraftarıydım ama yeğenim doğdu nasıl gitmeyiz dedi ve gittik. 2. Gidişimde yemek ikramlık yapmıştım eltim gelmeyine getirdi kaynım tutturdu yemeğe gelin hep birlikte yeriz diye. Ve eşimin zoruyla gittim. Yemek yemedim mutfağı toparlayıp gelenlere çay ikramlık servisi yapmıştımNe kadar yakin? Gorumcem dogum yaptiginda hastaneye gittik evine gitmedim. Tabi ki evine gitmek daha zahmetli birsey.
İşte her insan başka başka... Benim en yakınımdaki kişi gelmek isteyen herkesi 'mikrop saçacaklar küçücük cocuga' diye eleştiren bir insan..hatta genel olarak bizim taraf böyle :) o yüzden cagirilana kadar gitmeyip sık sık telefonla destek olun derim ben.Hiç gitmemek de ayıp geliyor bana. Tabiki doğum yaptı hemen koştur koştur gidelim demiyorum. Gitmeden önce soruyorum. Gelelim mi kendini nasıl hissediyosun diye. Zaten on dk durup çıkıyoruz hediyesini verip
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?