Bebek ziyareti

masoleil

Çalıkuşu
Kayıtlı Üye
28 Temmuz 2017
1.133
582
53
Bu sefer dert değil bişey danışmak istiyorum sizlere. Yeni doğum yapmış birine ne zaman ziyarete gidilmeli? Hastanedeyken mi eve gidince mi? Bazı insanlar mevlid yapmıyor uğraşmamak için. Ne zaman ziyarete gitmek daha uygun olur?

*** amacım lohusa anneyi yormak değil 10 dk lık hastane ziyaretinin mi yoksa kısa ev ziyaretinin mi daha zahmetsiz olacağını öğrenmek istiyorum. Ziyaretine gitmem gereken yakın insanlar için soruyorum.

Ne kadar yakin? Gorumcem dogum yaptiginda hastaneye gittik evine gitmedim. Tabi ki evine gitmek daha zahmetli birsey.

Yani duruma gore degisir hastahanede cok yeni ve kalabalik istemeyeblr ztn kac gun tutuyorlarki ama evde de 15 dkdan fazla kalmasaniz iyi olur

arkadaşım doğum yaptığında hastaneye gittim, 20 dk falan durdum. bebeği ellemedim, arkadaşım da sezaryenden yeni çıkmıştı zaten gördüm çıktım.
1 hafta sonra eve gittik eşimle. yarım saat oturduk bişey içmedik, hediyemizi verdik. bebeği yine ellemedik çıktık.

çok yakın arkadaşım olmasa sadece eve giderdim o da ilk 40 gün rahatsız etmez sonraki bir tarihi seçerdim.

Yakininiz ise direk sorun, gelmek istiyoruz ama rahatsizlik da vermek istemiyoruz diye. Herkesin tercihi farkli olabilir.

Uzak tanidiksa cocuk 3 aylik olsun oyle.

O kişiye bağlı. Mesela benim ablam misafirden tiksinen ve cocuğu dünyadaki tüm mikroplardan korumak
İsteyen birisi :) ailesi olarak biz bile çok sık gitmedik. Eminim bir arkadaşı gelmek istese hoşnut olmazdı o dönem.
Sizin arkadasiniz da böyle biri mi?
Eğer öyleyse azıcık kırkı falan ciksin,o sizi çağırınca gidin.
Şu hastaneye bebek ziyaretine gitme işine de kilim. Kadın daha yeni ameliyat olmuş, belki gazı var, belki halsiz...
Ev ziyareti desen belki kadının çay demleyecek halı yok.
En iyisi hiç gitmemek :)

Yakın arkadaşlarıma doğum yaptıkları gün hastanede gidiyorum böylece evde ağırlamak zorunda kalımiyorlar. Bıkaç ay sonra da hediye altın vs. Götürüyorum. O arada insanlar toparlanmis oluyor.

ben hastaneye zıyaretıne gıdıyorum
bazıları arıyor bebek gormeye gelenlerı alıyorum artık eve dıyor ozaman da hedıyemı alıp gıdıyorum yada ben aradıgımda soyluyor soruyorum eve bebek gormeye gelenlerı ne zaman kabul edıyorsun dıyorum soruyorum yanı
ben genelde 2-3 ay gecsın dusuncesındeyım cocukla anne bırbırıne alısıyor uykusuz gunler hafıflıyor daha keyıf alınıyor o yuzden

İlk bebeğim olucak inşh ilk hamileliğim, mümkünse ilk 3 hafta kimseyi görmek istemiyorum annemden başka :/ rahat olabileceğimi yeni bi düzene bi anda alışıp misafir ağırlıycak psikolojiyi göremiyorum kendimde şimdiden.. Ama tabi sonrasında sevdiklerimi de arkadaşlarımıda görmek isterim. İnşh gönlümce olur

Kisinin yakinligina bagli.yakin arkadasim daha dogrusu dostum dogum yapti hastaneye corba yapip goturdum.sonra eve gelince misafirlerine tutacagi birseyler yapip gittim evini derleyip topladim.yok cok yakin degilse bebegi 1bucuk aylik oldu hediyemi alip gittim kisa sure durup ciktim.ya da orta yakinlik hastaneye ugradim sonra bebek 1 aylik falan olunca da hediyemi alip gittim.her turden var bende :)

Öyle düşünen de var gitmeyince bozulup trip atan da. İnsan gerçekten bilemiyor napıcağını ve ben en zahmetsiz şekilde halletmek istiyorum bunu

Hiç gitmemek de ayıp geliyor bana. Tabiki doğum yaptı hemen koştur koştur gidelim demiyorum. Gitmeden önce soruyorum. Gelelim mi kendini nasıl hissediyosun diye. Zaten on dk durup çıkıyoruz hediyesini verip

Bende bebeği ellememe taraftarıyım. Annesi kucağıma verse de tutamam ben diyip almam.

Ben hastahane odasını süsledim ve ikramlarimi oraya götürdüm.Genelde arkadaşlarım hastahaneye gelmeden önce aradilar zaten uygunmuyuz diye

Ne kadar yakin? Gorumcem dogum yaptiginda hastaneye gittik evine gitmedim. Tabi ki evine gitmek daha zahmetli birsey.
Eltim doğum yaptığında ilk hafta iki kere gitmiştik bi doğum yaptığı gün diğeri bi kaç gün sonra. Oda eşimin ve kaynımın ısrarıyla oldu. Ben gitmeme taraftarıydım ama yeğenim doğdu nasıl gitmeyiz dedi ve gittik. 2. Gidişimde yemek ikramlık yapmıştım eltim gelmeyine getirdi kaynım tutturdu yemeğe gelin hep birlikte yeriz diye. Ve eşimin zoruyla gittim. Yemek yemedim mutfağı toparlayıp gelenlere çay ikramlık servisi yapmıştım

Bir haftaya kadar dogumum var .. hastaneye bir yada 2 arkadasim gelebilicek belki ailemiz uzakta haricinde kimseyi istemiyorum ben .
Bir kiz arkadasim bebegin dogsun 2 hafta sonra gelirim ellerini öper koklarim dan bahsetti inanin aninda uzaklastim cagiricagim varsa da istemiyorum artik
Ailelerimiz uzakta bizim oyuzden pek gelen giden olmaz ilk dönem yalniz jirakilmasi taraftariyim gidiliceksede hastane daha iyi geliyor bana sonucta özel hazirlik yapmak zorunda hissetmez anne kendisini ..

Hiç gitmemek de ayıp geliyor bana. Tabiki doğum yaptı hemen koştur koştur gidelim demiyorum. Gitmeden önce soruyorum. Gelelim mi kendini nasıl hissediyosun diye. Zaten on dk durup çıkıyoruz hediyesini verip
İşte her insan başka başka... Benim en yakınımdaki kişi gelmek isteyen herkesi 'mikrop saçacaklar küçücük cocuga' diye eleştiren bir insan..hatta genel olarak bizim taraf böyle :) o yüzden cagirilana kadar gitmeyip sık sık telefonla destek olun derim ben.
Ama insanlar çeşit çeşit. Kimi de çetele tutar 'dogum yaptım iki ay sonra lütfetti' diye gönül koyar belki:)
siz daha iyi tanirsiniz,en iyisi telefonda sorup davet beklemek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…